Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μαλλον εσυ δεν ξερεις

με 20 50 θα κολλισουν τα οστιρια τον βαλβιδων

+φωνο απόλυτα...

Πάντα βάζεις ότι σου λέει ο κατασκευαστής και μόνο αυτό...Όταν το αμάξι περάσει τις 100.000χιλ χιλιόμετρα τότε μπορείς να βάλεις σχετικά ανάλογα με τη κατάστασή που βρίσκετε αλλά και πάλι όχι ότι να νε...

Συμπλήρωνα κάθε μήνα κοντά 1 λίτρο με τη προηγούμενη μηχανή μου...απόκτησα πολύτιμη πείρα μπορώ να πώ :lol::lol::lol:

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Το αμάξι σου είναι καινούργιο και ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΙΕΙ λάδια..οπότε εγώ ούτε θα τα κοίταζα...εφόσον τηρείς και τα χιλ ανα service αν τυχών καίει λάδια έχει πρόβλημα η μηχανή σου...και φυσικά θα στο αλλάξουνε

Ο άνθρωπος λέει ότι φεύγει για ταξίδι 700χμ και δεν θα ελέγξει τα λάδια του? Είναι δυνατόν?

Για να μην βρεθούμε προ απροόπτων, πάντα πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι πρέπει να κοιτάμε τουλάχιστον αν είναι καλή η στάθμη των λαδιών, τα ελαστικά να έχουν την σωστή πίεση και την στάθμη των υγρών φρένων.

Δημοσ.

Είδα την απόδειξη και λέει " Λάδι 5-30 2 λίτρα " Ωραία παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές...

Λοιπόν ένα τελευταίο, πάω και τα αγοράζω τα λάδια (για πάν ενδεχόμενο) μετά πως τα αλλάζω. Στο συνεργρείο είχε κάνει κάτι κάτω απο το αμάξι και τα άδειασε. Ο βενζινάς λέτε να μπορεί και αν ναί θα με χρεώσει και εργασία;

Δημοσ.
Το αμάξι σου είναι καινούργιο και ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΙΕΙ λάδια..οπότε εγώ ούτε θα τα κοίταζα...εφόσον τηρείς και τα χιλ ανα service αν τυχών καίει λάδια έχει πρόβλημα η μηχανή σου...και φυσικά θα στο αλλάξουνε

ΚΑΝΟΝΙΚΑ τα λάδια τα αλλάζουμε κάθε 7500χιλιάδες χιλ. για να μην γίνονται "γράσο"

Όσον αφορά τις επιταχύνσεις καλά κάνεις και το πατάς...ούτος η άλλως αυτή είναι η χαρά του αυτοκινήτου...το σασμάν πονάει όχι ο κινητήτηρας αλλά όσο υψηλότερα αλλάζεις τόσο περισσότερο βενζίνα καίει...δοκίμασε να ανέβεις κάπου με "κόφτες" που λέμε και θα καταλάβεις!!!...

Τώρα όλα αυτά τα υγρά για νέο αμάξι ούτε που πρέπει να σε νοιάζουν...πάνω απο 20.000χιλ δεν νομίζω να έχεις κάνει..(αν έχεις πεσ το) οπότε είναι όλα οκ.

Το συγκεκριμένο Opel επειδή το έχει η μάνα μου...ότι κίτρινο καπάκι βλέπεις στη μηχανή το κοιτάς...όλα τα άλλα άστα...στο λέω απλά τώρα για να μην πεδεύεσε...

Όσον αφορά τα λάστιχα...άσε τα φτιαξίματα και αγόρασε καινούργια..και όχι απο κανένα carefur αλλά απο σωστή εταιρία!!!... :-D πάντα να δίνεις απο 250 ευρώ και πάνω για λάστιχα...και πάντα επώνυμα..όχι οτι να ναι

και οχι συνεχομενα κοφτες γιατι μπορει να γινει καπος ετσι

IMG006.jpg

χαχαχα:-D:-D:-D

Δημοσ.

Πότε άλλαξες λάδια;

Και χρονικά και χιλιομετρικά.

Μπορεί να μην χρειάζεται να αλλάξεις.

Επίσης το corsa παίρνει ~3,5 λίτρα.

:-)

Δημοσ.

Όχι μωρε τελικά δεν θα αλλάξω. Πήγα κι γέμισα τον ρεζερβουάρ και το έβαλα να το κοιτάξει και μου είπε οτι είμαι μια χαρά.

Δημοσ.
και οχι συνεχομενα κοφτες γιατι μπορει να γινει καπος ετσι

IMG006.jpg

χαχαχα:-D:-D:-D

Δεν γίνετε έτσι ποτέ..απλά ξεσκίζεις λίγο και το κινητήρα...ψιλοπράματα μορέ έλα τώραααα...:lol:

Επίσης ο άνθρωπος λέει ότι θα κάνει 700χιλ αλλά λέει πως έχει και αμάξι του 2010 ρε φίλε...αν είχε κανένα του 98 όπως εγώ να το καταλάβω...όταν είναι ολοκαίνουργιο ε..δεν νομίζω να τρέχει και τίποτα...και αν τρέχει θα πρέπει να χαίρετε...γιατί θα το πας πακέτο πίσω και θα σου δώσουν πακέτο άλλο...έχει και κάπια εγκύηση..μην το ξεχνάμε

Πόσα χιλ έχεις κάνει απο τη τελευταία φορά που άλλαξες τα λάδια?...αν δεν έχεις αλλάξει πόσα χιλ έχεις γενικά?.

Δημοσ.

Rotten τα εχεις μπερδεψει λίγο.

1)Λάδια θα κρατάς πάντα μαζί σου στο πορτ-παγκαζ 0,5-1 lt γιατι με το σκίσιμο μπορεί να σου κάψει και να χρειαστείς να συμπληρώσεις. Σπάνιο άλλά καλου κακου ας είσαι σίγουρος

2)5-30w =συνθετικά. Θα τα αλλάζεις ανά 15-20κ χλμ ή ανα έτος (πάνω απο 1 έτος μην κρατάς λάδια στην μηχανή).

3) Τα λάστιχα έχουν ζωή 4 χρόνια ή 40-50κ χλμ, τα χρόνια είναι στάνταρ, τα χλμ ανάλογα με πώς το πάς. Λάστιχα καλα ειναι να βάλεις τα εμπρός-πίσω και τα πίσω μπρός αμα τα μπροστινά ειναι φθαρμένα ώστε να τα εκμεταλευτείς καλύτερα πρωτού τα αλλάξεις. Αν το κάνεις θα δείς διαφορά , κυρίως στο φρενάρισμα.

Δημοσ.

Τα λαδάκια καλό είναι να τα αλλάζεις πάνω στο 6μηνο, έχεις δεν έχεις μαζέψει τα χιλιόμετρα.

Δημοσ.
Είδα την απόδειξη και λέει " Λάδι 5-30 2 λίτρα " Ωραία παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές...

Λοιπόν ένα τελευταίο, πάω και τα αγοράζω τα λάδια (για πάν ενδεχόμενο) μετά πως τα αλλάζω. Στο συνεργρείο είχε κάνει κάτι κάτω απο το αμάξι και τα άδειασε. Ο βενζινάς λέτε να μπορεί και αν ναί θα με χρεώσει και εργασία;

Εσύ δε τα αλλάζεις, τα συμπληρώνεις απλά. Ελέγχεις τη στάθμη με τη βέργα και αν χρειάζεται ανοίγεις την «τάπα» του λαδιού και βάζεις. Ένα χωνί θα βοήθαγε. :P

Για να αδειάσεις το παλιό λάδι, υπάρχει μια βιδωτή ταπούλα στο κάτω μέρος της μηχανής. Την ανοίγεις και αδειάζει. Αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να ανυψωθεί το αυτοκίνητο... με γρύλο ή οτιδήποτε. Πήγαινέ το στο βενζινά καλύτερα άμα δε ξέρεις πως να το κάνεις. Τα πιο πολλά βενζινάδικα αλλάζουν λάδια... και χρεώνουν. :P

Δημοσ.

Μην αλλαζεις λαδια αν δεν συμπληρωθουν τα χιλιομετρα που σου εχουν πει απο την αντιπροσωπια

Απλα ριχνε μια ματια καθε 2-3000 χιλιομετρα για να δεις αν εχει καψει καθολου (θα δεις πληροφοριες για την σταθμη στο manual) και αναλογα συμπληρωνεις λιγο, απλα αγοραζεις τον ιδιο τυπο ( 5-30 για σενα)

Ανοιγεις την ταπα και ριχνεις σιγα προσεχοντας να μην το παραγεμισεις (SOS αυτο) , θα βαζεις λιγο λαδακι, θα βαζεις την βεργα και θα ελεγχεις κτλ

Το χρωμα δεν παιζει κανενα ρολο, ολα τα λαδια θα μαυρισουν μετα απο λιγο καιρο

Δημοσ.

Οπότε καταλήγοντας, απαντήσαμε 20 διαφορετικά άτομα, και είπαμε 20 διαφορετικά πράγματα... nice...

Θα πρότεινα λοιπόν στο TS να μην ακούσει κανέναν απο εμάς, να πάει σε ένα έμπιστο συνεργείο και να κάνει ότι του πουν εκεί...

ΥΓ: ελπίζω πάντως όσοι απάντησαν, να ξέρουν τι λένε, και να μην είναι η απάντησή τους της λογικής "έτσι έκανα εγώ, δεν έπαθε τπτ ιδιαίτερο το αυτοκίνητό μου, αρα αυτό πρέπει να κάνουν όλοι"... Προσωπικά δεν έχω τύψεις για όσα είπα, πιστεύω πως τα αιτιολόγησα...

Δημοσ.
Οπότε καταλήγοντας, απαντήσαμε 20 διαφορετικά άτομα, και είπαμε 20 διαφορετικά πράγματα... nice...

Θα πρότεινα λοιπόν στο TS να μην ακούσει κανέναν απο εμάς, να πάει σε ένα έμπιστο συνεργείο και να κάνει ότι του πουν εκεί...

ΥΓ: ελπίζω πάντως όσοι απάντησαν, να ξέρουν τι λένε, και να μην είναι η απάντησή τους της λογικής "έτσι έκανα εγώ, δεν έπαθε τπτ ιδιαίτερο το αυτοκίνητό μου, αρα αυτό πρέπει να κάνουν όλοι"... Προσωπικά δεν έχω τύψεις για όσα είπα, πιστεύω πως τα αιτιολόγησα...

Να παει στο συνεργειο να κοιταξει τα λαδια? Its nor rocket science

Σχεδον ολοι οσοι απαντησαν τα αυτονοητα του ειπαμε

Δημοσ.
Να παει στο συνεργειο να κοιταξει τα λαδια? Its nor rocket science

Σχεδον ολοι οσοι απαντησαν τα αυτονοητα του ειπαμε

Αλλος λέει άλλαξέ τα κάθε 6 μήνες, άλλος κάθε 5000χλμ, άλλος κάθε 20000 χλμ, άλλος κάνε ότι σου λέει η αντιπροσωπεία (12000χλμ)... Εγώ δεν βλέπω να λέμε το ίδιο πράγμα, και φυσικά δεν λέμε τίποτα αυτονόητο... Νταξ οι απόψεις μας δεν είναι και διαμετρικά αντίθετες, αλλά εξακολουθούμε ο καθένας να προτείνει τα δικά του...

Πάντως ψιλοάσχετο: Μου φάνηκε πολύ περιέργο πως η απόδειξη που πήρε από την αντιπροσωπεία λέει "2 λίτρα"... Αυτοί δεν του κάνανε αλλαγή... Ρίξαν μερικό λάδι για τα μάτια του κόσμου και συμπληρώσαν όσο βγάλανε... Αποκλείεται αυτοκίνητο να γεμίζει με 2 λίτρα, αν του τα βάλαν όλα και αυτά... Είναι μεγάλα λαμόγια στις αντιπρωσωπείες... ποτέ δεν τους άφησα να κάνουν κάτι χωρίς να είμαι μπροστα ακόμη και αν (ανευ λόγου, αν είναι τίμιοι όπως λένε, κατ' εμέ) γκρίνιαζαν...

Δημοσ.
Τα λαδάκια καλό είναι να τα αλλάζεις πάνω στο 6μηνο, έχεις δεν έχεις μαζέψει τα χιλιόμετρα.

Ε οχι και 6 μήνες, θα το ακούσουν οι εταιρίες που βγάζουν τα 5-30w και θα γελάνε μαζί μας.

1 χρόνο ή 30κ λέει και η opel. ΤΟ 30κ ίσως ακούγεται πολύ αλλα και τα λάδια έχουν εξελιχθεί αρκετα τα τελευταία χρόνια.

http://www.opel.gr/idioktites/syntirisi/elgchos-syntirisi.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...