Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει portable πρόγραμμα για καταλογοποίηση φωτογραφιών μέσω tags;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να εξηγήσω τι ακριβώς θέλω να κάνω..

Να έχω σε έναν εξωτερικό σκληρό έναν κατάλογο με φωτογραφίες, στις οποίες να μπορώ να βάλω κάποιο tag. Μετά, πηγαίνοντας με αυτόν τον εξωτερικό σκληρό σε έναν άλλο υπολογιστή, να συνδέω απλά τον σκληρό, και τρέχοντας μια portable εφαρμογή από τον σκληρό (δηλαδή χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσω κάτι στον ξένο υπολογιστή) να μπορώ να κάνω browse τον κατάλογο με τις φωτογραφίες, και ΚΥΡΙΩΣ εύρεση με βάση τα tags, να τα βλέπω σε thumbnails τα οποία να μπορώ να μεγιστοποιήσω κλπ. Δεν είναι απαραίτηση η δυνατότητα επεξεργασίας των φωτογραφιών..

Ως τώρα για viewer των φωτογραφιών μου χρησιμοποιώ το ACDSee, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω για αυτό τον σκοπό που θέλω..

Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κανείς δεν ξέρει τίποτα σχετικό; Γιατί με το ACDSee που δοκίμασα (μια portable έκδοσή του που βρήκα), αντιγράφοντας μια φωτογραφία ΔΕΝ αντιγράφονται τα tags που έχω βάλει. Οπότε δεν μου κάνει.. Εγώ έψαχνα για κάτι με το οποίο να αποθηκεύονται τα tags (multiple tags μάλιστα) στην ίδια την φωτογραφία. Κάτι σαν metadata..

Δημοσ.

σου απαντώ στα γρήγορα τώρα μιας και βιάζομαι.

με το acdsee νομίζω γίνεται αυτό που θες.

απλά χωρίς να είμαι σίγουρος απ ότι κατάλαβα εσύ βάζεις τα σχόλια σου στις φωτογραφίες τα οποία δεν μένουν στις φωτογραφίες αλλα στη βάση δεδομένων του προγράματος.οπότε μόλις ανοίγεις στο άλλλο pc την φορητή έκδοση δεν βρίσκει τη βάση άρα δεν εμφανίζει τα στοιχεία.

Δημοσ.

Αν έχεις κάποιο πρόγραμμα της adobe εγκατεστημένο θα έχεις και το adobe bridge και από εκεί μπορείς πολύ εύκολα να προσθέσεις ότιδήποτε θες στο metadata των φωτογραφιών. Αν δεν έχεις όμως, google it. Όλο και κάποιο τρόπο θα βρεις για mass tag adding.

Δημοσ.

Τελικά μάλλον θα κάνω την δουλειά μου με το Xnview, ειδικά με μια portable έκδοση που βρήκα.

Προσθέτω keywords από τα IPTC..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...