Προς το περιεχόμενο

Καθάρισα σωστά το εσωτερικό του Η/Υ μου;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ok

1. βάλε μέσα σε εισαγωγικά τη φράση "long clear cmos" , κάντην copy &^ paste στο κελί πάνω δεξιά που λέει "αναζήτηση". Θα σου προκύψουν πολλά εύρετρα. κερδισμένος θα βγεις, χωρίς να ξοδέψεις κάτι.

2. Πες "΄φχαριστώ" που έμαθες κάτι καινούργιο - και άφησε ήσυχο το παιδί να πάει αύριο τη μητρική στο σέρβις. Κι αυτός θα βγει κερδισμένος - και εσύ.

3. Ας μη κολλάς ουρές στα μηνύματα που ξεφεύγουν από το συζητούμενο. Θα βγουν πολλοί κερδισμένοι.

Αδερφέ, όταν σε ρώτησα αρχικά για τον όρο, ήταν επειδή δεν τον είχα ξανασυναντήσει, και αφού έκανα έναν τυπικό κόπο να τον ψάξω.

(έστω χωρίς εισαγωγικά δεν έβγαζε αποτέλεσμα).

Από εκεί και πέρα, ξέρεις, υπάρχει καμιά φορά το ενδεχόμενο εξέλιξης μιας κουβέντας όταν μέσω κάποιας απάντησης δημιουργούνται νέες απορίες, είναι γνωστό δε και το φαινόμενο πολλά μηνύματα να αποπροσανατολίζουν αντί να βοηθούν τον topic starter.

Δε σου χρεώνω κάτι τέτοιο, αλλά εξακολουθώ να μη βρίσκω έναν λογικό τρόπο που μπορεί ένα καθάρισμα να προκαλέσει bios corruption.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας εξηγήσεις εσύ.

Για να βοηθήσουμε είμαστε εδώ, και αν τυχόν η συζήτηση ξεφεύγει αρκετά από το θέμα υπάρχουν αρμόδιοι να επέμβουν.

Τα μαθήματα συμπεριφοράς λοιπόν αλλού, δε με ξέρεις.

:-)

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αλλά εξακολουθώ να μη βρίσκω έναν λογικό τρόπο που μπορεί ένα καθάρισμα να προκαλέσει bios corruption.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας εξηγήσεις εσύ.

χμ.. μήπως πρέπει να σου εξηγήσω και το φόβο των συσκευών μπροστά στην απειλή της σφαλιάρας ή της κλωτσιάς και πώς αντιδρούν;

πχ. σκέψου τις παλιότερες τηλεοράσεις, που όταν δεν έπιαναν καλά, με ένα μαεστρικό φαλτσαριστό-σβουρηχτό χτύπημα στο πάνω μέρος της τηλεόρασης αμέσως έφτιαχναν!

Τελοσπάντων, αν το παιδί πάει στο σερβις τη μητρική θα μάθει τι συμβαίνει. Κάνε λίγο υπομονή.

---------- Προσθήκη στις 06:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:09 ----------

Για να βοηθήσουμε είμαστε εδώ, και αν τυχόν η συζήτηση ξεφεύγει αρκετά από το θέμα υπάρχουν αρμόδιοι να επέμβουν.

Τα μαθήματα συμπεριφοράς λοιπόν αλλού, δε με ξέρεις.

:-)

εσύ , ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος σου; κανονίζεις τι απαντήσεις θα δεχτεί ο κάθε συζητητής; πρέπει να περνούν από την έγκρισή σου;

αν ναι, δε νομίζω να θέλεις να μάθεις που ταξινομώ τέτοιους ρυθμιστές.

Δημοσ.

Μάθαμε σήμερα και νέους επιστημονικούς όρους... long clear cmos (υπάρχει και very long...βγάζοντας την μπαταρία για 2 χρόνια), corrupted bios μετά από συναρμολόγηση, χτύπημα τηλεόρασης=διόρθωση.

Μου αρέσει που τα λες και με σοβαρό και δασκαλίστικο ύφος :P

Δημοσ.

Λοιπόν.. Δοκίμασα και με βγαλμένη την μπαταρία όλη την νύχτα (έβγαλα και το jumper του clear cmos εντελώς), το έβαλα το πρωί (χωρίς οθόνη είναι η αλήθεια, αλλά δεν άκουσα κανένα μπιπ.. Κάνω μια απέλπιδα προσπάθεια μήπως βρω σήμερα κάποιο άλλο (σύγχρονο) pc να δοκιμάσω με άλλη κάρτα γραφικών (αμάν μανία με τα λάπτοπ όλοι) αλλιώς πάει για service..

Το θέμα μου είναι πως δεν τα πήρα όλα από το ίδιο κατάστημα..

- Μητρική, κουτί, ψύκτρα (καινούρια, αυτή που πέρασα χτες μαζί με το ανεμιστηράκι) είναι από το Πλαίσιο

- Τροφοδοτικό, επεξεργαστής, κάρτα γραφικών, μνήμες είναι από e-shop..

Οπότε το να πάρω το κουτί ολόκληρο όπως είναι και να το πάω δεν ξέρω αν θα με εξυπηρετήσει (από πλευράς εγγύησης εννοώ). Αν τα ξηλώσω όλα πάλι και πάω εκεί ΜΟΝΟ με την μητρική στο χέρι (στην συσκευασία της εννοώ, την έχω κρατήσει), θα περιμένω την (εύλογη ίσως) απορία "και πως ξέρεις ρε φίλε πως είναι η μητρική;", γιατί η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος ότι δεν φταίει για παράδειγμα η κάρτα γραφικών..

EDIT: Προσπαθώ προς το παρόν να βρω τρόπο να προσδιορίσω/αποκλείσω κάποιο από τα εξαρτήματα σαν πηγή του κακού. Πχ, αυτό το ότι ανάβουν στην μητρική τα led του CPU Phase, δεν σημαίνει ΛΟΓΙΚΑ πως τουλάχιστον ο επεξεργαστής ΔΕΝ τον έχει πιει;

Δημοσ.

Επίσης κάτι σημαντικό...

Ξαναβίδωσες τη motherboard σωστά,με τις χάλκινες ενδοιάμεσες βίδες ή την βίδωσες απ' ευθείας με απλές βίδες ?

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη μητρική εάν έχει corrupted bios(πολύ δύσκολο να το έπαθε μετά από καθάρισμα) μπορεί να επανέλθει με άλλο τρόπο. Αν δεν κάνω λάθος βάζεις το bios σε ένα usb stick και όταν ξεκινήσεις το σύστημα θα μπει σε recovery mode.

Δημοσ.
Λοιπόν.. Δοκίμασα και με βγαλμένη την μπαταρία όλη την νύχτα (έβγαλα και το jumper του clear cmos εντελώς), το έβαλα το πρωί (χωρίς οθόνη είναι η αλήθεια, αλλά δεν άκουσα κανένα μπιπ.. Κάνω μια απέλπιδα προσπάθεια μήπως βρω σήμερα κάποιο άλλο (σύγχρονο) pc να δοκιμάσω με άλλη κάρτα γραφικών (αμάν μανία με τα λάπτοπ όλοι) αλλιώς πάει για service..

Το θέμα μου είναι πως δεν τα πήρα όλα από το ίδιο κατάστημα..

- Μητρική, κουτί, ψύκτρα (καινούρια, αυτή που πέρασα χτες μαζί με το ανεμιστηράκι) είναι από το Πλαίσιο

- Τροφοδοτικό, επεξεργαστής, κάρτα γραφικών, μνήμες είναι από e-shop..

Οπότε το να πάρω το κουτί ολόκληρο όπως είναι και να το πάω δεν ξέρω αν θα με εξυπηρετήσει (από πλευράς εγγύησης εννοώ). Αν τα ξηλώσω όλα πάλι και πάω εκεί ΜΟΝΟ με την μητρική στο χέρι (στην συσκευασία της εννοώ, την έχω κρατήσει), θα περιμένω την (εύλογη ίσως) απορία "και πως ξέρεις ρε φίλε πως είναι η μητρική;", γιατί η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος ότι δεν φταίει για παράδειγμα η κάρτα γραφικών..

EDIT: Προσπαθώ προς το παρόν να βρω τρόπο να προσδιορίσω/αποκλείσω κάποιο από τα εξαρτήματα σαν πηγή του κακού. Πχ, αυτό το ότι ανάβουν στην μητρική τα led του CPU Phase, δεν σημαίνει ΛΟΓΙΚΑ πως τουλάχιστον ο επεξεργαστής ΔΕΝ τον έχει πιει;

Αυτά που σου πρότεινα τα έκανες και κυρίως να ξεκινήσεις το μηχάνημα με ένα μόνο module μνήμης;

Δημοσ.

Φιλε απο το να τρελενεσαι κανε κατι απλο,

παρε το κουτι και πηγαινε το στο πλαισιο εφοσον η μητρικη ειναι αγορασμενη απο εκει.

Πανε και πες τους παιδια εκανα δοκιμες και μαλλον τα εφτυσε η μητρικη.

Θα το ψαξουν και σε μια μερα(ας πουμε) θα εχεις απαντηση.

Τωρα αν η μητρικη ειναι απο το κιτρινομαγαζο θα παει λιγο μακρυα η βαλιτσα

Δημοσ.

Τη ram πρέπει να τη βάλεις στο μαύρο slot αυτό που είναι κοντά στον επεξεργαστή.

Με ΠΛΑΙΣΙΟ δεν θάχεις πρόβλημα εφόσον από εκεί πήρες τη μητρική. Κάνε ότι σου λέει ο koprodogis

ΥΣ Αφαίρεσα μια πρόταση που είχα κάνει εδώ γιατί την θεώρησα επικίνδυνη για ζημιά.

Δημοσ.
'''', θα περιμένω την (εύλογη ίσως) απορία "και πως ξέρεις ρε φίλε πως είναι η μητρική;", γιατί η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος ότι δεν φταίει για παράδειγμα η κάρτα γραφικών..

Δε θα σε ρωτήσουν - και από λόγους ευγένειας και από υποχρέωση από το νόμο.

Εσύ θα πεις απλά αυτά που σου είπα σε προηγούμενο μήνυμα. "δε λειτουργεί, είναι μέσα στην εγγύηση, βιάζομαι"

Εκτός κι αν θέλεις να πιάσεις κουβέντα, οπότε δοκίμασέ το. Οι άνθρωποι είναι τόσο πνιγμενοι στη δουλειά, που θα σε αγνοήσουν και μπορεί να στενοχωρηθείς με αυτό.

Θα πάρουν τη μητρική, θα την ξαπλώσουν στον πάγκο τους, θα την τεστάρουν με τα απλά - φυσιολογικά, βάζοντας τη δική τους κάρτα γραφικών- δική τους μνήμη .. κι αν δε ξεκινήσει, δεν το ψάχνουν, την πετάνε στο κουτί για τις επιστροφές χύμα... και αν έχουν την ίδια σε απόθεμα στο κατάστημα σου δίνουν μια καινούργια σφραγισμένη, αλλιώς σου προτείνουν μια παραπλήσια μητρική ή σου φτιάχνουν ένα πιστωτικό υπόλοιπο.

Τους ευχαριστείς (από λόγους κοινωνικής συμβατικότητας) και γυρνάς σπιτάκι σου ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ στις δουλειές σου.

Βέβαια, έτσι δε θα μάθεις ποτέ τι είχε η μητρική σου! Έτσι είναι, η γνώση είναι δυσπρόσιτη κατάσταση!

Και μη χάνεις το χρόνο σου εδώ σε φληναφήματα. Εκτός κι αν δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις - και το διασκεδάζεις!

(εκτός κι αν η μητρική σου φέρνει εμφανή ίχνη από χύσιμο υγρών πάνω της, σπασίματα, κατσαβιδιές και γραμμώσεις/χαρακιές, οπότε αυτά ακυρώνουν την εγγύηση κι ότι ζητήσεις θα το πληρώσεις)

και να μη φταίει η μητρική αλλά κάτι άλλο π.χ. η κάρτα γραφικών ή οι μνήμες... ή το τροφοδοτικό, δεν πρόκειται να σε επιβαρύνουν για τον έλεγχο. θα σου πουν απλά: η μητρική είναι εντάξει. ευχαριστούμε. !

Δημοσ.

Ε ρε τι μαθαίνει κανείς.. Και γώ πρώτη φορά το ακούω για τις 24ώρες. Στο γκουγκλ βρήκα, 1 που να λέει αυτο.. Να βγάλεις δηλ. τη μπαταρία 24 ώρες. (αν την αφήσω 20 είναι το ίδιο? 15? 3?) Σε ένα άλλο λέει να κανεις reset κτλ και μετα να αφήσεις το pc αναμένο 24ώρες για να φορτίσει (!) η μπαταρία.. ότι να ναι...

Πάντως αν υπάρχει κανας ηλεκτρονικός ανάμεσα μας (ζούν ανααμεσά μας...) ας ρίξει τα φώτα του με ποια λογική μπορεί να ισχύει αυτο..

Σχετικα με το σέρβις, επειδή είχα αντίστοιχο πρόβληματακι (το χω ακόμη δηλαδη...) είχα ρωτήσει στο πλαισιο και στο eshop και μου χαν πει για να το δουν 10 και 15 ευρω. Δε θυμάμαι ποιο είχε ποια τιμή αλλα λογικά το πλαισιο 15 και το αλλο 10. Τελικά δε το πήγα γιατι μέτρησα τη motherboard και είναι όντως αυτη χαλασμένη. Και δε βρίσκω μητρική που να μου κάνει. ενα αρχαίο 478 εχω.. απλως ήθελα firewire για τη καρτα ήχου και δε παίζουν... :-/ Ξέφυγα και λέω τον καημό μου... πάμε παλι.

Το οτι τη μέτρησες και δείχνει οκ είναι καλο. Επειδή δε ξέρω το board σου, υπάρχει περίπτωση τα led που ανάβουν να σου δείχνουν κατι (αντίστοιχα με τα beeps...)?

Δοκίμασε τη μνήμη και σε άλλο slot.

Πάτα τη κάρτα γραφικών να κουμπώσει καλα. Μερικές φορές νομίζεις έχει μπει αλλα είναι στον αέρα κάποιο σημείο της (συνή8ως πίσω). Δυο ατομα παλευαμαι μια μερα, με κάτι παρόμοιο. Την είχαμε κοιτάξει και 1-2 φορές και τελικά μετα απο ωωωωρες διαπιστώσαμε οτι ηταν αυτο.

Κάνε ενα διάλειμα να ξελαμπικάρεις. Φτιάξε καφεδάκι, χαλάρωσε, αν καπνίζεις άναψε ενα τσιγαράκι, αν δε καπνίζεις ξεκίνα το :-ρ και πάμε πάλι απ την αρχη. (οχι απτην αρχη αρχη... αστον τον κακομοίρη τον επεξεργαστη στη θέση του, μέσα εξω πλύνε ξέπλυνε.. θα τον πεθάνεις..)

Συνέδεσε μόνο ρεύματα, ούτε καν τα ledakia k to speaker. ούτε δίσκο. Μόνο κάρτα γραφικών και μνήμη.

ΚΑι βλέπουμε..

---------- Προσθήκη στις 12:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:25 ----------

Και την οθόνη.. χωρίς οθόνη αφου δε σου κάνει μπιπ που θα ξέρεις τι παίζει?

Αν πας στο service και σε εξυπηρετήσουν μην τους ευχαριστήσεις για λόγους κοινωνικής συμβατικότητας.. Ευχαρίστησε τους πραγματικά κ απ την καρδιά σου γιατί σε βοηθήσαν. Αλλιώς μην τους λές και τίποτα.

Και μήν ακούω σαχλαμάρες του στυλ "η γνώση είναι δυσπρόσιτη". Ήμαρτον!

Δημοσ.

Το βγάλισμο της μπαταρίας ή το τζαμπέρωμα επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.Τώρα είτε

δευτερόλεπτα είτε στην αιωνιότητα το αφήσεις το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις. Ο προγραμματισμός

του bios είναι αποθηκευμένος σε τσιπ με flash memory δεν χρειάζεται μπαταρία.

Δημοσ.
Το βγάλισμο της μπαταρίας ή το τζαμπέρωμα επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.Τώρα είτε

δευτερόλεπτα είτε στην αιωνιότητα το αφήσεις το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις. Ο προγραμματισμός

του bios είναι αποθηκευμένος σε τσιπ με flash memory δεν χρειάζεται μπαταρία.

Α γειά σου! Μου βγήκαν τα μάτια μόλις το είδα αυτο το 24ώρες!

Θέλω να βρώ στο ιντερνετ το πρώτο ποστ που αναφέρθηκε αυτο..

Δημοσ.
Α γειά σου! Μου βγήκαν τα μάτια μόλις το είδα αυτο το 24ώρες!

Θέλω να βρώ στο ιντερνετ το πρώτο ποστ που αναφέρθηκε αυτο..

έχετε δικαίωμα να πιστεύετε σε ότι σας αρέσει, σε ότι σας φαίνεται οικείο. αλλά μην έχετε την απαίτηση κι οι άλλοι να ασπάζονται υποχρεωτικά τα δικά σας.

ανοιχτομάτηδες!

---------- Προσθήκη στις 14:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:04 ----------

Σχετικα με το σέρβις, επειδή είχα αντίστοιχο πρόβληματακι (το χω ακόμη δηλαδη...) είχα ρωτήσει στο πλαισιο και στο eshop και μου χαν πει για να το δουν 10 και 15 ευρω. Δε θυμάμαι ποιο είχε ποια τιμή αλλα λογικά το πλαισιο 15 και το αλλο 10.

Ανακατεύεις τα ανακάτευτα και βγάζεις και συμπέρασμα! πρώτος!

Το δικό σου m/b δεν είναι στην εγγύηση

Το m/b του παιδιού που εκθέτει το πρόβλημά του, από όσα αφήνονται να εννοηθούν είναι μέσα στην εγγύηση.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Ο ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

(ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΙ: "ΗΛΘΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ". ΘΑ ΠΕΙ: "ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ")

Τελικά, τι θέλετε να αποδείξετε; Ότι ξέρετε τι έχει το m/b του παιδιού και πως θα τον βοηθήσετε;

Μη τρελλαθούμε!

Η πιο συνετή κίνηση - η πιο φιλική συμβουλή που μπορείτε να δώσετε - είναι να του συστήσετε να πάει στο σέρβις. Μόνο εκεί μπορούν να τη φτιάξουν (αν γίνεται) ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ.

Απορώ που συνεχίζεται αυτό το άρθρο. Εκτός κι αν δε σας αρέσει η παραλία και χάνετε καλοκαιρινό χρόνο με m/b και κατσαβιδιές!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...