mitsakosXXX Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 εάν ο επεξεργαστής μου έχει FSB 800, αυτό σημαίνει οτι μπορώ να βάλω μνήμες με συχνότητα μέχρι 800 MHz?...δηλαδη ανάλογα με το ποσο είναι το FSB του επεξεργαστή παίρνουμε και τις κατάλληλες μνήμες?
dimitrisak Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 οχι δεν ισχυει αυτο...το fsb ειναι ο αριθμος που πολλαπλασιαζεις με το multi για να βρεις την συχνοτητα του επεξεργαστη....τις μνημες τις διαλεγεις με βαση τα timings και αυτα....ασχετα απο τον επεξεργαστη....για παραδειγμα εμενα το fsb μου ειναι 405 και οι μνημες 800...δεν μπορω να στο εξηγησω καλητερα...καποιος εδω μεσα σιγουρα θα ξερει...παντως οχι δεν παει αναλογα με το fsb η αγορα των μνημων....
z@xos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Oντως, αλλο το fsb και αλλο η συχνότητα των ram. Mπορεις να βαλεις και ram με μεγαλυτερη συχνοτητα αρκει να το επιτρεπει η μητρικη(μπορει ομως να μην μπορεις να βαλεις ουτε 800ΜΗz μνημες). Eξαρταται απο την μητρικη σου. Απλα η σχεση μεταξυ αυτων των δυο αριθμων παιζει καθοριστικο ρολο στην αποδοση του συστηματος. ---------- Προσθήκη στις 16:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:56 ---------- Εαν κανω λαθος ας με διορθωσουν αυτοι που ξερουν κατι παραπανω...
Luciddream Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Απλα η σχεση μεταξυ αυτων των δυο αριθμων παιζει καθοριστικο ρολο στην αποδοση του συστηματος. αν εννοείς το fsb:ram ratio δεν παίζει καθόλου καθοριστικό ρόλο στην απόδοση του συστήματος.. συνήθως οι μητρικές έχουν κάποιο ram multiplier που ανάλογα το FSB σου επιτρέπουν να τρέχει η μνήμη στην ταχύτητα που πρέπει και όχι παραπάνω.. απλά πρέπει να το διαλέξεις για να μην υπάρχει πρόβλημα
z@xos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 αν εννοείς το fsb:ram ratio δεν παίζει καθόλου καθοριστικό ρόλο στην απόδοση του συστήματος.. συνήθως οι μητρικές έχουν κάποιο ram multiplier που ανάλογα το FSB σου επιτρέπουν να τρέχει η μνήμη στην ταχύτητα που πρέπει και όχι παραπάνω.. απλά πρέπει να το διαλέξεις για να μην υπάρχει πρόβλημα Oταν λες οτι ο ram multiplier σου επιτρεπει να τρεχει η μνημη στην ταχυτητα που πρεπει και οχι παραπανω τι ακριβως εννοεις? Για παραδειγμα αυτος ο multi περιοριζει την συχνοτητα των μνημων? Μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα? Kαι δευτερον, οταν λες οτι πρεπει να το διαλεξεις για να μην υπαρχει προβλημα, τι θα πρεπει να διαλεξω? και αν κανω λαθος επιλογη ποιο θα ειναι το προβλημα?
Luciddream Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 δεν ξέρω να στο εξηγήσω πολύ καλά γιατι μόνο στην μητρική μου το έχω δεί, αλλα φαντάσου οτι αν εσύ κάνεις overclock τον επεξεργαστή ανεβάζοντας το FSB θα ανέβει και η συχνότητα των μνημών... εκεί που θα ήταν να τρέξει στα 800 θα έτρεχε στα 1000+ .. οπότε με μια ρύθμιση στο multiplier μειώνεις την συχνότητα των μνημών πάλι στα 800... για να μην έχεις πρόβλημα. αν κάνεις λάθος επιλογή το λογικό είναι απλά να μην ανοίγει ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.