Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για εξωτερικό σκληρό MEDION

egio13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ξέρει μήπως κανένας εάν οιεξωτερικοί σκληροί δίσκοι Medion είναι αξιόπιστοι;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν τους έχω ξανακούσει - και δεν νομίζω κι άλλος.

Παρ' τον, δοκίμασέ τον, κι έλα να μας πεις εσύ τις εντυπώσεις σου, να ξέρουμε.

Δημοσ.

99% το κουτί θα γράφει έξω medion και μέσα θα είναι κάποιος επώνυμος δίσκος π.χ. Seagate/Samsung, αν είναι καλή η τιμή γιατί τον παίρνεις, αλλιώς κοίτα για κάτι άλλο μιας και δεν ξέρω τι πεζή με τα Lidl και aldi προϊόντα σε θέματα εγγύησης.

Δημοσ.

Εγώ πάντως έναν medion HDDrive2go εξωτερικό 3.5' 650GB (e-σατα και usb)με sataII σκληρό ST3640323ΑS που τον πήρα 40€ (προσφορά εγκαίνια aldi θεσσαλονίκη)μια χαρά μου έκατσε,χωρίς να εμφάνιση ακόμα κανένα απολύτως πρόβλημα (εκτός του ότι έχει σχεδόν γεμίσει :-D ).Το μόνο που πρέπει να προσέχεις γενικά με τους 3.5" εξωτερικούς σκληρούς είναι η θερμοκρασία,αυτό ισχύ όμως για όλες τις μάρκες.Ένα παραπάνω εάν δεν έχει ανεμιστηράκι.

Δημοσ.
Εγώ πάντως έναν medion HDDrive2go εξωτερικό 3.5' 650GB (e-σατα και usb)με sataII σκληρό ST3640323ΑS που τον πήρα 40€ (προσφορά εγκαίνια aldi θεσσαλονίκη)μια χαρά μου έκατσε,χωρίς να εμφάνιση ακόμα κανένα απολύτως πρόβλημα (εκτός του ότι έχει σχεδόν γεμίσει :-D ).Το μόνο που πρέπει να προσέχεις γενικά με τους 3.5" εξωτερικούς σκληρούς είναι η θερμοκρασία,αυτό ισχύ όμως για όλες τις μάρκες.Ένα παραπάνω εάν δεν έχει ανεμιστηράκι.

όπως είπα και πριν, seagate δίσκος, και απλά βάζεις το όνομα της εταιρίας σου στο κουτί και είσαι οκ.

Δημοσ.

Είναι 2.5ρης 320GB, αν θυμάμαι καλά.

Να προτιμήσω μήπως κανένεναν επώνυμο(έχω έναν WD passport 160GB και έως τώρα έχω μείνει κι εγώ ευχαριστημένος).Με τον Medion με δελέασε η τιμή του .

Δημοσ.

οπως ειπε και το παιδι εχει seagate μεσα σκληρο, το ονομα medion ειναι κανονικη εταιρεια στην Γερμανια που κατασκευαζει αυτα τα προιοντα και τα πουλαει στην ald οπως και τα silvercrest που πουλανε στα lidl(δουλευω στα lidl και ξερω) και εκτος των αλλων θα εχει και καποια εγγυηση κατα πασα πιθανοτητα 3 χρονια οποτε μην σκας, θα εχει σερβις σε αθηνα η θεσσαλονικη. αν ειναι καλη η τιμη go for it με κλειστα τα ματια.

Δημοσ.

Κάτι τελευταίο σχετικό:Είδα σε παλιότερη συζήτηση σε forums κάποια αρνητικά σχόλια για τα seagate . Είναι όντως αμφιβόλλου αξιοπιστίας ;

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές ας πούμε όλοι οι δίσκοι (οι μάρκες) το ίδιο είναι. Οι διαφορές μπορεί να υπάρξουν στα μοντέλα, να βγει μια σειρά δηλαδή προβληματική. Από 'κει και πέρα, οι 2 μεγαλύτεροι κατασκευαστές είναι η Seagate και η Western Digital (έτσι πληροφοριακά). Ίσως τελευταία και η Samsung να κάνει καλό όνομα στους δίσκους.

Αυτό που πάνω απ' όλα πρέπει να φροντίζεις εσύ, είναι να παίρνεις δίσκους με τη μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση = 5 χρόνια (συνήθως είναι καμμιά 10άρα Ευρώ ακριβότεροι, αλλά σε σχέση με τα 3 χρόνια εγγύησης, αξίζουν τον κόπο), και πάντα να έχεις αντίγραφα των σημαντικών σου αρχείων, μιας και εξασφάλιση καλής λειτουργίας, πρακτικά δεν μπορεί να υπάρξει. Ο (μηχανικός) δίσκος είναι τόσο λεπτοφτιαγμένο/πολύπλοκο πράγμα, που ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πως θα σου βγει.

Ίσως να υπάρχει ένα θέμα όταν παίρνεις σε έτοιμη εξωτερική θήκη, και να κάνεις καλά να αποφεύγεις "άγνωστους κατασκευαστές". Ίσως. Όπως η Medion που είπες. Κι αυτό γιατί ενώ περιέχουν σκληρούς "γνωστούς" (καλή ώρα ο Seagate), IΣΩΣ τα ηλεκτρονικά της θήκης να μην είναι και τα καλύτερα. Αλλά κι εκεί τίθεται θέμα εγγύησης. Αν είναι 3ων χρόνων, οκ. Κι αν η τιμή του είναι στα 40 και κάτω που ειπώθηκε, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις την...τύχη σου (αν και 320GB ίσως είναι λίγα - απ' την άλλη πάει με τις ανάγκες σου αυτό).

Δημοσ.

Μία ενημέρωση και ένα ερώτημα:1.Ο Mediom είναι γύρω στα 50 ευρώ.

2.Εάν τα αρχεία που με ενδιαφέρουν είναι μεγάλα σε όγκο,τι πρέπει να κάνω; Να χρησιμοποιήσω πολλά DVD(Εάν βεβαίως αυτό εννοούσες με τη λέξη "αντίγραφα"); Γι'αυτό και προσβλέπω σε εξωτερικό σκληρό,επειδή κάποια αρχεία είναι αρκετά μεγάλα.

Δημοσ.

Nα σου πω την αλήθεια, αν είναι 320GB, στα 50€, ΕΓΩ (αν ΝΤΕ και καλά ήθελα 2.5άρη δίσκο), θα την έψαχνα όσο γίνεται (μέσω Skroutz.gr κυρίως), και :

α) αν η Medion θήκη ΔΕΝ ανοίγει για να βγει ο Seagate της (χωρίς σημάδια παραβίασης)

και (προσοχή στο και)

β) αν η εγγύηση ΔΕΝ είναι στα 3 χρόνια

,,,θα έπαιρνα τον φθηνότερο (44€, e-shop) 2.5άρη σκληρό, και μία εξωτερική θήκη στα 15€ (άρα 60 αντί 50).

Διότι αν στον καιρό της εγγύησης χτυπήσει o Medion και δεν έχω αλλού αντίγραφα των αρχείων που περιέχει, πάνε είτε τα αρχεία, είτε η εγγύηση αν τον ανοίξω για να τον συνδέσω εσωτερικά μπας και η θήκη έχει το πρόβλημα, σε περίπτωση που δεν ανοίγει χωρίς σημάδια παραβίασης. Ζητήματα (καθόλου σπάνια) που αποφεύγονται με ξεχωριστή θήκη/δίσκο. Αν ειδικά η εγγύηση του Medion είναι 1 ή έστω 2 χρόνια (τη στιγμή που σκέτος ο σκληρός που είπα πιο πριν, θα είναι στα 3), ε τότε τα 60 τα δίνω αβλεπί.

Γι' αυτό στην αρχή είπα πως "ευκαιρία", θα ήταν πιο κάτω από τα 40€ (ή έστω να ήταν 500GB ξερωγω).

...Περί αντιγράφων : τα DVD και χρονοβόρα είναι (γι' αυτό και στην πράξη δεν κάνει κανείς όσα αντίγραφα θέλει...) αν ένα DVD των περίπου 4GB κάνει κανένα μισάωρο να κάνεις την επιλογή αρχείων που θα του βάλεις και να το κάψεις -σε χαμηλούτσικη ταχύτητα, για σιγουριά- οπότε πόσα πια να γράψεις με τη μία, αν αφήσεις αρκετά αρχεία στην άκρη για αντιγραφή και ψιλοαναξιόπιστα (χαλάνε αν δεν κάνεις τέλεια αποθήκευσή τους, αν δεν τα προσέχεις αν τυχόν τα χρησιμοποιείς). Οπότε, αν μιλάμε για το ΣΥΝΟΛΟ σχεδόν των(200+ GB) των αρχείων, πρέπει να μην είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ (να τα έχεις ΚΑΙ στον/στους εσωτερικό/ους του υπολογιστή) (...μπορείς βέβαια να γράψεις ΚΑΠΟΙΑ σε DVD, αν δεν έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο - τα ΠΙΟ σημαντικά σου).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...