Lefteris29 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Νοικιαζω και επειδη δεν θελω να μπω στη διαδικασια να παρω κλιματιστικο τοιχου (τρυπες στον τοιχο κτλ) ακουσα προσφατα οτι υπαρχουν και φορητα κλιματιστικα. Το σπιτι μου ειναι 70 τμ και επειδη ακομα και αν παρω ενα 12000btu δεν θα μου πιανει ανετα ολο το σπιτι και επειδη οικονομικα δεν αντεχω να παρω δυο σκεφτομαι να παρω φορητο. Πηγα σημερα media markt ειδα ενα ακριβο αλλα μου ειπαν οτι δεν ειναι να μπει σε δωματιο???? γιατι κανει πολυ θορυβο. + ηταν 10000btu και ελεγε οτι ειναι για χωρο 85τμ (ενω στα κανονικα τα 10000btu αντε να ειναι για 20τμ).. Για να μην σας κουραζω εχει καποιος φορητο για να μου πει καποια γνωμη.... ---------- Προσθήκη στις 18:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:12 ---------- καποια γνωμη ρε παιδια? ερχεται και καυσωνας μεσα στην εβδομαδα...
Tenshi Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Γενικά,τα φορητά κλιματιστικά είναι λύση ανάγκης.Πχ. για να πάς στο εξοχικό σου ή αν σε κάποιο τουριστικό κατάλυμα αποδήμησε η κύρια μονάδα και προσπαθείς να κάνεις δουλειά με το φορητό, μέχρι να γίνει η επισκευή. Μήν φανταστείς οτι θα "πιάσει" όλο το σπίτι σάν απόδοση.Πιο πολύ για τον χώρο που βρίσκεται,άντε να πιάσει και το δίπλα δωμάτιο στην καλύτερη.Επίσης (βάση του φορητού IGLOO που είχα δεί),θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε παράθυρο για να βγάζεις έξω την εξωτερική μονάδα (αν έχει) ή την σωλήνα που απομακρύνει ζεστό αέρα/υγρασία απο τον χώρο. Τέλος,εκτός απο ακριβά γι αυτά που προσφέρουν,είναι και κάπως μυγιάγγιχτα και χαλάνε εύκολα σε σχέση με τα σταθερά. Μπορείς να κάνεις ότι έκανα και εγώ με τον σπιτονοικοκύρη μου.Πήρα ένα φτηνό,κοντά στα 200 ευρώ και όταν ξενοίκιασα του ζήτησα πίσω ένα μηνιάτικο/εγγύηση που θα τα κρατούσε εκ των πραγμάτων για επισκευές,βαψίματα κλπ.
drspiros Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Έχω πάρει το Argo Snappy (Inventor), το οποίο κάνει πολύ καλή δουλειά για την κατηγορία του, αλλά μου έχει σπάσει τα νεύρα στην κυριολεξία ο εύκαμπτος σωλήνας που κουμπώνει πάνω στο σώμα, ο οποίος με την παραμικρή κίνηση βγαίνει. Ξέρετε κάποιο κολπάκι ώστε να μένει στη θέση του; Ευχαριστώ!
kage Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Σφιγκτηρα σωληνα http://www.siliconerubberhose.com/photo/pl437117-t_19_mm.jpg
paylidis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Έχω πάρει το Argo Snappy (Inventor), το οποίο κάνει πολύ καλή δουλειά για την κατηγορία του, αλλά μου έχει σπάσει τα νεύρα στην κυριολεξία ο εύκαμπτος σωλήνας που κουμπώνει πάνω στο σώμα, ο οποίος με την παραμικρή κίνηση βγαίνει. Ξέρετε κάποιο κολπάκι ώστε να μένει στη θέση του; Ευχαριστώ! Μάλλον δε το στερεωσες καλα. Σαν βιδωτος δεν είναι και σε σένα;; Επίσης είναι ελαφρώς διαφορετικός ο δικός μου στα δυο άκρα οπότε στην αρχή είχα λάθος άκρο και ψιλόπεταγε καυτό αέρα οπότε το κατάλαβα και το γύρισα και είναι κόμπλε τώρα!
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 να γραψω και εγω την αποψη μου μια που ετυχα σε φορητο κλιματιστικο. α.ναι κανει αρκετο παραπανο θορυβο απο ενα κανονικο. β.εχει εναν πλαστικο σωληνα ο οποιος πρεπει να βγει εξω για να διωχνει τον ζεστο αερα.οποτε πρεπει να βρεις τροπο αυτος ο σωληνας να βγει εξω αλλα ταυτοχρονα να μην μπαινει και απο εκει ζεστος αερας.εδω παιζουν διαφορες χαζοπατεντουλες για να το πετυχεις αυτο. σε συρομενο παραθυρο με συρομενη γριλια αυτο που εκανα ηταν να βγαζω τον σωληνα εκτος αφου αφηνα λιγο ανοιχτο το παραθυρο και την γριλια και το κενο που εμενα για να μην μπενει ζεστος αερας το εκλινα με την ιδια την κουρτινα αφου την στριμωχνα και την στερεωνα.επισης ειχα κανει και μια καλυτερη πατεντα οπου πηρα ενα μεγαλο χαρτονι το κολλησα στο πλαι του τοιχου και του ανοιξα μια τρυπα για να βγαινει μονο ο σωληνας εξω οποτε ηταν σαν να σφραγιζει ερμητικα.με ανοιγομενο παραθυρο και εκει παλι το ιδιο.εκλεινα την μια πλευρα τελειως και την δευτερη την εκλεινα τοσο οσο για να χοραει ο σωληνας.μετα σφηνωνα μια χοντρη κουρτινα για να μην μπαινει μεσα ζεστος αερας ωστε και το δωματιο να παγωσει πιο γρηγορα αλλα και να μην χαλας τζαμπα ρευμα για να παγωνεις τον χωρο.γενικα το συνηθηζει το αυτι τον θορυβο σιγα σιγα.απλα οσο καλυτερη δουλεια κανεις με τον σωληνα τοσο πιο ευκολα θα πιανει την θερμοκρασια που εχεις ορισει και τοσο λιγοτερο θα δουλευει ο compressor οποτε θα ακουγεται και λιγοτερο.το ρυθμιζα περιπου στους 27 (αυτο ειναι σχετικο παντα αναλογως το a/c) και καταφερνα χωρις να ζεστεενομαι να δουλευει σχετικα λιγο ολο το βραδι.απλα δεν παγωνα ολο το σπιτι αλλα πχ μονο το δωματι που καθομουν γιατι να παγωσεις ολο το σπιτι ειναι λιγο δυσκολο ακομα και με 12.000 btu.κατα τα αλλα εχει κρατησει 3-4 χρονια και ακομα δουλευει.
yannis27gr Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Να ξεθαψω το θέμα. Είδα αυτά τα φορητά κλιματιστικά σαν και τούτο εδώ. Δε με ενδιαφέρει να ψύξω δωμάτιο αλλά μονο το γραφείο που δουλεύω. Έχει δοκιμάσει κανείς να μου πει αν αξίζει ο κόπος;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Just now, yannis27gr said: Να ξεθαψω το θέμα. Είδα αυτά τα φορητά κλιματιστικά σαν και τούτο εδώ. Δε με ενδιαφέρει να ψύξω δωμάτιο αλλά μονο το γραφείο που δουλεύω. Έχει δοκιμάσει κανείς να μου πει αν αξίζει ο κόπος; Καλύτερα εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις