Προς το περιεχόμενο

PC or Mac

darkscreamer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αρχικά καταχωρημένο από darkscreamer Εμφάνιση Μηνύματος

κοιταξε να δεις.. η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα επαιζα, ομως εχω βαρεθει τα παντα.. φετος θα παω να σπουδασω πληροφορικη, και θελω ενα υπολογιστη για να γραφω προγραμματα, photoshop, video editing, ταινιες κτλπ που να μην νοιωθει..

Οι επιδόσεις του imac για σχολή κτλ είναι παραπάνω απο καλές,δε θες i7 για να τρέξεις photoshop,ούτε για να τρέξεις πρόγραμμα 100 γραμμών

Εγώ πιστέυω ι7 καρφωτό.Ειδικά για video editing.Ο i5 μου τα δίνει όλα σε ερασιτεχνικά 720p βιντεάκια που έκανα...Άλλωστε δεν θα φανεί μόνο εκεί.Γενικά φίλε εγώ προτείνω i7 με αρκετό overclock και 6gb ram.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αρχικά καταχωρημένο από darkscreamer Εμφάνιση Μηνύματος

κοιταξε να δεις.. η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα επαιζα, ομως εχω βαρεθει τα παντα.. φετος θα παω να σπουδασω πληροφορικη, και θελω ενα υπολογιστη για να γραφω προγραμματα, photoshop, video editing, ταινιες κτλπ που να μην νοιωθει..

Οι επιδόσεις του imac για σχολή κτλ είναι παραπάνω απο καλές,δε θες i7 για να τρέξεις photoshop,ούτε για να τρέξεις πρόγραμμα 100 γραμμών

Εγώ πιστέυω ι7 καρφωτό.Ειδικά για video editing.Ο i5 μου τα δίνει όλα σε ερασιτεχνικά 720p βιντεάκια που έκανα...Άλλωστε δεν θα φανεί μόνο εκεί.Γενικά φίλε εγώ προτείνω i7 με αρκετό overclock και 6gb ram.

Δημοσ.

Elven.. επειδή και μένα μ ενδιαφέρει το θέμα hackintosh.. ποια είναι η διαφορά που λες οτι αισθάνεσαι? (Λειτουργικά.. μη μου το πας στο design..) Το θέλω για πειραματισμό κυρίως.. αλλα και για ενα πρόγραμμα μουσικής (Logic) που παίζει πλέον μόνο σε μακ..

Errik.. τι νομίζεις οτι είναι καλό απο θέμα hardware για hackintosh..?

Δημοσ.

Εγω μπορω να σου μεταφερω την εμπειρια ενος ιδιοκτητη PC που δουλευει αποκλειστικα περιβαλλον OS X (Mac).

Αγορασα ενα συστημα που ειναι συμβατο με OSX. Ο λογος ηταν οτι ενα τετοιο συστημα τρεχει ΑΡΙΣΤΑ το λειτουργικο της Apple, ισως και καλυτερα απο τον κανονικο Mac, και για τα χρηματα που απαιτουνται αγορασα ενα καλυτερο συστημα. Τα i7 συστηματα της Apple κοστιζουν υπερβολικα, και απο μνημη, σκληρο δισκο και καρτα γραφικων ειναι πολλους μηνες πισω.

Το μονο που στερουμαι βεβαιως, ειναι το καταπληκτικο design της Αpple, αλλα το βλεπω αλλιως. Ειναι σα να εχω ενα Mac Pro (2,700 euros) με κοστος 700 ευρω.

Δημοσ.

ναι δε με ενδιαφέρει το design.. μπορείς εδώ ή με pm να μου πείς τη σύνθεση του pc σου..

Και γω το βλέπω καθαρά για λόγους κόστους έτσι. Παλιά που είχαν άλλη αρχιτεκτονική τους δικαιολογούσα (μεχρι ενα σημείο πάλι). Τώρα όμως.. δεν υπάρχει λογική στις τιμές όσο και να χτυπιούνται οι κολλημένοι οπαδοί της apple..

Με τι εφαρμογές ασχολείσαι κυρίως?

Δημοσ.

Τα Mac ειναι καταπληκτικα σε σχεδιασμο, αλλα πολυ πισω τεχνολογικα. Δεν νοειται ενα συστημα με Quad core Intel, 4GB μνήμη και 48χχ ή 9χχχ καρτα γραφικων να κοστιζει πανω απο 600 ευρω. Ειναι παραλογο. Με 600 ευρω στηνεις συστημα i7, me 6GB RAM και GTX485. Δηλαδη για ονομα του Θεου, οσο το σκεφτομαι βγαινω απο τα ρουχα μου.

Τελοσπαντων. Ενα επιπλεον πλεονεκτημα (πολυ ΠΟΛΥ σημαντικο) ειναι οτι σε ενα PC με OSX μπορεις να το εχεις Dual-Boot με Win7, και ετσι οταν γουσταρεις, μπαινεις με Windows και παιζει ο,τι θελεις. Αυτο, αν εισαι παιχνιδας, οπως εγω, θα το εκτιμησεις ιδιαιτερα.

Οσον αφορα το hardware καθ' εαυτο:

Ολα περιστρεφονται απο το "ποια εξαρτηματα ειναι συμβατα με Mac OSX και μπορουν να τρεξουν το Mac OSX". (θα σου πω παρακατω)

Για την εγκατασταση του OSX δεν κανεις τιποτα παραπανω απο το να ακολουθησεις ενα πανευκολο tutorial. Εγω ακολουθησα αυτο που ειναι ευκολοτερο ολων και βρισκεται εδω:

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=195248

To σαιτ αναφερει τις μητρικες πλακετες που ειναι συμβατες, γιατι ολα ξεκινανε απο τη μητρικη.

Τα πλεον συμβατα εξαρτηματα, για την 100% ανεμποδιστη αααααβιαστη εγκατασταση ειναι τα εξης.

Motherboard Gigabyte EX58-UD5 ή EX58-UD3R

CPU i7 (οποιο να ναι, κατα προτιμιση 920 και πανω)

Graphics NVIDIA (οποια να 'ναι)

Μνημη οση να 'ναι, καλυτερα επωνυμη.

Αυτο ειναι και το συστημα που εχω εγω.

H διαδικασια (οπως θα διαβασεις) ειναι η εξης περιπλοκη:

1. Burn Kakewalk.iso to a disc.

2. Boot from the disc. Follow onscreen instructions. Install Snow Leopard.

3. Install KakewalkBoot.pkg from BootCD

4. You're up and running!

Εξηγω τα βηματα ενα-ενα.

1. Burn Kakewalk.iso to a disc.

Τo Mac OSX δεν εγκαθισταται ακριβως οπως τα Windows. Kαι αυτο συμβαινει επειδη το DVD του λειτουργικου της Apple, οταν τοποθετειται στον υπολογιστη "ψαχνει" να βρει το Mackintosh. Πλην ομως εμεις δεν εχουμε Mackintosh, εχουμε PC. Oποτε, πριν βαλουμε το δισκακι του OSX, βαζουμε ενα αλλο CD που εχουμε φτιαξει μονοι μας (στη σελιδα που ανεφερα παραπανω οσυ εχει το αρχειο για να το κατεβασεις) το οποιο CD "ξεγελαει" το συστημα και το κανει να συμπεριφερεται σαν Mac. Σε αυτο το πρωτο βημα, καις το αρχειο iso για να φτιαξεις το bootable δισκακι και να ξεγελασεις το συστημα σου. Ο εμπνευστης αυτης της λυσης εχει ονομασει το αρχειο Kakewalk, σε περιπτωση που σε μπερδεψει το ονομα. Εγω θα το ονομαζα κατι ποιο καβλιαρικο.

2. Boot from the disc. Follow onscreen instructions. Install Snow Leopard.

Bootαρεις με το δισκακι που εφτιαξες. Μετα απο λιγο βγαινει το μυνημα στην οθονη "Βγαλε το δισκακι που εφτιαξες (Kakewalk) και βαλε το CD εγκαταστασης των MacOSX". Moλις το κανεις αυτο ξεκιναει η εγκατασταση, που ειναι πολυ ομοια με τα Windows, με τη διαφορα οτι ειναι πολυ πιο ομορφο περιβαλλον.

3. Install KakewalkBoot.pkg from BootCD

Στο τελος της εγκαταστασης, δεν κανεις reboot, αλλα μπαινεις κατευθειαν στο λειτουργικο της Αpple. Τωρα βγαζεις το CD εγκταστασης της Αpple, και βαζεις στη θεση του το CD που εφτιαξες για να bootαρεις στην αρχη (το Kakewalk.iso). Eκει βρισκεις ενα προγραμμα που λεγεται KakewalkBoot.pkg, το τρεχεις με διπλο κλικ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.

4. You're up and running!

Βγαζεις ΟΛΑ τα CD απο το drive και κανεις reset. Εισαι πλεον σε περιβαλλον Mac. Kατεβαζεις ολες τις καινουριες ρυθμισεις. Εισαι μεσα στη καβλα. Πετας.

Ανεφερα παραπανω ποιο συστημα εχω. Ακολουθησα αυτες τις οδηγιες που σου εγραψα εδω. Παιζω παιχνιδια οταν εχω χρονο (warcaft και λοιπα), microsoft office, photoshop. Το συστημα μου (βασει συγκεκριμενου προγραμματος benchmarking) τρεχει γρηγοροτερα απο Mac Pro (2500 ευρω) στο ενα πεμπτο του κοστους. Οσα σου περισεψουν μπορεις να μου τα δωσεις για να τα διαθεσω σε διαφορα φιλανθρωπικα projects που τρεχω αυτον τον καιρο και εχουν να κανουν με μελαχρινες.

---------- Προσθήκη στις 17:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:13 ----------

Για αναλυσε το λίγο αυτό γιατί με ενδιαφέρει ιδιαίτερα!δηλαδή που νοιωθεις την διάφορα; Στο ποντίκι και το πληκτρολόγιο; Επειδή είμαι ανάμεσα στην αγορά ενός φθηνού χακιντος και κανενός μεραχειρισμενου μακ μίνι, το ψάχνω λίγο!

Sent from my iPod touch using Insomnia

Θα σου πω ποια ειναι η διαφορα.

Ειναι η διαφορα μεταξυ της πλοηγησης στο μενου ενος ΝΟΚΙΑ, με το μενου ενος iPhone.

Για να στο κανω πιο χειροπιαστο, ειιναι η διαφορα μεταξυ του να βγαινεις για ποτο με τους γονεις σου, με το να βγαινεις με ποτο με την Κim Kardasian.

Για επιπλεον αποριες PM.

Δημοσ.

Αγορασα ενα συστημα που ειναι συμβατο με OSX. Ο λογος ηταν οτι ενα τετοιο συστημα τρεχει ΑΡΙΣΤΑ το λειτουργικο της Apple, ισως και καλυτερα απο τον κανονικο Mac

νομίζω ότι είναι καλό να μην υπερβάλουμε.

το macOS έχει γραφτεί για να λειτουργεί 100% με το hardware των mac

Δημοσ.

και ποιο είναι αυτό το hardware?

Δημοσ.
καλημερα, σκοπευω να διαθεσω 2000 ευρω για την αγορα υπολογιστη! εννοειται οτι αν δεν ζηταω το τελειο, ζηταω κατι που πλησιαζει προς το τελειο... εχω ομως μια αμφιβολια. να παρω imac η κανονικο κουτι(οχι mac)? πειτε μου καμια γνωμη, ευχαριστω

Φιλε ξεκινας απο λαθος βαση.Δεν υπαρχει τελειο μηχανημα ουτε μηχανημα που να πησιαζει το τελειο γιατι απλα ανα εξαμηνο η τεχνολογια η καινουργια κανει την προηγουμενη ελλιπη ,παντα συγκριτικα.

Ειναι η δημιουργικοτητα που θα εχεις ειτε σε Mac ειτε σε PC που κανει την διαφορα στην ζωη σου.

Εν προκειμενω τωρα,πριν μερικα χρονια η καθε διανομη του MacosX ηταν πολυ καλυτερη απο την αντιστοιχη Windows.Χωρις συζητηση.Τωρα πια ομως με το Windows 7 η Microsoft εχει γεφυρωσει το χασμα,η μαλλον το εχει εξαφανισει,θεωρω το Windows 7 εφαμιλλο.

Πριν μερικα χρονια ειχα αγορασει ενα iMac και αρχικα ειχα ξετρελλαθει.Υστερα απο 5 μηνες το πουλησα οχι γιατι δεν αξιζε,ειδικα η ποιοτητα της οθονης του δεν υπηρχε σε συστηματα Windows ουτε αν αγοραζες την πιο ακριβη TFT.Αλλα πρωτον ηταν τρομερα υπερτιμημενο στο hardware, οπως και τωρα και το ανεφεραν σωστα καποιοι φιλοι.Δευτερον ενω εχει προγραμματα που ποτε δεν προκειται να κρασαρουν,σαν ποικιλια ειναι πολυ μικροτερη απο αυτα για Windows και εμενα μου αρεσει να πειραματιζομαι καθε τοσο με νεα προγραμματα για διαφορες εργασιες,αλλιως ποιος ο λογος να εχεις ενα καλο και ακριβο μηχανημα?

Η γνωμη μου ειναι οτι τα Macs ειναι αριστα για ειδικες κατηγοριες επαγγελματιων ,αλλα οχι για τον μεσο χρηστη.Ομως αν σου περισσευουν χρηματα και θελεις να πειραματιστεις με ενα νεο λειτουργικο συστημα ,αξιζει 100% τον κοπο.

Δημοσ.

ωραία.. στο site apple.com βρήκα μια σελίδα http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/imac?aid=AIC-NAUS-K2-CONFIGURE-INLINE-IMAC-TECH+SPECS&cp=CONFIGURE-INLINE-IMAC-TECH+SPECS

οπου έχει τα χαρακτηριστικά..

Αυτο που δε βρίσκω είναι αυτο που σε ρώτησα.. ποιο είναι το hardware της apple ή των mac που λες και συ..? Αυτο που τα κάνει να διαφέρουν απο ενα αλλο οποιοδήποτε pc δηλαδή (ναι και τα mac, pc είναι.)

Πέρα απο την οθόνη τους η οποία είναι αξιοπρεπέστατη (αλλα υπάρχουν σίγουρα και πολύ καλύτερες)

Δημοσ.

Tempo, εγω παντα μιλαω με γνωμονα το αποτελεσμα, οχι την γνωμη μου ή την εντυπωση που εχει σχηματισει καποιος τριτος.

Συμφωνω οτι το OSX ειναι σφαιρατο επειδη ειναι απο μηδενικης βασης "στημενο" πανω σε συγκεκριμενα εξαρτηματα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να αναπαραγεις το αποτελεσμα σε αλλο μηχανημα, ανωτερης τεχνολογιας και, παραδοξως για την Apple, στο ενα τριτο (τουλαχιστον) του κοστους.

Ημουν και εγω σκεπτικος, το εκανα, το μετρησα και το hackintosh μου ειναι κατα τι ταχυτερο απο τον νεο Mac Pro, στο ενα πεμπτο της τιμης. Βεβαια, δεν δειχνει τοσο ομορφο σαν συστημα, αλλα ουτως η αλλως δεν κραταω την αναπνοη μου για υπολογιστες αντιστοιχης ομορφιας οσο της Apple.

---------- Προσθήκη στις 14:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:36 ----------

orotoi μην το ψανεις, η Apple κατασκευαζει δικα της εξαρτηματα, δεν χρησιμοποιει επωνυμα, ευρεως διαθεσιμα εξαρτηματα. Δεν μπορει κανεις να αναπαραξει ενα συστημα Mac Pro με λιγοτερα χρηματα. Η Apple τα κραταει κλειστα ολα, για να μπορει εν συνεχεια να κραταει και τις τιμες της ψηλα.

Οσο για αυτα που λεγονται περι "τα Mac δεν ειναι για μεσο χρηστη" τα θεωρω αφελεστατα. Ειναι σα να λεει οτι το iPod ή το iPhone δεν ειναι για τον μεσο ορο αλλα για ανωτερη κατηγορια επαγγελματιων. Οι Mac ειναι ΑΚΡΙΒΣΩΣ για τον μεσο χρηστη. Το λειτουργικο της Apple (ειτε τρεχει σε υπολογιστη, ειτε τρεχει σε τηλεφωνο ειτε σε συσκευη μουσικης) ειναι απολυτα κομμενο και ραμενο για τον μεσο χρηστη, που θελει να δουλευει απλα και απροβληματιστα.

Aν θελεις, ο μονος περιορισμος των Mac ειναι (ηταν) στα παιχνιδια, αλλα το Steam το αλλαξε και αυτο.

Δημοσ.

ναι μαζί σου σε αυτό για το μέσο χρήστη..(σε πρώτη φάση, γιατι μπορείς με οποιοδήποτε υπολογιστή να κάνεις και πράγματα που δε κάνει ο μέσος χρήστης.)

για τα παιγνίδια πάλι δε με πολυνοιάζει..

τώρα για το hardware αυτό ρωτούσα.. τι είναι αυτό που τα ξεχωρίζει? προφανώς θα είναι στο motherboard ξέρω γω.. αφού ολα τα άλλα (cpu, vga, hdd κτλ) είναι τα γνωστά..

Το μόνο που με προβληματίζει τώρα είναι οτι πρέπει να παω τελικά προς ιntel ενω για το επόμενο pc μου είχα καταλήξει σε amd :/

Δημοσ.

τελικά με λίγο που το έψαξα.. ίσως και σε amd να μπορέσω..

Ίδωμεν.. μέχρι τα χριστούγεννα που με βλέπω να παίρνω το pc έχουμε καιρό..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...