Προς το περιεχόμενο

Τρελό πρόβλημα...Κλείσιμο και μπλε οθόνες του PC

mimis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

@Gi0, ένας φίλος την πρότεινε. Σε καμία περίπτωση δεν την ήξερα πριν τη βάλω. Μου είπε ότι είχε του Φλεβάρη και ήταν σταθερή και μου έδωσε του Ιούνη να βάλω για μένα. Το περίμενα ότι θα είχε θέμα.

Οποιος και να την προτεινε,οτι και να υποτιθεται πως κανει μια customized εκδοση,οσο σταθερη και αν υποσχεται πως ειναι,σκαει ενα προβλημα-οπως τωρα-και μεσα σε ολα οσα εχεις να ψαξεις για να βρεις την αιτια του προβληματος,εχεις να ασχολησε και με το ιδιο το λειτουργικο καθως δεν εχεις ιδεα τι ακριβως υπαρχει/δεν υπαρχει/εχει πειραχθει.

Πχ τωρα θα μπορουσα να σου ζητησω τα dumps απο τις μπλε οθονες για μια πρωτη αναλυση που μπορει να βοηθουσε αρκετα,αλλα σε πειραγμενο λειτουργικο κ χωρις να εχει ελεγχθει το hardware δεν εχει νοημα.

Ελπιζω να σου ναι απροβληματιστο το format και να ξεκινησεις τις διαγνωσεις hardware στην συνεχεια.Postaρε τα αποτελεσματα οταν τελειωσεις.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μάγκες, έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή γράφω από netbook και δυσκολεύομαι.

Έκανα διαγνωστικά κι αφαίρεσα την επανεκκίνηση στις μπλε οθόνες, έτσι ώστε αν πετάξει καμία να προλάβω να καταγράψω μερικά πράγματα.

Με το έβεστ έκανα διαγνωστικό του υπολογιστή που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αφού πέταξε οθόνη κατέγραψε χαμηλά: fltmgr.sys

Αφου τον επανεκκίνησα έκανε στο boot τα δικά του με μπλε οθόνη και έγραψε χαμηλά: USBPORT.sys

Μετά από κάθε restart έβγαζε το μήνυμα: The file is possibly corrupt. The file header checksum does not match the computed checksum.

Aφού περνούσε ένα μισάωρο άνοιγε κανονικά. Το ανοίγω μέσα να δω αν σκορτσάρει ο σκληρός αλλά όλα καλά. Άνοιξε και έβγαλε ένα μήνυμα που έλεγε για το σφάλμα:

C/windowsminidump/082010-20701-01.dmp

C/users/onomamu/appdata/local/temp/wer-41652-0 sysdata.xml

Τοπικές Ρυθμίσεις: 1032

Στα καπάκια μπλε οθόνη:

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

Συμβουλεύτηκα ένα φίλο κι αφαίρεσα μία από τις RAM. Aυτό πέταξε θέμα με την κάρτα γραφικών. Μου είπε βγάλω τη μπαταρία. Άφού την έβγαλα και την επανατοποθέτησα επασφαλώς πάντα και καπάκι τη μνήμη, ανοίγει μέχρι το boot screnn και μου πέταξε μπλε οθόνη το μήνυμα :

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

nvldmkm.sys

Δημοσ.

Μάγκες, έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή γράφω από netbook και δυσκολεύομαι.

Έκανα διαγνωστικά κι αφαίρεσα την επανεκκίνηση στις μπλε οθόνες, έτσι ώστε αν πετάξει καμία να προλάβω να καταγράψω μερικά πράγματα.

Με το έβεστ έκανα διαγνωστικό του υπολογιστή που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αφού πέταξε οθόνη κατέγραψε χαμηλά: fltmgr.sys

Αφου τον επανεκκίνησα έκανε στο boot τα δικά του με μπλε οθόνη και έγραψε χαμηλά: USBPORT.sys

Μετά από κάθε restart έβγαζε το μήνυμα: The file is possibly corrupt. The file header checksum does not match the computed checksum.

Aφού περνούσε ένα μισάωρο άνοιγε κανονικά. Το ανοίγω μέσα να δω αν σκορτσάρει ο σκληρός αλλά όλα καλά. Άνοιξε και έβγαλε ένα μήνυμα που έλεγε για το σφάλμα:

C/windowsminidump/082010-20701-01.dmp

C/users/onomamu/appdata/local/temp/wer-41652-0 sysdata.xml

Τοπικές Ρυθμίσεις: 1032

Στα καπάκια μπλε οθόνη:

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

Συμβουλεύτηκα ένα φίλο κι αφαίρεσα μία από τις RAM. Aυτό πέταξε θέμα με την κάρτα γραφικών. Μου είπε βγάλω τη μπαταρία. Άφού την έβγαλα και την επανατοποθέτησα επασφαλώς πάντα και καπάκι τη μνήμη, ανοίγει μέχρι το boot screnn και μου πέταξε μπλε οθόνη το μήνυμα :

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

nvldmkm.sys

• Moderators
Δημοσ.

Τα μηνυματα που παιρνεις απο τις μπλε οθονες απ οτι φαινεται εκ πρωτης οψεως ειναι τυχαια.Το οποιο σημαινει πως υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχεις καποιο hardware προβλημα.

Ξεκινα να ελεγχεις τις μνημες σου.Με το να τις βγαλεις δεν γινεται τιποτα.Βαλε το memtest να τρεξει για ενα 4ωρο.Αν βγεις "καθαρος" συνεχιζουμε με αλλο hardware part.Προφανως αν σου πεταξει error δεν υπαρχει λογος να φτασεις το 4ωρο..

• Moderators
Δημοσ.

Τα μηνυματα που παιρνεις απο τις μπλε οθονες απ οτι φαινεται εκ πρωτης οψεως ειναι τυχαια.Το οποιο σημαινει πως υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχεις καποιο hardware προβλημα.

Ξεκινα να ελεγχεις τις μνημες σου.Με το να τις βγαλεις δεν γινεται τιποτα.Βαλε το memtest να τρεξει για ενα 4ωρο.Αν βγεις "καθαρος" συνεχιζουμε με αλλο hardware part.Προφανως αν σου πεταξει error δεν υπαρχει λογος να φτασεις το 4ωρο..

Δημοσ.

Gi0, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά ο υπολογιστής δε μένει ανοιχτός για ώρα ώστε να κάνω το οτιδήποτε. Θα έκανα ένα φορμάτ, αλλά λέω να το στείλω σε ένα φίλο για διαγνωστικό. Μου πέφτει λίγο μακρυά, αλλά θα το κάνει δωρεάν και θα με προσέξει γιατί στο παρελθόν τον πρόσεξα κι εγώ.

Θα κάνει φορμάτ εκείνος κι από εκεί και πέρα βλέπουμε. Ελπίζω όταν αυτά τελειώσουν να μπορώ να ποστάρω ότι όλα είναι καλά.

Το παιδί το είχα για τελευταία λύση κι επειδή χάζεψα με τόσες μπλε οθόνες με τυχαία μηνύματα θα το πάω εκεί αύριο να βρω την ησυχία μου. Θα το κρατήσει αρκετές μέρες λέει για να το παρακολουθεί και βλέπουμε.

Δημοσ.

Gi0, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά ο υπολογιστής δε μένει ανοιχτός για ώρα ώστε να κάνω το οτιδήποτε. Θα έκανα ένα φορμάτ, αλλά λέω να το στείλω σε ένα φίλο για διαγνωστικό. Μου πέφτει λίγο μακρυά, αλλά θα το κάνει δωρεάν και θα με προσέξει γιατί στο παρελθόν τον πρόσεξα κι εγώ.

Θα κάνει φορμάτ εκείνος κι από εκεί και πέρα βλέπουμε. Ελπίζω όταν αυτά τελειώσουν να μπορώ να ποστάρω ότι όλα είναι καλά.

Το παιδί το είχα για τελευταία λύση κι επειδή χάζεψα με τόσες μπλε οθόνες με τυχαία μηνύματα θα το πάω εκεί αύριο να βρω την ησυχία μου. Θα το κρατήσει αρκετές μέρες λέει για να το παρακολουθεί και βλέπουμε.

• Moderators
Δημοσ.
Gi0, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά ο υπολογιστής δε μένει ανοιχτός για ώρα ώστε να κάνω το οτιδήποτε.

Τοτε να ελεγξεις τις θερμοκρασιες σου.ΥΓ αν εννοεις πως ο υπολογιστης δεν μενει ανοιχτος για ωρα ενω εισαι στα windows,κανε τον κοπο να δοκιμασεις το memtest,δεν χρειαζεται τα windows.Σε διαφορετικη περιπτωση,οπως ειπα πριν,τσεκαρε τις θερμοκρασιες σου απο το bios.

• Moderators
Δημοσ.
Gi0, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά ο υπολογιστής δε μένει ανοιχτός για ώρα ώστε να κάνω το οτιδήποτε.

Τοτε να ελεγξεις τις θερμοκρασιες σου.ΥΓ αν εννοεις πως ο υπολογιστης δεν μενει ανοιχτος για ωρα ενω εισαι στα windows,κανε τον κοπο να δοκιμασεις το memtest,δεν χρειαζεται τα windows.Σε διαφορετικη περιπτωση,οπως ειπα πριν,τσεκαρε τις θερμοκρασιες σου απο το bios.

Δημοσ.

Σήμερα είχα νέα για τον υπολογιστή. Το πρόβλημα μας ήταν εν τέλει ένα "χτυπημένο" DIMM RAM... Έχει 4 θύρες ο υπολογιστής με ζευγαράκια και είχα εγκαταστήσει 2x2GB.

Παρουσίαζε σφάλμα κατά τη λειτουργία και δοκιμάστηκε να τρέξει μόνο του και δεν εκκινούσε καν ο υπολογιστής. Στα τεστ που έγιναν με διάφορα προγράμματα από τον τεχνικό στο 15λεπτο πάνω κολούσε. Μόλις την αφαιρούσε τα τεστ ολοκληρώνονταν με επιτυχία. Ο υπολογιστής παρουσίασε βελτιωμένη απόδοση με το ένα DIMM μόνο του σε λειτουργία. Είναι εμφανές το κάψιμο του DIMM με εξωνυχιστικό έλεγχο.

Υπάρχει εγγύηση και μόλις το αποκτήσω στα χέρια μου θα προχωρήσω σε αντικατάσταση από το κατάστημα αγοράς. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και χαίρομαι που μπορώ να απευθυνθώ εδώ και να με πάρουν στα σοβαρά.

Απόψε θα προχωρήσω σε φορμάτ με τα δικά μου windows x86 και θα μείνω έτσι. Θα ξαναμιλήσουμε για την εμπειρία μου με τον υπολογιστή τις επόμενες ημέρες.

Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.

Σας γράφω από τον υπολογιστή μου που μόλις έφτιαξα. Περιμένω από την apacer την αποστολή του νέου dimm για να ξαναεγκαταστήσω την αλλαγμένη μου ΡΑΜ. Όλα πάνε καλά μέχρι τώρα και μπαίνω κανονικά στο καταραμένο facebook.

Το μόνο μου πρόβλημα είναι πως στο service έβγαλαν την μπαταρία της mobo κι έχασα το update που μου είχαν κάνει σε ένα άλλο service. Πως μπορώ να του κάνω εγώ το update;

Δημοσ.

Με το βγάλσιμο της μπαταρίας δεν αλλάζει ο προγραμματισμός του bios, άρα έχεις την ίδια βερσιον

bios που είχες και πριν. Αυτό που χάνεται είναι κάποιες ρυθμίσεις στο cmos setup οι οποίες γυρνούν στις

εργοστασιακές. Δεν χρειάζεται να κάνεις update.

Δημοσ.
Με το βγάλσιμο της μπαταρίας δεν αλλάζει ο προγραμματισμός του bios, άρα έχεις την ίδια βερσιον

bios που είχες και πριν. Αυτό που χάνεται είναι κάποιες ρυθμίσεις στο cmos setup οι οποίες γυρνούν στις

εργοστασιακές. Δεν χρειάζεται να κάνεις update.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Λίγο την ημερομηνία να μου πεις πως να αλλάξω στην πρώτη μαύρη οθόνη του υπολογιστή που γράφει 27/09/2007!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...