Προς το περιεχόμενο

Αφαίρεση ήχου (γλώσσας) από αρχείο .avi

Etherovamon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν καλό ξημέρωμα σε όλους..και μπαίνω στο ψητό..

Έχω κάποια αρχεία avi στα οποία υπάρχουν δύο ήχοι ομιλίας στο καθένα, τα ιαπωνικά που είναι και ο αυθεντικός ήχος ομιλίας των πρωταγωνιστών και τα τουρκικά (ντουμπλάρισμα).Οι υπότιτλοι είναι μια χαρά.Θα ήθελα να μου πείτε εάν υπάρχει τρόπος να αφαιρέσω για παράδειγμα τα τουρκικά από το avi χωρίς σημαντικές απώλειες στην ποιότητα του βίντεο έτσι ώστε όταν ανοίγει το αρχείο να αναπαράγονται αυτόματα τα ιαπωνικά

Δημοσ.

Αν το ντουμπλάρισμα έγινε στο ίδιο κανάλι ήχου με το αυθεντικό τότε ξέχνα το ακόμα και επαγγελματίας δεν θα μπορούσε να κάνει καλή δουλειά.

Δημοσ.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι video players ΔΕΝ αναπαράγουν ταυτόχρονα τυχόν πολλαπλά audio tracks (αλλά δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις ποιο από αυτά θες από κάποιο μενουδάκι), θεωρώ πως το πιθανότερο που συμβαίνει είναι αυτό που περιγράφει ο TheELF και η ντουμπλαρισμένη ομιλία είναι mixed στο ίδιο audio track με την original ομιλία.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ίσως πειραματιστώ λίγο πάντως με το avimux Gui (για να μου φύγει η περιέργεια..). Είναι εκνευριστικό να ξεκινά ένα avi αναπαράγοντας τη γλώσσα ήχου που δεν επιθυμείς και να το αλλάζεις κάθε φορά από το μενού (π.χ.του vlc)

Δημοσ.

Αν στο μενού του VLC μπορείς όντως να επιλέξεις audio track και λαμβάνεις κατόπιν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε μπορείς να κάνεις δουλειά εύκολα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και προγράμματα: Το AVI-Mux GUI που αναφέρθηκε, το VirtualDub(Mod), το Avidemux, ακόμη και με το mkvmerge GUI μπορείς να δουλέψεις, απλά με αναγκαστική αλλαγή του τελικού format σε MKV (Matroska).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...