Προς το περιεχόμενο

Νεο PSU - Πεφτει ο γενικος στο σπιτι

invisiblesurfer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενταξει εσυ που εισαι προσανατολισμενος,αν σε χτυπησουν 12-24 volt με 10 A ενταση θα πεθανεις?Δεν νομιζω.Δεν θα καταλαβεις τιποτα μαλλον.Ενταξει εσυ τα εχεις διαβασει στα χαρτια οποτε δεν θα σχοληθω αλλο.Ο κυριος παραγοντας ειναι η ψυχολογια που εχεις εκεινη τη στιγμη.Επισεις για να μαθαινεις το ρευμα απο μονο του δεν μορει να δημιουργησει ενταση.Οι καταναλωσεις ειναι αυτες που δημιουργουνε ενταση.Οταν εσενα σε χτυπησει το ρευμα σπιτι σου θα σε χτυπησουν μονο τα volt.Γι' αυτο ειπα οτι δεν σε σκοτωνει.Και δεν μιλαμε για θεωρια και τι μπορει να κανει το ρευμα στο ανθρωπινο σωμα,το ξερουν ολοι αυτο.Μιλαμε για συγκεκριμενα πραγματα.Οπως οτι θα πεθανεις ακαριαια και οχι με φριχτους πονους.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εσυ τωρα μιλας για 12-24 volt, ενω το θεμα μας ειναι τα 220, που οπως ειπες εσυ πριν δεν κινδυνευεις. Το αποπροσανατολισμενος φιλε δεν το ειπα για προσβολη και αρπαχτηκες για να μου την πεις αμεσως με υφος προσανατολισμενου. Το λεω για να μη σκοτωθει καποιος απο σας. Η πλακα εχει οτι ενω σου ειπα πριν οτι δε παιζει ρολο η ταση..... εσυ ρωτας παλι για ταση....... τι να πω. Δοκιμασε με τασεις εσυ. πιασε θερμοσιφουνα η κουζινα (που τραβανε καμια 20Α) αφου δε σε σκοτωνει το 220 και θα σου φυγουν οι αποριες αν σε σκοτωνει η ταση 'η οχι......... τωρα ρωτα με αν σκοτωνεσε και με 5V. Πραγματικα ωρες ωρες δε ξερω τι να πω.

Δημοσ.

οσον αφορα το προβλημα, σωστες οι επισημανσεις του φιλου bloodraven πιο πανω και εγω θα προσθετα μονο να κοιταξει την εσφαλεια που πεφτει (αν δεν ειναι η γενικη) και να δει αν εχει την ενδειξη ''C'' οπου προοριζονται για να αντεχουν καλυτερα στην εκκινηση καταναλωσης οπως π.χ. κλιματιστικα.

αυτο το αναφερω γιατι αναφερθηκε οτι η φυναικα σου σηκωσε ενα διακοπτη και οχι τον γενικο οπως προανεφερες.

βασικα δεν εχω καταλαβει ακριβως. οταν εννοεις πεφτει ο γενικος, αναφερεσαι στην γενικη ασφαλεια ή τον γενικο διακοπτη. ?

2) εχεις παρομοιο προβλημα οταν αναψεις ταυτοχρονα κουζινα-θερμοσιφωνα, ή συσκευες μεγαλης καταναλωσης ?

3) δεδομενου οτι λογω καλοκαιριου οι θερμοκρασιες ειναι μεγαλυτερες οι ασφαλειες ζεματανε πιο πολυ ισως επιφερει το προβλημα που μεχρι τωρα να ηταν οριακο.

4) το οτι αναφερεις (αν καταλαβα) οτι πεφτει κατι στον πινακα οταν συνδεθουν ταυτοχρονα οι συσκευες στο πολυμπριζο (αλλα οχι μια,μια) αυτο σαν πρωτη σκεψη σημαινει οτι δεν εχει μεγαλη αντοχη στα ρευματα εκκινησης η αφαλεια που πεφτει.

τελος το αν σκοτωνει η ταση ή το ρευμα, ειναι μια ερωτηση που μας την εκανε οταν σπουδαζα ενας καθηγητης μας. ΝΑΙ, σκοτωνουν και τα αμπερ λογω ηλεκτρολυσης στο αιμα και η ταση λογω εγκαυματων και πιθανης ανακοπης καρδιας (μεταξυ αλλων για να μην επεκταθω) και φυσικα συνδιασμος αυτων σε στελνει κανονικα. οποτε, μονωση στα χερια και ισως μονωτικα παπουτσια ισως σε σωσουν σε περιπτωση οπου απο για οποιονδηποτε λογο αγγιξεις ηλεκτροφορο αγωγο. (το ρευμα εξαρταται απο την αντισταση του σωματος σου, κατα μεσο ορο ολοι εχουμε +- την ιδια αντισταση αλλα καποιοι μεγαλυτερη ή μικροτερη, εμενα σε οικοδομη με ειχαν σωσει λαστιχενια αθλητικα παπουτσια αφου κατα λαθος ακουμπησα φαση απο διακοπτη δεν καταλαβαινα τιποτε κα τοτε ειδα το δοκιμαστικο κατσαβιδι να αναβει επανω του οταν τον τεσταρα)

και κατι για τα ρελε διαφυγης. ο φιλος LouCi4er πιο πανω ειπε οτι αν εχουμε ρελε, και βαλουμε το δαχτυλο στην πριζα το ρευμα θα μας χτυπησει σιγουρα. δεν ξερω αν το ειπε για αποτρεπτικους λογους, ή το εννοουσε αλλα διαφωνω εν μερη.

δεν εμπιστευομαι ολες τις μαρκες ρελε, παρα μονο 2, ασε που μπορει να υπαρχει και αστοχια υλικου (σπανιο), υπο αυτη την εννοια ναι, δεν πρεπει να παιζουμε βαζοντας καρφια στις πριζες για να ριχνουμε για πλακα το ρελε, (το εχω δει και αυτο απο βλακα). αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα πεσει το ρελε αν διαρευσει ρευμα προς εμας και δεν θα μας προστατευσει.

τελος για να βοηθησουμε οσο μπορουμε, θα πρεπει φιλε invisiblesurfer να μας ξεκαθαρισεις ΤΙ ειναι αυτο που πεφτει στον πινακα σου (εγω δεν εχω καταλαβει αν ειναι γενικη ή μερικη ασφαλεια) και ποσα αμπερ ειναι.

Δημοσ.

οτι θα σε χτυπησει θα σε χτυπησει........... εως οτου πεσει. θα πρεπει να περασουν τα miliamper(που δε σκοτωνουν) απο μεσα σου για να πεσει......... αρα σε χτυπαει. Το εγκαυμα της γνωστης τασης δεν ειναι φανατηφορο, απλα εγκαυμα θα παθεις, αλλα θα σκοτωθεις απο τα αμπερ που θα διαπερασουν το σωμα σου.

Δημοσ.

Ενταξει,μαλλον επεσα στην περιπτωση.Λοιπον θα τα πω μια και καλη γιατι βαριεμαι.Σε σκοτωνουν τα WATT,δλδ η ισχυς του ρευματος.Ουτε τα volt απο μονα τους ουτε τα amber.Σου ειπα οτι τα 220 απο μονα τους δεν σε σκοτωνουν και οτι χρειαζεται καταναλωση για να δημιουργηθει η ενταση και μου λες πιασε την κουζινα η τον θερμοσιφωνα ( οχι θερμοσιφουνα).Χαιρω πολυ οτι αν πιασεις καλωδιο που εχει καταναλωση θα πας αδιαβαστος.Αυτο που σου λεω εδω και 3-4 ποστς ειναι οτι το ανθρωπινο σωμα δεν εχει καταναλωση και οτι με τα 220 απο μονα τους δεν σκοτωνεσαι.Παντως η παραπληροφορηση σε ολο της το μεγαλειο.Τεσπα σταματαω εδω διοτι αν μιλας με ατομα που δεν εχουν γνωση και επιχειρηματα δεν εχει νοημα.

Α και κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω.Με 5v σκοτωνεσαι?

Δημοσ.
οτι θα σε χτυπησει θα σε χτυπησει........... εως οτου πεσει. θα πρεπει να περασουν τα miliamper(που δε σκοτωνουν) απο μεσα σου για να πεσει......... αρα σε χτυπαει. Το εγκαυμα της γνωστης τασης δεν ειναι φανατηφορο, απλα εγκαυμα θα παθεις, αλλα θα σκοτωθεις απο τα αμπερ που θα διαπερασουν το σωμα σου.

εγω αναφερθηκα στα οικιακα ρελε 30 μιλιαμπερ που πεφτουν σε 30 μιλισεκοντς.

σε 30 χιλιοστα του δευτερολεπτου δεν προλαβαινεις να παθεις τιποτε. τα πραγματα αλλαζουν βεβαια αν μιλαμε για ρελε παραπανω αμπερ και δευτερολεπτων στις βιομηχανιες οπου σκοπο δεν εχουν να προστατευσουν τον ανθρωπο αλλα την εγκατασταση-μηχανηματα.

οσον αφορα τι ειναι θανατηφορο (ρευμα-ταση) πιστευω σε πραγματικες συνθηκες οτι ειναι πρωτα η ταση και μετα το ρευμα, για αυτο και η παρανοηση οτι σκοτωνει η ταση και μετα το ρευμα. βλεπεις η υψηλη ταση θα προκαλευσει τεραστια εγκαυματα και ισως ανακοπη καρδιας , με μικρη διελευση ρευματος απο την αλλη (μεγαλη αντισταση σωματος-μονωτικα γαντια-παπουτσια) ισως γινει ηλεκτρολυση στο αιμα αλλα οχι τοση ωστε να πεθανεις ακαριαια.

δεν μας νοιαζει λοιπον αν συσσωρευτικα γινεται ηλεκτρολυση στο αιμα, μπορει λογω υψηλης τασης να λογω αποτομης συσπασης μυων να εξεσφενδονιστω στον τοιχο και να μου ανοιξει το κεφαλι σαν καρπουζι.

θελω να πω με τα παραπανω, οτι σκοτωνουν και τα δυο (ρευμα ταση) για διαφορετικους λογους, αναλογα τις τιμες που θα εχουν.

Μην αρχισουμε να λεμε σκοτωνουν 5 volt κτλ. αλλα ξεφυγαμε απο το ερωτημα του φιλου πιστευω, και αυτος θελει λυση στο προβλημα του (οπου κα τα την αποψη μου θα του την δωσει ηλεκτρολογος, απλα εμεις θα του πουμε τι να περιμενει για να ειναι λιγο υποψιασμενος και να μην του αλλαξει ολη την ηλεκτρικη εγκατασταση του σπιτιου χωρις λογο,)

Δημοσ.

Και παλι θα σε χτυπησει, απλα δε το καταλαβαινεις διοτι ειναι μικρο το φορτιο ρευματος. Απλα ειναι τα πραγματα. Εχε υποψη, οτι κυκλοφορουν και αντι ηλεκροπληξιακα 200μα με 50μσ που δεν ειναι βιομηχανικα, αλλα οικιακα. Λουσιφερ οκ, δε ξερω τι αλλο να πω και δε θα πω. Σε ευχαριστω για την διορθωση του θερμοσιφουνα διοτι δε το γνωριζα

Δημοσ.
εγω αναφερθηκα στα οικιακα ρελε 30 μιλιαμπερ που πεφτουν σε 30 μιλισεκοντς.

σε 30 χιλιοστα του δευτερολεπτου δεν προλαβαινεις να παθεις τιποτε. τα πραγματα αλλαζουν βεβαια αν μιλαμε για ρελε παραπανω αμπερ και δευτερολεπτων στις βιομηχανιες οπου σκοπο δεν εχουν να προστατευσουν τον ανθρωπο αλλα την εγκατασταση-μηχανηματα.

Τα 30 μιλιαμπερ και τα 30 μιίσεκοντς ειναι ονομαστικες τιμες των κατασκευαστων τα οποια δεν λεω οτι δεν ισχυουν αλλα σκεφτειτε οτι δουλευουν μηχανικα και αποκλιση υπαρχει,μεγαλη μαλιστα.Επισεις αλλα τα ρελε διαφυγης που προστατευουν εμας και αλλα τα ρελε που προστατευουν μηχανηματα.

Δημοσ.

Το πεθάνατε το θεμα ρε παιδια !

Για το αρχικό post. Παρε ενα ηλέκτολόγο να έρθει να κοιταξει τι γίνεται να σου βάλει και ένα ρελε

.Επειδη το μηχάνημα είναι ακριβό πάρε και ένα Ups και όχι απλά ενα πολύμπριζο .

Μπορεία να έχουμε κρίση αλλά αμα πάθεις καμία ζημιά και καει καμια συσκευη θα την πληρώσεις πολύ πιο ακριβά !

Και σκέψου μετα τι θα λέει και η γυναικα ......... ασε που αμα καει κανα pc δεν σε βλεπω να αγοράζεις καινουργιο μετα .......... :-)

P.s Η μοναδική περιπτωση να έχεις ευθύνη ειναι να το κανεις επιτηδες μπας και κάψεις καμια πεθερα ! :-) ( αλλά δεν θα το πουμε πουθενα ! )

Δημοσ.
Τα 30 μιλιαμπερ και τα 30 μιίσεκοντς ειναι ονομαστικες τιμες των κατασκευαστων τα οποια δεν λεω οτι δεν ισχυουν αλλα σκεφτειτε οτι δουλευουν μηχανικα και αποκλιση υπαρχει,μεγαλη μαλιστα.Επισεις αλλα τα ρελε διαφυγης που προστατευουν εμας και αλλα τα ρελε που προστατευουν μηχανηματα.

δεν διαφωνω μαζι σου σε αυτο. το ιδιο λεμε. παρακατω παραθετω (copy-paste βαριομουν να γραψω) καποιες τιμες για την ηλεκτροπληξια οπου ειναι επικινδυνες

(α) Ρεύματα από 1 mA μέχρι 10 mA προκαλούν μόνον ακίνδυνες μυϊκές συσπάσεις.

(β) Ρεύματα από 10 mA μέχρι 25 mA δεν είναι επικίνδυνα, εκτός αν διαρκούν πολύ, για παράδειγμα μερικά λεπτά της ώρας.

(γ) Ρεύματα από 25 mA μέχρι 75 mA είναι επικίνδυνα. Όταν διαρκούν περισσότερο από 30 δευτ., είναι θανατηφόρα, επειδή προκαλούν τη διακοπή της λειτουργίας της καρδιάς.

(δ) Ρεύματα μεγαλύτερα από 75 mA προκαλούν τον θάνατο, ακόμη και αν διαρκέσουν κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η διέλευση ρεύματος από το ανθρώπινο σώμα επί μεγάλο χρονικό διάστημα ή ρεύματος μεγάλης έντασης προκαλεί εγκαύματα περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά. Η επίδραση που έχει το ηλεκτρικό ρεύμα εξαρτάται από τη φύση του. Το εναλλασσόμενο ρεύμα προκαλεί συσπάσεις των μυών και νευρικά choc. Το συνεχές ρεύμα προκαλεί ηλεκτρολυτική διάσπαση των φυσιολογικών υγρών του σώματος. Οι υψηλές τάσεις προκαλούν σχεδόν πάντοτε ανακοπή της καρδιάς και εσωτερικά εγκαύματα.

Η αντίσταση της επιδερμίδας του ανθρώπινου σώματος κυμαίνεται από 5 kΩ μέχρι 100 kΩ, ανάλογα με τη θέση της στο σώμα και το είδος της επαφής με τον αγωγό (έντονη, απαλή επαφή κ.λ.π.). Επειδή το όριο ασφαλείας είναι τα 10 mA, συμπεραίνουμε ότι τάσεις μικρότερες από 50 V είναι ακίνδυνες για τον άνθρωπο.

Τα παραπάνω ισχύουν υπό κανονικές συνθήκες. Όμως, αν το σώμα είναι ιδρωμένο ή βρεγμένο, τότε η αντίσταση της επιδερμίδας μειώνεται σημαντικά. Έχει αποδειχθεί ότι η αντίσταση του ανθρώπινου σώματος στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι συνάρτηση και της ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου. Η κακή ψυχολογική κατάσταση και η κόπωση κάνουν τον άνθρωπο περισσότερο ευαίσθητο στον ηλεκτρισμό, αυξάνουν την πιθανότητα κακών χειρισμών και κατά συνέπεια αυξάνουν τους κινδύνους ηλεκτροπληξίας.

Δημοσ.

Πέραν των τεχνικών πληροφοριών που είναι αρκετά σωστές.

Θα ήθελα να πω αυτό μόνο. Μην παίζεται/πειράζετε/πειραματίζεστε με τα ρεύματα. Φωνάξτε έναν τεχνικό θα σας γλυτώσει από προβλήματα και ατυχήματα.

Ακόμα και οι ηλεκτρολόγοι κάποτε την παθαίνουν.

Δημοσ.

Ακόμα και οι ηλεκτρολόγοι κάποτε την παθαίνουν.

Αυτο τωρα τι σημαινει? Εγω που ειμαι ηλεκτρολογος εχω διαρκεια ζωης και καποια στιγμη θα την παθω? :rolleyes:

---------- Προσθήκη στις 11:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:53 ----------

Έχει αποδειχθεί ότι η αντίσταση του ανθρώπινου σώματος στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι συνάρτηση και της ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου. Η κακή ψυχολογική κατάσταση και η κόπωση κάνουν τον άνθρωπο περισσότερο ευαίσθητο στον ηλεκτρισμό, αυξάνουν την πιθανότητα κακών χειρισμών και κατά συνέπεια αυξάνουν τους κινδύνους ηλεκτροπληξίας.

Το ειπα και σε προηγουμενο ποστ οτι ο κυριοτερος παραγοντας ειναι η ψυχολογια που εχεις.Τα υπολοιπα που εγραψες ειναι θεωριες και πιστεψε με απεχουν πολυ απο την πραγματικοτητα,οχι οτι ειναι λαθος.Επειδη το εχουμε κανει ΄΄ ειδικοι στα θεματα ηλεκτρολογιας ΄΄ καλυτερα να σταματησει.

Δημοσ.

Και κάτι ακόμα σχετικά με το πρώτο post του φίλου.

Ο τεχνικός η/υ δεν είναι αυτός που ξέρει μόνο από το hardware και ειδικά να συναρμολογεί και να βγάζει βάζει εξαρτήματα μέχρι να δουλέψει ο η/υ.

Ο τεχνικός και ειδικά αυτός που θέλει να λέει ότι ξέρει από hardware θα πρέπει να γνωρίζει έστω και τα βασικά από ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά.

Δεν θέλω να με παρεξηγήσει ο φίλος αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Όπως αναφέρθηκε πολύ σωστά παραπάνω το θέμα της γείωσης. Αν δεν είναι το σύστημα γειωμένο σωστά θα δημιουργούνται ένα κάρο προβλήματα.

Και θα πρότεινα ένα μικρό UPS με σταθεροποίηση τάσης.

Δημοσ.
Αυτο τωρα τι σημαινει? Εγω που ειμαι ηλεκτρολογος εχω διαρκεια ζωης και καποια στιγμη θα την παθω? :rolleyes:

φυσικα !:-D

απλα η διαφορα του επαγγελματια ηλεκτρολογου με τον ερασιτεχνη ειναι οτι το ρευμα δεν το φοβαται αλλα το σεβεται, πραγμα που του εξασφαλιζει μερικα χρονακια ζωης μονο και μονο επειδη δεν κανει κινησεις πανικου-απροσεξιας λογο φοβου. χα χα χα

ετσι για να κανουμε καλαμπουρι και λιγο.

οσον αφορα το προβλημα του παιδιου, δεν εχω καταλαβει ακομη για τι μιλαει:

1) για γενικο διακοπτη. ? (αυτος δεν πεφτει)

2) για μερικη ασφαλεια. ?

3) για γενικη ασφαλεια. ? 35τιας πολυκατοικια τι εχει ? αυτοματη , ή βραδειας τηξεως (βιδωτη). ?

καλο ειναι οταν θα απαντησει λοιπον, να μας πει τι ειναι αυτο που πεφτει στον πινακα και τι τιμη αμπερ αναγραφει επανω του. και μετα συνεχιζουμε.

Δημοσ.

---------- Προσθήκη στις 11:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:53 ----------

σταματησει.

Φίλε μου δεν λέω ότι έχεις διάρκεια ζωής αλλά αν έχεις χρόνια στο επάγγελμα και στον κλάδο. Και συζητάς με άλλους επαγγελματίες. Θα δεις πόσα ατυχήματα έχουν πάθει. Από βιασύνη, απροσεξία ή από κάτι ηλίθιες καταστάσεις που έχουν αντιμετωπίσει.

Επειδή είμαι στον χώρο 20 χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...