Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κακούς γείτονες-γνώμες

peravrexei

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν προχωρήσω στο θέμα κάνω ένα πρόλογο λέγοντας ότι μάλλων θα γίνουν μηνύσεις και θα ήθελα και την γνώμη κάποιων δικηγόρων για το αν θα δικαιωθώ.

Η ιστορία έχει ως εξής: Στο πατρικό σπίτι ζουν οι γονείς (ευτυχώς τους έχω ακόμα) συνταξιούχοι μεγάλοι στην ηλικία στο δίπλα σπίτι σε χαμηλώτερο επίπεδο μένουν οι <<καλοί>> μας γείτονες τα σπίτια χορίζονται από ένα τοιχείο τσιμεντένιο πάνω στο οποίο ο γείτονας με τα χρόνια έκανε πολεοδομικές παρεμβάσεις-παρανομίες και κόλησε λεβητοστάσια αποθηκούλες μαλακιούλες αυτά όλα έγιναν στο ισόγειο του γείτονα. Το αποτέλεσμα : όταν η μητέρα μου ποτίζει τα λουλούδια του κήπου ή όταν βρέχει περισσότερο όταν βρέχει τα νερά από τον κήπο στραγγίζουν στο επίπεδο του σπιτιού του γείτονα και αφού κόλλησε πάνω στο τοιχείο μας το σπίτι ισόγειο βάζει υγρασία. Τώρα μας απειλεί με μηνύσεις για φθορά περιουσίας (μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι) και άλλα τέτοια κουφά βρίζουν κάθε μέρα τα γεροντάκια ό πατέρας μου έχει την καρδιά του θα πάθει και τίποτα και αν και δεν είμαι φίλος των δικαστηρίων σκέφτομαι να τους μηνύσω για όλες τις παρανομίες που έχουν κάνει. Α! το κουφό είναι πως μας ζητάει να κάνουμε εμείς άλλο τσιμεντένιο τοίχο μέσα από αυτόν που ήδη υπάρχει μήπως ο τύπος δεν στέκει καλά;:lol::lol: αν λοιπόν του κάνω εγώ μήνυση θα δικαιωθώ θα μπορέσω να τον αναγκάσω να κάνει κάτι αυτός για να προστέψει την περιουσία του;

Τι τραβάω μέσα στον Ιούλη ρε γα:X:X

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κάνε του καταγγελία στην πολεοδομία και ετοιμάσου για δικαστήρια, και μόλις νικήσεις κάνε του μήνυση για να πληρώσει αυτός τα δικάστικά έξοδα. Αν έχει κάνει παρανομίες όπως λες, μπορεί να λήξει με συμβιβασμό η υπόθεση αλλά θα χάσει πολλές χιλιάδες ευρώ για λαδώματα πολεοδομικών. Α και προτού το κάνεις, σιγουρέψου οτι δεν έχεις τίποτα πολεοδομικό παράνομο.

Δημοσ.

Δεν έχω καμιά πολεοδομική παρανομία εκεί ποντάρω για να τον <<χορέψω>>. Δηλαδή λες να ξεκινήσω από πολεοδομία;

Δημοσ.
όταν η μητέρα μου ποτίζει τα λουλούδια του κήπου ή όταν βρέχει περισσότερο όταν βρέχει τα νερά από τον κήπο στραγγίζουν στο επίπεδο του σπιτιού του γείτονα και αφού κόλλησε πάνω στο τοιχείο μας το σπίτι ισόγειο βάζει υγρασία.

Δεν το κατάλαβα. Υποστηρίζει πως η υγρασία περνά από το χώμα του κήπου στον τοίχο του;

Δημοσ.

Συγνώμη, βρέχει και σας απειλούν με φθορά περιουσίας? Ότι δηλαδή και καλά πρέπει να πάρετε μέτρα έτσι ώστε όταν βρέχει να μην παθαίνουν τίποτα τα παράνομα του? Είχα κι εγω εμπειρία με μαλάκες γείτονες. Να τους κάνεις μήνυση και να τους σκίσεις ότι έχουν και δεν έχουν.

Δημοσ.
Δεν το κατάλαβα. Υποστηρίζει πως η υγρασία περνά από το χώμα του κήπου στον τοίχο του;

Ναι γιατί το σπίτι του είναι σε χαμηλώτερο επίπεδο από το δικό μας υπάρχει μια πιθανότητα να μπαίνουν.

---------- Προσθήκη στις 11:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:26 ----------

Συγνώμη, βρέχει και σας απειλούν με φθορά περιουσίας? Ότι δηλαδή και καλά πρέπει να πάρετε μέτρα έτσι ώστε όταν βρέχει να μην παθαίνουν τίποτα τα παράνομα του? Είχα κι εγω εμπειρία με μαλάκες γείτονες. Να τους κάνεις μήνυση και να τους σκίσεις ότι έχουν και δεν έχουν.

Αυτό θα κάνω γιατί έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι

Δημοσ.

Πηγαινε οπως εισαι πολεοδομια για καταγγελια.Ο μονος φοβος που υπαρχει ειναι ποσο τρελος ειναι ο γειτονας για να μην εχεις αλλα τρεξιματα μετα.Μολις γινει αυτοψια και εγκριθει η ποινη του απο πολεοδομια να εισαι οπωσδηποτε standby για τυχον φασαριες.Ακομη και σε απειλες εναντιον των γονεων σου να ζητησεις τη συνδρομη της αστυνομιας και να προχωρησεις αμεσα σε μηνυσεις που μπορουν να δρασουν τουλαχιστον αποτρεπτικα για οποιονδηποτε τσαμπουκα του γειτονα.Μας σκιζουν που μας σκιζουν απο παντου οι πολιτικοι ας ζησουν ηρεμα τα χρονια αυτα οι γονεις σου χωρις αλλα προβληματα.

Δημοσ.

Πέρα από την πολεοδομία και τις παραβάσεις (που οδηγούν σε κλιμάκωση imo) εξήγησε του τύπου πως η διαπερατότητα του τοίχου του και του δαπέδου του δεν είναι δική σου ευθύνη. Τόσο απλά.

Δημοσ.
Πέρα από την πολεοδομία και τις παραβάσεις (που οδηγούν σε κλιμάκωση imo) εξήγησε του τύπου πως η διαπερατότητα του τοίχου του και του δαπέδου του δεν είναι δική σου ευθύνη. Τόσο απλά.

Δεν του το έχω πει αυτό μόνο μια φορά που να το καταλάβει μιλάμε για τον φελό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δύο λύσεις υπάρχουν:

1.

Πήγαινε σε δικηγόρο και εξήγησέ του ήρεμα και απλά τι ακριβώς συμβαίνει. Βγάλε φωτογραφίες, αν χρειαστεί, για να εξηγήσεις καλύτερα. Συμβουλές τέτοιου είδους είναι επικίνδυνες από forum.

Επίσης, κανείς σοβαρός επαγγελματίας δεν πρόκειται να σου πει αν θα δικαιωθείς ή όχι. Είναι σαν να ζητάς από γιατρό να κάνει διάγνωση από το forum.

Το'χεις δει να γίνεται αυτό;

Oh wait...

2.

WNUS_30-cal_GAU17_minigun_pic.jpg

Δημοσ.

Οφειλω να σε παραδεχθω. Παρολο δικηγορος (ξερεις τι συνειρμους φερνει αυτο στους περισοτερους) λες τα τυπικα που πρεπει να πεις και δινεις μια εκτος δικαστηριων λυση. :) :) :)

Δημοσ.
Δύο λύσεις υπάρχουν:

1.

Πήγαινε σε δικηγόρο και εξήγησέ του ήρεμα και απλά τι ακριβώς συμβαίνει. Βγάλε φωτογραφίες, αν χρειαστεί, για να εξηγήσεις καλύτερα. Συμβουλές τέτοιου είδους είναι επικίνδυνες από forum.

Επίσης, κανείς σοβαρός επαγγελματίας δεν πρόκειται να σου πει αν θα δικαιωθείς ή όχι. Είναι σαν να ζητάς από γιατρό να κάνει διάγνωση από το forum.

Το'χεις δει να γίνεται αυτό;

Oh wait...

2.

WNUS_30-cal_GAU17_minigun_pic.jpg

Το δεύτερο θα είναι πιο αποτελεσματικό και το αποτέλεσμα μη αναστρέψιμο.:lol::lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...