Προς το περιεχόμενο

Περίεργο τηλεφώνημα από citibank

anasta87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με πήραν τηλέφωνο πριν από 1,5 μήνα να μου πουν ότι τους χρωστάω 30 ευρώ .. :-( "είχατε εκδώσει το 2005 !! μία κάρτα από την εταιρία μας και έχετε αφήσει υπόλοιπο και με τις προσαυξήσεις πήγε στα 30 ευρώ" :shock:

Και κάνω την εύλογη ερώτηση " Και γιατί από το 2005 δεν μου ήρθε καμία ενημέρωση- λογαριασμός?"

Και κλασσικά απάντησε η κοπέλα"εεε, μπορείτε να περάσετε από καποιο κοντινό κατάστημα να σας ενημερώσουν"

Και ερωτώ... Προς τι αυτό το τηλέφωνο?

p.s. : Την κάρτα την είχα βγάλει για να πληρώνω το κινητό μου (συσκευή)

Και με το που τελείωσα την αποπληρωμή του ακύρωσα και την κάρτα..

:rolleyes: ............... ????

Δημοσ.

Λογικα, αν ακυρωνες την καρτα, θα πληρωνες αυτοματως και καποια τελευταια οφειλη? Οποτε πας στο κοντινο καταστημα και λες οτι δεν χρωστας απολυτως τιποτα και να διορθωσουν αμεσα το λαθος γιατι θα γινουν λανθασμενες προσαυξησεις. Καλα κανανε και σε πηρανε τηλεφωνο, γιατι μετα μπορει να σου λεγανε οτι χρωστας 5000 ευρω ή 1.000.000!!! Εσυ ποτε την ακυρωσες την καρτα?

Επισης, να τους πεις οτι το λειτουργικο ρισκο της τραπεζας (δικα τους λαθη) απαγορευεται να το πληρωνει ο καταθετης/δανειστης/πελατης.

Παρε ομως οπωσδηποτε τηλεφωνο στο ΚΕΠΚΑ ή στην γενικη γραμματεια καταναλωτη. Θα σε βοηθησουν να αποφυγεις τυχον λαθη. Μην το αμελησεις

Δημοσ.

Γιατί με θυμήθηκαν μετά από 5 χρόνια???? πραγματικά αυτό με παραξενεύει πιο πολύ..

και εννοείται ότι όταν ακυρώνεις μία κάρτα πρέπει να έχεις ξοφλήσει οποιαδήποτε οφειλή.. Σιγά μη μου τα χάριζαν..

Μήπως πάει και αυτή για πώληση όπως ΑΤΕ και ΤΤ???

Δημοσ.

Μήπως πάει και αυτή για πώληση όπως ΑΤΕ και ΤΤ???

Να αγοράσει καποιος την Citibank χλωμό δε νομίζεις ?

(το να κλείσει τα καταστήματά της βέβαια είναι πάντα πιθανό)

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου!! :-)

Να πάω από κει χλωμό το κόβω.. γιατί το ποντιακό μου ταπεραμέντο πολλές φορές δε μπορώ να το συγκρατήσω.. ;)

" Δε πληρώνω , δε πληρώνω" :X

Η κάρτα μου εχει ακυρωθεί εδώ και 5 χρόνια .. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑΑΑΑ!!!

Δημοσ.

Αντι να μπαινεις στο φορουμ, σου λεω να παρεις πρωτα τηλεφωνο στο ΚΕΠΚΑ ή στην γενικη γραμματεια καταναλωτη. Εχουν μεγαλο υποβαθρο σε τραπεζικα θεματα και μπορει να το αναλαβουν για σενα την διεκπεραιωση της υποθεσης τους. Οι τραπεζες πολλες φορες δεν τολμουν να τα βαζουν μαζι τους και συνηθως κανουν ενα διακανονισμο γιατι πολλες φορες χασανε υποθεσεις με αυτες τις υπηρεσιες εστω και για μικροποσα.

Οσο για την καρτα σου, μην προτρεχεις. Μπορεις να θελουν να τα απαρξουν οπως και να εχει αλλα μπορει να οφειλεται και αλλα λαθη οπως μια απλη συνωνυμια. Δεν ξερεις ποτε. Μπορεις να τους ρωτησεις τι συμβαινει και να μαθεις περισσοτερα της υποθεσης σου και υστερα να απευθυνθεις σε αυτα που σου ειπα. Η λογικη "Δεν πληρωνω, δεν πληρωνω" μπορει να βγει σε καταστροφικες συνεπειες. Οποτε πας εκει, ρωτας, εξηγεις την κατασταση, μαθαινεις και μετα συμβουλευεσαι απο τις υπηρεσιες που σου ειπα και μετα πας στην λογικη "Δεν πληρωνω"

Δημοσ.
Γιατί με θυμήθηκαν μετά από 5 χρόνια???? πραγματικά αυτό με παραξενεύει πιο πολύ..

και εννοείται ότι όταν ακυρώνεις μία κάρτα πρέπει να έχεις ξοφλήσει οποιαδήποτε οφειλή.. Σιγά μη μου τα χάριζαν..

Μετά από ενάμιση μήνα το θυμήθηκες? Ή σου ήρθε κανένα μπιλιετάκι...

ΦΥΣΙΚΑ και και το υπόλοιπο του λογαριασμού σου δεν έχει μηδενιστεί όταν ακυρώνεις την κάρτα..

Οι συναλλαγές μιας κάρτας κάνουν περίπου 5 εργάσιμες για να ενημερώσουν το λογαριασμό.

Οι τόκοι βγαίνουν μηνιαία και όχι κάθε μέρα..

Αφού λοιπόν ακυρώσεις την κάρτα, θα σου έρχονται λογαριασμοί που θα πρέπει να πληρώνονται μέχρι να μηδενιστεί τελείως το υπόλοιπο..

Αν δεν τους πληρώνεις θα συνεχίσουν να έρχονται , και θα επιβαρύνονται με τόκους καθυστέρησης...

Θα πας από εκεί, θα ζητήσεις αντίγραφα λογαριασμών , και αν έχουν κάνει λάθος, θα αμφισβητήσεις τη συναλλαγή ΕΓΓΡΑΦΩΣ και θα κρατήσεις αντίγραφο με σφραγίδα της τράπεζς και υπογραφή (νομίζω θα σου δώσουν έντυπο της τράπεζας για την αμφισβήτηση)....

Οτιδήποτε κάνεις θα το κάνεις ΕΓΓΡΑΦΩΣ και όχι στο μιλητό.

Αν το αφήσεις το πιο πιθανό είναι να βρεθεί αντιμέτωπος με δυσάρεστες εκπλήξεις..

Για όλες τις δοσοληψίες σας με οποιονδήποτε να κρατάτε αποδεικτικά (τουλάχιστον τελευταίους λογαριασμούς και αποδείξεις)..

Για να μην έχετε τέτοια "τυχερά"..

Μπορεί να είναι λάθος ή παράλειψη της τράπεζας αλλά μπορεί να είναι και δικό σου λάθος.

Ειδικά αν έχεις αλλάξει διεύθυνση και δεν λάμβανες τους λογαριασμούς που έρχονταν..

Δημοσ.

Oκ .. Συμφωνω σε ολα αυτα αλλα γιατι δε με εψαξαν αν τους χρωσταω λεφτα εδω και 5 χρονια.? Τι εγινε τωρα και με βρηκαν?

ευχαρθστω παντως .. μαλλον θα πρεπει να παω απο κει για να ησυχασω..

δυστυχως χαρτι δεν εχω.. αυτο ειναι το προβλημα... εκανα εκαθαρισση πεταξα παλια εγγραφα, μαλλον δε πρεπει να ξαναγινει κατι παρομοιο.

Εγω το εγραψα εδω μετα απο 1,5 μηνα γτ το ειχα αφησει τελειως κ προχτες το ξανα-ανεφερα καπου.. κ ειπα να παρω μια 2η, 3η, 4η κτλ γνωμη..

Δλδ για να παω να ζητησω λογαρισμους κτλ απο κει πρεπει να το ζητησω εγγραφως?

Δημοσ.
Oκ .. Συμφωνω σε ολα αυτα αλλα γιατι δε με εψαξαν αν τους χρωσταω λεφτα εδω και 5 χρονια.? Τι εγινε τωρα και με βρηκαν?

ευχαρθστω παντως .. μαλλον θα πρεπει να παω απο κει για να ησυχασω..

δυστυχως χαρτι δεν εχω.. αυτο ειναι το προβλημα... εκανα εκαθαρισση πεταξα παλια εγγραφα, μαλλον δε πρεπει να ξαναγινει κατι παρομοιο.

Εγω το εγραψα εδω μετα απο 1,5 μηνα γτ το ειχα αφησει τελειως κ προχτες το ξανα-ανεφερα καπου.. κ ειπα να παρω μια 2η, 3η, 4η κτλ γνωμη..

Δλδ για να παω να ζητησω λογαρισμους κτλ απο κει πρεπει να το ζητησω εγγραφως?

Δε σε εψαξαν (με την εννοια του συγκεκριμενου), απλα ησουν απο τους τυχερους σε καποια απο τις "σκουπες" που κανουν ανα τα κτα διαστηματα. 30 ευρω δεν ειναι ποσο για να σε κυνηγησουν αποκλειστικα εσενα.

Την εχω παθει ακριβως με τον ιδιο τροπο πριν αρκετα χρονια με την eurobank.

Και η πλακα με εμενα ειναι οτι δεν μου εστειλαν λογαριασμο. Απλα λογω δουλειας (και εμμεσης συνεργασιας με αυτη την τραπεζα) επρεπε να εχω μια καρτα για να κανω δοκιμες καποια περματικα POS. Παω τραπεζα και δεν μου εβγαζαν (τελειως ανωμαλο), γιατι λεει χρωστα μια απο το 2000 (καμμια 35 ευρω ηταν τοτε). Οντως κι εγω τοτε "νομισα" οτι την ακυρωσα, αλλα στην ουσια ειχα κανεςι απλα εξοφληση, και καποια στιγμη μου μαζεψαν τα ετησια παγια και μου ειπαν "χρωστας τοσα".

Ακρη δε βγαζεις, πληρωσε τα και απαιτησε πανω στο αποδεικτικο να σου γραψουν οτι η καρτα ακυρωθηκε, και να το σφραγισουν.

Δημοσ.

Χμ... αυτο μου κανει καλη εξηγηση.. Χαρτι παντως δεν εχω οτι την ακυρωσα.. κ εχουν περασει κ κατι χρονια.. τι να πω? Ισως να μην μου την ακυρωσαν.. για να μαζευτουν παγια.. :-( Καθαρματα (ΑΜΑΝ) !!! :-P

Ελπιζω αυριο να προλαβω να περασω να δω τι γινεται γτ απο δευτερα διακοπες!!! :-) Ελπιζω να μη παω και μου πουνε σε ενα μηνα εγιναν 50 !!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...