mchrisober Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδες θελω να ρωτησω το εξης: Σκεφτομαι να παω Αμερικη και λεω να αγορασω μαλλον εαν Imac ton 27αρι. Τωρα αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι εαν τον εχω στο κουτι του και τον παρω στο χερι θα εχω προβλημα με το τελωνειο, μου μου κανουν παρατηρηση? Εαν τον βαλλω σε καποια βαλιτσα θα εχω παλι προβλημα? Το λεω γιατι δεν εχω κανει ταξιδια εκτος ΕΕ και δεν ξερω τι παιζει με τελωνειο. Ευχαριστω η αγορα θα γινει αυτοπροσωπος, παρακαλω να βοηθησει καποιος με εμπειρια και να μην αρχισουμε τις εικασιες...
Whiteyez Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν παίζει να υπάρχει τόσο μεγάλη βαλίτσα που να χωράει την κούτα του imac, και δεν παίζει να το πάρεις πάνω στο αεροπλάνο με τίποτα. Όπως και να το πάρεις όμως θα περάσει τελωνείο.
marios_geo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Βλέπωντας αυτό το βίντεο [ame]http://www.youtube.com/watch?v=f28wkXTBUtU[/ame] νομίζω ότι μπορείς να το πάρεις στο αεροπλάνο μαζί σου. Τώρα αν σε δουν στο τελωνείο με ένα κουτί, μπορείς να πεις ότι το πήρες από τα duty free? EDIT: Εγώ θα έβαζα την οθόνη μέσα στη βαλίτσα, πατικωμένη από ρούχα. Δεν θα καταλάβαινε κανείς τίποτα. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2010 από marios_geo
Whiteyez Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Έχεις δεί το πακέτο από κοντά; Και να μπορέσεις να το χώσεις σε βαλίτσα μόνο την οθόνη πόσο % πιθανότητες το δίνεις ότι όταν θα φτάσεις σπίτι σου και ανοίξεις την βαλίτσα δεν θα δείς την οθόνη κομμάτια; Άποψη μου μην ασχολείσαι με τέτοια διαδικασία, καλύτερα αγόρασε το από εδώ να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, δεν είναι λίγα τα λεφτά.
isay Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Έχεις δεί το πακέτο από κοντά; Και να μπορέσεις να το χώσεις σε βαλίτσα μόνο την οθόνη πόσο % πιθανότητες το δίνεις ότι όταν θα φτάσεις σπίτι σου και ανοίξεις την βαλίτσα δεν θα δείς την οθόνη κομμάτια;Άποψη μου μην ασχολείσαι με τέτοια διαδικασία, καλύτερα αγόρασε το από εδώ να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, δεν είναι λίγα τα λεφτά. +1 Την επόμενη που θα ταξιδέψεις και μπορείς να δεις την από/φόρτωση των βαλιτσων, απλά παρατήρησε τι «χτύπους» τρώνε. Επιπλέον, αν το πάρεις μαζί σου στην καμπίνα, νομίζεις χωρά στο ντουλαπάκι;
mchrisober Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 1. Ζητησα να μην υπαρξουν ικασιες, εαν γνωριζετε απαντηστε 2.Ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα για να το παρω απο εδω. 3.Εαν το παρω και τους πω οτι ηταν της αδερφης μου που σπουδαζει Αμερικη και το φερνει Ελλαδα λογο μετακομισης τη μπορει να μου πουν?
Whiteyez Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 1. Ζητησα να μην υπαρξουν ικασιες, εαν γνωριζετε απαντηστε 2.Ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα για να το παρω απο εδω. 3.Εαν το παρω και τους πω οτι ηταν της αδερφης μου που σπουδαζει Αμερικη και το φερνει Ελλαδα λογο μετακομισης τη μπορει να μου πουν? 99% θα περάσει τελωνείο, καλύφτηκες από την απάντηση;
marios_geo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Τα αντικείμενα που μπορείς να πάρεις στο αερόπλανο, μπορούν να έχουν μέχρι 45 ίνστες συνολικό μήκος (πλατος+ύψος+μήκος). Άρα πρέπει να χωράει. Επίσης στην βαλίτσα, λόγω ρούχων δεν κινδυνεύει καθόλου. Όταν παραγγέλενεις κάτι μέσω ταχυδρομείου, νομίζεις ότι συμπεριφέρονται καλύτερα στα δέματα?
Whiteyez Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Ωραία, βάλτο στη βαλίτσα (αν χωρέσει) και ενημέρωσε μας για τα αποτελέσματα. Θα έχει ενδιαφέρον.
marios_geo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 99% θα περάσει τελωνείο, καλύφτηκες από την απάντηση; Μάλλον όχι, γιατί ο φίλος μας θέλει 100% απάντηση
isay Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 3.Εαν το παρω και τους πω οτι ηταν της αδερφης μου που σπουδαζει Αμερικη και το φερνει Ελλαδα λογο μετακομισης τη μπορει να μου πουν? Θα περάσει τελωνείο. Οιεκτελωνιστές δεν είναι χαϊβάνια και ούτε χτεσινοί. 1. Ζητησα να μην υπαρξουν ικασιες, εαν γνωριζετε απαντηστε Στα χέρια θα περάσει τελωνείο σίγουρα. Στη βαλίτσα είναι θέμα τύχης αν θα περάσει τελωνείο. Σίγουρα πράγματα. Αν τώρα θες σίγουρο τρόπο πως θα γλυτώσεις το τελωνείο, αγόρασε το απο ΕΕ. Τέλος.
Ypnovatis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ που πήγα κάπου πρόσφατα με αεροπλάνο οφείλω να σου πω πως εάν έχεις υπολογιστή μαζί σου σε βάζουν να ανοίξεις τη βαλίτσα και κάνουν αναζήτηση με τα χέρια. Τελωνείο περνάς 100% δεν νομίζω να μπορείς να μην δηλώσεις ένα τέτοιο πράμα. Για την ακρίβεια, με κιθάρες που ασχολούμε ο τρόπος να φέρεις κιθάρα από Αμερική είναι ο εξής: Παίρνεις μια σκληρή θήκη, βάζεις μέσα μια κιθάρα καυσόξυλο, τη δηλώνεις, την κουβαλάς μαζί σου, όταν φτάσεις εκεί την πετάς-καις-τρως δε μας ενδιαφέρει και στο γυρισμό εάν είσαι τυχερός δε θα πάρουν χαμπάρι ότι έχεις άλλη κιθάρα. Πάντως και για μελλοντική χρήση οτιδήποτε εκτός ΕU περνάει τελωνείο.
thakisn Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως εγώ που πήρα τον 21,5 από το mall, μου βγήκε η πίστη να το κουβαλήσω ως το parking. Το κουτί είναι τεράστιο και θεωρώ πως σε καμία περίπτωση, ακόμη και να πάνε όλα καλά και να γλιτώσεις το τελωνείο, δεν θα σε αφήσουν να το βάλεις στην καμπίνα. Απλά δε χωράει. Μπορείς να κοιτάξεις για κάποια φτηνή μεταφορική.Σίγουρα θα σου έρθει και πάλι πιο φτηνά απ' ότι να τον αγόραζες από Ελλάδα.
Palp Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω εμπειρία σε εκτελωνισμούς. Και η απάντηση είναι ότι θα περάσει σίγουρα τελωνείο. Επίσης σίγουρα δεν θα μπορέσεις να τον πάρεις ως χειραποσκευή μέσα στο αεροπλάνο γιατί είναι τεράστια η συσκευασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα