yannisc Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Το site http://www.userfeel.com πληρώνει 10 ευρώ για κάθε τεστ χρηστικότητας (usability test) που κάνετε. Κάθε τεστ διαρκεί 10-20 λεπτά, γίνεται από το χώρο σας και η μόνη τεχνική απαίτηση είναι η ύπαρξη μικροφώνου. Στόχος του site είναι η παροχή usability test στους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων ώστε να ανακαλύψουν τυχόν προβλήματα χρηστικότητας. Μπορείτε να εγγραφείτε ως δοκιμαστής ιστοσελίδων και αφού περάσετε το πρώτο (δοκιμαστικό) τεστ να ξεκινήσετε πληρώνεστε για κάθε τεστ που σας ανατίθεται. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι σημαίνει δοκιμαστής ιστοσελίδων εδώ: http://www.userfeel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=14&lang=el
jason_rethymno Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Τα στοιχεία μου τα συμπληρώνω στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά? Τι λογαριασμό πρέπει να δημιουργήσω στο Paypal? Personal,Premier ή Business? Ευχαριστώ.
yannisc Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Τα στοιχεία μου τα συμπληρώνω στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά?Τι λογαριασμό πρέπει να δημιουργήσω στο Paypal? Personal,Premier ή Business? Ευχαριστώ. Μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, αρκεί να είναι ακριβή. Όσον αφορά το PayPal, ένας λογαριασμός Personal αρκεί. Απαιτείται απλά για την αποστολή των αμοιβών.
chris2060 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 10 ευρω για 20 λεπτα δουλεια?? χμμμ περιεργο μου φαινεται...
freedubus Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Γιατί; Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά που κοστίζει 40 ευρώ/10' ας πούμε.
slipknot Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Γιατί; Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά που κοστίζει 40 ευρώ/10' ας πούμε. Η μόνη περίπτωση στην οποία παραδέχομαι μια μικρής έκτασης ανωτερότητα των γυναικών.
Labfrog Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Αν κάποιος γίνει tester ας μας πει αν όντως πληρώθηκε. Έχω περιέργεια να δω κατα πόσο είναι αλήθεια.
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Αυτο με το μικροφωνο μου φαινεται περιεργο. Να ειναι γραπτος ο σχολιασμος το αντιλαμβανομαι, διοτι ειναι πιο ευκολο να μεταδοθει η αποψη του tester και να διαβαστει απο εκεινους που ενδιαφερονται.
yannisc Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Αν κάποιος γίνει tester ας μας πει αν όντως πληρώθηκε. Έχω περιέργεια να δω κατα πόσο είναι αλήθεια. παιδιά, καταλαβαίνω τις αμφιβολίες σας ως ένα βαθμό, αλλά μισό λεπτό. 1) Το userfeel.com είναι της netstudio.gr (που είναι δικιά μου). Δουλεύω στο χώρο 5 χρόνια, δεν κορόιδεψα ποτέ μέχρι τώρα (όλοι μου οι προμηθευτές πληρώνονται με μετρητά και ΑΜΕΣΑ) και δεν σκοπεύω να το κάνω τώρα. 2) Τα 10 ευρώ που πληρώνουμε για κάθε τεστ τα παίρνουμε από τον πελάτη που αγοράζει το usability test. Ο πελάτης πληρώνει 35 ευρώ (το οποίο μπορεί να πέσει έως και τα 20 ευρώ για μαζικές παραγγελίες) και από αυτά πληρώνουμε τον δοκιμαστή (10 ευρώ) καθώς και τα υπόλοιπα έξοδα (διαχειριστικό κόστος, υπάλληλοι support desk, refunds, ανάπτυξη κτλ.). 3) Μπορεί τα 10 ευρώ για 10-20 λεπτά δουλειά όντως να αντιστοιχούν σε 40 ευρώ για περίπου 1 ώρα δουλειά, άρα αν κάποιος κάνει tests για 8 ώρες κάθε μέρα βγαίνει αμοιβή 7040 ευρώ μηνιαίως (!!), αλλά δεν νομίζω να καταφέρει κάποιος να φτάσει να βγάζει πάνω από 300-500 ευρώ καθώς δεν έχουμε τόσους πελάτες (αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανέναν καθώς χτίζουμε τη βάση των δοκιμαστών), ούτε πιστεύουμε ότι θα έχουμε. 4) Αν κάποιος δοκιμαστής κάνει τεστ και δεν πληρωθεί, είναι ελεύθερος να το ανακοινώσει. Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, αν κάποιος δοκιμαστής δεν έχει μικρόφωνο ή δεν εκτελέσει το τεστ έτσι όπως πρέπει, δε θα πληρωθεί. Γι'αυτό το λόγο όμως κάνουμε το δοκιμαστικό τεστ για να βεβαιωθούμε μέσα από το δοκιμαστικό που κρατάει 4-5 λεπτά ότι ο υποψήφιος δοκιμαστής έχει κατ'αρχήν τον εξοπλισμό που απαιτείται (μικρόφωνο), ότι λειτουργεί σωστά (ακούγεται καθαρά και δυνατά η φωνή του) και πάνω από όλα ότι μπορεί να εξωτερικεύει τις σκέψεις του στο μικρόφωνο. Από το αρχικό δοκιμαστικό τεστ κάθε υποψήφιος παίρνει μια βαθμολογία (0-5) που καθορίζει και το πόσα τεστ θα του ανατεθούν. Το userfeel είναι μια 100% ελληνική προσπάθεια, φτιάχτηκε κατ'αρχήν για να εξυπηρετήσουμε τους ΔΙΚΟΥΣ μας πελάτες (της netstudio), αλλά καθώς το φτιάχναμε σκεφτήκαμε ότι πιθανόν να είναι χρήσιμο και σε οποιονδήποτε άλλο. Παράλληλα, λόγω του ότι η ελληνική αγορά ίσως είνα ανώριμη για usability tests, προσπαθούμε να το κάνουμε πολύγλωσσο ώστε να προσεγγίσουμε την παγκόσμια αγορά. Το έχουμε ήδη μεταφράσει σε αγγλικά και ρώσικα. ---------- Προσθήκη στις 08:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:00 ---------- Αυτο με το μικροφωνο μου φαινεται περιεργο. Να ειναι γραπτος ο σχολιασμος το αντιλαμβανομαι, διοτι ειναι πιο ευκολο να μεταδοθει η αποψη του tester και να διαβαστει απο εκεινους που ενδιαφερονται. Το μικρόφωνο είναι απαραίτητο γιατί θέλουμε ο δοκιμαστής ΚΑΘΩΣ πλοηγείται στο site και προσπαθεί να εκτελέσει την εργασία που του έχει ανατεθεί (π.χ. να αγοράσει ένα προϊόν), να μας λέει τις σκέψεις του ώστε να καταλαβαίνουμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε στο site. Στο τέλος του τεστ του ζητάμε να απαντήσει και γραπτά 4 ερωτήσεις, αλλά το μικρόφωνο είναι πολύτιμο και μας λέει πράγματα που δεν μπορεί να ειπωθούν γραπτά πολλές φορές. Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σας. Για ό,τι άλλο, μην διστάσετε. Σας προτρέπω να έρθετε και να γραφτείτε ως δοκιμαστές. Χρειαζόμαστε χρήστες όλων των επιπέδων. Και πέρα από την αμοιβή, είναι και μια ευχάριστη διαδικασία (αν σας αρέσει η τεχνολογία, το internet και θέλετε να συμμετάσχετε στην ανάπτυξη πολύ ωραίων site). 2
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Καλή επιτυχία λοιπόν. Ελπίζω να το προωθήσετε σωστά στην αγορά. Φαίνεται υποσχόμενο και η ύπαρξη μικροφώνου πραγματικά δίνει ένα + στη διαδραστικότητα και στην αμεσότητα ή καλύτερα στον αυθορμητισμό ενός χρήστη καθώς κάνει browse σε μια ιστοσελίδα.
PCharon Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Παρατηρώ πως το site είναι γραμμένο (και) στα Αγγλικά κι επίσης γράφει: "See videos of users speaking their thoughts as they navigate your website". ...άρα ο beta tester θα πρέπει να μιλάει πχ στα Αγγλικά για ξένους πελάτες;
panathas1908 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Παιδια για να καταλαβω και γω..απλα λες την αποψη σου και οτι αλλο σου ανατεθει εκει και παιρνεις 10 ευρα??εντελως δωρεαν χωρις να εχω εγω οποιαδηποτε χρεωση?
panathas1908 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Παιδια για να καταλαβω και γω..απλα λες την αποψη σου και οτι αλλο σου ανατεθει εκει και παιρνεις 10 ευρα??εντελως δωρεαν χωρις να εχω εγω οποιαδηποτε χρεωση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα