Προς το περιεχόμενο

αγορά φωτοβολταικού συστήματος

lion2486

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, οι γονείς μου τελείωσαν ένα εξοχικό στο χωριό, το οποίο δεν συνδέεται με το δίκτυο της ΔΕΗ. (θέλει 15.000 € σε κολώνες για να έρθει) Ο πατέρας μου επιμένει να πάρει ψυγείο αερίου και γεννήτρια... (ίσως πετρελαίου). Εγώ του προτείνω να επενδύσει σε ηλεκτρισμό, γιατί θα χρειαστεί και αλλού έτσι και αλλιώς. Βρήκα λοιπόν http://www.solar-systems.gr αυτό και του προτείνω να πάρει ένα σύστημα με 160-200W, και να έχει ένα ηλεκτρικό ψυγειάκι, και λίγο ρεύμα.. επίσης μια γεννήτρια για ώρα ανάγκης και εργαλεία... Είναι αξιόπιστα αυτά τα συστήματα; Κοστίζουν πολύ παραπάνω με εγκατάσταση κτλ; Πόσα W θα πρέπει να είναι για να καλύψει βασικές ανάγκες; Ψυγείο 45-100 W είναι αξιόλογο; Από κόστος - συντήρηση συμφέρει; Το ψυγείο αερίου κάνει 1.200€. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε; Μπορούμε να βάλουμε μεγάλο σύστημα μπαταριών να φορτίζουν όταν λείπουμε;

Δημοσ.

Γιατί δε ρωτάς την εταιρεία; Πιθανόν να πάρεις απαντήσεις κι εδώ αλλά αυτοί δεν είναι οι ειδικοί;

Κι αν δεν τους εμπιστεύεσαι, έχει αρκετές εταιρείες ο χώρος για να κάνεις έρευνα αγοράς.

Δημοσ.

Όσο και αν είμαι υπέρ των ΑΠΕ, για σπίτι νόμίζω ότι η γεννήτρια είναι μονόδρομος...

Απο εκει και πέρα αν θέλεις επικουρικά, μπορεις να ασχοληθείς με τα φωτοβολταϊκά για φωτισμό ασφαλείας ή άλλες μικροδουλειές.. Μια 12βολτη γραμμη πχ για φωτισμο με λεντ και άλλες μικροσυσκευές (όπως ραδιοφωνο).

Για ψυγείο όμως ούτε να το συζητάς, όσα συστήματα μπορούν να το υποστηρίξουν είναι πανάκριβα και όσα ψυγεια μπορουν να λειτουργησουν με 12v ή και 24v (όπως στα τροχόσπιτα) δεν είναι για πολλά πολλά (διατηρουν κρυο το περιεχομενο αν μπει κρυο, αλλα δεν μπορουν να το κρυωσουν αν μπει ζεστο)..

Δημοσ.

Όσο και αν είμαι υπέρ των ΑΠΕ, για σπίτι νόμίζω ότι η γεννήτρια είναι μονόδρομος...

Απο εκει και πέρα αν θέλεις επικουρικά, μπορεις να ασχοληθείς με τα φωτοβολταϊκά για φωτισμό ασφαλείας ή άλλες μικροδουλειές.. Μια 12βολτη γραμμη πχ για φωτισμο με λεντ και άλλες μικροσυσκευές (όπως ραδιοφωνο).

Για ψυγείο όμως ούτε να το συζητάς, όσα συστήματα μπορούν να το υποστηρίξουν είναι πανάκριβα και όσα ψυγεια μπορουν να λειτουργησουν με 12v ή και 24v (όπως στα τροχόσπιτα) δεν είναι για πολλά πολλά (διατηρουν κρυο το περιεχομενο αν μπει κρυο, αλλα δεν μπορουν να το κρυωσουν αν μπει ζεστο)..

Δημοσ.

Μην ξεχναμε τη νυχτα, οπου με οτιδηποτε ηλιακο θα χρειαστουν μπαταριες, αρκετες και δυνατες, γιατι αλλιως παπαλα.

Γνωμη μου ειναι ενας συνδιασμος και των 2. Πληρωνει τα 15 χιλιαρικα για κολωνες, και παιρνει κι ενα "προγραμμα-δανειο" για τα "φωτοβολταικα σε στεγες". Οποτε ουτε ρευμα θα ξαναπληρωσει απο την τσεπη του, και σε 10 χρονια θα εχει ξεπληρωθει και το δανειο, αλλα και οι κολωνες, (και θα συνεχισει να μην πληρωνει ρευμα, αλλα και να βαζει και κανα 5αρι χιλιαδες στην τσεπη του το χρονο).

Δημοσ.

Μην ξεχναμε τη νυχτα, οπου με οτιδηποτε ηλιακο θα χρειαστουν μπαταριες, αρκετες και δυνατες, γιατι αλλιως παπαλα.

Γνωμη μου ειναι ενας συνδιασμος και των 2. Πληρωνει τα 15 χιλιαρικα για κολωνες, και παιρνει κι ενα "προγραμμα-δανειο" για τα "φωτοβολταικα σε στεγες". Οποτε ουτε ρευμα θα ξαναπληρωσει απο την τσεπη του, και σε 10 χρονια θα εχει ξεπληρωθει και το δανειο, αλλα και οι κολωνες, (και θα συνεχισει να μην πληρωνει ρευμα, αλλα και να βαζει και κανα 5αρι χιλιαδες στην τσεπη του το χρονο).

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σκέφτομαι να περάσω στο σπίτι μου φωτοβολταικά,τι πρέπει να προσέξω?έχω επικοινωνήσει με 3 εταιρίες και πάνω κατω ειναι το ίδιο.

Δημοσ.

Μωρε ολοι θα μπουν, ειδικα για τα οικιακα, ολους τους συμφερει, και την ιδια τη ΔΕΗ.

Προ ημερων εμαθα απο γνωστο μου που ειναι στη φαση της αδειας μικρης κλιμακας (για οικιακο σε στεγη), οτι εχει πεσει κατα πολυ η επιφανεια που χρειαζεται για την εγκατασταση ενος 10kw, και απο εκει που ηθελε 120-150τμ, τωρα θελει κοντα στα 70τμ (προφανως λογω τεχνολογικης εξελιξης των πανελς που αποδιδουν το ιδιο σε μικροτερη επιφανεια).

Μενει να το δω στην πραξη, και θα σας ενημερωσω αμεσα με οτι λεπτομερεια δω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...