Προς το περιεχόμενο

Flac+cue σε flac

nikos21aek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως απλά κόβω το μεγάλο flac αρχείο σε flac αρχεία των τραγουδιών χωρίς να χάσω καθόλου σε ποιότητα;

Αν υπάρχει λύση με το foobar2000 την προτιμώ.

Δημοσ.

Εύκολο:

1. Τρέξε το foobar2000

2. Κάνε drag 'n' drop, αντί του FLAC αρχείου, το CUE αρχείο που συνοδεύει το FLAC. Θα πρέπει να δεις στην playlist πολλαπλά tracks (όπως ορίζουν τα περιεχόμενα του CUE) και όχι ένα μοναδικό όπως αν φόρτωνες το FLAC μόνο του

3. Select όλα τα tracks > δεξί κλικ επάνω τους > Convert > [...]

4. Επιλέγεις ως format το FLAC, κάνεις ο,τι άλλες ρυθμίσεις θέλεις και κλικ στο OK. Τις ρυθμίσεις στις καρτέλες Processing και Other δεν τις πειράζεις, εκτός και αν θέλεις οπωσδήποτε κάποιο φίλτρο ή επεξεργασία από αυτές που παρέχουν. Αν σου ζητηθεί η τοποθεσία του αρχείου flac.exe, απλά κατεβάζεις τον FLAC installer από το επίσημο site, τον εγκαθιστάς και συνεχίζεις κατά τα γνωστά

Αν όλα πήγαν καλά, θα έχεις το αρχικό σου FLAC κομμένο σε πολλά μικρότερα, ένα ανά track. Η κωδικοποίηση κατά FLAC είναι μη απωλεστική, επομένως η ποιότητα που θα λάβεις θα είναι επακριβώς η ίδια με την αρχική (εκτός αν στις 2 τελευταίες καρτέλες του διαλόγου Convert του foobar2000 ενεργοποίησες κάποια επιλογή που οδηγεί σε επέμβαση στην κυματομορφή)

Δημοσ.

Αυτό πήγαινα να κάνω αλλά φοβήθηκα μήπως το convert μου αλλοιώσει τίποτα.Thanks parsifal.

---------- Προσθήκη στις 13:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:43 ----------

Μιας και που τώρα μου ήρθε η απορία.Αν θέλω να ριπάρω CD σε flac+cue πως το κάνω;

Πάλι αν υπάρχει τρόπος με foobar2000 τον προτιμώ.

Είμαι fanboy foobar2000 πως να το κάνουμε.:-D

Και τι είναι αυτό που κερδίζει κάποιος ριπάροντας ένα CD σε flac+cue αντί για αρχεία flac των τραγουδιών;

Δημοσ.
Μιας και που τώρα μου ήρθε η απορία.Αν θέλω να ριπάρω CD σε flac+cue πως το κάνω;

Και τι είναι αυτό που κερδίζει κάποιος ριπάροντας ένα CD σε flac+cue αντί για αρχεία flac των τραγουδιών;

Με το Exact Audio Copy.

flac (=image του cd) + cue => ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου cd. Περιέχει και τις ακριβείς χρονικές διαφορές των κομματιών μεταξύ τους και γενικά τη δομή του πρωτότυπου. Ενδείκνυται για τη δημιουργία αντιγράφων cd που οι διαφορές των κομματιών μεταξύ τους δεν είναι ίδιες.

Δημοσ.

Με το Exact Audio Copy ομολογώ ότι χάθηκα.Το έψαξα ελάχιστα με foobar2000 και είναι πανεύκολο και αυτό τελικά.Πατάς open audio cd και σου έχει επιλογή rip στην οποία τσεκάρεις αν θέλεις να το κάνει ένα αρχείο flac+cue ή πολλά flac.

Τώρα αυτό που ψάχνω είναι το εξής.Επειδή το cd που ρίπαρα είναι Ελληνικό και δεν βρίσκω infos.Πως μπορώ να αλλάξω τις πληροφορίες του cue;

Δημοσ.

Βρήκα πιο ασφαλή τρόπο..Πρίν πατήσεις να κάνει το rip μπορείς να αλλάξεις όλα τα πεδία.

11598861.png

Αλλά το θέμα τώρα πιό είναι...;Το .cue αγνοείται μετά το rip!:-D

Παρόλα αυτά παίζει κανονικά και ξεχωρίζει τα tracks στο foobar.

Δημοσ.
Αλλά το θέμα τώρα πιό είναι...;Το .cue αγνοείται μετά το rip!:-D

Παρόλα αυτά παίζει κανονικά και ξεχωρίζει τα tracks στο foobar.

Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς! Αφού το .cue παίζει κανονικά και ξεχωρίζει τα tracks, υπό ποία έννοια «αγνοείται»;

Δημοσ.

Μήπως το cue εμπεριέχεται στο flac; Αν κάνεις drag&drop το flac στο foobar και βλέπεις κομμάτια και διάρκειες, τότε εμπεριέχεται.

Δημοσ.

Ε ναι κάτι τέτοιο γίνεται.Τέλος πάντων καλύτερα έτσι.Τώρα πειραματίζομαι με το EAC να δω και με αυτό τι αποτέλεσμα θα έχω.

Λοιπόν τελείωσα.Το αποτέλεσμα είναι περίπου το ίδιο μόνο που στο foobar το .cue περιέχεται μέσα στο αρχείο και έβγαλε και λίγο καλύτερο bitrate.

90502427.png

Δημοσ.

Αυτό που είπε ο accipio συμβαίνει, το cue sheet γίνεται embed μέσα στο FLAC. Αν τώρα το θέλεις και σε ξεχωριστό αρχείο, δεξί κλικ επάνω σε κάποιο από τα tracks του FLAC > Utilities > Edit Cuesheet και το παίρνεις με copy-paste από εκεί.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να το χρειαστώ.Απλά περίμενα να το δω σε ξεχωριστό αρχείο και δεν το είδα και παραξενεύτηκα λίγο.Από τη στιγμή που υπάρχει μέσα στο FLAC και ξεχωρίζει τα tracks κανονικά δεν τίθεται κανένα θέμα.Φιλολογικό περισσότερο το ζήτημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...