Προς το περιεχόμενο

PC or Mac

darkscreamer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο OSX86 αισθανόμουν ότι είχα Windows με διαφορετικό GUI και κάποιες παραπάνω λειτουργίες,στο mbp όλα κυλούν ομαλά,έχει μια smooth που λένε και στο Αγρίνιο αίσθηση που το hackintosh δεν έχει,δεν ξέρω πως να το εξηγήσω και να το γράψω.

Επίσης έτρωγα άπειρα beachballs ενώ τώρα σπανίως και αν,kernel panics ενώ τώρα ούτε καν.

Τες πα,είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής,αν έτσι κι αλλιώς ήταν να πάρεις καινούριο μηχάνημα τότε καλώς να ψάξεις να είναι συμβατό,αν δεν ήταν να πάρεις και το παίρνεις μόνο και μόνο για να το κάνεις hackintosh τότε γνώμη μου είναι ότι θα το μετανοιώσεις.

Α και σε AMD γίνεται αλλά με "πειραγμένες" εκδόσεις του OSX

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

όντως θα πρέπει να το "νιώσω" μόνος μου.. να δω τις διαφορές.. pc θα πάρω έτσι κι αλλιώς γιατί τώρα είμαι με της αδερφής μου και σε λίγο καιρό θα ξεμείνω :/

για το amd το είδα.. απλώς θέλω να χω όσο πιο κοντά στο κανονικό.. δε ξέρω πόσο πειραγμένα θα ναι.. Με ενδιαφέρει κυρίως να παίζει η κάρτα ήχου που έχω (maudio firewire..) και να τρέχει το Logic (ένας sequencer..) όσο το δυνατόν πιο ομαλά.. Αν έχει κανείς εμπειρία με το συγκεκριμένο καλοδεχούμενη

Δημοσ.

Hackintosh απο hackintosh διαφερουν.

Μπορει ενα μηχανημα να ειναι θεωρητικα συμβατο, να εχει αναγνωρισει τα παντα, αλλα τελικα να μην κυλανε ολα ομαλα: πχ beachballs,kernel panics , μια γενικοτερη αισθηση οτι δεν παει πολυ ομαλα το μηχανημα κλπ.

Αν ομως κανεις προσεκτικη επιλογη hardware, το παλεψεις λιγο στην εγκατασταση και σταθεις και τυχερος, τοτε μπορει να εχεις ενα μηχανημα που να μην διαφερει σε αισθηση απο ενα mac! Α, θα διαφερει μονο οτι θα ειναι αισθητα ταχυτερο! :P

Oπως και να εχει, δεν μπορεις να εισαι σιγουρος ομως για το αν θα κατσει τελεια το mac os x σε ενα pc. Μονο με δοκιμες και τυχη.

Φυσικα , αποφευγεις amd cpus αν θελεις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Πας σε intel cpu με καποια συμβατη gigabyte(θεωρουνται οι πιο συμβατες) motherboard και διαλεγεις και μια συμβατη καρτα γραφικων.

Οπλιζεσαι με υπομονη ,αρχιζεις το διαβασμα και τις δοκιμες.

Το insanelymac forum θα σε βοηθησει.

Δημοσ.

νομίζω ότι και απο το Post του haHa απαντάται και το ερώτημα "γιατί/αξίζει; τα παραπάνω λεφτά για Apple;"

Εξαρτάται το πόσο κοστολογεί κάποιος αυτή την ηρεμία,να ξες δλδ ότι το μηχάνημα δουλεύει και θα δουλεύει το ίδιο και μετά το update ή ότι θα του δουλεύει και το 10.7,και αν δουλεύει θα δουλεύει το ίδο;

Εγώ πχ για να κάνω ένα format δεν κάθομαι να ακολουθήσω όλα τα παρακάτω,ούτε να σπάσω το κεφάλι μου,άλλος βολεύεται,γούστα

H διαδικασια (οπως θα διαβασεις) ειναι η εξης περιπλοκη:

1. Burn Kakewalk.iso to a disc.

2. Boot from the disc. Follow onscreen instructions. Install Snow Leopard.

3. Install KakewalkBoot.pkg from BootCD

4. You're up and running!

Εξηγω τα βηματα ενα-ενα.

1. Burn Kakewalk.iso to a disc.

Τo Mac OSX δεν εγκαθισταται ακριβως οπως τα Windows. Kαι αυτο συμβαινει επειδη το DVD του λειτουργικου της Apple, οταν τοποθετειται στον υπολογιστη "ψαχνει" να βρει το Mackintosh. Πλην ομως εμεις δεν εχουμε Mackintosh, εχουμε PC. Oποτε, πριν βαλουμε το δισκακι του OSX, βαζουμε ενα αλλο CD που εχουμε φτιαξει μονοι μας (στη σελιδα που ανεφερα παραπανω οσυ εχει το αρχειο για να το κατεβασεις) το οποιο CD "ξεγελαει" το συστημα και το κανει να συμπεριφερεται σαν Mac. Σε αυτο το πρωτο βημα, καις το αρχειο iso για να φτιαξεις το bootable δισκακι και να ξεγελασεις το συστημα σου. Ο εμπνευστης αυτης της λυσης εχει ονομασει το αρχειο Kakewalk, σε περιπτωση που σε μπερδεψει το ονομα. Εγω θα το ονομαζα κατι ποιο καβλιαρικο.

2. Boot from the disc. Follow onscreen instructions. Install Snow Leopard.

Bootαρεις με το δισκακι που εφτιαξες. Μετα απο λιγο βγαινει το μυνημα στην οθονη "Βγαλε το δισκακι που εφτιαξες (Kakewalk) και βαλε το CD εγκαταστασης των MacOSX". Moλις το κανεις αυτο ξεκιναει η εγκατασταση, που ειναι πολυ ομοια με τα Windows, με τη διαφορα οτι ειναι πολυ πιο ομορφο περιβαλλον.

3. Install KakewalkBoot.pkg from BootCD

Στο τελος της εγκαταστασης, δεν κανεις reboot, αλλα μπαινεις κατευθειαν στο λειτουργικο της Αpple. Τωρα βγαζεις το CD εγκταστασης της Αpple, και βαζεις στη θεση του το CD που εφτιαξες για να bootαρεις στην αρχη (το Kakewalk.iso). Eκει βρισκεις ενα προγραμμα που λεγεται KakewalkBoot.pkg, το τρεχεις με διπλο κλικ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.

4. You're up and running!

Βγαζεις ΟΛΑ τα CD απο το drive και κανεις reset. Εισαι πλεον σε περιβαλλον Mac. Kατεβαζεις ολες τις καινουριες ρυθμισεις. Εισαι μεσα στη καβλα. Πετας.

Δημοσ.
νομίζω ότι και απο το Post του haHa απαντάται και το ερώτημα "γιατί/αξίζει; τα παραπάνω λεφτά για Apple;"

Εξαρτάται το πόσο κοστολογεί κάποιος αυτή την ηρεμία,να ξες δλδ ότι το μηχάνημα δουλεύει και θα δουλεύει το ίδιο και μετά το update ή ότι θα του δουλεύει και το 10.7,και αν δουλεύει θα δουλεύει το ίδο;

Αν καποιος θελει υποχρεωτικα και αποκλειστικα mac os x, τοτε δεν το συζηταμε οτι αξιζει τα παραπανω λεφτα ενα κανονικο mac μηχανημα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Αν δεν θελει υποχρεωτικα και αποκλειστικα mac os x, τοτε ο καθενας κρινει αν αξιζει τα πολλα παραπανω χρηματα ενα mac μηχανημα.

Πχ ενας επαγγελματιας που χρειαζεται ενα δυνατο,αξιοπιστο μηχανημα ή μια εταιρια με παρομοιες απαιτησεις φανταζομαι θα προτιμησει να δωσει 1263€ (+ καποια λεφτα για καρτα γραφικων) για αυτο το hp workstation* απο οτι να δωσει 3416€ για τον αντιστοιχο mac pro με αντιστοιχη εγγυηση:

post-24216-129063119172_thumb.jpg

*Hewlett Packard Z400 Workstation με Xeon W3530

Cpu: Intel Xeon W3530 2.8GHz

Ram: 6GB Ram 1333Mhz

Hdd: 2x1TB

Δημοσ.

Συμφωνώ με χαχα.. είναι καθαρά τι θες.. Η μια μου αδερφη για παράδειγμα ουτε να το συζητάει θέλει μακ ντε και καλά γιατι έτσι έχει μάθει και έτσι της γουστάρει..

Εγώ θέλω μακ ος για διάφορους πειραματισμούς (λογω δουλειάς) και αν πανε όλα καλά και για ενα συγκεκριμένο μονο πρόγραμμα... Σίγουρα δεν αξίζει η διαφορά στα $$ για μένα..

Δημοσ.
Εγ'ω θα σου πρότεινα έναν υπολογιστή που να είναι PC αλλά να το ψάξεις απο πριν να υποστηρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα Hackindosh. Mac και τελειότητα σε θέμα επιδόσεων δεν πάνε ποτέ μαζί, αν δεν δώσεις κανα 3k €. Αντίθετα αυτό που προτείνω είναι μια πολύ καλή συμβιβαστική λύση...

sorry παιδια αλλα τα hackintosh δεν ειναι λυση,,αν θεσ mac τον περνεισ,,απλο..τωρα επειδη πανω κατε και εγω σπουδαζω πληροφορικη και σχεδον εχουμε τισ ιδιεσ αχολιες photos,video editing και τ λοιπα,θα σου προτεινα mac ειναι τα καλυτερα σε τετοιου ειδους εργασιες,:o

Δημοσ.

dino και τα sillicon graphics είναι μίλια μακριά σε αυτα που λές.. λες να πάμε να πάρουμε κανένα?

και σοβαρά τώρα.. ΔΕΝ είναι καλύτερα για τις εργασίες που λές. Είναι ίδια προγράμματα σε ίδιο hardware. Απλώς είναι πιο "ευκολα" στη χρήση τους και έχουν καθιερωθεί στους συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους για διάφορους λόγους..

και ούτε είναι απλό το "αν θες mac τον παίρνεις" (ακούγετε περίεργα... οποιος θέλει μακ τον παίρνει.. λολ). Παίζει ρόλο τι το θες το μακ ος..

Δημοσ.
dino και τα sillicon graphics είναι μίλια μακριά σε αυτα που λές.. λες να πάμε να πάρουμε κανένα?

και σοβαρά τώρα.. ΔΕΝ είναι καλύτερα για τις εργασίες που λές. Είναι ίδια προγράμματα σε ίδιο hardware. Απλώς είναι πιο "ευκολα" στη χρήση τους και έχουν καθιερωθεί στους συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους για διάφορους λόγους..

φιλε μου το logic studio και το final cut δν παιζονται..δευτερον...εγω απλα ειπα για το hackintosh to οποιο το εχω περασει σε αρκετα συστηματα μεχρι και toshiba satellite model του 07' ,δν μπορεις να βασιστεις σε ενα τετοιο συστημα,,με αρκετα kernel panics,και γενικοτερα γιατι βαρεθηκα να γραφω ακομα και τ παλικαρια που φτιαχνουν τ hackintosh (τισ διαφορες εκδοσεις) γραφουν κατω κατω με μεγαλα γραμματα IF YOU WANT A MAC BUY IT..!

Δημοσ.

Μην τρελαθουμε τωρα οτι για photos οτι ειναι καλυτερα τα mac:

μεχρι προσφατα ακομα και τα mac μηχανηματα ετρεχαν πιο γρηγορα το photoshop σε windows αντι για mac os x ελεω 64bit εκδοσης.

http://arstechnica.com/apple/news/2008/10/adobe-cs4-review.ars/5

cs4-6.png

Τωρα που βγηκε 64bit και για mac os x, οι επιδοσεις ειναι ιδιες για ιδιο hardware.

Ελα ομως που για να παρεις ιδιο hardware θελεις πολυ παραπανω χρηματα.

Πχ ενα τετραπυρηνο i7 pc των 900€ ειναι μακραν πιο γρηγορο σε photo editing κλπ απο το αντιστοιχων χρηματων mac μηχανημα. (mac mini με διπυρηνο intel core 2 duo)

Δημοσ.

το logic είναι και ο μόνος λόγος που με ενδιαφέρει (πέρα απο άλλα πειράματα που θέλω να κάνω). Αλλα επειδή μόνο ως hobby φτιάχνω μουσική δεν σκοπεύω να δώσω 3χιλιάρικα.. Θα ψήσω ίσως την αδερφή μου να μου το νοικιάζει τα σαββατοκύριακα.. ξέρω γω.. :P

τώρα σχετικά με το final cut.. δε ξέρω αλλα δε νομίζω να είναι και το καλύτερο στο είδος του και ειδικά για επαγγελματικές δουλειές.. (σε τηλεόραση και κινηματογράφο)

Δημοσ.
τελικά με λίγο που το έψαξα.. ίσως και σε amd να μπορέσω..

Ίδωμεν.. μέχρι τα χριστούγεννα που με βλέπω να παίρνω το pc έχουμε καιρό..

Τελικά με AMD γίνεται τίποτα; Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;

Sorry για το offtopic αλλά έχω ψηθει άσχημα!!

Sent from my iPod touch using Insomnia

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...