christiana78 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 έλα ρε παιδιά μικρό το τίμημα για να κόψεις το τσιγάρο.. σιγά άν δεν τρώει άλλα γλυκά και γυμνάζεται κι όλας μια χαρά...
andel Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Καλησπέρα... βρήκα αυτό το φόρουμ και στην απόγνωσή μου είπα να γράψω, αν και το Insomnia δεν αφορά κυρίως το κάπνισμα... Εγώ παιδιά κάπνιζα γύρω στα 12-13 χρόνια, και το έκοψα πριν από 1.5 περίπου χρόνο, μαχαίρι! Δεν είχα καπνίσει ούτε ένα, αισθανόμουν όλη αυτή την αηδία και τη σιχασιά όταν έβλεπα τους άλλους να καπνίζουν, δεν σκεφτόμουν ότι θα το ξαναβάλω στο στόμα μου και γενικότερα ήμουν πολύ χαρούμενη με τον εαυτό μου που τα κατάφερα! Τα κιλάκια μου τα πήρα βέβαια, τώρα είμαι σε φάση δίαιτας (σε διαιτολόγο) αλλά σκεφτόμουν ότι αξίζει τον κόπο..καλύτερα αποχή από το κωλοτσίγαρο κι ας είχα 5-6 κιλά παραπάνω! Και τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες... άρχισα σιγά-σιγά να κάνω ένα με την παρέα.... ένα με το ποτό.... και τώρα είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης γιατί δεν θέλω με τίποτα να το ξαναρχίσω! Φυσικά το ένα γίνεται 6-7 κάποιες φορές (όταν ας πούμε βγαίνουμε) και ποτέ δεν είναι από δικό μου πακέτο. SOS! SOS!!!! Τι να κάνω? Το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος αυτό?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Αρα δεν εκοψες το τσιγαρο, νομιζεις οτι το εκοψες. Στο ερωτημα τι να κανεις, προφανως η απαντηση ειναι πως χρειαζεσαι περισσοτερη επιμονη και αποφασιστικοτητα αντι να βρισκεις δικαιολογιες στον εαυτο σου για να κανεις 1,2..6,7 τσιγαρακια καθε φορα.
Dark_Sage Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Καλησπέρα... βρήκα αυτό το φόρουμ και στην απόγνωσή μου είπα να γράψω, αν και το Insomnia δεν αφορά κυρίως το κάπνισμα... Εγώ παιδιά κάπνιζα γύρω στα 12-13 χρόνια, και το έκοψα πριν από 1.5 περίπου χρόνο, μαχαίρι! Δεν είχα καπνίσει ούτε ένα, αισθανόμουν όλη αυτή την αηδία και τη σιχασιά όταν έβλεπα τους άλλους να καπνίζουν, δεν σκεφτόμουν ότι θα το ξαναβάλω στο στόμα μου και γενικότερα ήμουν πολύ χαρούμενη με τον εαυτό μου που τα κατάφερα! Τα κιλάκια μου τα πήρα βέβαια, τώρα είμαι σε φάση δίαιτας (σε διαιτολόγο) αλλά σκεφτόμουν ότι αξίζει τον κόπο..καλύτερα αποχή από το κωλοτσίγαρο κι ας είχα 5-6 κιλά παραπάνω! Και τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες... άρχισα σιγά-σιγά να κάνω ένα με την παρέα.... ένα με το ποτό.... και τώρα είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης γιατί δεν θέλω με τίποτα να το ξαναρχίσω! Φυσικά το ένα γίνεται 6-7 κάποιες φορές (όταν ας πούμε βγαίνουμε) και ποτέ δεν είναι από δικό μου πακέτο. SOS! SOS!!!! Τι να κάνω? Το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος αυτό? το τσιγάρο ή μαχαίρι ή απλά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου... όπως είπες το 1 γίνεται 5-6... Ε λυπάμαι που στο λέω αλλά ΔΕΝ το έχεις κόψει το τσιγάρο.. Είναι μεγάλος διάολος... και τώρα αυτό που κάνεις πραγματικά γονατίζεις τον εαυτό σου ψυχολογικά επειδή μέσα σου πιστεύεις ότι το έχεις κόψει αλλά στην πραγματικότητα καπνίζεις... υπάρχουν 2 δρόμοι... 1) ΟΥΤΕ τζούρα και το κόβεις πραγματικά και μετά από λίγο καιρό θα καταλάβεις ότι ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής σου ή 2) Ξαναρχίζεις το κάπνισμα, σου φεύγει η νευρική κρίση, αφήνει τη δίαιτα και ΟΤΑΝ νιώσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μέσα σου ότι enough is enough τότε το κόβεις Με το τσιγάρο ημίμετρα δεν υπάρχουν άμα έχεις υπάρξει καπνιστής και θέλεις να το κόψεις Εύχομαι να επιλέξεις το [1]
katz Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Ειχα παντα απορια με τους καπνιστες Πως γινεται να κανεις κατι που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ βλαπτει σοβαρα την υγεια σου?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Ειχα παντα απορια με τους καπνιστες Πως γινεται να κανεις κατι που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ βλαπτει σοβαρα την υγεια σου? Tο πιο γαματο ειναι να εισαι στην καφετερια με εναν καπνιστη να εχει αδειασει μισο πακετο και να σου κανει διαλεξη για τα κινητα και τα wireless που βλαπτουν την υγεια και ανησυχει κλπ
katz Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Χοχο! Ασε εχω ακουσει,δει και χειροτερα!! Απο τυπο που μου ελεγε το ποσο "ασθενης κατα φαντασιαν" ηταν κι οτι καθε μερα ετρεχε σε γιατρους χωρις λογο,αλλα παρ ολα αυτα εκανε ενα πακετο την μερα!! Παρανοια...
andel Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 το τσιγάρο ή μαχαίρι ή απλά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου... όπως είπες το 1 γίνεται 5-6... Ε λυπάμαι που στο λέω αλλά ΔΕΝ το έχεις κόψει το τσιγάρο.. Είναι μεγάλος διάολος... και τώρα αυτό που κάνεις πραγματικά γονατίζεις τον εαυτό σου ψυχολογικά επειδή μέσα σου πιστεύεις ότι το έχεις κόψει αλλά στην πραγματικότητα καπνίζεις... υπάρχουν 2 δρόμοι... 1) ΟΥΤΕ τζούρα και το κόβεις πραγματικά και μετά από λίγο καιρό θα καταλάβεις ότι ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής σου ή 2) Ξαναρχίζεις το κάπνισμα, σου φεύγει η νευρική κρίση, αφήνει τη δίαιτα και ΟΤΑΝ νιώσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μέσα σου ότι enough is enough τότε το κόβεις Με το τσιγάρο ημίμετρα δεν υπάρχουν άμα έχεις υπάρξει καπνιστής και θέλεις να το κόψεις Εύχομαι να επιλέξεις το [1] Dark_Sage Καταρχήν σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζω κι εγώ πως το τσιγάρο το κόβεις ή μαχαίρι ή καθόλου... όντως δεν υπάρχουν ημίμετρα! Και το γνωρίζω επειδή το έχω καταφέρει για ενάμιση χρόνο. Για κάποιους μπορεί να φαίνεται λίγο, αλλά θαρρώ πως είναι ένα σεβαστό διάστημα! Δεν έγραψα εδώ επειδή περιμένω μια μαγική συνταγή, απλά για να δω αν το έχει πάθει και κάποιος άλλος (άτιμο πράγμα το βρωμοτσίγαρο) και, το σημαντικότερο, αν κατάφερε να το ξεπεράσει και πόσο εύκολα! Αυτό που λες... το ψυχολογικό σοκ και η ασυνέπεια του πιστεύω μου από την πραγματικότητα είναι γεγονός! Ελπίζω κι εγώ να επιστρέψω στο δρόμο 1), που με τόση επιτυχία περπάτησα για τόσο καιρό έως τώρα.
panther_512 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Αυτό που βασικά πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου, είναι ότι το τσιγάρο είναι εξαιρετικά εθιστικό. Ποτέ δεν πρέπει να νομίζεις ότι επειδή δεν κάπνιζες για 1,2,3 ή παραπάνω χρόνια ξαφνικά απέχτησες την ικανότητα να ξανακαπνίσεις χωρίς να εθιστείς. Και 10 χρόνια να το έχεις κομμένο, 1 τσιγάρο μπορεί να είναι αρκετό για να ξαναγίνεις συστηματικός καπνιστής. Εγώ τώρα κλείνω 3 χρόνια κοψίματος και η γυναίκα μου 1. Ούτε που τολμάμε να ακουμπήσουμε το τσιγάρο. Ούτε καν για αστείο. Και αυτό επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο εύκολο είναι να ξαναγυρίσουμε στο συστηματικό κάπνισμα. Έχουμε δεί ανθρώπους να το έχουν κομμένο 5-ετία και βάλε και από τη μιά στιγμή στην άλλη να ξαναπέφτουν με τα μούτρα στο κάπνισμα, ακριβώς όπως το περιγράφεις και εσύ. Στην αρχή 1 τσιγάρο αραιά και πού, μετά 2 και ξαφνικά το πακέτο το ξεπετάμε για τη πλάκα μας.
andel Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 @panther_512 έχεις δίκιο σε ό,τι λες! Κι απορώ πώς την πάτησα έτσι, γιατί όλα αυτά τα ήξερα από πριν... είχα διαβάσει βιβλία και βιβλιαράκια! Ίσως το πάθημα γίνεται πιο εύκολα μάθημα, τι να πω? Πραγματικά δεν θυμάμαι πώς αποφάσισα και κάπνισα το πρώτο τσιγάρο! Το θέμα είναι πως στιγμές που έρχεται όρεξη για τσιγάρο πάντα θα υπάρχουν απ' ότι κατάλαβα, απλά όσο περισσότερο απέχεις τόσο πιο αραιές είναι. Προφανώς υπήρξα αδύναμη μία από αυτές τις στιγμές και με πήρε η κατρακύλα! Ελπίζω τώρα που έχω σοκαριστεί με το πόσο εύκολο είναι να ξαναρχίσει κανείς, να μην αποτελέσω κι εγώ τέτοιο παράδειγμα! Ευχαριστώ όσους γράφουν κάποιον υποστηρικτικό λόγο, πραγματικά είναι βάλσαμο αυτή τη στιγμή!
DKNI Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Oλα εχουν να κανουν με τη ματαιοδοξια μας. Νομιζουμε οτι εμεις ειμαστε οι μαγκες που θα κανουμε τσιγαρακι και το κοβουμε αμα λαχει οποτε γουσταρουμε να πουμε γιατι ειμαστε γαματοι Οσο για το "πως ξεκινησατε κατι επικινδυνο", για τον ιδιο λογο που εχω παιξει τζογο, που εχω πιει πολυ αλκοολ, που εχω οδηγήσει γρήγορα. Γιατι για λιγο νιωθεις ωραια, νιωθεις γαματος και επειδη οταν εισαι μικρος δεν φοβασαι τον θανατο (και μεγαλυτερος, μεχρι να πλησιασει πολυ, δεν τον φοβασαι). Εχεις την ψευδαισθηση οτι εσυ δεν θα παθεις τιποτα Προσωπικα ειμαι κοντα στους 8 μηνες off απο κανονικος καπνιστης και καπνιζω μονο 1 τσιγαρο μετα το μεσημεριανο ή/και το βραδυνο. Ειναι το μονο τσιγαρο που παντα εκανα ευχαριστα και μου αρεσε(πχ το κολλημα με τον πρωινο καφε ή με το ποτο που εχουν αλλοι, δεν το εχω). Προς το παρον δειχνω να το αντεχω (δλδ αυτο το 1 τσιγαρο δεν εχει γινει 3 και τα 3 να γινουν 7, ειπαμε ενα, ενα και τελος μετα το φαι και μονο αν εχει καποιος στην παρεα να κερασει) Αν δω οτι καποια στιγμη κινδυνευω να κυλησω, δηλαδη αν καπνιζω σε ασχετες στιγμες θα πεσει μαχαιρι (ελπιζω)
panther_512 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 andel, βασικά πρέπει να κάνεις ξανά τη προσπάθεια να το κόψεις τώρα που είναι νωρίς και δεν είσαι με το πακέτο. Θα σου είναι πολύ πιό εύκολο τώρα, απ'ότι αργότερα. Αν αφεθείς και ξαναρχίσεις το συστηματικό κάπνισμα, μπορεί να μήν το κόψεις ποτέ. DKNI, ο κίνδυνος με τα 1-2 τσιγάρα την ημέρα σε συγκεκριμένες φάσεις, είναι ότι βασίζονται στη ρουτίνα και τη σχετική ηρεμία στη ζωή μας. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αν βρεθείς σε μεγάλη ευτυχία ή δυστυχία να πέσεις με τα μούτρα στο πακέτο. Πολύ παλιά είχα καταφέρει να είμαι με 3 τσιγάρα την ημέρα. 1 το πρωί με το καφέ, 1 το μεσημέρι μετά το φαγητό και 1 το βράδι. Άφηνα τον εαυτό μου να ψιλοξεφεύγει με 5-6 τσιγάρα μόνο το Σάββατο στη βραδινή έξοδο. Πήγαινα έτσι για αρκετούς μήνες. Όταν όμως άλλαξε η ρουτίνα μου απότομα, επειδή βρήκα μιά πολύ καλή δουλειά, από τον ενθουσιασμό μου ξαφνικά βρέθηκα να ξεπετάω το πακέτο επί καθημερινής βάσης. Αυτό δεν άλλαξε μέχρι και τη στιγμή που το έκοψα.
Dark_Sage Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Dark_Sage Καταρχήν σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζω κι εγώ πως το τσιγάρο το κόβεις ή μαχαίρι ή καθόλου... όντως δεν υπάρχουν ημίμετρα! Και το γνωρίζω επειδή το έχω καταφέρει για ενάμιση χρόνο. Για κάποιους μπορεί να φαίνεται λίγο, αλλά θαρρώ πως είναι ένα σεβαστό διάστημα! Δεν έγραψα εδώ επειδή περιμένω μια μαγική συνταγή, απλά για να δω αν το έχει πάθει και κάποιος άλλος (άτιμο πράγμα το βρωμοτσίγαρο) και, το σημαντικότερο, αν κατάφερε να το ξεπεράσει και πόσο εύκολα! Αυτό που λες... το ψυχολογικό σοκ και η ασυνέπεια του πιστεύω μου από την πραγματικότητα είναι γεγονός! Ελπίζω κι εγώ να επιστρέψω στο δρόμο 1), που με τόση επιτυχία περπάτησα για τόσο καιρό έως τώρα. Andel, νομίζω πως ξέρω πως θα σε βοηθήσω... Θα σκεφτείς πότε σου είναι το τσιγάρο μεγαλύτερος πειρασμός... με καφέ? εφημερίδα? ποτό? Ε λοιπόν τότε και μόνο τότε θα ανάβεις ένα πουράκι... έτσι για τη συνήθεια... για να σου φεύγει η ιδέα.... Τον καπνό μην το κατεβάζεις απλά θα είναι για να ξεγελιέσαι ότι καπνίζεις ώστε να γυρίσεις πάλι στις εποχές που δεν κάπνιζες ούτε τζούρα. Όποτε νιώθεις ανάγκη κάνε ένα πουράκι. Επίσης γυμναστήριο βοηθάει πολύ ψυχολογικά όταν κόβεις τσιγάρο Αll my best... Και 10 χρόνια να το έχεις κομμένο, 1 τσιγάρο μπορεί να είναι αρκετό για να ξαναγίνεις συστηματικός καπνιστής. Εγώ τώρα κλείνω 3 χρόνια κοψίματος και η γυναίκα μου 1. Ούτε που τολμάμε να ακουμπήσουμε το τσιγάρο. Ούτε καν για αστείο. Και αυτό επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο εύκολο είναι να ξαναγυρίσουμε στο συστηματικό κάπνισμα. Έχουμε δεί ανθρώπους να το έχουν κομμένο 5-ετία και βάλε και από τη μιά στιγμή στην άλλη να ξαναπέφτουν με τα μούτρα στο κάπνισμα, ακριβώς όπως το περιγράφεις και εσύ. Στην αρχή 1 τσιγάρο αραιά και πού, μετά 2 και ξαφνικά το πακέτο το ξεπετάμε για τη πλάκα μας. ότι καλύτερο έχει γραφτεί εδώ μέσα... αυτή είναι η πικρή ωμή αλήθεια για έναν πρώην καπνιστή και το τσιγάρο
nomisteraki Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 μαζι με την κοπελα μου κοψαμε μαζι το καπνισμα. μαχαιρι. εδω και 6 μηνες δεν εχω βαλει στο στομα μου τσιγαρο. ειναι ολα θεμα θελησης, τωρα το βλεπω και μου ερχεται να ξερασω, ο οργανισμος μου δε το ζηταει, καλο σημαδι αυτο
andel Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 andel, βασικά πρέπει να κάνεις ξανά τη προσπάθεια να το κόψεις τώρα που είναι νωρίς και δεν είσαι με το πακέτο. Θα σου είναι πολύ πιό εύκολο τώρα, απ'ότι αργότερα. Αν αφεθείς και ξαναρχίσεις το συστηματικό κάπνισμα, μπορεί να μήν το κόψεις ποτέ. Αυτό κάνω τώρα! Για μια-δυο μέρες θα αποφύγω τους καπνιστές φίλους και μετά είμαι πάλι έτοιμη να βγω στην πιάτσα @Dark_Sage, φοβάμαι να κάνω ένα πουράκι... γιατί αυτό θα σημαίνει για μένα ότι καπνίζω, και πιστεύω πως πολύ εύκολα θα κάνω δύο πουράκια ή ένα πουράκι κι ένα τσιγάρο ή .... Τελικά καλό είναι να γνωρίζει ο καθένας τον εαυτό του και το χαρακτήρα του. Μία φίλη μου το έκοψε σταδιακά, με μεγάλη επιτυχία, εδώ και 5-6 χρόνια. Εγώ δεν μπορώ σταδιακά. Ή μαχαίρι ή τσιγάρο! Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια... ήδη έχω παρακάμψει αυτές τις 3 εβδομάδες και συνεχίζω τον άκαπνο δρόμο μου του τελευταίου ενάμιση χρόνου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.