Προς το περιεχόμενο

Ποιόν SSD θα προτείνατε στα 300 ευρώ;

PanosCy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι κατασκευαστές hardware (σκληρών δίσκων τουλάχιστον) έχουν το χούι να χρησιμοποιούν το δεκαδικό σύστημα έναντι του δυαδικού. Οπότε γι αυτούς 1 byte = 10 bit, 1 MByte = 1000 KByte etc

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

wow....1 byte = 10 bit

Αντονλ, αν και μηχανικος, ομολογω οτι ειχα πληρη αγνοια γι αυτο !

Στη πραξη ισχυει αυτο δηλαδη, η μηπως ειναι το 375 το ρεαλιστικο limit ?

Δημοσ.
Δεν ειναι χουι τοσο, ειναι πιο ευκολο στην κατανοηση απο τον απλο κοσμο γιαυτο το κανουν.

Πιο εύκολο μπορεί να ναι αλλά είναι εξορισμού λανθασμένο.

Βέβαια και για την ευκολία δεν είμαι απόλυτα βέβαιος μιας και συνήθως πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο 320άρης δίσκος τους είναι μικρότερος από 300GB.

Αλλά ξεφεύγουμε απ το topic :>

@stefanos9: Μπα, 300MB/s είναι το όριο. [edit: Και λίγο πιο κάτω ίσως, σύμφωνα με wiki]

Δημοσ.
Καποιοι αντιλαμβανεστε το Χαοτικο με λαθος τροπο....Μπουταρισμα, ανοιγμα εφαρμογων δεν το λες χαοτικο, να ειχαμε αρκετο χωρο για εφαρμογες, παιχνιδια κτλ κτλ κτλ ναι θα ισχυε, δεν εχουμε ομως.

.

Xώρο έχουνε Λεφτά δεν έχουμε !!!:lol::lol:

Δημοσ.

Ο crucial realssd c300 είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο γρήγορο κυκλοφορεί (οχι ο 64αρης , οι άλλοι δύο 128 και 256gb). Πιο γρήγορος και απο τους ίντελ. Φοράει τον καινούριο jmicron controller, και έχει random write 80-90mb/s τη στιγμή που οι ιντελ έχουν 40-50 και οι υπολοιποι sandforced based κλπ 12-25mb/s.

Aυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή είναι ο 128αρης αλλιώς περιμένεις τέλος του χρόνου εως μάρτη για τους καινούριους ιντελ. Μπορείς να τον παραγγείλεις απο το crucial uk με ελάχιστα μεταφορικά αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.

Απο οτι βλεπω και γω εδω στα charts :

http://www.tweaktown.com/reviews/3499/corsair_force_40gb_solid_state_drive/index8.html

O c300 ειναι αντε γεια , σε σχεση με τους αλλους...

Αν βαλω τον Crucial realssd c300, σε SATA2 Mobo, θα δουλεψει ?

Σε ενα ξενο φορουμ λενε οτι θα παιξει (Βαckward Compatibility) αλλα με ταβανι τα 300ΜΒ/s.

As χανω λιγακι προς το παρον..

Δημοσ.

Το αντε γεια που το ειδες ?

SATA3 και ειναι ιδιος και χειροτερος σε Write με τους SATA2 SandForce, εκτος αν μιλας για το 256GB μοντελο.

Δημοσ.

Καλος ο Sandforce ( το μονο καλο που εχει βεβαια ειναι το write ) αλλα δεν κρατανε σταθερα νουμερα.Ο C300 παιζει πολυ καλα και σε Sata 2.Εχει καλυτερο read και απο τον SF-1200.

Δημοσ.

Τον Momentus XT Hybrid τον εχω στο φορητο της γυναικας μου. ΟΚ ειναι, γρηγοροτερος απο απλο 7200 αλλα SSD με τιποτα.

Καλο συγκριτικο που στα δειχνει διπλα-διπλα εχει εδω: http://www.anandtech.com/bench/SSD/65

Αλλα οπως ειπα και πριν οι διαφορες των benchmarks σε κανονικη χρηση με το ματι δεν φαινονται.

Εγω εχω στο Macbook X25-160GB και στο PC Vertex 120GB, τον οποιο αυριο θα αλλαξω με εναν Vertex 2 120GB που μολις παρελαβα. Δεν νομιζω να καταλαβω διαφορες, απο αρρωστια τον αλλαζω. Και τα Χριστουγεννα παμε σε X25-G3 και ας γραφει ο Crusial νουμερα κλπ. :-D

Δημοσ.
Καλος ο Sandforce ( το μονο καλο που εχει βεβαια ειναι το write ) αλλα δεν κρατανε σταθερα νουμερα.Ο C300 παιζει πολυ καλα και σε Sata 2.Εχει καλυτερο read και απο τον SF-1200.

Καλυτερο Read ναι, καλυτερο Write οχι.

Απλα αφου αποφασισαν να τον κανουν SATA3 θα επρεπε να ειχε καλυτερα νουμερα αυτο ειναι ολο.

Δημοσ.
Καλυτερο Read ναι, καλυτερο Write οχι.

Απλα αφου αποφασισαν να τον κανουν SATA3 θα επρεπε να ειχε καλυτερα νουμερα αυτο ειναι ολο.

Για τον Sandforce λεω οτι εχει καλο write.Ο Marvel εχει read που σκοτωνει αλλα 70 write ο 64αρης ειναι απελπισια.Kαι o 128αρης με 140 write δεν ειναι και τρομερος.Τεσπα εγω παντως μολις τωρα παραγγειλα τον Vertex 2 90 GB. Ελπιζω να μην το μετανοιωσω.

Δημοσ.
Το αντε γεια που το ειδες ?

SATA3 και ειναι ιδιος και χειροτερος σε Write με τους SATA2 SandForce, εκτος αν μιλας για το 256GB μοντελο.

Aμ δεν ειναι, Εμ εδω σε θελω, γιατι μπερδευτικα, συμφωνα με το 2ο chart εδω :

http://www.tweaktown.com/reviews/3499/corsair_force_40gb_solid_state_drive/index8.html

ακομα και το seq write = 140 του c300 128GB, δεν το ξεπεραναει σχεδον κανενας..(Μονο ο 256 c300 και ο Νοva)

Γιατι οι vertex 2Ε βγαζουν και αυτοι 140 στο chart αυτο, οταν εχουν στα spec 275 ???

Μου ειπαν οτι ειναι πλασματικο το 275, τοτε παω σε crucial και τεειωνουμε μου φανεται..

Δημοσ.
Aμ δεν ειναι, Εμ εδω σε θελω, γιατι μπερδευτικα, συμφωνα με το 2ο chart εδω :

ακομα και το seq write = 140 του c300 128GB, δεν το ξεπεραναει σχεδον κανενας..(Μονο ο 256 c300 και ο Νοva)

Γιατι οι vertex 2Ε βγαζουν και αυτοι 140 στο chart αυτο, οταν εχουν στα spec 275 ???

Μου ειπαν οτι ειναι πλασματικο το 275, τοτε παω σε crucial και τεειωνουμε μου φανεται..

Δεν ειναι πλασματικο το 275 write του Sandforce,απλα ειναι το μεγιστο που μπορει να πιασει.Αλλες φορες το πιανει,αλλες οχι.Αυτο ειναι το "κακο" με αυτον τον controller.Δεν εχει σταθερα νουμερα.Αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να συγκρινεις το 275 με το 140.Κοιτα σε πραγματικες συνθηκες δεν προκειτε να καταλαβεις καμια διαφορα.Τις διαφορες τις καταλαβαινουν μονο αυτα τα μετροπρογραμματα.Και εγω για τον Crucial πηγαινα αλλα το 70 write του 64αρη δεν παλευετε.Το 140 του 128αρη κατι κανει αλλα δεν ηθελα να δωσω 300 ευρω.Τεσπα πιστευω οτι ο Sandforce ειναι αρκετα καλος controller,285 read ειναι παρα πολυ καλα και το 275 write ειναι οτι πιο γρηγορο κυκλοφορει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...