wiseufc Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Γεια σας παιδες Υπαρχει καποιο software καλο που να γνωριζετε που να βρισκει σε ποιο σημειο ειναι το wireless που πιανει η καρτα σου αριστερα δεξια πισω μπροστα και σε τι αποσταση περιπου (π.χ. λαμβανω 5 wireless με λιγο signal αμα μπορουσα να μαθω που ειναι θα μετακινουσα και αναλογα την αντεννα μου)δοκιμασα ενα αλλα δεν ειναι καλο θελω απλα να μου βρει την θεση οχι να κανει connect... ευχαριστω για το χρονο σου
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Με τις λιγες γνωσεις που εχω ειναι τεχνικα αδυνατο να στο κανει software αυτο, εκτος αν το hardware ληψης (aka κεραια) εχει καποιο σχετικο feature. (δεν γνωριζω αν οι wireless κεραιες εχουν τετοιο δυνατοτητα ενσωματωμενη). Στον δεκτη wireless δηλαδη στο laptop σου απλα φτανει ενα σημα. Σκεψου χοντρικα, μια ακολουθια απο 0, 1 και θορυβο. Δε γινεται απο αυτη την ακολουθια να προκυψουν περαιτερω πληροφοριες πλην της ποιοτητας του σηματος, καθως και το ιδιο το σημα. Για κατευθυνση κλπ θα επρεπε η ιδια η κεραια να εχει ενα τροπο να την βρισκει ωστε να στελνει την πληροφορια στον δεκτη και να εμφανιζεται σε καποιο αντιστοιχο προγραμμα.
mokas1234567 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 και ομως καποτε ειχα ενα τετοιο προγραμμα σαν ρανταρ κριμα που δεν το εχω πια
isay Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δεν μπορείς να το κάνεις με απλή κεραία. Για να μπορείς να λαμβάνεις τοπολογική θέση πομπού πρέπει να έχεις σύστημα κεραιών ανίχνευσης ώστε να λαμβάνεις διαφορετική ένταση σήματος ανα κατεύθυνση. Ένας απλός τρόπος θα για δεις προς τα που (μπορεί να) είναι ο πομπός είναι να έχεις ένα laptop, να αλλαζεις θέσεις στο χώρο σου (βόρειο παράθυρο, νότιο παράθυρο, κλπ) και να παρατηρείς τις αλλαγές στις εντάσεις του σήματος. Για να παρατηρείς αυτές τις εντάσεις σου προτείνω το inSSIDer moka αν εννοείς κάτι ΤΕΤΟΙΟ, τέτοια προγράμματα δεν δείχνουν την ΘΕΣΗ ενός πομπού αλλά πόσο ισχυρό είναι το σήμα
basilis5 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 καποτε ειχα κι εγω τετοιο προγραμμα, πετουσε ενα ρανταρ και εντοπισε σε 360 μοιρες τι εχει και με προσδιορισμο αποστασης αν θυμαμαι καλα. δυστυχως δεν θυμαμαι ονομα. επισης νομιζω το λαπτοπ μου τοσιμπα η ενα παλιο σονυ ειχε ενα αντιστοιχο προγραμμα απο την μαμα του
isay Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 ...και εντοπισε σε 360 μοιρες τι εχει και με προσδιορισμο αποστασης αν θυμαμαι καλα.... Βασιλη είσαι σίγουρος ότι σου έδειχνε ενδεικτική απόσταση(π.χ. 10 μέτρα); Όταν λες εντοπιζε σε 360 μοίρες εννοείς εντόπιζε τι δίκτυα έπιανες ή σου έδειχνε και προς τα που ήταν ο πομπός; Αν έκανες περιστροφή του υπολογιστή σου, άλλαζε και η θέση του πομπού (στο radar);
mokas1234567 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δεν μπορείς να το κάνεις με απλή κεραία. Για να μπορείς να λαμβάνεις τοπολογική θέση πομπού πρέπει να έχεις σύστημα κεραιών ανίχνευσης ώστε να λαμβάνεις διαφορετική ένταση σήματος ανα κατεύθυνση. Ένας απλός τρόπος θα για δεις προς τα που (μπορεί να) είναι ο πομπός είναι να έχεις ένα laptop, να αλλαζεις θέσεις στο χώρο σου (βόρειο παράθυρο, νότιο παράθυρο, κλπ) και να παρατηρείς τις αλλαγές στις εντάσεις του σήματος. Για να παρατηρείς αυτές τις εντάσεις σου προτείνω το inSSIDer moka αν εννοείς κάτι ΤΕΤΟΙΟ, τέτοια προγράμματα δεν δείχνουν την ΘΕΣΗ ενός πομπού αλλά πόσο ισχυρό είναι το σήμα κατι παρομοιο
basilis5 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Βασιλη είσαι σίγουρος ότι σου έδειχνε ενδεικτική απόσταση(π.χ. 10 μέτρα); Όταν λες εντοπιζε σε 360 μοίρες εννοείς εντόπιζε τι δίκτυα έπιανες ή σου έδειχνε και προς τα που ήταν ο πομπός; Αν έκανες περιστροφή του υπολογιστή σου, άλλαζε και η θέση του πομπού (στο radar); εδειχνε που ειναι το ρουτερ,τοποθετουσε διαφορετικα το καθε ενα αναλογα με την αποσταση μεσα σε ενα κυκλο με κεντρο το λαπτοπ μου. δυστυχως δεν θυμαμαι ποτε και απο που το ειχα κατεβασει. παντως αντιστοιχα tools δινουν κι αλλες εταιριες λαπτοπ μαζι. edit: easy wifi radar αυτο πρεπει να ηταν,αλλα δεν θυμαμαι καλα,και το κακο ειναι πως τωρα δεν μου δουλευει στο λαπτοπ,εχω αλλο λαπτοπ βεβαια και δεν βρισκει την καρτα δικτυου..τι να πω ας το δοκιμασει κανεις να μας πει. εχει και βιντεακια στο youtube [ame]http://www.youtube.com/watch?v=h9aSFfaV2Zw[/ame]
isay Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 εδειχνε που ειναι το ρουτερ,τοποθετουσε διαφορετικα το καθε ενα αναλογα με την αποσταση μεσα σε ενα κυκλο με κεντρο το λαπτοπ μου. Ο topic starter ζήτησε πρόγραμμα για τοπολογική θέση του πομπού και αυτό δεν έχει απαντηθεί. Το πρόγραμμα που αναφέρεις και αυτά που αναφέρει ο Mokas δεν δείχνουν τοπολογική θέση (π.χ. ειναι στα αριστερά σου), αλλά δείχνουν μια ΤΥΧΑΙΑ τοπολογική θέση. Γύρισε τον φορητό κατα 50 μοίρες και τίποτα δεν θα αλλάξει στην απεικόνιση στο πρόγραμμα. Εν ολίγοις δεν κάνει για να κατευθύνει ο topic starter την κεραία. Η απόσταση από το κέντρο δεν ορίζει την απόσταση, αλλά είναι μια αναλογία της ισχύς του σήματος.
Jimnie Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Αν και λίγο ΟΤ υπάρχει το πρόγραμμα inSSIDer με το οποίο μπορείς να πάρεις πολλές πληρόφορίες για τα ασύρματα δίκτυα που λαμβάνει ο υπολογιστής σου. Συνεργάζεται και με δέκτη GPS σε ότι αφορά τη δική σου θέση.
Timour21 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Παιδιά χωρίς να το έχω πολυψάξει, πιστεύω οτι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, τουλάχιστον όχι κάποια αποδεκτή ακρίβεια. Και έναν αναλογικό πομπό για να προσδιορίσεις γεωγραφικά την περιοχή του, χρειάζεσαι 3 διαφορετικά σημεία αναφοράς, όπως κάποτε εντόπιζαν τους παράνομους Ρ/Σ με ραδιογωνιόμετρα. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο για να αλλάζει κάτι στην εφαρμογή του σε έναν ψηφιακό πομπό (wireless router).
Timour21 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Παιδιά χωρίς να το έχω πολυψάξει, πιστεύω οτι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, τουλάχιστον όχι κάποια αποδεκτή ακρίβεια. Και έναν αναλογικό πομπό για να προσδιορίσεις γεωγραφικά την περιοχή του, χρειάζεσαι 3 διαφορετικά σημεία αναφοράς, όπως κάποτε εντόπιζαν τους παράνομους Ρ/Σ με ραδιογωνιόμετρα. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο για να αλλάζει κάτι στην εφαρμογή του σε έναν ψηφιακό πομπό (wireless router).
Nik.K Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Τα Toshiba Qosmio οπως το δικο μου ερχονται με προγραμμα-ρανταρ που σου δειχνει την αποσταση των διαθεσιμων δικτυων.
Nik.K Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Τα Toshiba Qosmio οπως το δικο μου ερχονται με προγραμμα-ρανταρ που σου δειχνει την αποσταση των διαθεσιμων δικτυων.
Timour21 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Τα Toshiba Qosmio οπως το δικο μου ερχονται με προγραμμα-ρανταρ που σου δειχνει την αποσταση των διαθεσιμων δικτυων. Αν και δεν γνωρίζω πως ακριβώς μπορεί να δουλεύει αυτό το πράγμα, κάνω τους εξής συλλογισμούς. Το μοναδικό μετρήσιμο πράγμα που μπορείς να πάρεις απο μια wireless κάρτα είναι το επίπεδο του σήματος που φτάνει στην κεραία σου. Ας υποθέσουμε λοιπόν πως είσαι στο σαλόνι του σπιτιού, και σου "δείχνει"οτι το ρούτερ σου είναι 15 μέτρα μακριά. Φεύγεις απο το σαλόνι και πας στην κουζίνα οπου απέχει 5 μέτρα ακόμα αποσταση (20 σύνολο δηλαδή) αλλά εκεί παρεμβάλεται ακόμη ένας τοίχος. Άλλη μέτρηση θα πάρει χωρίς τον τοίχο να παρεμβάλεται (και άρα θα σου δώσει ένα αποτέλεσμα που θα προσεγγίζει τα 20 μέτρα) και άλλο όταν θα βρίσκεσαι πίσω απο έναν ακόμη τοίχο (και άρα το αποτέλεσμα θα είναι off τελείως).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.