Alchemist` Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα... παίδες τα φώτα σας... Οι γονείς μου ζουν εδώ και χρόνια σε ένα σπιτι το οποίο είναι χτιζμένο σε οικόπεδο δικής μας ιδιοκτησίας. Στην αυλή μας όμως είναι ενσωματωμένο ένα άλλο οικοπέδο (εντός σχεδίου όλα), περίπου 200τμ, το οποίο όμως ανήκει σε ~50 δικαιούχους, μεταξύ αυτών και εμείς, ενώ πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν καν ότι τους ανήκει ένα κομμάτι ... Επίσης ο αρχικός ιδιοκτήτης και των 2 οικοπέδων (προπροπαππούς μου) είχε φράξει εξωτερικά και τα 2 οικόπεδο, σαν να είναι ένα, πράγμα το οποίο εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι και σήμερα. Μέσα στο άλλο οικόπεδο είναι χτισμένα τα θεμέλια, και μια βάση για να χτιστεί κάποιο οίκημα που χρονολογούνται από το 1970 τα οποία έχτισε ένας εκ των δικαιούχων χωρις να ρωτήσει τους υπόλοιπους... Τα τελευταία 30+ χρόνια χρησιμοποιούμε το οικόπεδο κυρίως σαν πάρκινγκ, και φτιάξαμε ένα κήπο... Ισχύει λοιπόν και εδώ η χρησηκτισία, όπως στα χωράφια, ή εφόσον είναι οικόπεδο ισχύει κάτι άλλο? Πρέπει να κάνουμε κάποια ενέργεια για να το "κατοχυρώσουμε" εφόσον μας ανήκει? Βασικά αυτό που θέλουμε είναι απλά να γκρεμίσουμε αυτήν την βάση και τα θεμέλια, για να γίνει πιο ανθρώπινη η αυλή μας... Αλλά για να κάνουμε κάτι νόμιμα, θα πρέπει να μας ανήκει το οικόπεδο σωστά? Ευχαριστώ προκαταβολικά, ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ...
Droulas13 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 H εκτακτη χρησικτησία, η οποία και ισχύει στη δικιά σου περίπτωση, είναι στα 20 χρόνια χωρίς να διακόπτεται. Τα τελευταία 20 χρόνια λοιπόν έχει κάνει κάποιους από τους άλλους ιδιοκτήτες (δικαιούχους) που λες ενέργειες που να δηλώνουν ότι είναι κύριοι του οικοπέδου? Είτε φυσικές, όπως να πάνε να το περιφράξουν οι ίδιοι, είτε νομικές όπως να αναγνωρίσουν την κυριότητα τους ενώπιον καποιου δικαστηρίου?? Αν όχι τότε αν ισχύουν τα υπόλοιπα που λες, ότι δηλαδή η περίφραξη είναι ενιαία με το δικό σας οικόπεδο, ότι το χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ, ότι έχετε φρόντισει τον περιβάλοντα χώρο φτιάχνοντασ κηπο κτλ δείχουν ότι πληρείται τις προυποθέσεις ώστε να αποκτήσσετε κατα τον πρωτογενή τροπο της έκτακτης χρησικτησίας δικαίωμα κυριοτητας. Θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε σε κάποιο δικηγόρο ώστε να κάνετε τις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες (αγωγή αναγνώρισης κυριότητα λόγω χρησικτησίας) ώστε να κατοχυρώσετε το δικαίωμα και να γίνετε εσείς κύριοι του οικοπέδου. ΥΓ Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες στείλε μου pm, είμαι ασκούμενος δικηγόρος.
LOULATRANS Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 εχω την εντυπωση οτι πλεον το οικοπεδο κερδιζει το κτισμα και οχι το αντιστροφο.δλδ αν το οικοπεδο ανηκει σε καποιους ,με οριστικα συμβολαια,δεν πα να καθεσαι μεσα και διακοσια χρονια,δεν ειναι δικο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.