silverthunder Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 γεια σας παιδια, μηπως ξερει κανεις πως μπορει καποιος αρχαριος να μαθει ιταλικα, απο μονος του; εννοω υπαρχουν καποια καλα βιβλια, σιντι εκμαθησης η καποιες σελιδες στο ιντερνετ; ειχα παρει ενα βιβλιο με κασσετα παλια αλλα δεν πολυεκανε δουλεια. ευχαριστω για τις ιδεες σας!
RubiksCube Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Στο uz-translations.net υπάρχει υλικό για πάρα πολλές γλώσσες.
mariaqgr Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Εγώ είχα πάρει τα ισπανικά χωρίς δάσκαλο της ΜΑΝDΕSΟΝ εκδόσεις διαγόρας. Πάρα πολύ καλό βιβλίο δηλαδή αν έχεις όρεξη και διαβάσεις μαθαίνεις άνετα...έχει αντίστοιχο και στα ιταλικά και σε άλλες γλώσσες. Είναι και φτηνό.
**moka-chan** Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 τα ιταλικα ειναι ευκολη γλωσσα θα τα μαθεις ανετα αμα προσπαθησεις λιγακι. εκτος ομως απο ενα καλο βιβλιο που θα διαβαζεις μονος σου χρειαζεται να ακους και ιταλικα για να συνηθησει το αυτι σου,δηλαδη το πιο ευκολο και αποδοτικο που εχεις να κανεις ειναι να βλεπεις ιταλικες ταινιες με υποτιτλους αν γινεται η να ακους ιταλικα τραγουδια διβαζοντας παραλληλα τους στοιχους η και τα δυο γιατι οχι ετσι θα μαθαινεις λεξεις , φρασεις και τα απαραιτητα. καλη τυχη!
random Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 γεια σας παιδια, μηπως ξερει κανεις πως μπορει καποιος αρχαριος να μαθει ιταλικα, απο μονος του; Εξαρτάται ποιός ειναι ο τελικός στόχος σου, στο επίπεδο γνώσης. αν το θελεις για τουρισμό, ή μετανάστευση, για απλους διαλόγους, να διαβαζεις τις επιγραφές, να κανεις ψώνια, κλπ, μπορείς μόνος σου. Αν θελεις να δώσεις εξετάσεις (πχ, το αντίστοιχο "lower" των ιταλικών), θα'ναι λιγο δύσκολο μόνος σου. δηλ. εκτος απο το διάβασμα και την κατανόηση του προφορικού, καποια στιγμη πρεπει να μαθεις και να γράφεις και να μιλάς. Θελεις καποιον να διορθώσει τα γραπτά σου, και την προφορά σου. τα περισσότερα software , audio , και ότι free και "φρή" e-book PDF βρεις , απευθυνονται σε αγγλόφωνους που μαθαινουν 2η γλώσσα. αλλα κανένα δεν κάνει δουλειά μόνο του. Αν συνδιασεις 3-4 τρόπους μαθαίνεις καλύτερα. Software Rosetta Stone (δεν χρειαζεται αγγλικά, ουτε μεταφράζει. εμφανίζει μόνο τη γλώσσα-στόχο ). καλούτσικο, αρκει να αντέξεις τις πολλες επαναλήψεις. Tell me more .δεν το εχω δοκιμασει ακόμα. Μεθοδοι "κασέτα". αποκλειστικά σε Audio, ή με ελάχιστη χρήση βιβλίου. πρεπει να ξερεις λιγα αγγλικα για να παρακολουθήσεις. Περνάς τα mp3 στο κινητό και τα ακους οπουδήποτε. Βασικος τους στόχος, ειναι να μαθεις να ακούς και να μιλάς (προφορά). Διαβασμα και γράψιμο, χωρις χρήση βιβλίου και μολυβιού φυσικά δεν μαθαίνεις. Pimsleur Michael Thomas Η Pimsleur ειναι πιό "light". δηλ. πιο ευκολα την ξεκινάς, δεν χρειαζεται καμια προγενεστερη γνώση, αλλα απο την αλλη, και η γνώση που θα αφομοιώσεις ειναι και πιό "λάιτ". Τα Pimsleur μπορω να τα ακούω ενώ κάνω κάτι άλλο (πχ. οδηγηση ή βάδισμα μόνος μου, αλλα όχι ενω δουλεύω ή σερφαρω ). Ενώ τα M.Thomas δεν γίνεται αυτο. πρέπει να εισαι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στο τι ακούς, να εισαι μόνος σου, και να σταματάς πολυ συχνά την κασέτα, για να επαναλάβεις ότι ειπώθηκε πριν πάει στην επόμενη φράση. η 2η μεθοδος μπαινει σε πιο βαθια θέματα (γραμματικη, συνταξη), ενω η Pimsleur εχει τη λογική του να μαθεις τη γλώσσα οπως μαθαινουν τη μητρική τους τα μικρα παιδια, πριν πανε σχολειο. Απλα ακουγοντας τους ενηλικες, χωρις κανονες γραμματικης, συντακτικό, κλπ.. παρόμοιας λογικης ειναι και το Rosetta Stone. εκτος απο αυτα τα 2, που εχω γνωμη, κυκλοφορουν μερικοι αλλοι τιτλοι που δεν εχω δοκιμασει, πχ "Learn in Your Car Italian", "Teach Yourself Beginner's Italian", "Drive Time Italian", "Linguaphone Italian All Talk", ... -------------------------------------------------------------- κοινότητες http://www.livemocha.com/ http://www.babbel.com/ Αυτα τα 2 ειναι κοινότητες, σαν fb, αλλα για ατομα που θελουν να μαθουν γλώσσες. πχ. μπορεις να ψάξεις άτομα που εχουν μητρική την Ιταλική, θελουν να μαθουν Ελληνικά, και ζουνε ειτε Ιταλία, ειτε Ελλάδα, και να αλληλοβοηθητε. απλά, προσοχή στις ξαφνικές αιτήσεις "φιλίας" απο διάφορες/διάφορους, που στην πραγματικότητα έχουν αλλους σκοπούς ( πχ. στο babbel.com ) επίσης Language Exchange Online Community ----------------------------------------------- flash cards: τυπώνεις χαρτάκια, με ξενες λεξεις στη μια πλευρα, και τη μεταφραση στην αλλη, και εξασκήσαι στο λεξιλόγιο. http://www.italian-flashcards.com/ Site με απλα tutorial (δυο παραδειγματα μονο. στο google θα βρεις 10άδες) http://www.wannalearn.com/Academic_Subjects/World_Languages/Italian/ http://learnitalian.elanguageschool.net/ ----------------------------------------------- Βιβλία σε pdf (όπου μπορείς να τα βρεις). τα περισσότερα δυστυχώς απευθυνονται σε αγγλόφωνους, και ειναι σκαναρισμένες σελίδες σε εικόνες -δηλ. όχι pdf text- οποτε δεν διαβαζονται καλά σε ebook readers, ή σε οθόνες pc. Αν θες βιβλίο, για να πας με την κλασική μεθοδο (Αλφάβητος -> Γραμματική > χρόνοι -> ρηματα ομαλα/ανώμαλα -> συντακτικό, κλπ), καλύτερα να αγοράσεις βιβλίο. Ρώτα καθηγητές ποιά προτίνουν. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Αν θες βιβλίο, για να πας με την κλασική μεθοδο (Αλφάβητος -> Γραμματική > χρόνοι -> ρηματα ομαλα/ανώμαλα -> συντακτικό, κλπ), καλύτερα να αγοράσεις βιβλίο. Ρώτα καθηγητές ποιά προτίνουν. Θα συμφωνησω με ολα οσα αναφερθηκαν εκ του random. Στο θεμα των βιβλιων τωρα (κυριως επειδη μαθαινω ιταλικα και ειμαι σε αρκετα υψηλο επιπεδο), να πω πως παρα πολυ καλα ειναι των εκδοσεων Primus Edizioni. Αυτες οι εκδοσεις ειναι του φροντιστηριου της Καπατου και αν και γενικα δεν θα ελεγα πως ειμαι υπερ των εκδοσεων που γινονται απο φροντιστηρια, τα συγκεκριμενα προτεινονται και απο καθηγητες γενικοτερα. Προσωπικα τα βρηκα αρκετα κατανοητα και "λογικα", ιδιαιτερα αυτο της γραμματικης. Στην ουσια παιρνεις το βιβλιο της γραμματικης (το οποιο περιεχει ολη την γραμματικη των ιταλικων, κανονες και παραδειγματα μοναχα, και το εχεις για αναφορα κατα την διαρκεια φοιτησης και μετα), ενα αναγνωστικο και ενα εξτρα βιβλιο γραμματικης με κανονες και ασκησεις (διαφορετικα ανα επιπεδο). Βεβαια οσον αφορα τα δυο τελευταια δεν ξερω αν οντως θα σε βοηθησουν αρκετα καθως εχουν γραφτει για να διδασκονται απο καθηγητη και δεν εχουν ελληνικες μεταφρασεις κλπ. Το πρωτο ομως ειναι πολυ καλο, αλλα παντα σε συνδυασμο με καποια αλλα.
Nomikaria Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 τα ιταλικα ειναι ευκολη γλωσσα θα τα μαθεις ανετα αμα προσπαθησεις λιγακι. εκτος ομως απο ενα καλο βιβλιο που θα διαβαζεις μονος σου χρειαζεται να ακους και ιταλικα για να συνηθησει το αυτι σου,δηλαδη το πιο ευκολο και αποδοτικο που εχεις να κανεις ειναι να βλεπεις ιταλικες ταινιες με υποτιτλους αν γινεται η να ακους ιταλικα τραγουδια διβαζοντας παραλληλα τους στοιχους η και τα δυο γιατι οχι ετσι θα μαθαινεις λεξεις , φρασεις και τα απαραιτητα. καλη τυχη! Το ότι έχει σχετικά απλή προφορά και το γεγονός πως ό,τι διαβάζεις,έτσι το λες δεν καθιστά μια γλώσσα "εύκολη". Η γραμματική της είναι ιδιαίτερα απαιτητική και αν κάποιος θέλει να δώσει για πτυχία (Celi) θα πρότεινα κανονικά μαθήματα.Αν θέλει να μάθει ιταλικά απλά για να συννενοηθεί στοιχειωδώς,ίσως αρκούν.
silverthunder Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια. οχι δεν ξερω γαλλικα, ισπανικα. τα αγγλικα μου ειναι αριστα αλλα νομιζω αυτο ειναι ασχετο. υγ οσοι θελουν μπορουν να συνεχισουν να δινουν ιδεες για ιταλικα και γλωσσες γενικοτερα...
thanos713 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Εγώ κάνω ιταλικά στο σχολείο, είναι εύκολα, μοιάζουν ορισμένες φορές με τα ελληνικά, ας πούμε il professore - ο καθηγητής-> i professori - οι καθηγητές. Είναι εύκολη γλώσσα και άμα θες απλά να ξέρεις κάποια πολύ βασικά πιστεύω χωρίς δάσκαλο τα καταφέρνεις...
Nomikaria Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια. οχι δεν ξερω γαλλικα, ισπανικα. τα αγγλικα μου ειναι αριστα αλλα νομιζω αυτο ειναι ασχετο. υγ οσοι θελουν μπορουν να συνεχισουν να δινουν ιδεες για ιταλικα και γλωσσες γενικοτερα... Και με τ'αγγλικά μοιάζουν πολλέ λέξεις αλλά φαντάζομαι περισσότερο με γαλλικά/ισπανικά. Δεν έχει και πολλή σημασία πάντως,αν θες να μάθεις μια γλώσσα τη μαθαίνεις.
DrLo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Εξαρτάται ποιός ειναι ο τελικός στόχος σου, στο επίπεδο γνώσης.αν το θελεις για τουρισμό, ή μετανάστευση, για απλους διαλόγους, να διαβαζεις τις επιγραφές, να κανεις ψώνια, κλπ, μπορείς μόνος σου. Αν θελεις να δώσεις εξετάσεις (πχ, το αντίστοιχο "lower" των ιταλικών), θα'ναι λιγο δύσκολο μόνος σου. δηλ. εκτος απο το διάβασμα και την κατανόηση του προφορικού, καποια στιγμη πρεπει να μαθεις και να γράφεις και να μιλάς. Θελεις καποιον να διορθώσει τα γραπτά σου, και την προφορά σου. τα περισσότερα software , audio , και ότι free και "φρή" e-book PDF βρεις , απευθυνονται σε αγγλόφωνους που μαθαινουν 2η γλώσσα. αλλα κανένα δεν κάνει δουλειά μόνο του. Αν συνδιασεις 3-4 τρόπους μαθαίνεις καλύτερα. Software Rosetta Stone (δεν χρειαζεται αγγλικά, ουτε μεταφράζει. εμφανίζει μόνο τη γλώσσα-στόχο ). καλούτσικο, αρκει να αντέξεις τις πολλες επαναλήψεις. Το Rosetta Stone (french) το τρέχω εδώ και κάποιες ώρες και νομίζω ότι θα το κοπανίσω, μου έχει σπάσει τα νεύρα στην επανάληψη 5-6 λέξεων
lambroszekis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Επανεφερω το θεμα μετα απο πολυ πολυ καιρο να κανω μια συντομη ερωτηση Το Rosetta Stone (french) το τρέχω εδώ και κάποιες ώρες και νομίζω ότι θα το κοπανίσω, μου έχει σπάσει τα νεύρα στην επανάληψη 5-6 λέξεων Τελικα με το rosetta stone french καταφερες να μαθεις κατι. Το χω δοκιμασει κι εγω λιγακι πριν απο λιγες μερες οντως εχεις δικιο για την επαναληψη των λεξεων ειναι καπως κουραστικο.. Στο δια ταυτα ποια ειναι η αποψη σας αξιζει να το συνεχισω καθως το αφησα στην ακρη λογω εξεταστικης ή σιγα σιγα να αρχισω ναψαχνω για καθηγητη.
pantelis21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δε μου αρέσουν τα προγράμματα στον υπολογιστή στυλ rosseta ή tell me more... Είμαι υπερ του να κάνει κάποιος με καθηγητή για να έχει από τα πολύ πρώτα βήματα speaking - writing... Αλλά αν κάποιος θέλει να μάθει μόνος του είμαι υπερ του συνδυασμού κάποιου βιβλίου "ιταλικά χωρίς δάσκαλο" για λεξιλόγιο γραμματική και συντακτικό και κάποια μέθοδος με κασέτα για να μάθεις προφορά βασικών λέξεων πχ linguaphone που πλέον με 50 ευρώ σου δίνει cd/dvd/βιβλία... Και φυσικά youtube... Για τραγούδια, βιντεο-μαθήματα κτλ
DrLo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Επανεφερω το θεμα μετα απο πολυ πολυ καιρο να κανω μια συντομη ερωτηση Τελικα με το rosetta stone french καταφερες να μαθεις κατι. Το χω δοκιμασει κι εγω λιγακι πριν απο λιγες μερες οντως εχεις δικιο για την επαναληψη των λεξεων ειναι καπως κουραστικο.. Στο δια ταυτα ποια ειναι η αποψη σας αξιζει να το συνεχισω καθως το αφησα στην ακρη λογω εξεταστικης ή σιγα σιγα να αρχισω ναψαχνω για καθηγητη. Αυτό το καιρό έχω αρχήσει το Rosetta Stone στα Ισπανικά ... ... άντεξα τις πολλές επαναλήψεις και τώρα τρέχω στο L2. Αν είσαι τακτικός στην ενασχόλησή σου μαζί του (μη το παρατήσεις έστω και για λίγες μέρες) και το συνδυάσεις με άλλες πηγές (πχ ένα βιβλίο για vocabulary, να προσπαθείς να διαβάζεις Ισπανικά portals/blogs και να κρατάς σημειώσεις με το τι μαθαίνεις κλπ κλπ) βοηθάει. Δε ξέρω μέχρι που μπορεί να σε φτάσει αλλά είναι ένα καλό εργαλείο. Καθώς έχω δοκιμάσει το Rosetta stone και σε άλλες γλώσσες (αν και μόνο στα ΙΣπανικά το έχω ξεκινήσει κανονικά) , σε όλες τις γλώσσες η εξέλιξη και δομή είναι η ίδια, οπότε φαντάζομαι και για τα γαλλικά είναι το ίδιο με τα σιπανικά. Εχω δοκιμάσει και το Michael Thomas αλλά το βρίσκω λίγο απότομο και χωρίς να καταλαβαίνεις γιατί λέει αυτά που λέει + η φωνή του τύπου είναι για σκότωμα ... εκνευριστική μέχρι αηδίας, σαν να είναι γέρος με εγκεφαιλικό και να σου μαθαίνει ισπανικά ... οι δε "μαθητές" που και καλά του απαντάνε είναι για ευθανασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα