EvilEyes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Καλημέρα. Σήμερα πήγα στη σχολή μου και πήρα το βιβλίο της πρακτικής μου και είμαι έτοιμος να αρχίσω να ψάχνω για δουλειά. Έχω όμως μερικές απορίες και μία από αυτές είναι οι αποδοχές. Διάβασα ότι ο μισθός αντιστοιχεί στο 80% του βασικού μισθού. Ισχύει αυτό, ή ο καθένας δίνει ότι θέλει; Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω; Ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια.
tomasss Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Σε τράπεζα(Αττικής) που είχα κάνει πρακτική , το 2008 , έδιναν 583.30 Ε τον μήνα καθαρά. Σε δημόσια υπηρεσία ήταν περίπου 220-250. Αυτά υπολόγισε και τώρα (όσον αφορά την διαφορά) Να ξέρεις ότι σε τράπεζα (κατάστημα ) σε ξεκ@@@νουν, ενώ στην 2η περίπτωση είσαι το ''παιδι της φωτοτυπίας'' μονο. Ιδανική περίπτωση , κατά την γνώμη μου , είναι να δουλέψεις σε γραφεία τράπεζας για να πάρεις τα περισσότερα δυνατόν φράγκα με normal δουλειά. Προτίμησε Εθνική, ΑΤΕ, Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου. Απέρριψε Eurobank, Alphabank, Κύπρου και όλες τις μικρές ιδιωτικές : κάποιες από αυτές επιβάλλουν λευκό πουκαμισάκι και να είσαι ντυμένος σαν μα@@@ας και έχουν γενικά ψυχρό εργασιακό περιβάλλον ( για φοιτητή πρακτικής) . Τέλος , όπου και να καταλήξεις, σκόπος σου είναι να μάθεις κάτι και όχι απλά να ''βγάλεις'' τους 6 μήνες. Και επειδή δεν υπάρχει διάθεση να σε μάθουν (εκτός από λίγες εξαιρέσεις) , να το απαιτείς ο ίδιος. Και αν πάλι νιώθεις ότι δεν μαθαίνεις τπτ , θάψτους στο τέλος, στο ερωτηματολόγιο του βιβλίου της πρακτικής. Και το βασικότερο : μην φύγεις αν δεν πάρεις συστατική επιστολή. Y.Γ Ελπίζω η σχολή σου, να επιτρέπει να εργαστεις σε τράπεζα. Μη γράφω τζάμπα, όλα τα παραπάνω
EvilEyes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου. Η σχολή μου μου επιτρέπει να κάνω πρακτική σε τράπεζα. Το τμήμα μου είναι το Εφαρμογές πληροφορικής στην διοίκηση και την Οικονομία. Σκεφτόμουν μήπως θα ήταν καλά σε κάποιο κατάστημα Wind, Vodafone κτλ. Γενικά μου θα μου άρεσε να ασχολούμαι με προϊόντα τεχνολογίας αλλά δε θα ήθελα να το κάνω και για 200 ευρώ. Θα περάσω να ρωτήσω τι παίζει εκεί και αν τελικά δε βρω κάτι ικανοποιητικό θα στραφώ σε τράπεζα.
black_widow Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Έχω κάνει πρακτική σε γραφεία τράπεζας ( Διοίκηση Επιχειρήσεων) . Ακόμα και σε γραφείο να πας και όχι σε κατάστημα μη περιμένεις και πολλά πράγματα. Πολύ φωτοτυπία, αρχειοθέτηση ,data-entry και μεταφορά εγγράφων από γραφείο σε γραφείο. Τους πρώτους 3 μήνες μας είχανε βγάλει το λάδι πραγματικά, δεν είχαμε χρόνο ούτε για 5 λεπτά διάλλειμμα. Μετά ευτυχώς άλλαξα γραφείο ( στην ίδια υποδιεύθυνση), οι υπάλληλοι εκεί ήταν πρόθυμοι να σε μάθουν αλλά συνήθως δε προλαβαίνανε να ασχοληθούν και πολύ μαζί σου ( και πάλι δηλαδή εύκολες και βαρετές δουλειές έκανες). Τους τελευταίους 2 μήνες με τις καλοκαιρινές άδειες των υπαλλήλων δε ξέραμε τι να κάνουμε για να περάσουμε την ώρα μας,βιτρίνα για βιτρίνα δεν είχαμε αφήσει. ΕΤΕ την έκανα την πρακτική. Ψάξτο λίγο καλύτερα , μη βιαστείς να πας σε τράπεζα. Αν πας σε τράπεζα πρόσεχε μη πας σε διεύθυνση με λίγα άτομα προσωπικό γιατί και να θέλουν οι υπάλληλοι δε θα μπορούν να σε μάθουν και πολλά.Το 80 % του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη είναι υποχρεωμένοι όλοι του ιδιωτικού τομέα να το δίνουν και όχι μόνο οι τράπεζες.Το ποσό αλλάζει από μήνα σε μήνα αναλόγως εργάσιμων ημερών.33,04 είναι το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου αν θυμάμαι καλά, δηλαδή πληρώνεσαι με το 80 % αυτού του ποσού. ΕΤΕ μας δίνανε παραπάνω , νομίζω το 100 %, κάτι τέτοιο. Τα ένσημα είναι 25 το μήνα μόνο για επαγγελματικό κίνδυνο , όχι συντάξιμα. Αν δεν είσαι προστατευόμενος πρέπει να τους πεις να σου κάνουν κρατήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .Όταν ολοκληρώνεται η πρακτική σου, καταθέτουν στον ΟΑΕΔ τα χαρτιά και παίρνουν το 50% της αμοιβής που σου δώσανε. Δικαιούσαι 5 ημέρες άδεια ( δικαιολογημένες είτε με χαρτί ιδιώτη γιατρού είτε με βεβαίωση για εξέταση μαθήματος), 2 μέρες επιπλέον εάν είσαι αιμοδότης και 5 δικαιολογημένες 3ωρες ( το ανώτατο ) απουσίες για εργαστήριο ή για εξέταση ( με βεβαίωση από το ΤΕΙ). Εάν χρειαστείς παραπάνω ημέρες ( όπως είχα χρειαστεί εγώ) συνεννοήσου πρώτα με το ΤΕΙ να είσαι καλυμμένος ότι επιτρέπεται και συμπληρώνεις τις παραπάνω ημέρες στο τέλος. Υ.Γ. Στην υποδιεύθυνση που έκανα πρακτική είχαμε σπουδαστές Διοίκησης Επιχειρήσεων, σπουδαστές του τμήματος σου, σπουδαστές Πληροφορικής, σπουδαστές Ηλεκτρονικής κ.λ.π. Όλοι την ίδια δουλειά κάναμε
EvilEyes Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Black_Widow σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έδωσες. Η αλήθεια είναι ότι την τράπεζα την σκέφτομαι σαν τελευταία λύση εάν δε βρω κάτι άλλο που να με ικανοποιεί. Πήρα τηλέφωνο σήμερα το απόγευμα σε ένα υποκατάστημα της Wind που ζητάει άτομα για πρακτική, και μου είπε η κοπέλα που μίλησα να περάσω τη Δευτέρα να αφήσω βιογραφικό. Εάν και τα χρήματα είναι ικανοποιητικά θα κάνω εκεί την πρακτική μου.
tomasss Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Βlack_Widow σου βγάζω το καπέλο Τόσο λεπτομερή ανάλυση δεν την περίμενα. Τελικά , δεν είπες πόσα ακριβως σου δίνανε στην Εθνική Τράπεζα?
black_widow Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Βlack_Widow σου βγάζω το καπέλο Τόσο λεπτομερή ανάλυση δεν την περίμενα. Τελικά , δεν είπες πόσα ακριβως σου δίνανε στην Εθνική Τράπεζα? :cry: Με κοροιδεύεις, ε; 660 κατά μέσο όρο ( για όσους βαριούνται να διαβάσουν το μεγάλο ποστ μου ) Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2010 από black_widow
tomasss Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 :cry: Με κοροιδεύεις, ε; 660 κατά μέσο όρο ( για όσους βαριούνται να διαβάσουν το μεγάλο ποστ μου ) όχι ρε γαμώτο ! Γιατί η Αττικής μόνο 580?
Freakster Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Σε δημοσιο να πατε! τι μονο εμεις θα παιρνουμε 175 ευρω;
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Μιας και είμαι και εγώ στην ίδια θέση με τον EvilEyes (και στην ίδια σχολή ) ας κάνω και εγώ μια ερώτηση. Κάπου διάβασα ότι μπορώ να κάνω την πρακτική μου σε όποια ευρωπαϊκή χώρα θέλω. Ισχύει αυτό; Θα πρέπει να βρώ μόνος μου εργασία ή μπορώ να απευθυνθώ και στην σχολή να μου βρουν/προτείνουν αυτοί; Θα πάω από Σεπτέμβρη που θα ανοίξει η σχολή να ρωτήσω αλλά αν γνωρίζει κανείς κάτι, ακόμα καλύτερα.
black_widow Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Μιας και είμαι και εγώ στην ίδια θέση με τον EvilEyes (και στην ίδια σχολή ) ας κάνω και εγώ μια ερώτηση.Κάπου διάβασα ότι μπορώ να κάνω την πρακτική μου σε όποια ευρωπαϊκή χώρα θέλω. Ισχύει αυτό; Θα πρέπει να βρώ μόνος μου εργασία ή μπορώ να απευθυνθώ και στην σχολή να μου βρουν/προτείνουν αυτοί; Θα πάω από Σεπτέμβρη που θα ανοίξει η σχολή να ρωτήσω αλλά αν γνωρίζει κανείς κάτι, ακόμα καλύτερα. Μία συμφοιτήτρια μου έκανε την πρακτική της Γαλλία ( είχε πάει και για Erasmus εκεί). Δε θυμάμαι πώς λέγεται ακριβώς το πρόγραμμα. Ρώτα στη σχολή σου, λογικά θα έχετε και εσείς κάποια καθηγήτρια υπεύθυνη για αυτά τα προγράμματα.
iwannam Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 εγώ έκανα στον εμπορική. πολύ τρέξιμο αλλά καλά ήταν. 660 έπαιρνα και γω. εθνική είναι μια φίλη και απ'οτι μου λέει 700 παίρνει και κάνει δουλειά πελατιακού. εμένα με έτρεχαν από δω και από κει!
black_widow Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 εγώ έκανα στον εμπορική. πολύ τρέξιμο αλλά καλά ήταν. 660 έπαιρνα και γω. εθνική είναι μια φίλη και απ'οτι μου λέει 700 παίρνει και κάνει δουλειά πελατιακού. εμένα με έτρεχαν από δω και από κει! 700 πήρε σε μήνα με πολλές εργάσιμες, ανάλογα με τις εργάσιμες πάει η αμοιβή στην πρακτική.
tomasss Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Παιδιά ποιά χρονιά κάνατε πρακτική? Και από πότε μέχρι πότε? Ρωτάω για να δω , αν συγκρίνονται τα ποσά.
EvilEyes Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Το πρωί πάω να καταθέσω βιογραφικό. Ελπίζω να με πάρουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα