Προς το περιεχόμενο

Φυσικό ή μαθηματικό?

mariakc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
δεν εχουν και αδικο να μην πολυδιαβαζουν μετα το διαβασμα για τις πανελληνιες που εχουν ριξει (για οσους ασχοληθηκαν τουλαχιστον) αλλα δεν ειναι το διαβασμα που με ενοχλει ειμαι διαθετημενη να το κανω αρκει να μου αρεσει η σχολη που θα περασω.οσο να ναι ειναι μερικα χρονακια οποτε δεν θελω να τα παρατησω η να τη βγαλω με το στανιο σε περιπτωση που δεν μ αρεσει...και το κακο ειναι πως δεν εχω ιδεα για τα μαθηματα που γινονται δεν ξερω τι ειναι...ξερω τα μαθηματικα και τη φυσικη που κανω τωρα και με βαση αυτα θα αποφασισω και στο τελος της χρονιας.εξαλλου με αυτα θα ασχοληθω στο μελλον και οχι με οσα γινονται στο πανεπιστημιο (ετσι νομιζω τουλαχιστον)

Ειναι απλό νομίζω.

Αν τελειώνοντας το σχολείο έχεις την ψυχολογία "ουφ ευτυχώς τελείωσα, ας ξεκουραστώ τώρα" μάλλον θα σου πάρει μερικά (έως πολλά) χρόνια παραπάνω. Αντιθέτως αν έχεις την ψυχολογία "τώρα αρχίζει το πραγματικό διάβασμα" θα είσαι μια χαρά.

Επίσης αν σου αρέσει η Φυσική ή τα Μαθηματικά είναι προφανές ότι θα σου αρέσει να τα μάθεις σε πολύ μεγαλύτερο βάθος, μπορείς βέβαια να ρίξεις και μια ματιά στα βιβλια και να παρεις καλύτερη ιδέα.

Το ότι αν γίνεις καθηγητής θα κάνεις από ύλη αυτό που κάνεις τώρα δεν λέει τίποτα, ο καθηγητής πρέπει να ξέρω τα 100πλάσσια από τον μαθητή, και όσοι καλοί φυσικοί/μαθηματικοί είχα στην ζωή μου, διάβαζαν για την κ*****α τους βιβλία ανωτέρας δυσκολίας (όχι γυμνασίου - λυκείου) στον ελεύθερο τους χρόνο.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Συμφωνώ σε όλα και ειδικά στο οτι στο φυσικό μαθαίνεις έναν τρόπο σκέψης τέτοιον ώστε σε ξένες χώρες, στελέχη τραπεζών είναι Φυσικοί. Απλά ξέρεις ανάλυση προβλημάτων. Είναι πολύ σπουδαία υπόθεση για μένα.

μαθηματικοι ειναι επίσης στελεχοι τραπεζων φτανουν μεχρι και να μανατζαρουν hedge funds.

Μαθηματικό και απο εμενα λόγω του divercity των επιλογων μετα. Εξωτερικό και ο φυσικος εχει επιλογες. Ελλαδα ο φυσικος κανει ιδιαιτερα για να ζησει η περιμενει διορισμο (ενταξει και πολλοι μαθηματικοι επίσης αλλα οχι ολοι :P) .

Δημοσ.
Όχι ρε συ, απλά κάποιον που τελείωσε μόλις, ή είναι στα τελευταία μαθήματα για το πτυχίο φυσικής, δεν τον εμπιστεύονται οι γονείς ενός παιδιού, κυρίως αν είναι ήδη μαθητής του 18-19. Και απο την άλλη, δεν θα πήγαινα και εγώ προσωπικά, λόγω μεγαλύτερης ευθύνης, ενώ με λίγα λιγότερα χρήματα, κάνεις πολύ πιο άνετα τα μαθηματικά γενικής. Προσωπικά αυτή τη στιγμή, αν πήγαινα να κάνω μάθημα σε μαθηματικά γ' λυκείου κατεύθυνσης, θα υπήρχαν πράγματα, που δεν θα ήξερα να τα λύσω σε επίπεδο 4ου θέματος πανελληνίων. Αυτή την εντύπωση έχω, χωρίς να το έχω δοκιμάσει. Ξεχνιούνται πολλά πράγματα (θεωρήματα, μεθοδολογίες) αν δεν τα έχεις δει για 5 χρόνια.

το θεμα της εμπιστοσυνης οντως παιζει και μου την δινει τρομερα γτ καποια πραματα τα ξερω καλυτερα απο καθηγητες που πηραν πτυχιο με σκονακι. εχω κανει παντως φυσικη Β κατ σε μαθητη του 18-19 και ειχε γινει του 21. αδικιες παντως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...