Προς το περιεχόμενο

Desktop σταμάτησε να λειτουργεί(?!)

Kapws

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...θα μπω κατευθίαν στο ψητό γιατί η γκαντεμιά μου απλά δεν υπάρχει τον τελευταίο μήνα.

Ενώ έχουν χαλάσει και καεί πολλά πράγματα στο σπίτι,δουλειά, αυτοκίνητο μέσα σε διάστημα μόλις 3 εβδομάδων (μάλλον κάποιος με μούτζωσε), μου συνέβει και αυτό σήμερα.

Καθώς κοιτούσα τα mail μου, ο υπολογιστής κλείνει...ούτε μπλε οθόνες ούτε τίποτα, έτσι στεγνά. Για κάποιον περιέργο λόγο που τώρα δεν θυμάμαι , ανοιγόκλεισα το διακοπτάκι πίσω στο τροφοδοτικό (ίσως είχε κολήσει το power button, δεν είμαι σίγουρος). Στο άνοιγμα λοιπόν του διακόπτη πέφτει η ασφάλεια.

Ωραίιια είμαστε λέω, και ταυτόχρονα μου μύρισε κάτι καμμένο.Σκύβω να μυρίσω και θαρρώ πως η μυρωδιά ερχόταν από το τροφοδοτικό -χωρίς πάλι να είμαι σίγουρος-.

Αφού κατσούφιασα λίγο (ήμουν σε φάση "κλάιν, +1 στα κατεστραμένα πράγματα αυτό το μήνα), λέω οκ το τροφοδοτικό θα είναι. Το περιέργο όμως της υπόθεσης είναι σαν να "άλλαξαν" λίγο τα πράγματα στη λειτουργία του Η/Υ. Όταν δλδ κανονικά άνοιγα το διακόπτη του τροφοδοτικού, όλα έμεναν σβηστά περιμένοντας την εντολή μου μέσω του power button για να εκκινήσουν, ΤΩΡΑ μόλις ανοίξω το τροφοδοτικό, ανοίγουν μόνα τους τα 2 ανεμηστηράκια του κουτιού (ένα στη ράχη και ένα στην κορυφή του tower) καθώς και το αντίστοιχο (custom) της CPU.

"Εννοείται" ο,τι το power button είναι απλά σαν να χάλασε. Δλδ δεν αντιδρά ο Η/Υ.

Να σημειώσω ότι δεν δουλεύει τπτ άλλο , παρά μόνο τα 3 αυτά ανεμηστηράκια...ούτε δλδ GPU αλλά ούτε και σκληροί δίσκοι.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι το τροφοδοτικό, αλλά δεν ξέρω μήπως έχει πάρει και τπτ άλλο μαζί του καθώς καιγότανε (αν όντως κάηκε).

Κάθε βοήθεια θα ήτανε πολύτιμη.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μακροσκελές μου post.

Δημοσ.

pu : amd athlon 64 x2 6000

cpu ψύκτρα THERMALTAKE CLP0548 V1 LGA1366

ram : 2x1gb ocz (800 mhz)

motherboard : asus m2v

psu : hyper 560 watt με αποσπώμενα καλώδια

graphics : gigabyte gtx260 896mb

hard drive : 400 gb seagate barracuda 7200rpm sata 2

Δημοσ.
(ήμουν σε φάση "κλάιν, +1 στα κατεστραμένα πράγματα αυτό το μήνα)

Φαντάζομαι ότι είσαι στα βόρια και εσύ, λόγο καταιγίδων τον τελευταίο μήνα δεν είναι παράξενο που σου χαλάνε πολλά και διάφορα.

Για το πρόβλημά σου, αυτήν την στιγμή με το ίδιο τροφοδοτικό είσαι;Αν ναι κακός γιατί μπορεί να χαλάσει παραπάνω και να πάρει και την μητρική μαζί του (αν δεν έχει καεί ακόμα) πάντως ναι αυτά τα δυο είναι τα βασικά που καίγονται τροφοδοτικό και μητρική, αφού μύρισε σημαίνει ότι κάποιος πυκνωτής έχει χαλάσει (η φούσκωσε η εξερράγη αφήνοντας υπολείμματα) Το τροφοδοτικό δύσκολα το ανοίγεις για να το ελέγξεις ο ίδιος, αλλά ρίξε μια ματιά στην μητρική για πυκνωτές.

Δημοσ.

Όχι, Αθήνα είμαι. Τέσπα...δεν μπορώ να βρω και κανένα τροφοδοτικό φίλου να δοκιμάσω, λείπουν όλοι! Το θέμα είναι...άντε πάει στο καλό το αλλάζω, αν έχει πάρει και τπτ άλλο μαζί του? Την κάτσαμε στο τετράγωνο την βάρκα.

---------- Προσθήκη στις 00:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:01 ----------

Τελικά λύθηκε το πρόβλημα, όλως τυχαίως!(Βρε λες να άρχισε να φεύγει η γκαντεμιά από πάνω μου; )

Τέσπα, η λύση ήρθε βγάζοντας και επανατοποθετώντας (δεν ξέρω πως μου ῤθε) την μπαταρία της mobo. Αφού λοιπόν , τελείωσα με την συναρμολόγηση και όντας απογοητευμένος , μη έχοντας καταφέρει κάτι...ανοίγω πάλι τον διακόπτη του τροφοδοτικού και πέφτει (πάλι) η ασφάλεια. Μες στην τσατίλα μου λοιπόν, ανοίγω πάλι την ασφάλεια και τον διακόπτη του τροφοδοτικού και πηγαίνω να πιω ένα ποτήρι νερό γιατί από το βίδωνε-ξεβίδωνε είχα κορακιάσει.

Στο γύρνα, κοντοστέκομαι και κοιτάζω το tower και κάτι δεν μου κόλλαγε. Το κοιτάζω από μπροστά και Ω ΘΑΥΜΑ!! , ο Η/Υ ήταν και πάλι σε λειτουργία.

Bootαρε κανονικά , χωρίς πρόβληματα, με μόνη διαφορά/απώλεια το update του bios...kleeein.

Τέλος καλό , όλα καλά.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Υ.Γ.: Άσχετο , αλλά όντως υπάρχει περίπτωση να είναι στα τελευταία της αυτή η μπαταριούλα και μου τα προκάλεσε όλα αυτα; Αλλάζεται;!;!

Δημοσ.

Το οτι ανοιξε ο υπολογιστής δεν σημαινει αυτομάτως οτι το τροφοδοτικο δεν εχει προβλημα.. και οτι στα πρώτα ζορια δεν θα τα ξανακακαρώσει... από την στιγμή που μυρισες καμενο και απο την στιγμη που έστω και για λίγο είδες οτι δεν πήρε κατι άλλο μαζι του... ΑΛΛΑΞΕ το άμμεσα και μην λειτουργεις τον υπολογιστή με αυτό το τροφοδοτικο!

Δημοσ.

Ναι , έχεις δίκιο τελικά. Μόλις κλείνω τον υπολογιστή εμφανίζει πάλι το προβλημα οπου λειτουργουν μονο τα 3 ανεμηστηρακια του κουτιού και τπτ άλλο. Για να ξαναανοιξει πρέπει να περάσουν αρκετές ώρες και να είναι και στα κέφια του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...