haHa Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Τελικά με AMD γίνεται τίποτα; Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;Sorry για το offtopic αλλά έχω ψηθει άσχημα!! Sent from my iPod touch using Insomnia Καλο διαβασμα: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showforum=85
invisiblesurfer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 νομίζω ότι και απο το Post του haHa απαντάται και το ερώτημα "γιατί/αξίζει; τα παραπάνω λεφτά για Apple;"Εξαρτάται το πόσο κοστολογεί κάποιος αυτή την ηρεμία,να ξες δλδ ότι το μηχάνημα δουλεύει και θα δουλεύει το ίδιο και μετά το update ή ότι θα του δουλεύει και το 10.7,και αν δουλεύει θα δουλεύει το ίδο; Εγώ πχ για να κάνω ένα format δεν κάθομαι να ακολουθήσω όλα τα παρακάτω,ούτε να σπάσω το κεφάλι μου,άλλος βολεύεται,γούστα Συμφωνω με elven. Υπαρχει το θεματακι οτι πριν απο καθε update, ο ιδιοκτητης του hackintosh εχει ψαξει τα forums και εχει βεβαιωθει οτι μπορει να το εγκαταστησει αφοβα, ή οτι μπορει μεν να το εγκαταστησει, αλλα πρεπει πρωτα να κανει μερικες τροποποιησεις σε καποια αρχεια (1-2 τον αριθμο συνηθως). Και βοηθαει πολυ οταν εχει χρησιμοποιηθει η original, απειραχτη εκδοση του OSX, διοτι ετσι τα updates δουλευουν κανονικοτατα, οπως και σε εναν κανονικο mac. Τελος, σε σχεση με τον AMD θελω να κανω ενα σχολιο. Ναι, μπορουμε να εγκαταστησουμε OSX και σε AMD επεξεργαστη και σε ATI καρτα γραφικων. Αλλα για να γινει, πρεπει να τροποποιηθουν αρχεια, τα οποια ισως αργοτερα, σε καποιο update, επηρεασουν τη λειτουργια του συστηματος σας. Δεν συνισταται ουτε AMD ουτε ATI. To MacOSX δεν ειναι καθολου "ανοικτο" σε επιπεδα συμβατοτητας βασικων εξαρτηματων οπως ειναι τα Windows. Για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο (στο μεγαλυτερο βαθμο που αυτο ειναι δυνατο) προτεινεται Gigabyte + Intel CPU + Nvidia GPU. ---------- Προσθήκη στις 10:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:45 ---------- Πχ ενα τετραπυρηνο i7 pc των 900€ ειναι μακραν πιο γρηγορο σε photo editing κλπ απο το αντιστοιχων χρηματων mac μηχανημα. (mac mini με διπυρηνο intel core 2 duo) haHA διαφωνω με το σκεπτικο που χρησιμοποιησες (παρ'οτι καταλαβαινω τη βαση του συλλογισμου σου) και για το συμπερασμα που κατελληξες. Συγκρινεις τιμη αγορας με επιδοσεις. Οι επιδοσεις δεν ειναι αναλογες της τιμης, αλλα των εξαρτηματων. Ομοιως, δεν τιθεται θεμα συγκρισης μεταξυ C2Duo/Quad και i7. Σαφεστατα ο i7 ειναι ταχυτερος απο ενα C2Duo/Quad - ειτε τρεχει Windows είτε Mac OSX. To ουσιαστικο ερωτημα ειναι, ενα PC i7 με Win και ενα Mac i7 με OSX - ποιο συστημα ειναι ταχυτερο? Και για ποιες εφαρμογες? Τα benchmarks εχουν δειξει ξανα και ξανα, οτι το Mac θα χειριστει με ασυγκριτη ευκολια τις εφαρμογες γραφικων, ενω θα γονατισει στα παιχνιδια (αυτο το τελευταιο δεν ισχυει και πολυ πλεον και συντομα θα παψει να ισχυει τελειως). Το αντιστροφο ακριβως ισχυει για το PC (και παλι αυτο ισχυει λογω hardware που στερειται ο Mac) Σε επιπεδο λειτουργικο περιβαλλοντος, δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που μπορει να ισχυριστει οτι σε δυο i7 συστηματα, τα Windows ειναι ταχυτερα τoυ OSX. To ουσιαστικο ερωτημα, και ο λογος αυτου του thread, ειναι αν ενα ΜΑC i7 με ενα HACKINTOSH i7 συμπεριφερονται το ιδιο ή αν καποιο εκ των δυο ειναι ταχυτερο. Βασει των εμπειριων μου, ξεκαθαρος νικιτης ειναι το HACKINTOSH.
haHa Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 haHA διαφωνω με το σκεπτικο που χρησιμοποιησες (παρ'οτι καταλαβαινω τη βαση του συλλογισμου σου) και για το συμπερασμα που κατελληξες. Συγκρινεις τιμη αγορας με επιδοσεις. Οι επιδοσεις δεν ειναι αναλογες της τιμης, αλλα των εξαρτηματων. Ομοιως, δεν τιθεται θεμα συγκρισης μεταξυ C2Duo/Quad και i7. Σαφεστατα ο i7 ειναι ταχυτερος απο ενα C2Duo/Quad - ειτε τρεχει Windows είτε Mac OSX. invisiblesurfer, αυτο που ουσιαστικα εκανα ηταν να συγκρινω τις επιδοσεις εξαρτηματων (core 2 duo εναντι intel core i7) που μπορει καποιος να αγορασει για ενα δεδομενο budget. To ουσιαστικο ερωτημα ειναι, ενα PC i7 με Win και ενα Mac i7 με OSX - ποιο συστημα ειναι ταχυτερο? Και για ποιες εφαρμογες? Τα benchmarks εχουν δειξει ξανα και ξανα, οτι το Mac θα χειριστει με ασυγκριτη ευκολια τις εφαρμογες γραφικων, ενω θα γονατισει στα παιχνιδια (αυτο το τελευταιο δεν ισχυει και πολυ πλεον και συντομα θα παψει να ισχυει τελειως). Το αντιστροφο ακριβως ισχυει για το PC (και παλι αυτο ισχυει λογω hardware που στερειται ο Mac) Σε εφαρμογες γραφικων(3d παιχνιδια, επαγγελματικες 3d cad εφαρμογες) οι mac υστερουν λογω οτι δεν εκμεταλλευονται πληρως το hardware . Για να καταλαβεις, ενας mac θα τρεχει πιο γρηγορα ενα παιχνιδι ή μια 3d επαγγελματικη εφαρμογη σε windows αντι σε mac os x λογω καλυτερης υποστηριξης/πιο ωριμων drivers. Σε photo editing δεν υπαρχει πια διαφορα για ιδιο hardware. Μεχρι προσφατα ειχαν ενα μικρο πλεονεκτημα τα windows λογω 64bit εκδοσης του photoshop, αλλα τωρα το μονο που μετραει ειναι το hardware.
invisiblesurfer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν εχεις καθολου αδικο οσων αφορα τους οδηγους 3D γραφικων. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης μεταξυ των ...αυτοσχεδιων οδηγων της Apple, με τους catalyst της ATI ή τους οδηγους των Geforce. Aλλα αυτο αλλαζει σιγα σιγα. Ηδη η Nvidia κυκλοφορει drivers για Mac.
haHa Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Aλλα αυτο αλλαζει σιγα σιγα. Ηδη η Nvidia κυκλοφορει drivers για Mac. Εχει ακομα πολυ δρομο.. Πχ οι συγκεκριμενοι drivers ειναι 1+ ετος παλιοι και ειναι μονο για ενα μοντελo καρτας γραφικων (gtx 285)
invisiblesurfer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Εχει ακομα πολυ δρομο..Πχ οι συγκεκριμενοι drivers ειναι 1+ ετος παλιοι και ειναι μονο για ενα μοντελo καρτας γραφικων (gtx 285) Ναι, διοτι αυτη την καρτα γραφικων "φορεσε" η Apple σε καποιους high-end υπολογιστες της. Παντως σε γενικες γραμμες, ολα ξεκινουν απο τον λογο του κοστος αγορας προς τη σημερινη αξια των εξαρτηματων των συστηματων της Apple. Βεβαια, πρεπει να σημειωσουμε οτι στο κοστος των Mac συμπεριλαμβανεται και το μεγαλυτερο ποσοστο του κοστους του OSX. Αγορασα αυθεντικο το OS SL για το hackintosh μου και εδωσα 33 ευρω αν θυμαμαι καλα, το οποιο, για λειτουργικο συστημα, ειναι εξαιρετικα χαμηλου κοστους.
haHa Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Αγορασα αυθεντικο το OS SL για το hackintosh μου και εδωσα 33 ευρω αν θυμαμαι καλα, το οποιο, για λειτουργικο συστημα, ειναι εξαιρετικα χαμηλου κοστους. Ενημερωτικα:H τιμη των 33€ ισχυει μονο αν εισαι κατοχος του leopard συμφωνα με τους ορους χρησης, διαφορετικα εισαι παρανομος. Με λιγα λογια ειναι τιμη upgrade απο leopard.
orotoi Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 συμφωνό με τον Invisible.. Εννοείται οτι το mac os σαν λειτουργικό είναι καλύτερο απο τα windows (οχι σε ομορφιά και ευχρηστία.. τα θεωρώ ίδια εκει). Οπότε σε ίδιο hardware είναι καλύτερο το mac os (είτε σε mac pc είτε σε hackintosh pc)
elven Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Εννοείται ότι ΔΕΝ είναι αντικειμενικά,απο θέμα ευχρηστίας και ομορφιάς είναι καθαρά υποκειμενικό
orotoi Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 ναι γι αυτό λεω τα θεωρώ.. είναι εννοείται υποκειμενικό
elven Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Εννοείται οτι το mac os σαν λειτουργικό είναι καλύτερο απο τα windows [...] Οπότε σε ίδιο hardware είναι καλύτερο το mac os (είτε σε mac pc είτε σε hackintosh pc) Ο σχολιασμός ήταν πάνω σε αυτό Εννοείται ότι ΔΕΝ είναι αντικειμενικά
orotoi Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 με λίγα λόγια αντικειμενικά λέω οτι είναι καλύτερα (σα λειτουργικό) και υποκειμενικά απο θέμα ευχρηστίας κ ομορφιάς τα θεωρώ ίδια (βέβαια out of the box που λένε και οι βλάχοι το μακ ος είναι πιο όμορφο κ ίσως λίγο πιο εύχρηστο..)
elven Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 με λίγα λόγια αντικειμενικά λέω οτι είναι καλύτερα (σα λειτουργικό) και υποκειμενικά απο θέμα ευχρηστίας κ ομορφιάς τα θεωρώ ίδια (βέβαια out of the box που λένε και οι βλάχοι το μακ ος είναι πιο όμορφο κ ίσως λίγο πιο εύχρηστο..) Κατάλαβα τι θες να πεις και απάντησα ότι πισετύω ότι αντικειμενικά τα Windows είναι καλύτερο OS,αυτό
BlackScorpionX Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Σελίδες με αρκετά ανούσια και ασκοπα posts ανακρίβειες και γενικώς ό,τι νάναι. Άλλο ένα γενικό topic pc vs mac λες και είναι ολυμπιακός παναθηναικος. Έλεος πια. Μια κουβέντα που καθόλου δε συμβάλει στην αρχική ερώτηση. Λίγοι το ρώτησαν και εκεί είναι η ουσία! Τι χρήση θα κάνεις; Θες παιχνίδια; Θες επεξεργασία βίντεο και ήχου; Θες λίγο από όλα; Τελικά το σωστό είναι να πάρεις ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ. Μπορεί να τις υπερκαλύπτει, σύμφωνοι, αυτό δεν πειράζει. Αλλά να τις καλύπτει σίγουρα. Το "θα σπουδάσω πληροφορική" ή το "ειμαι πληροφορικάριος" είναι πράγματα που με εκνευρίζουν. Η πληροφορική είναι χάος! Ποιον τομέα της "πληροφορικής"; Γλώσσες προγραμματισμού, βίντεο, web design, ουτε που ξέρω πόσες υποκατηγορίες της πληροφορικής υπάρχουν. Και ο τεχνικός στο μαγαζί της γειτονιάς που δεν έχει σπουδάσει τίποτα αμα τον ρωτήσεις πληροφορικάριος θα σου πει ότι είναι. Η συμβουλή μου είναι: Δες τι σου χρειάζεται και ΜΕΤΑ βρες ένα μηχάνημα που να καλύπτει τις ανάγκες σου. Δες τι προγράμματα χρησιμοποιούν εκεί που θα πας. Τρέχουν σε mac? Τι είδους ασυμβατότητες μπορεί να προκύψουν; Θες φορητότητα ή όχι; Μήπως θα ήταν περισσότερο χρήσιμο ένα laptop? Και αν ναι, θες αυτονομία με μπαταρία; Σκέψου καλά πριν αγοράσεις για να μην το μετανοιώσεις. Πάντως για να σου έχει μπει η ιδέα για mac δε νομίζω ότι θα αποφύγεις έυκολα την αγορά του. Έτσι ήμουν και εγώ, μου είχε μπει η ιδέα και το αγόρασα. Δε θα σου πω εντυπώσεις γιατί δεν θα κάνεις την ίδια χρήση και εμένα με υπερκαλύπτει το mbp και ναι ίσως να ήταν και πολυτέλεια που το αγόρασα αλλά είχα τα λεφτά και έτσι μου ήρθε και γούσταρα και το αγόρασα. Θα έκανα τη δουλειά μου με ένα laptop των 1600-1800 ευρώ. Ναι, σίγουρα. Τη δουλειά μου θα την έκανα και με πολύ φτηνότερα laptop (αν εξαιρέσεις τον τομέα της μπαταρίας που δεν ξέρω και δεν έχω δει άλλο laptop με τόσο καλή μπαταρία). Το μετάνοιωσα; Όχι! Από εκεί και πέρα βάλτα κάτω και δες βρες και κάποιον που έχει mac, παίξε λιγάκι μαζί του και μετά προσπάθησε να σκεφτείς αντικειμενικά και να δεις τι χρειάζεσαι. Καλή επιτυχία στις σπουδές σου και καλές αγορές ό,τι και αν αποφασίσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.