Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το καιρό έχω αρχήσει το Rosetta Stone στα Ισπανικά ...

...

άντεξα τις πολλές επαναλήψεις και τώρα τρέχω στο L2.

Αν είσαι τακτικός στην ενασχόλησή σου μαζί του (μη το παρατήσεις έστω και για λίγες μέρες) και το συνδυάσεις με άλλες πηγές (πχ ένα βιβλίο για vocabulary, να προσπαθείς να διαβάζεις Ισπανικά portals/blogs και να κρατάς σημειώσεις με το τι μαθαίνεις κλπ κλπ) βοηθάει.

Δε ξέρω μέχρι που μπορεί να σε φτάσει αλλά είναι ένα καλό εργαλείο.

Καθώς έχω δοκιμάσει το Rosetta stone και σε άλλες γλώσσες (αν και μόνο στα ΙΣπανικά το έχω ξεκινήσει κανονικά) , σε όλες τις γλώσσες η εξέλιξη και δομή είναι η ίδια, οπότε φαντάζομαι και για τα γαλλικά είναι το ίδιο με τα σιπανικά.

Εγω σκεφτομαι να δοκιμασω να το βγαλω μια φορα εστω και γοργο ρυθμο ολο τα πακετο των γαλλικων και τα 5 level δηλαδη, κυριως για να φρεσκαρω εκεινα τα γαλλικα που καποτε μας εκαναν στο γυμνασιο ως δευτερη γλωσσα. Ενω παραλληλα να μελετω και κανα βιβλιο απο το παραπανω που αναφεθηκαν τα "χωρις δασκαλο". Και στην συνεχεια θα ψαξω να βρω κανα καθηγητη για πιο εμπεριστατωμενα μαθηματα.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω σκεφτομαι να δοκιμασω να το βγαλω μια φορα εστω και γοργο ρυθμο ολο τα πακετο των γαλλικων και τα 5 level δηλαδη, κυριως για να φρεσκαρω εκεινα τα γαλλικα που καποτε μας εκαναν στο γυμνασιο ως δευτερη γλωσσα. Ενω παραλληλα να μελετω και κανα βιβλιο απο το παραπανω που αναφεθηκαν τα "χωρις δασκαλο". Και στην συνεχεια θα ψαξω να βρω κανα καθηγητη για πιο εμπεριστατωμενα μαθηματα.

Θα ήταν καλύτερο να μη το κάνεις FF, δε θα σου μείνει τίποτα.

Το καλύτερο είναι normal ρυθμός και να ασχολείσαι τακτικά ... πχ να έχεις 45'-1h κάθε μέρα, ή πχ να λες θα κάνω ένα Lesson κάθε μέρα ... αλλά κάθε μέρα

Το πρόβλημα είναι ότι δε θα μάθεις λεξιλόγιο το οποίο μπορείς να εμπλουτίζεις παράλληλα πχ με μια 2η πηγή.

Δημοσ.

Θα ήταν καλύτερο να μη το κάνεις FF, δε θα σου μείνει τίποτα.

Το καλύτερο είναι normal ρυθμός και να ασχολείσαι τακτικά ... πχ να έχεις 45'-1h κάθε μέρα, ή πχ να λες θα κάνω ένα Lesson κάθε μέρα ... αλλά κάθε μέρα

Το πρόβλημα είναι ότι δε θα μάθεις λεξιλόγιο το οποίο μπορείς να εμπλουτίζεις παράλληλα πχ με μια 2η πηγή.

Εχεις δικιο μαλλον θα πρεπει να κανω καπως ετσι με σταθερο και ηρεμο ρυθμο.

Δημοσ.

Εχεις δικιο μαλλον θα πρεπει να κανω καπως ετσι με σταθερο και ηρεμο ρυθμο.

Στο βέλγιο φαντάζομαι θα μπορείς να κάνεις practice και με τους ντόποιους ... η περιοχή σου είναι γαλλόφωνη ?

Δημοσ.

Στο βέλγιο φαντάζομαι θα μπορείς να κάνεις practice και με τους ντόποιους ... η περιοχή σου είναι γαλλόφωνη ?

Ολλανδικα μιλανε εδω που ειμαι.

Οφτοπικ τα πραγματα ειναι καλα εδω ακομα και ειναι στις αρχικες προτιμισεις να επιστρεψω μετα το ερασμους και το περας των σπουδων, κυριως για Βρυξελλες καθως υπαρχουν καλες ευκαιριες εργασιας.(ακομα...)

Επαναφορα στο θεμα, θα ηθελα να μαθω γαλλικα καθως ειναι καλο να ξερεις την γλωσσα, σου ανοιγει μια πορτα παραπανω αν και με αγγλικα μπορεις να κανεις τα παντα εδω.

Δημοσ.

Ολλανδικα μιλανε εδω που ειμαι.

Οφτοπικ τα πραγματα ειναι καλα εδω ακομα και ειναι στις αρχικες προτιμισεις να επιστρεψω μετα το ερασμους και το περας των σπουδων, κυριως για Βρυξελλες καθως υπαρχουν καλες ευκαιριες εργασιας.(ακομα...)Επαναφορα στο θεμα, θα ηθελα να μαθω γαλλικα καθως ειναι καλο να ξερεις την γλωσσα, σου ανοιγει μια πορτα παραπανω αν και με αγγλικα μπορεις να κανεις τα παντα εδω.

Να διαφωνήσω; Καθέτως και οριζοντίως;

Τα αγγλικά είναι σχεδόν άχρηστα στο Βέλγιο στην αγορά εργασίας, ΙΔΙΩΣ στις Βρυξέλλες.

Εκτός αν μιλάς για ευρωπαική ένωση, ή ίσως για συγκεκριμένες εταιρίες.

Ακόμα και για απλές δουλειές, πχ οδηγός τραμ ή πωλήτρια σε σούπερ μάρκετ, προτιμούνται οι δίγλωσσοι (γαλλικά-ολλανδικά).

Μόνο με αγγλικά πχ, πωλητής ή καθαρίστρια σε σπίτια πολύ δύσκολα θα βρεις.

Μην λέμε ότι θέλουμε, από το 2005 ζω στις Βρυξέλλες.

Αν σκοπεύεις να επιστρέψεις εδώ, δεν σου συνιστώ να κάνεις ιδιαίτερα γαλλικών στην Ελλάδα ή να ξοδέψεις τα λεφτά σου σε φροντιστήρια. Εδώ, τα μαθήματα γαλλικών κοστίζουν πάμφθηνα σε σχέση με Ελλάδα, και το επίπεδο διδασκαλίας είναι ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ.

Δημοσ.

Λαθος διατυπωση εκ μερους μου, δεν αναφερομουν στην αγορα εργασιας αλλα στην καθημερινοτητα οτι κυριως τωρα που ειμαι εδω ως φοιτητης δεν εχω σοβαρο προβλημα καθως ολοι λιγο πολυ τα μιλανε τα αγγλικα.

Αν σκοπεύεις να επιστρέψεις εδώ, δεν σου συνιστώ να κάνεις ιδιαίτερα γαλλικών στην Ελλάδα ή να ξοδέψεις τα λεφτά σου σε φροντιστήρια. Εδώ, τα μαθήματα γαλλικών κοστίζουν πάμφθηνα σε σχέση με Ελλάδα, και το επίπεδο διδασκαλίας είναι ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ.

Εχεις καποιες παραπανω λεπτομεριες?

Δημοσ.

Λαθος διατυπωση εκ μερους μου, δεν αναφερομουν στην αγορα εργασιας αλλα στην καθημερινοτητα οτι κυριως τωρα που ειμαι εδω ως φοιτητης δεν εχω σοβαρο προβλημα καθως ολοι λιγο πολυ τα μιλανε τα αγγλικα.

Εχεις καποιες παραπανω λεπτομεριες?

Από ότι κατάλαβα είσαι σε ολλανδόφωνη περιοχή, γι'αυτό δεν έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά. Αν κατέβεις Βαλλονία, θα ψάχνεις να βρεις άνθρωπο να τα μιλάει. Ακόμα και Βρυξέλλες στις δημόσιες υπηρεσίες, δεν τα πολυμιλάνε και αν ναι, με πολλά λάθη. Σαν φοιτητής μέσα σε φοιτητές, λογικό να μην έχεις πρόβλημα.

Για γαλλικά, τράβα σε ένα Actiris και ζήτα τους πληροφορίες για μαθήματα γαλλικών. Εκεί που πήγαινα εγώ, πλήρωνα 76 ευρώ τον κύκλο. Ο κύκλος διαρκούσε 10 βδομάδες, 12 ώρες την βδομάδα. Όχι διδακτικές ώρες, γεμάτες, κανονικές. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, αν το παρακολουθείς και διαβάζεις, πας τελείως αρχάριος του στυλ ούτε το oui να μην ξέρεις και τελειώνεις το 9ο επίπεδο με το οποίο άνετα παρακολουθείς πανεπιστημιακές διαλέξεις.

Τα επίπεδα είναι 12. Το ένα έχει να κάνει μόνο με ορθογραφία, και 7ο δεν υπάρχει, οπότε ουσιαστικά είναι 10. Οι περισσότεροι σταματάνε στο 4ο-5ο επίπεδο, γιατί αρχίζουν να καταλαβαίνουν και να μιλάνε και βρίσκουν δουλειές μετά.

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα είσαι σε ολλανδόφωνη περιοχή, γι'αυτό δεν έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά. Αν κατέβεις Βαλλονία, θα ψάχνεις να βρεις άνθρωπο να τα μιλάει. Ακόμα και Βρυξέλλες στις δημόσιες υπηρεσίες, δεν τα πολυμιλάνε και αν ναι, με πολλά λάθη. Σαν φοιτητής μέσα σε φοιτητές, λογικό να μην έχεις πρόβλημα.

Για γαλλικά, τράβα σε ένα Actiris και ζήτα τους πληροφορίες για μαθήματα γαλλικών. Εκεί που πήγαινα εγώ, πλήρωνα 76 ευρώ τον κύκλο. Ο κύκλος διαρκούσε 10 βδομάδες, 12 ώρες την βδομάδα. Όχι διδακτικές ώρες, γεμάτες, κανονικές. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, αν το παρακολουθείς και διαβάζεις, πας τελείως αρχάριος του στυλ ούτε το oui να μην ξέρεις και τελειώνεις το 9ο επίπεδο με το οποίο άνετα παρακολουθείς πανεπιστημιακές διαλέξεις.

Τα επίπεδα είναι 12. Το ένα έχει να κάνει μόνο με ορθογραφία, και 7ο δεν υπάρχει, οπότε ουσιαστικά είναι 10. Οι περισσότεροι σταματάνε στο 4ο-5ο επίπεδο, γιατί αρχίζουν να καταλαβαίνουν και να μιλάνε και βρίσκουν δουλειές μετά.

Καταποπιστικοτατος. Ευχαριστω!!

Δημοσ.

To Actiris είναι το ίδιο με αυτό

http://www.epfc.eu/index.html?page=74

?

Φέτος το καλοκαίρι λέω αντί διακοπών λέω να πάω να μεινω σε μια χώρα για κανα 2-3μηνο και να κάνω εντατικά μαθήματα γλώσσας ... κάτι σαν summer school

Είχα δει ότι κάτι τέτοιο έπαιζε με Σουηδικά πανεπιστήμια.

Ξέρεις αν γίνεται αυτό στο Βέλγιο ?

Δημοσ.

Το Actiris είναι το δημόσιο γραφείο ευρέσεως εργασίας των ανέργων, για να καταλάβεις. Όλοι οι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να είναι γραμμένοι στο Actiris, αν θέλουν να λαμβάνουν τα όποια επιδόματα του κράτους.

Στο Actiris θα πας να σε βοηθήσουν για βιογραφικό πχ, να δουν τι ξέρεις και τα προσόντα σου, να σε βοηθήσουν να μάθεις την γλώσσα/γλώσσες, να δουν τι ζήτηση υπάρχει και να σε στείλουν να κάνεις formation πάνω σε κάποιο επάγγελμα ώστε να πιάσεις μετά δουλειά κτλ.

Το epfc είναι μία από τις δημόσιες σχολές για ξένες γλώσσες και διάφορα formation. Για την ακρίβεια είναι αυτό που πήγα εγώ, που έχει κύκλους με 6 ώρες την βδομάδα, ή με 12. Μαθήματα καλοκαίρι ΔΕΝ έχει.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες δημόσιες σχολές, αλλά λεπτομέρειες και ονομασίες δεν ξέρω. Γι'αυτό είπα να πάει να ρωτήσει στο Actiris. Πχ γνωστός ξέρω ότι έκανε το καλοκαίρι μαθήματα, κάθε μέρα, 4 ώρες νομίζω την μέρα. Οι ιδιωτικές σχολές βαράνε κατακούτελα και δεν τις συνιστώ εκτός και αν τα πληρώνει άλλος, χαχα!

Φυσικά μπορούν να γραφτούν και μη άνεργοι, απλά είναι λιγάκι πιο ακριβά. Για παράδειγμα στο epfc ο άνεργος θα πληρώσει κάτι παραπάνω από 70 ευρώ τον κύκλο, ο μη εγεγραμμένος στο Actiris 100 και κάτι ψιλά.

Για πανεπιστήμιο, στο ulb που ξέρω, κάτι ανάλογο με αυτό που ψάχνεις δεν έχει.

Αυτά έχει

http://www.ulb.ac.be/enseignements/cours-francais/index-3.html

http://www.ulb.ac.be/facs/philo/coursvac.html

Το vub δεν νομίζω να έχει μαθήματα γαλλικών, ολλανδόφωνο είναι. Το άλλο το πιο κοντινό στις Βρυξέλλες που βρίσκεται στην Louvain, δεν έχω ιδέα.

Edit

Είναι και αυτό, και νομίζω ότι έχει μαθήματα το καλοκαίρι

https://sites.google.com/a/iepscf-uccle.eu/welcome/

Δημοσ.

Μαθήματα καλοκαίρι ΔΕΝ έχει.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες δημόσιες σχολές, αλλά λεπτομέρειες και ονομασίες δεν ξέρω. Γι'αυτό είπα να πάει να ρωτήσει στο Actiris. Πχ γνωστός ξέρω ότι έκανε το καλοκαίρι μαθήματα, κάθε μέρα, 4 ώρες νομίζω την μέρα. Οι ιδιωτικές σχολές βαράνε κατακούτελα και δεν τις συνιστώ εκτός και αν τα πληρώνει άλλος, χαχα!

Αν μπορούσες να μάθεις για τη σχολή του γνωστού σου θα με βοηθούσε πολύ.

Φυσικά μπορούν να γραφτούν και μη άνεργοι, απλά είναι λιγάκι πιο ακριβά. Για παράδειγμα στο epfc ο άνεργος θα πληρώσει κάτι παραπάνω από 70 ευρώ τον κύκλο, ο μη εγεγραμμένος στο Actiris 100 και κάτι ψιλά.

Αν εγώ πχ το καλοκαίρι αποφασίσω έτσι στα ξεκούδουνα να έρθω να μείνω για λίγο στο Βέλγιο θα μπορώ να γραφτώ ? Δεν είμαι ούτε άνεργος ούτε καν μόνιμος κάτοικος Βελγίου. Στο epfc λέει για residence permit αλλά από κάτω για του EU citizens λέει ότι αρκεί το διαβατήριο. Δηλαδή ακόμα και αν είμαι "περαστικός" από Βέλγιο ?

Για πανεπιστήμιο, στο ulb που ξέρω, κάτι ανάλογο με αυτό που ψάχνεις δεν έχει.

Αυτά έχει

http://www.ulb.ac.be/enseignements/cours-francais/index-3.html

http://www.ulb.ac.be/facs/philo/coursvac.html

Το vub δεν νομίζω να έχει μαθήματα γαλλικών, ολλανδόφωνο είναι. Το άλλο το πιο κοντινό στις Βρυξέλλες που βρίσκεται στην Louvain, δεν έχω ιδέα.

Edit

Είναι και αυτό, και νομίζω ότι έχει μαθήματα το καλοκαίρι

https://sites.google.com/a/iepscf-uccle.eu/welcome/

Δε ψάχνω ντε και καλά Γαλλικά ... οτιδήποτε.

Δημοσ.

Αν μπορούσες να μάθεις για τη σχολή του γνωστού σου θα με βοηθούσε πολύ.Αν εγώ πχ το καλοκαίρι αποφασίσω έτσι στα ξεκούδουνα να έρθω να μείνω για λίγο στο Βέλγιο θα μπορώ να γραφτώ ? Δεν είμαι ούτε άνεργος ούτε καν μόνιμος κάτοικος Βελγίου. Στο epfc λέει για residence permit αλλά από κάτω για του EU citizens λέει ότι αρκεί το διαβατήριο. Δηλαδή ακόμα και αν είμαι "περαστικός" από Βέλγιο ?Δε ψάχνω ντε και καλά Γαλλικά ... οτιδήποτε.

Στο epfc ναι, μπορείς να γραφτείς. Αλλού δεν έχω ιδέα. Υπόψιν, όσο πιο αρχάριος στη γλώσσα είσαι τόσο πιο πανικός γίνεται για τις θέσεις. Θα πρέπει να είσαι εκεί την πρώτη μέρα που ξεκινούν οι εγγραφές, πρωί πρωί για να πάρεις ραντεβού για το τεστ.

Residence permit δεν είναι για τους Έλληνες, dont worry. Αλλά σου είπα, στο epfc δεν υπάρχει θερινός κύκλος.

Τον γνωστό δεν θα τον δω για αρκετές βδομάδες. Νομίζω ήταν το Bruxelles formation που πήγε

http://www.bruxellesformation.be/

Και φυσικά γράφονται και μη άνεργοι της χώρας, απλά πληρώνουν λιγάκι ακριβότερα.

Τι γίνεται στο ολλανδόφωνο πανεπιστήμιο και αν κάνουν μαθήματα εκεί δεν έχω ιδέα, και το site τους είναι στα ολλανδικά.

Δημοσ.

Στο epfc ναι, μπορείς να γραφτείς. Αλλού δεν έχω ιδέα. Υπόψιν, όσο πιο αρχάριος στη γλώσσα είσαι τόσο πιο πανικός γίνεται για τις θέσεις. Θα πρέπει να είσαι εκεί την πρώτη μέρα που ξεκινούν οι εγγραφές, πρωί πρωί για να πάρεις ραντεβού για το τεστ.

Test εννοείς test που σε κατατάσει στο αντίστοιχο επίπεδο ?

Δημοσ.

Test εννοείς test που σε κατατάσει στο αντίστοιχο επίπεδο ?

Ναι, γραπτά και προφορικά και το περνάνε όλοι, ακόμα και αν δεν ξέρεις την τύφλα σου.

Και είναι δύσκολο, έχει τα ΠΑΝΤΑ μέσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...