Προς το περιεχόμενο

Φυτά μπαλκονιού. Προτάσεις;

Giorgos_bek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω τα φώτα όσων γνωρίζουν κάτι παραπάνω από φυτά και ζαρζαβατικά. Οι γονείς μου θέλουν να βάλουν γλάστρες στο μπαλκόνι τους και αναζητάμε τα κατάλληλα φυτά (με κάποια προτίμηση στα αρωματικά). Προσωπικά μου αρέσει πολύ το γιασεμί το χιώτικο (έχω ήδη ένα στο δικό μου σπίτι και τα πάει περίφημα, αλλά ανησυχώ για τον χειμώνα). Επίσης αναρωτιόμουν αν ευδοκιμεί σε γλάστρα το αγιόκλημα, ξέρει κανείς; Έχουν ήδη μία πολύ όμορφη και γεμάτη άνθη γαρδένια και κάνα δυο από αυτά τα κλασικά που ανθίζουν και ζουν 3-4 μήνες. Γενικώς τι θα προτείνατε για φυτά στο μπαλκόνι που να δίνουν μία ωραία εικόνα αισθητικά, αλλά και να μυρίζουν ωραία; Α! Και βεβαίως να είναι σχετικά ανθεκτικά και όχι μονοετή, γιατί είναι σπαστικό να αλλάζεις τα φυτά σου κάθε τρεις και λίγο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Τα πιο εύκολα είναι τα γεράνια. Μπορεις απλά να κόψεις από κάπου ένα κοτσανι και να το βάλεις σε χώμα και θα πιάσει. Από εκεί και πέρα βάλε ριχοσπερμα, ιβίσκο, για το χειμώνα κυκλάμινα, κάτι άλλα που τα λέγαμε σκυλάκια όταν είμαστε μικρά αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι αυτή είναι η ονομασία τους και γενικά ό,τι άλλο βρεις σε ανθοπωλείο που σου γεμίζει το μάτι και είναι κατάλληλο για μπαλκόνι. Το ριχόσπερμα είναι σαν γιασεμί και μυρίζει πολύ όμροφα, αλλά δεν θα βρεις πολλά άλλα αρωματικά πέρα από αυτό και την γαρδένια. Τα υπόλοιπα πρασινάδες (μπέντζαμιν κτλ).

Δημοσ.

Εμενα μ' αρεσουν τα δενδρακια νανοι.

Στο μπαλκονι μας η γυναικα μου εχει δυο ελιες μια νερατζια μια μανταρινια και μια λεμονια παντα νανοι.

Επισης εχουμε και δυο λεβαντες φυτα πολυ ανθεκτικα που θελουν ελαχιστο νερο και μυριζουν καταπληκτικα ενω δεν παθενουν τιποτα το χειμωνα με την παγωνια.

Τα δενδρακια εχουν μεγαλωσει αρκετα και εκτος απο τις ελιες τα υπολοιπα βγαζουν και καρπους μικρα μανταρινια δηλαδη και λεμονια.

Εχουμε βεβαια και μαιντανο δυοσμο ανιθο και βασιλικο για μαγειρεματα οπως και μια γλαστρα με φραουλες που εχουν πολυ πρασιναδα και ομαρφα φυλλα και βγαινουν καθε χρονο στην ιδια γλαστρα χωρις να τις ξαναφυτεψεις.Αυτα βεβαια ειναι εποχικα και χαλανε το χειμωνα ομως ειναι ομαρφα.

Δημοσ.

Η γαρδένια γ@μάει αλλά δεν ξέρω τι περιποίηση θέλει. Το γιασεμί μυρίζει επίσης φανταστικά. Όταν πήγαινα στο γυμνάσιο, κάθε πρωΐ στο δρόμο για το σχολείο, πέρναγα από έναν κήπο και έκοβα γιασεμάκι να το μυρίσω. Πρωΐνή πρέζα. =ρ

Δημοσ.

Όλες οι πρασινάδες ωραία μυρίζουν!Ποια λεμονιά μωρέ, βεράντα είπε όχι roof garden :-D Σκέψου πάντως αυτό που σου πρότεινα, θα εντυπωσιάσεις τη γειτονιά..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...