nurse Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Νέο κουτί για παμπάλαιο υπολογιστή. Νομίζω ότι ο παμπάλαιος υπολογιστής που έχω υπερθερμαίνεται και επανεκκινήται από μόνος του. Είναι γνωστό πρόβλημα που με απασχόλησε και στο παρελθόν αλλά λόγο της παρουσίας και νεότερου υπολογιστή το πρόβλημα δεν με ενοχλούσε. Γνωστοί μου λέγανε τότε και τώρα ότι είναι θέμα κουτιού και κακής ψύξης. Ο υπολογιστής είναι του 2002 με ΑΜD xp 2000 klp Το ερώτημά μου είναι εάν μπορώ να βάλω νέο κουτί με νορμάλ ψύξη με το υπάρχων υλικό μου. Εάν η απάντηση είναι ΝΑΙ τότε τι θα μου προτείνατε να αγοράσω και τι υλικά πιθανών να χρειαστώ για τη μετακόμιση του παλιού υλικού μου. Τα σύγχρονα κουτιά μπορούν να δεχτούν το hurdware του παλιού μου υπολογιστή; Σας ευχαριστώ
pano Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 nurse λίγο δύσκολο εώς απίθανο μου φαίνεται να φταίει το κουτί για την υπερθέρμανη. Το έχεις καθαρίσει(φυσήξει) καθόλου και κυρίως την ψύχτρα του επεξεργαστή; Και από τι αποτελείται το pc σου;
profi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 άν το πρόβλημα είναι όντως η υπερθερμανση μπορείς πάντα να βελτιώσεις το υπάρχον κουτί...καθάρισμα κ ένα δύο ανεμηστήρια κ θα είσαι οκ!ανέβασε μία φωτογραφία με ανοιχτό το πλαινό καπάκι κ θα βρεθεί η λύση!
HamerZ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Βγάλε φωτογραφίες από το κουτί να δούμε τι χρησιμοποιείς για ψύξη κτλ. Τι ανεμιστήρες έχεις ktl
washcloud Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 nurse λίγο δύσκολο εώς απίθανο μου φαίνεται να φταίει το κουτί για την υπερθέρμανη. ...αυτό. Γενικά υπάρχει η τάση για συμβουλές τύπου "καθάρισε το κουτί" "βάλε διακοσάρη ανεμιστήρα" "βάλε λίνουξ" "κάνε ένα μέμτεστ" "το ίδιο πρόβλημα είχε και η συμπεθέρα του μπατζανάκη του πεθερού της ξαδέρφης μου και είχε ιό, θα σου έλεγα ποιόν αλλά δε θυμάμαι τώρα, θα σου έλεγα με ποιό πρόγραμμα να τον βγάλεις αλλά δε θυμάμαι ποτέ" κτλ. Κατά τ' άλλα, μπορεί κι ο ίδιος ο Νέρσης να πήρε λίγο στραβά/υπερβολικά τις όποιοες συμβουλές του είχαν δώσει. Νερς : Αν δουλεύει ο ανεμιστήρας της ψύκτρας του επεξεργαστή, είσαι πάνω-κάτω οκ. Αν τυχόν όντως φταίει η υψηλή θερμοκρασία, πρέπει να σιγουρέψεις από 5-6 μεριές πρώτα πως δεν έχει να κάνει με κάτι πέραν του καλού airflow. Στα λέω αυτά, έχοντας AMD κλοκαρισμένο, πιο πρόσφατο απ' τον δικό σου, με προβληματική μάλιστα επαφή της ψύκτρας πάνω στον επεξεργαστή - αλλά την έχω συμμαζέψει την κατάσταση και δουλεύει με ορθάνοιχτο κουτί (δεν τίθεται καν θέμα airflow λοιπόν) άρα δεν λέω αρομαροκουκουνάρες. Μπορεί λοιπόν να είναι κλοκαρισμένος ο δικός σου και αν μη σηκώνει πολλά-πολλά με ζέστες, μπορεί να μην κάνει καλή επαφή η ψύκτρα που λέγαμε, μπορεί να θες φρέσκια πάστα ανάμεσα σε CPU και ψύκτρα, μπορεί χίλια-δυο άλλα. Εν ολίγοις πρέπει ΠΡΩΤΑ να είσαι σίγουρος 100% για το στήσιμο και την υγεία του hardware του μηχανήματος, αλλά και της ορθότητας των ρυθμίσεων του BIOS, πριν αρχίσεις να ψάχνεσαι για "καλύτερη ψύξη". Κι αυτό θα έλεγα, θέλει άτομο από κοντά.
nurse Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Τον έχω φυσήξει, σκουπίσει με πινελάκια και άλλα. Κάθε καλοκαίρι τα ίδια. Τουλάχιστον μέχρι πέρσι άφηνα το πλαϊνό του κουτιού ανοιχτό και δεν είχα πρόβλημα. Πλέων αυτό το "κόλπο" δεν πιάνει... Το κουτί έχει θέση μόνο για ένα ανεμιστήρα στο πίσω μέρος (8αρι εάν θυμάμαι καλά) Τα ανεμιστηράκια (επεξεργαστή, κάρτας γραφικών και κουτιού) δουλεύουν κανονικά. Δεν έχω κάνει OC και το bios είναι στις στάνταρ ρυθμίσεις. Ο ινφογκουρού!!!! ανιψιός μου κάτι μου είπε για πάστα όπως και εσείς (αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτό το πράγμα και που μπαίνει)!!! (αλλά μαθαίνω γρήγορα). Χτές που έκανε λίγο ψύχρα πρόλαβα και έκανα ένα πλήρη έλεγχο με το Norton 360 (ενημερωμένο) και με το SUPERAntiSpyware Free Edition με κανένα εύρημα. Επισυνάπτω και φωτογραφία.
profi Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 όντως δεν φαίνεται κάτι άσχημο από πλευράς θερμοκρασίας (εκτός αν δεν φταίει η φωτό κ ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή έχει όντως κάτι καφέ από κάτω πέρα από χαλκό)...άσχημο φαίνεται το UPO (unidentified powering Oύνιτ) που άν είναι κ παλιό,μάλλον ήρθε η ώρα του!φάνηκες σίγουρος οτι φταίει η θερμοκρασία!!πώς καταλήξαμε εκεί κ πως όλα τα άλλα είναι οκ?
nurse Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 φάνηκες σίγουρος οτι φταίει η θερμοκρασία!!πώς καταλήξαμε εκεί κ πως όλα τα άλλα είναι οκ? Κάθε καλοκαίρι τα ίδια. Τουλάχιστον μέχρι πέρσι άφηνα το πλαϊνό του κουτιού ανοιχτό και δεν είχα πρόβλημα. Πλέων αυτό το "κόλπο" δεν πιάνει... Επίσης έχω να πειράξω κάτι σε ρυθμίσεις εδώ και πάρα πολλούς μήνες ή και πάνω από χρόνο. Το μόνο που μεταβλήθηκε το τελευταίο διάστημα είναι η εξωτερική θερμοκρασία. Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να αποκλείσω ή να προσέξω;
Dr_73 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Ο υπολογιστής είναι του 2002 με ΑΜD xp 2000 klp Το συγκεκριμένο επεξεργαστή τον έβαλα μετά από "αναβάθμιση" σε ένα pc , τέλη του 2003 , το οποίο είχε πριν για ένα χρόνο τον ΧΡ 1600. Το σύστημα μετά την αναβάθμιση, αφού έβαλα και μια ψύκτρα χάλκινη των 50€ (τότε) και άλλαξα και κουτί, το έβαλα στα σκουπίδια. Με το που ξεκινούσε , έπιανε θερμοκρασία 80 C , η οποία σε 5 - 10 λεπτά γινόταν 90 C++. (Mε τον 1600 είχε λειτουργήσει κανονικά τον προηγούμενο χρόνο). Σε περιβάλλον desktop , για ίντερνετ, εγγραφή cd κτλ λειτουργούσε. Μόλις έτρεχα game ΚΟΛΛΟΥΣΕ ΑΜΕΣΩΣ. 'Ετσι , το έβαλα στα σκουπίδια και δεν ξανασχολήθηκα με AMD. (Οι αναβαθμίσεις όλες έγιναν από επαγγελματίες).
washcloud Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Κατ' αρχάς σιγούρεψε ότι στο ΒΙΟS οι ρυθμίσεις για επανεκκίνηση δεν είναι πχ CPU Temp = 50 (αλλά το μαξ=75-80). Θερμοαγώγιμη πάστα πάρε από κατάστημα ηλεκρονικού εξοπλισμού, την απλή κεραμεική που έχουν, και με 5€ τα 20γρ θα έχουν και τα ανήψια τ' ανηψιού σου για να παίζουν με επεξεργαστές και ψύκτρες. ...Κάτι στραβό έκανες (τότε παλιά) Dr_73. (btw, πού είναι τα σκουπίδια σου; Για να τα έχουμε υπ' όψιν)
Dr_73 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 ...Κάτι στραβό έκανες (τότε παλιά) Dr_73. Τις αλλαγές τις είχαν κάνει επαγγελματίες. Σε καμιά 30αριά μηχανήματα INTEL , ποτέ δεν έγινε στραβή. Ούτε στο 1ο AMD με τον 1600. Στο 2ο (και τελευταίο για πάντα για μένα AMD) μόνο έκαναν στραβή;;;;; Χλωμό το κόβω. Μάλλον η συγκεκριμένη cpu είναι για πέταμα , απ' το κουτί!
washcloud Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 ...δεν πολυκατάλαβα τί έγραψες, εκτός από ότι δεν το έστησες εσύ. Το οποίο απλά σημαίνει "οφείλω" να πάρω πίσω το "κάτι στραβό έκανΕΣ". Κατά τ' άλλα όμως, δεν είναι καθόλου απίθανο, ναι, ακόμα και επαγγελματίες να στήσουν κάτι στραβά (ή μπορεί η εν λόγω CPU, σα κομμάτι -κι όχι το μοντέλο- να τράβαγε ζόρια ίσως. Χου νόους). Τεσπα περί ορέξεως ο λόγος, μιας και δεν έχω το μηχάνημα μπροστά μου (το φάγαν' τα κατσιβέλια της γειτονιάς).
nurse Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Τελικά πήρα ένα νέο κουτάκι, έβαλα παστούλα στην επεξεργαστή, στην κάρτα γραφικών, έβαλα και ανεμιστηράκια. Αποτέλεσμα: Τα ίδια δυστυχώς. Μόλις ανοίγω το σύστημα δουλεύει για λίγο και όταν ανοίξω περισσότερα παράθυρα τα πάντα κολλάνε. Η διαφορά με πριν είναι ότι δεν επανεκκινήται το σύστημα αλλά απλά κολλάει με το τελευταίο στιγμιότυπο της οθόνης. Τι άλλο να κάνω;;;;
yiannis_1 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Κράτησε πάντως δεν μπορείς να πεις. Καιρός να πάρεις καινούργιο. http://www.flickr.com/photos/16850012@N05/4750960421/ Πάρε το νεο κουτί παραμάσχαλα και πήγαινε να στο φτιάξουν κιόλας. Και σε 8 χρονάκια πάλι εδω θα μαστε.
nurse Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Οτι κράτησε κράτησε, Έχω είδη νέο υπολογιστή, το συγκεκριμένο το χρησιμοποιώ ως δεύτερο για δευτερεύουσες εργασίες ή για τα ανίψια μου. Απλά λέω μήπως μπορώ να παρατείνω για λίγο τη ζωή του... ---------- Προσθήκη στις 21:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:02 ---------- Ok παιδιά τελικά το αρχικό πρόβλημα ήταν οι θερμοκρασίες που ξεπεράστηκαν με νέο κουτί και βελτιωμένη ψύξη. Το δεύτερο πρόβλημα τελικά προέκυπτε επειδή δεν πατούσε καλά η μία μνήμη. Την έβγαλα και ξαναέβαλα και το πρόβλημα ξεπεράστηκε. Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.