crAss Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2001 Ego tha simfoniso me tin apopsi gia ena geniko mpla mpla, opou mporoume na sxoliazoume themata tis kathimerinotitas, eniote kai politika (oxi kommatika fisika). AKoma kai se themata me megali entasi kai polles selides kataferame na min iparxoun akrotites. Pantos i insomnia eite to theloume eite oxi exei edo kai poli kairo xefigei apo ta stena oria ton ipologiston (fisika stirizetai se auta kai to megalitero varos peftei se auta), alla i insomnia kaka ta psemata exei ginei mia virtual community oxi aplos ena akoma forum. Den xero nomizo pos einai isos to monadiko forum stin ellada pou exei kataferei na to petixei auto. Me to genikotero ban sizitiseon exo apo tous ipologistes nomizo tha kaname ena vima piso. Kai xero poli kosmo pou irthe sin insomnia logo kapoiou hardware/software provlimatos alla sinexise na einai energo melos autis tis koinotitas logo tou mpla mpla. Sinopsizontas dikia mou apopsi einai pos prepei na iparxei mia katigoria gia genikoteri sizitisi exo apo tous ipologistes. Se auti tin katigoria gia diasfalisi tis omalis iparxis tis tha eprepe isos na iparxoun perissoteroi moderators. Idi exoume dei oti polla apo ta meli eno exoun akoma kai ek diametrou antithetes apopseis einai anoikta stin logiki kai orthi sizitisi...<p>crAss
wwwtasos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2001 Kai na simpliroso auto to kommati gia na katalavoume oloi ti akrivos ennoo otan milao gia ratsismo.<p>Thimaste ena topic sto opoio kapoioi evrizan tous taksitzides??? Teleios aparadekto kai ratsistiko! Anti na sevomaste ton moxtho auton ton anthropon pou douleuoyn poly sklira gia to merokamato tous xoname mpinelikia! Kai oute exei kaneis to dikaioma na katigoriopoiei olous tous epaggelmaties odigous kai na tous vgalei olous skartous! Yparxoun kai kaloi kai kakoi, oxi to pirame kai mas ftaine oloi!<p>H' posa topics exoun ginei pou vrizoun tis gynaikes! Gynaikes poutanes, gunaikes kargioles, oles vrazoun sto idio kazani kai oles mas ftaine! Na ftiaksoume kai topic sfaxte tis gynaikes!!! <p>Akros ratsistiko-sexistiko-fasistiko!<p>Diladi, to provlima tou ratsismou ego den to entopizo mono sto na sfaksoume tous Alvanous. Einai mia synolikoteri antimetopisi ton pragmaton kai kapoioi tha prepei na anatheorisoun polla gia na mporesoume epitelous oxi mono na kouventiasoume san anthropoi alla kai na zisoume san anthropoi!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2001 Super Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2001 Τα θέματα που εμπεριέχουν πολιτικά/ αθλητικά/ εθνικά/ θρησκευτικά θέματα δεν προκαλούν συζήτηση ούτε διάλογο - αναταραχή προκαλούν. Δεν πρόκειται να πειστεί κανένας ότι έχει 'άδικο' γιατί... δεν έχει άδικο, την άποψή του έχει! Κι εδώ ταιριάζει το περίφημο ρητό "Opinions are like assholes, everybody has one"...<p>Το 'Μπλα-μπλα' έχει καταντήσει (σε μερικά του topics) τόπος αντιπαραθέσεων για το αν είναι καλοί ή όχι οι αλλοδαποί, για το αν είναι κουφάλες ή όχι οι γυναίκες, για το αν υπάρχει ή όχι θεός/ζωή μετά θάνατον, για το αν πρέπει να βρίζουμε ή όχι τους ταξιτζήδες/ σκουπιδιάρηδες/ αστυνομικούς/ βενζινάδες. Δεν βγαίνει τίποτα. Απλά ανακυκλώνουμε την άποψή μας και εκνευριζόμαστε ή εκνευρίζουμε τους άλλους. <p>Το να γεμίσει ένα 'πιασάρικο' topic 8 ή 10 σελίδες είναι πανεύκολο - είναι όμως αυτό το ζητούμενο; Δεν ξέρουμε ότι υπάρχει άποψη διαφορετική από την δική μας; 'Η θέλουμε να επιβεβαιώσουμε την ορθότητα της σκέψης μας; <p>Είναι δεδομένο ότι σε 'ακραία' θέματα που θίγουν ορισμένα μέλη ή αναφέρονται σε βασικές αρχές και αντιλήψεις κάποιων (θρησκεία, πατρίδα, ομάδα, κόμματα, κλπ), δεν χωρεί διάλογος γιατί σε τέτοια θέματα δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Αυτό νομίζω, έλειξε το θέμα. Ποιός θα με πείσει για το αντίθετο αν πραγματικά πιστεύω κάτι;<p>Η λύση είναι απλή: Να κοπούν posts/topics με: αθλητικό, πολιτικό, θρησκευτικό και 'εθνικό' περιεχόμενο. Και να υπάρξουν γενικά αποδεκτοί κανόνες που να καθορίζουν τι είναι 'εθνικό' post και τι 'θρησκευτικό' - για αποφυγή παρεξηγήσεων.<p>________ paredwse<p>[ 12-12-2001: Message edited by: paredwse ]</p>
Sean Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2001 Δυστυχώς έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν ότι υπάρχουν μερικές κατηγορίες θεμάτων τα οποία δεν είναι δυνατό να συζητηθούν σε ένα forum... Ο "paredwse" τις επισήμανε άριστα.... Κατά 99,99% τα θέματα αυτά είναι ανούσια μιας και δεν καταλήγουν σε κάποιο συμπέρασμα αλλά σχεδόν πάντοτε καταλήγουν σε αλληλοβρίσιμο, συνθηματολογία και αναμάσημα των ίδιων απόψεων...<p>Δεν νομίζω να τίθεται θέμα λογοκρισίας (ή φασισμού ή χούντας εκ μέρους των moderators όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν) μιας και ο καθένας με ένα μέσο δείκτη ΙQ θα έπρεπε να καταλαβαίνει τα παραπάνω και να βάζει μόνος του τα όρια του και να καταλαβαίνει ποια θέματα θα έπρεπε ή όχι να θίξει... Αν δεν συνειδητοποιούν τα παραπάνω οι χρήστες τότε πραγματικά είναι ανούσιο να απαγορευτεί το οτιδήποτε... Τουλάχιστον εγώ (και φαντάζομαι κανείς άλλος moderator) δεν έχω καμία διάθεση να κάνω τον "μπαμπούλα" και να παίζω κρυφτούλι με οποιονδήποτε χρήστη του forum... Θέλω να πιστεύω ότι οι πλειοψηφία των μελών του forum είναι σοβαρά και υπεύθυνα άτομα, τα οποία σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν με την συμπεριφορά τους στην ομαλή λειτουργία του forum (εκτός αν δεν θέλουν την ομαλή λειτουργία του forum οπότε ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο να ποστάρουν)...<p>Τέλος δεν νομίζω ότι η δημιουργία ενός "Off Topic Μπλα Μπλα" είναι η λύση... Αν προσέξετε τα ήδη υπάρχοντα topics στο "Μπλα Μπλα", θα παρατηρήσετε ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με πληροφορική... (κάτι που είναι αναμενόμενο μιας και οι υπόλοιπες κατηγορίες καλύπτουν σχεδόν πλήρως τα σχετικά με την πληροφορική θέματα...) Επομένως ή κρατάμε το "Μπλα Μπλα" όπως είναι τώρα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα παραπάνω ή το σβήνουμε τελείως να μην πιάνει και τσάμπα χώρο ή το αφήνουμε τελείως ελεύθερο χωρίς moderation να γράφει ο καθένας οτι θέλει (του αλλάζουμε και το όνομα από "Μπλα Μπλα" σε "Flaming")...
BlizardBill Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2001 Paidia o moderator prepei na apofasisi. Emena den mou aresei i logokrisia para an kseperastoun ipervolika ta oria. To thema me tis sfages mono eprepe na kopei alla kai otan kapoios pei mia tetoia apopsi mporoume na tou apantisoume. Tespa efoson thelete idiko forum exete kathe dikaioma na to kanete, ejalou to ksekatharizete kai einai forum ipologiston kai oxi genikis eleutheris sizitisis. Signomi giati kai ego paraferthika.
dimitris74 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2001 telika opos pame tha kleisei teleios, apagoreysate politika, athlitika, tthriskeytika, fyletika, na kleisoume gia ta aytokinita, gia yparksiaka, foititika, telika to na xeis ena forum pliroforikis den simainei oti asxoleisai mono me pc... yparxoun kai alla pragmata... telika einai oligon ti fasistiko to na sou kovoun tin eykairia na diloneis tin apopsi sou, gia otithipote mporei na se endiaferei... kai den einai mono sto bla bla... se ola ta forum ixsiei to idio... alloste to na postarei enas intelakias kai na tou epitithente i amdkides kai to antistrofo einai sinithes fenomeno.... ola ksekinane apo tin pedia tou kathenos <p>to na apagoreveis na ginonte post pou prokaloun sizitiseis einai opos to 40 pou ekaigan ta vivlia. an den mporei na sygratithei kapoios mporei kallista na vrethei kapoios tropos na epiplisetai, xamilonontas px to rating tou, kai oi moderators na svinoun to post tou panta legontas to logo.... kai na min einai prosopikos alla na prosvalei to forum. anyway mporo na po kai alla, alla den tha teleioname pote... kleinontas as proponitho gia ti nea morfi tou forum... hail
mandos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2001 den eipame na kleisei telios omos etsi opos einai tora polly apo emas adiaforoun gia auto toulaxiston me emena mia epoxh synebaine auto thn stigmh pou sto hardware gia paradeigma tha evriska ena topic endiaferon sto bla bla eprepe na psaxno se polla psilloasxeta me ta pc topics.<p>kai ego ekana asxeta me ta pc topics, to xero, kai gia auto symfono na pane se ena geniko pou einai pantelos asxeto kai tpt allo, an yparxei dld kai kapoia eidhsh gia pc na mporei elefthera na mpei sto bla bla kai na xeroume oti tha thn doume.<p>as pane ola koinonikokratikoparadosiakoerotikoathlitikoautokinistiko themata kapou allou (oraia lexh gia kremala )
epote Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2001 a kai na klhsoume themata san kai ayto giati oute ayto katalhgei pouthena:-D kai edo pou ta leme den kleinoume opiodhpote thema mporei na yponohsei antiparatheseis?? (den einai mono ta thriskiologika, politika).p.x otidhpote exei sxesh me amdvsintel linux vs windows vs macos vs amiga vs to leitourgiko pou eftiakse o papous mou.<p>to elliniko taperamento ti na kanoume
Γηρυόνης Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 <blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by paredwse: <strong> Η λύση είναι απλή: Να κοπούν posts/topics με: αθλητικό, πολιτικό, θρησκευτικό και 'εθνικό' περιεχόμενο. Και να υπάρξουν γενικά αποδεκτοί κανόνες που να καθορίζουν τι είναι 'εθνικό' post και τι 'θρησκευτικό' - για αποφυγή παρεξηγήσεων.<p>________ paredwse<p>[ 12-12-2001: Message edited by: paredwse ]</strong><hr></blockquote><p> Φυσικά. Και επίσης να κοπούνε θέματα με ανέκδοτα που έχουνε να κάνουνε με γυναίκες, μαύρους, κούρδους, πόντιους, κάθε λογής φυλή/ράτσα/έθνος κλπ. Και επίσης να κοπούνε όλες οι καταχωρήσεις περί μουσικής και ταινιών (η μουσική που ακούω εγώ και οι ταινίες που βλέπω είναι καλύτερες από τις δικές σου). Όπως επίσης και περί κινητών τηλεφώνων (το Νόκιά μου είναι καλύτερο από το δικό σου το Μοτορόλα γιατί έχει WAP access στα 9.600kbps ενώ το δικό σου μόνο 9.599). Και αν δε συμφωνείς με προσβάλεις οπότε ας κοπεί και αυτό το θέμα.<p> Οπότε εγώ βλέπω δύο λύσεις. Ή κόβοντε όλα τα μη-τεχνολογικά θέματα και επικεντρωνόμαστε στα καθαρώς τεχνολογικά, ή επιτρέποντε όλα. Επειδή κάποιοι είναι κολλημένοι και δεν μπορούνε να συζητήσουνε δεν πρέπει να την πληρώσουνε οι υπόλοιποι.
Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 Μπορώ να πω ότι συμφωνώ με τον φίλο Γηριόνη. Αν και έχω τοποθετηθεί στο Topic του Sean περί του θέματος των πολλαπλών nick, λεω ξανά κάνοντας κατάχρηση του χώρου, ότι υπάρχουν μέθοδοι verifying (επαλήθευσης όπως θα έλεγε και ο Γηριόνης), που ίσως να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί από την "λογοκρισία" θεμάτων.
-nick- Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 Loipon, den ksero giati, alla ta alla fora ti eginan [Mousikh / Doryofirko Internet/TV/ Insomnia-Site-Forum]<p>TEspa, hal exeis dikio, to mplampla exei katanthsei ena eidos <p>"spam/flood/flame Zone"<p>EDIT: Telika to alla categories yparxoun, apla den einai orata apo to kentriko ultimatebb, prepei na ta grapseis ksexorista [ p.x. category=2 ] Giati?<p>[ 13-12-2001: Message edited by: ]nick[ ]</p>
bandito Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 Στο forum, είμαστε φιλοξενούμενοι, και αυτό σημαίνει, οτι πρεπει να σεβόμαστε τους κανόνες του ΗΑL. Αλλά , την γνώμη μου μπορώ να την πώ (εξ'αλλου αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του topic αυτού). <p>Απο ο,τι έχω καταλάβει το μόνο πρόβλημα, είναι τα posts που έχουν σχέση με τα πολιτικά, και τα θρησκευτικά θέματα. Αλλά τα θέματα του στυλ: "Εβαλα σιδεράκια", "Η Γκόμενα μου με έφτυσε", "Ζητείται νουνός" θεωρούνται σοβαρά και ποτέ δεν γίνεται λόγος γι'αυτο. Αν το πρόβλημα, ειναι σε αυτά τα topics αναβουν λίγο τα αίματα, τότε αυτό έχει να κάνει με αυτούς προκαλούν μόνο. Το οτι τα θέματα αυτά είναι άσχετα με την πληροφορική μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον τύπο που μπαίνει σε είδη καπνιστού και ζητάει κάλτσες (Ποιος σας είπε οτι οι καπνιστές δεν φοράνε κάλτσες?). Επαναλαμβάνω όμως, οτι αν αποφασιστεί κάτι απο τόυς υπεύθυνους το μονο που μπορώ να κάνω είναι (αν δεν μου αρέσει η αποφάση τους) να αποχωρήσω. Δικό σας το forum, ότι θέλετε το κάνετε
epote Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 ρε παιδία να ρωτήσω κάτι? Ποιο είναι το πρόβλημα με το να πσιλοτσακονομαστε που και που? Έχει να κάνει με το χώρο που τρώει στον σερβερ? Αν είναι αυτό εντάξει προφανώς το δέχομαι αλλά ρε γαμώτο μου φαίνετε ελαφρός λογοκριτικό να αποκλείουμε ολόκληρες θεματολογίες. Προφανώς σέβομαι τα λόγια σας γιατί οι περισσότεροι εδώ είστε πολύ πιο παλιοί και έμπειροι από μένα αλλά νομίζω πως η καλύτερη λύση θα ήταν να επεμβαίνουμε στο κάθε θέμα χωριστά. Δηλαδή όταν κάποιο ξεφεύγει τελείως να προειδοποιούμε πρώτα και μετά αν δεν ακούσει κανένας να κλειδώνει. Λογικό δεν ακούγεται? Όχι τίποτα δηλαδή οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε αρκετά μορφωμένοι άνθρωποι και μπορούμε να συγκρατούμε τους εαυτούς μας ας βοηθήσουμε και όσους δεν μπορούν
wwwtasos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 <blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by epote: <strong>Όχι τίποτα δηλαδή οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε αρκετά μορφωμένοι άνθρωποι και μπορούμε να συγκρατούμε τους εαυτούς μας ας βοηθήσουμε και όσους δεν μπορούν</strong><hr></blockquote><p>Θα διαφωνήσω φίλε μου με αυτό που λες.<p>Δυστυχώς το μορφωτικό επίπεδο πολλών ανθρώπων εδώ μέσα είναι εξ αιρετικά χαμηλό. Δεν θέλω να θίξω ή να προσβάλω κανέναν και ελπίζω να μην γίνει καμία παρεξήγηση πάλι.<p>ʼνθρωποι που ξεχωρίζουν τους συνανθρώπους τους σε χοντρούς, λεπτούς, άντρες, γυναίκες, μαύρους, άσπρους, πούστηδες, κόκκινους, μπλε, αλβανούς, βορειοηπειρώτες, Αφγανούς, τούρκους, χριστιανούς, μουλσουμάνους, μπλα μπλα είναι τουλάχιστον αγράμματοι και πίστεψέ με λυπάμαι που το λέω αυτό όχι γιατί τους οικτίρω αλλά γιατί παρατηρώ πως η κοινωνία μας βρίσκεται σε βαθύ πολιτιστικό τέλμα.<p>Σε ένα forum, που όπως έχω πει χιλιάδες φορές είναι ένα επικοινωνιακό εργαλείο στο οποίο αντικατοπτρίζεται η κοινωνία μας, μπορείς να ακούσεις όλες τις απόψεις.<p>Αλλά είναι πλέον τουλάχιστον προφανές ότι η (υπό)κουλτούρα που αναπτύσσεται σαν κυρίαρχη ιδεολογία σήμερα είναι προϊόν του Big Brother, του ALPHA, του Ευαγγελάτου και όλων των υπόλοιπων τηλεοπτικών σκουπιδιών που ξεχωρίζουν τον κακό πολίτη από τον καλό πολίτη με μοναδικό κριτήριο το πόσες ληστείες αναγγέλλονται ημερησίως από το χαζοκούτι. <p>Έτσι και εμείς εδώ ακολουθούμε το δρόμο της μαζικής αποχαύνωσης και της μαζικής χειραγώγησης. <p>Πιστέψαμε τόσο εύκολα την τηλεόραση και είμαστε έτοιμοι σήμερα, τουλάχιστον ιδεολογικά, να σφάξουμε τους Αλβανούς, να ξεχωρίσουμε τους άντρες από τις γυναίκες και γενικότερα να γυρίσουμε ποοοολλά χρόνια πίσω<p>Υ.Γ. (για τους εθνικοπατριώτες) Θυμάστε τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, στα οποία όλοι τρέχαμε? Ακούσατε τι είπε ο στρατηγός Γρυλλάκης? Είπε: Τόσα χρόνια τους λέγανε Μακεδόνες και εμείς πήγαμε να τους βγάλουμε Βραζιλιάνους. Ενώ εκείνη την εποχή το κράτος και ο μεγάλος σύμμαχός του η τηλεόραση μας είχαν έλεγαν ψέματα Να μια μεγάλη ιστορική απόδειξη των όσων αναφέρω πιο πάνω. Σας καλώ να την αξιολογήσετε.<p>[ 14-12-2001: Message edited by: wwwtasos ]</p>
-nick- Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2001 <blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by wwwtasos: <strong><p>Θα διαφωνήσω φίλε μου με αυτό που λες.<p>Δυστυχώς το μορφωτικό επίπεδο πολλών ανθρώπων εδώ μέσα είναι εξ αιρετικά χαμηλό. Δεν θέλω να θίξω ή να προσβάλω κανέναν και ελπίζω να μην γίνει καμία παρεξήγηση πάλι.<p>ʼνθρωποι που ξεχωρίζουν τους συνανθρώπους τους σε χοντρούς, λεπτούς, άντρες, γυναίκες, μαύρους, άσπρους, πούστηδες, κόκκινους, μπλε, αλβανούς, βορειοηπειρώτες, Αφγανούς, τούρκους, χριστιανούς, μουλσουμάνους, μπλα μπλα είναι τουλάχιστον αγράμματοι και πίστεψέ με λυπάμαι που το λέω αυτό όχι γιατί τους οικτίρω αλλά γιατί παρατηρώ πως η κοινωνία μας βρίσκεται σε βαθύ πολιτιστικό τέλμα.<p>[ 14-12-2001: Message edited by: wwwtasos ]</strong><hr></blockquote><p> Auto den shmainei oti einai agrammatoi , apla ratsistes..<p>Tespa..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.