Προς το περιεχόμενο

Η Apple θα κυκλοφορήσει διόρθωση για το σήμα του iPhone 4


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ανακοίνωση της που δημοσιεύτηκε πριν λίγο στον επίσημο διαδικτυακό της τόπο, η Apple παραδέχεται για πρώτη φορά ότι υπάρχει πρόβλημα με την λήψη του iPhone 4 αν και υπαίτια δεν είναι η συσκευή αλλά πρόβλημα στο λογισμικό.

 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στη δήλωση της «κατά τη διάρκεια έρευνας των εκατοντάδων καταγγελιών που λαμβάνουμε καθημερινά, με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο τύπος που χρησιμοποιούμε για τον υπολογισμό και εμφάνιση των μπαρών που φανερώνουν την ισχύ του τηλεφωνικού σήματος, είναι εντελώς λανθασμένος. Σε πολλές περιπτώσεις η ένδειξη ήταν μεγαλύτερη κατά 2 μπάρες από την πραγματική που ισχύει. Οι χρήστες που παρατηρούν πτώση σήματος και αντίστοιχα των μπαρών που εμφανίζει το κινητό τηλέφωνο όταν το κρατούν με συγκεκριμένο τρόπο, πιθανόν βρίσκονται σε περιοχή με αδύναμο σήμα αλλά δε το γνωρίζουν επειδή το iPhone 4 εμφανίζει 4 ή 5 μπάρες. Η μεγάλη πτώση των μπαρών ένδειξης σήματος γίνεται επειδή δεν ήταν από την αρχή σωστή η ένδειξη.»

 

Το πρόβλημα αυτό υπάρχει από το πρώτο μοντέλο iPhone και περιλαμβάνει το iPhone 3G και 3GS. Για το λόγο αυτό τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει νέα αναβάθμιση λογισμικού για όλα τα iPhone εκτός του πρώτου με το οποίο η Apple θα διορθώνει το πρόβλημα. Στη νέα αναβάθμιση θα γίνεται χρήση του τύπου που προτείνει η AT&T για σωστό υπολογισμό και εμφάνιση των μπαρών ένδειξης σήματος.

 

Link.png Site: Ανακοίνωση Apple

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι όμως, το άρθρο λέει πως όσοι το επιθυμούν, μπορούν να το γυρίσουν και να πάρουν όλο το ποσό πίσω...

 

Ναι και οσοι εχουν συμβολαιο μενουν χωρις Iphone αλλα με 2ετες πανακριβο συμβολαιο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από -93 db περίπου και κάτω (με βάση τα τεστ του anadtech που μιλουν για εξασθένηση σήματος λίγο κάτω από 20 db όταν το πιάνεις κανονικά), θα ξεμένει από σήμα το iPhone 4. Αυτό θα μεταφράζεται σε 2 μπάρες και κάτω μετά το fix από την Apple, όχι 5 που είναι τώρα. Και όλα αυτά σε 3G.

 

edit: Μη ξεχνάμε ότι με βάση τα ίδια τεστ, ακόμα και με μια γραμμή, το iPhone 4 δε χάνει κλήση και μιλάς άψογα! Μερικές δοκιμές και συγκρίσεις με άλλα κινητά θα μας πείσουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τέλος από μένα η Apple παίδες! Απαράδεκτη αντιμετώπιση που αν την αφήσουμε να περάσει στο "έτσι", θα αρχίσουν να την υιοθετούν όλο και περισσότερες εταιρείες. Ένα μεγάλο Χ και ευτυχώς υπάρχουν πλέον κι αλλού πορτοκαλιές(βλ. Galaxy S, Droid κτλ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως πάνε να τα αλλάξουν λίγο τα πράγματα και καλά ότι δεν δείχνει καλά το κοντέρ?

Κάποιοι για πλάκα έγραφαν ότι θα διορθώσουν το πρόβλημα, δείχνοντας περισσότερες μπάρες, χωρίς να αλλάξουν κάτι όμως και θα είμαστε ευχαριστημένοι. Να που έγινε.

 

Δηλαδή όλα τα κινητά μετράνε λάθος? Αν δηλαδή βάλουμε ένα απλό Nokia τηλέφωνο δίπλα στο iphone 4G, άλλο σήμα θα δείχνει το ένα και άλλο το άλλο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι δεν πάει καλά με όλη την ιστορία. Αν ήταν software πρόβλημα γιατί δε το παραδέχτηκαν από την αρχή?

 

Θα είναι μεγάλη καφρίλα να αλλάξουν τον τρόπο ένδειξης του σήματος χωρίς ουσιαστικά να διορθώσουν το πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...