Προς το περιεχόμενο

Windows Xp kai Egatastasi redhat Linux 8 ?


SpY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Loipon paidia exw ta windows XP kai thelw se ena allo partision na valw to : redhat Linux 8.0

Mporeite na me voithisete gi to pws tha pragmatopoiisw kati tetoio

<img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

tnx prokatavolika

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εν ολίγοις (δεν δηλώνω γνώστης - απλά τα πέρασα μία φορα) φτιάχνεις από Windows (βλ. Parition Magic) ένα partition κάπου sta 3GB (εννοείται FAT32, για να γίνει το conne με το Linux) και μετά ξεκινάς install της διανομής σου στον συγκεκριμένο χώρο.

To linux θα σου χωρίσει το partition σε κατάλληλα κομμάτια για να μπορέσει να εγκατασταθει και θα περάσει και τον νέο boot manager.

Κάποιος άλλος θα σου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και ίσως για την συγκεκριμένη διανομή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά πρέπει να έχεις unpartitioned space στο δίσκο σου. Αν δεν έχεις πρέπει να δημιουργήσεις, είτε σβήνοντας κάποιο partition είτε αλλάζοντάς του μέγεθος με το partitionmagic για παράδειγμα. Μετά ξεκινάς το setup του linux και φτάνεις στην οθόνη του partitioning. Εκεί πρέπει να δημιουργήσεις ένα partition με filesystem ext3, το οποίο θα γίνει mount στο / (θα καταλάβεις τί έιναι όλα αυτά όταν δεις την εγκατάσταση) και ένα μικρό (γύρω στα 200 ΜΒ), το οποίο θα χρησιμοποιείται ως swap. Μην το αφήσεις να κάνει μόνο του partitioning γιατί θα χρησιμοποιήσει όλο το δίσκο (ανάλογα με τη διανομή). Από κει και πέρα ακολούθα τις οδηγίες, και αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα σε ρωτήσει που να περάσει τον bootmanager (lilo). Εκεί πρέπει να του πεις να τον περάσει στο MBR του δίσκου (/dev/hda), και είσαι έτοιμος! That simple. <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...