dkappou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Γεια σας,εδώ και ένα χρόνο έχω 2 δισκοκήλες εκ των οποίων η μία πιέζει το νεύρο με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζω τα γνωστά συμπτώματα,μούδιασμα στο αριστερό πόδι,τσιμπήματα και τραβήγματα στο μπούτι σαν συνεχόμενη κράμπα καθώς και έντονο πόνο στη μέση και δυσκολία στη κίνηση.Έχει παρατηρηθεί επίσης μια μικρή μυική αδυναμία στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού.Ήμουν και μια βδομάδα στο νοσοκομείο κάνοντας κάποιο cocktail ενέσεων (οι οποίες είχα διαβάσει πως διαρκούν κανονικά 15 μέρες αλλά έγιναν μόνο τις 5!)αλλά σύμφωνα με τον τότε γιατρό δε βοήθησαν.Επίσης έγιναν και κάποιες φυσιοθεραπείες αλλά πάλι τίποτα.Το θέμα είναι πως είμαι 21ετών και δε μπορώ να κάνω τίποτα που περιλαμβάνει άσκηση,κίνηση κτλπ.Έχω επισκεφθεί αρκετούς γιατρούς,οι πιο πολλοί με παρότρυναν να κάνω επέμβαση.Μόνο κάποιοι λίγοι μου είπαν να μη το κάνω γιατί είμαι ακόμα μικρός και πως να το αντιμετωπίσω με ξεκούραση.Δυστυχώς η λέξη ξεκούραση είναι δυσεύρετη στο λεξιλόγιό μου σε αυτή την ηλικία.Φυσικά δε σηκώνω βάρος ούτε τρέχω ή τίποτα τέτοιο.Μπορώ να κάνω πάρα πολύ μικρές αποστάσεις χωρίς μετά να πονάω αρκετά και πάλι κουτσαίνοντας!Μου έχουν επίσης πει πως υπάρχει ο κίνδυνος να χειροτερέψει σε περίπτωση που δε κάνω την επέμβαση και να δημιουργηθεί νευρολογικό πρόβλημα το οποίο αργότερα θα είναι μη αναστρέψιμο.Θα ήθελα σας παρακαλώ τη συμβουλή σας για το αν πρέπει να κάνω εγχείρηση,κατα πόσο είναι ρίσκο η επέμβαση αυτή διότι έχω ακούσει πολλά στραβά και γενικά κάποιες πληροφορίες όσον αφορά τη διαδικασία και τη μετέπειτα κατάσταση του ασθενή.Προς το παρόν πονάω ΚΑΘΕ λεπτό της ημέρας,μετά την επέμβαση θα μπορώ να αθλούμαι κανονικά ή θα πρέπει και τότε να ζω όσο πιο συντηρητικά γίνεται?Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε σε ποια δημόσια νοσοκομεία θα ήταν καλύτερο να απευθυνθώ για αυτή την επέμβαση.Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα με το μεγάλο κείμενο.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να σου απαντήσει σε αυτά που ρωτάς! το αν πρέπει να γίνει η επέμβαση ή όχι θα το κρίνει μόνο ο γιατρός της εμπιστοσύνης σου. δλδ εκείνος στον οποίο θα καταλήξεις αφού θα έχεις συμβουλευτεί κάποιους ειδικούς για το πρόβλημα. τώρα για το πού μπορείς να απευθυνθείς, δλδ σε ποια νοσοκομεία, προφανώς θα εξαρτηθεί από το ποιος θα είναι ο γιατρός που θα σε χειρουργήσει. για την μετεγχειρητική πορεία πάλι, ακόμα και αν σου απαντήσουν άτομα με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με΄σενα (λέμε τώρα) τι ακριβώς θα μπορούσε να σημαίνει για΄σένα αυτό? ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τον πόνο διαφορετικά και μπορεί να έχει διαφορετικές επιπλοκές. πάντως οι μελέτες που έχουν πέσει στην αντίληψή μου φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ συχνό τα άτομα να έχουν ενοχλήματα και μετά το χειρουργείο και να χρειαστούν και επόμενες φορές να καταφύγουν στο νυστέρι. αλλά για όλα αυτά καλό θα είναι να μιλήσεις με τον γιατρό σου και να σταθμίσεις μαζί του τα πράγματα. και μήν αναβάλλεις τόσο ώστε να χάσεις το νεύρο και να καταλήξεις να συνδυάσεις τους κινδύνους της επέμβασης με την απώλεια του ε? πρέπει να αποφασίσεις πριν προκύψουν μή αναστρέψιμες βλάβες! περαστικά σου και καλή δύναμη.
dkappou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Σε ευχαριστώ!Το έβαλα ΚΑΙ εδώ μόνο και μόνο ελπίζοντας πως ίσως το δει κάποιος με το ίδιο πρόβλημα που έτυχε να έχει κάνει την ίδια επέμβαση.Καθαρά για πληροφορίες!
HamerZ Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δισκοκήλες στο κατώτερο σημείο της μέσης (με την μια από τις 2 πιο σημαντική) ίδια πλευρά με σένα. Είχα φτάσει σε σημείο να στραβώσω προς τα αριστερά. Καθόμουν στραβά και με πόνο. Βγάζω μαγνητική (ας είναι καλά η ιδιωτική μου ασφάλιση εκείνη την περίοδο) και όλοι οι γιατροί, εκτός ενός ορθοπεδικού και ενός φυσιοθεραπευτή (Λάρισα και οι δύο) με συμβούλευαν να πάω για επέμβαση άμεσα λόγο κινδύνου παράλυσης στο αριστερό πόδι κτλ. Αρχικά έφαγα ενέσεις και χαπάκια για να στανιάρω (με συνταγή του φυσ Λάρισας), μαζί και με κάμποσες επισκέψεις σε φυσιοθεραπευτή στην Θεσσαλονίκη (ρεύμα ή κάτι τέτοιο και μασάζ και στο τέλος γύρισμα ανάποδα) για να μπορέσω να το σταθεροποιήσω. Παράλληλα ακολουθώντας σειρά ασκήσεων από τον φυσ της Λάρισας, μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχει σχέση με την αρχική κατάσταση. Ελάχιστη ενόχληση και αυτή μετά από "τραβηγμένες" ώρες καθιστικής κτλ. Ακολούθησαν αλλαγές στον τρόπο πχ σήκωμα βάρους κτλ. Επίσης με συγκεκριμένες κινήσεις στην θάλασσα πέρυσι το καλοκαίρι 2009, με πέδιλα, για 10 λεπτά εντατικό ρυθμό είδα μεγάλη διαφορά. Βέβαια θα μπορούσα να αυξήσω τον αριθμό αλλά υπάρχει περιορισμός χρόνου και κούρασης για το υπόλοιπο της ημέρας. Ασκήσεις : - 1 ώρα περπάτημα στην παραλιακή της Θεσ/κης, γρήγορο βήμα (μαζί με τους ηλικιωμένους) - κάπου στις 20 ασκήσεις, με εξοπλισμό ένα μαξιλάρι (τυπικό) και ένα κάριματ (για το πάτωμα και να είναι ελαστικότερο σε σχέση με το πάτωμα) στο δωμάτιο, οπότε και με ελάχιστο κόστος. - κρέμασμα από την πόρτα με την κλασική μπάρα για κάμποσα λεπτά. Άρχισα με το ζόρι τις 3 κάθε άσκηση και έφτασα τις 12, και πχ εκεί που δεν μπορούσα να φτάσω το γόνατο στο στήθος, μετά από κάμποσο καιρό έφτασε να γίνεται για την πλάκα και δίχως ενόχληση. Ανατομική καρέκλα (ειδικά στο ύψος της μέσης) και λίγο βάδισμα τυπικά πχ ανά μία ώρα μέσα στο σπίτι/γραφείο.
dkappou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Έχω δοκιμάσει χάπια ενέσεις και τις ίδιες φυσιοθεραπείες με εσένα. Έχω κάνει επίσης ασκήσεις που μου έχουν υποδείξει αλλά δυστυχώς δεν είδα καμία βελτίωση. Σίγουρα αν είμαι όλη μέρα στο κρεβάτι μετά μπορώ και περπατάω χωρίς φοβερή ενόχληση, μετά από 5 με 10 λεπτά περπάτημα αρχίζω πάλι να υποφέρω. Μπράβο που τα κατάφερες και γλίτωσες το χειρουργείο μακάρι να είχα και εγώ τέτοια βελτίωση αλλά προφανώς περίπτωση με περίπτωση διαφέρουν. Ένοιωθες και εσύ μούδιασμα και τράβηγμα στο πόδι? Υπήρχε μυική αδυναμία στην περιπτωσή σου, δηλαδή να μην μπορείς να βάλεις δύναμη σε κάποιο από τα δάχτυλα του ποδιού? Σε ευχαριστώ για την απαντησή σου!
HamerZ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Στο αριστερό ναι είχα μειωμένη δύναμη, αρχικά. Πλέον είναι ελάχιστη η διαφορά. Να σου δώσω εικόνα: "η σιλικόνη" ανάμεσα στα 2 "οστά" είχε γίνει "extra slim" Χρειάστηκε αρκετή υπομονή, με τις ασκήσεις σε 2 φορές την ημέρα στο σπίτι. Επίσης, πλέον μόνο αθλητικά με αερόσολα κτλ. Για τις ασκήσεις φροντίζω να είναι ζεστό το δωμάτιο (ειδικά τον χειμώνα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.