Προς το περιεχόμενο

Βιντεοκάμερα για αγορά


madsc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα. Σκέφτομαι να πάρω βιντεοκάμερα, και αρχίζω να ψάχνω.

Η χρήση της για "απομνημονεύματα" και για χαβαλέ, όπως επίσης και να μπορεί

να συνδεθεί με κάποιο τρόπο στο pc (δεν έχω είσοδο για video). Tα χρήματα που

μπορώ να διαθέσω τώρα είναι 700 max 800 . Ασχολείται κανείς με το άθλημα; πρέπει

να προσέξω κάτι; που να ψάξω; τι προτείνετε;

Προτάσεις, συμβουλές, σχόλια, όλα ευπρόσδεκτα.

 

sc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαταρχήν να σου πω ότι επειδή πριν λίγο καιρό ήθελα και εγώ να αγοράσω βιντεοκάμερα, τα έψαξα κάπως τα πράγματα.Δυστυχώς δεν ξέρω τωρινές τιμές και το ποια μοντέλα κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική αγορά,αλλά μπορώ να σου δώσω ορισμένες κατευθύνσεις ως προ το ποια πράγματα είναι σημαντικά να κοιτάξεις (τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />)

Καταρχήν ξεκινάμε με το φορμά εγγραφής βίντεο που θα επιλέξεις.Και φυσικά σ' αυτά τα λεφτά θα κληθείς να επιλέξεις ανάμεσα από κάμερες digital 8 και miniDV.Η μόνη διαφορά τους είναι ότι το digital 8 είναι μια προσπάθεια γεφύρωσης του προτύπου Hi8 (παλιότερο και ξεπερασμένο πρότυπο) με ψηφιακή κάμερα,δηλαδή ή εγγραφή γίνεται ψηφιακά αλλά σε κασέτες Ηi8 .Αυτό από μόνο του συνιστά μειονέκτημα απέναντι στο πρότυπο miniDV,όπου η εγγραφή γίνεται κανονικά σε miniDV κασέτες.Επίσης πρόσεξε ότι το πρότυπο digital 8, υποστηρίζεται μόνο από τη Sony,γεγονός που ίσως σημάνει μελλοντικά προβλήματα (πχ αφού πέφτουν συνεχώς οι τιμές από τις κάμερες miniDV και όλες οι άλλες εταιρίες έχουν σταματήσει προπολλού την υποστήριξη για το συγκεκριμένο φορμά,μια ωραία πρωΐα σταματάει και την υποστήριξη η Sony και αφού έχει πεθάνει και το πρότυπο Hi8,εσύ μετά ψάχνεις για κασέτες Hi8 που επειδή θα γίνουν δυσεύρετες δε θα τις φέρνουν τα μαγαζιά ή θα είναι πολύ ακριβές..-τραβηγμένο σενάριο αλλά ποτέ δεν ξέρεις).Βέβαια οι κάμερες Digital 8 είναι πιο φτηνές από τις αντίστοιχες miniDV,αλλά αν μπορέσεις σ' αυτά τα λεφτά να βρεις miniDV που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου, θα σου πρότεινα να την προτιμήσεις.

Τώρα θα σου αναφέρω μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι καλό να ερευνήσεις.

 

Λάβε υπόψη σου ότι για full capture (720x576)χρειάζεσαι 414720 pixels.Από εκεί και πέρα όσο μεγαλύτερο είναι το

1. CCD τόσο αυξάνεται η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε μεγαλύτερη ανάλυση,αλλά όχι και λήψης κινούμενης εικόνας, αφού όπως προείπα χρειάζεσαι 720x576=414720 pixels.Πρόσεξε ότι σε μερικές κάμερες (πχ Canon)αναφέρονται στα συνολικά pixels και όχι στα ενεργά, που είναι αυτά που έχουν σημασία!!! Επίσης πρόσεξε ότι τα CCD είναι δύο ειδών 1/4 της ίντσας και 1/6 της ίντσας.Αυτές με 1/4 της ίντσας είναι καλύτερες από αυτές με 1/6.

2.Οutput/Input:Eίναι καλό για μια κάμερα να προσφέρει όχι μόνο DVout ,αλλά και DVin ,για να έχεις τη δυνατότητα να μεταφέρεις ξανά στην κάμερα σου το υλικό που έχεις μοντάρει στον υπολογιστή.Επίσης το Analog Inείναι απαραίτητο στην περίπτωση που θέλεις να μεταγγράψεις μια αναλογική κασέτα (πχ βιντεοταινίες),μέσω της κάμερας σου σε ψηφιακή ταινία και από εκεί μέσω του υπολογιστή σου σε vcd,divx,dvd κτλ.

3.Zoom Οι πραγματικές δυνατότητες του zoom αναφέρονται στο optical zoom .

4.Χρησιμοποίηση σαν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή:Σ'αυτήν την περίπτωση ισχύει ότι όσο μεγαλύτερο ccd έχεις, τόσο καλύτερη απεικόνιση στο capture θα έχεις. Για κινούμενη εικόνα πρόσεξε το 1 που αναφέρω.Αν δεν ενδιαφέρεσαι και πολύ για φωτογραφίες μη σε εντυπωσιάζουν τα υψηλά pixels τoυ CCD που προσφέρουν ορισμένες κάμερες.

5.Stabilizer .Eπί το ελληνικότερον σταθεροποιητής. Yπάρχουν δύο ειδών, ο οπτικός και ο ηλεκτρονικός.Ο οπτικός βρίσκεται συνήθως σε ακριβά μοντέλα,γι' αυτό πρόσεξε να υπάρχει τουλάχιστον ηλεκτρονικός.Έτσι αποφεύγεται το κούνημα από το κράτημα της κάμερας με τα χέρια.

6.Λοιπά χαρακτηριστικάΕίναι καλό να προσφέρει μια κάμερα Backlight(όταν κάνεις εγγραφή και το φως έρχεται από πίσω ή όταν εγγράφεις αντικείμενο με φωτεινό background), Nightshot (για εγγραφή στο σκοτάδι), επίσης να έχει ρύθμιση για ισορροπία λευκού (στάνταρ μάλλον θα έχει)και τέλος καλό είναι να κοιτάξεις και τα έτοιμα προγράματα (PROGRAM AE) που προσφέρουν έτοιμες ρυθμίσεις χρώματος ανάλογα με το τι θα εγγράψεις (πρόσωπα,τοπία κτλ).

 

Για να συνδεθεί στο PC χρειάζεσαι μια κάρτα firewire μαζί με το αντίστοιχο καλώδιο, που είναι σχετικά φτηνή(τη δικιά μου την πήρα 47 με το καλώδιο και φπα),εκτός αν διαθέτεις καμιά καινούρια μητρική με έτοιμη θύρα firewire επάνω.

 

Αυτά τα..ολίγα.Ελπίζω να βοήθησα!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

cinefreak66

said:

Αυτά τα..ολίγα.Ελπίζω να βοήθησα!!

 

ʼψογος, χαρά στο κουράγιο σου που έγραψες τέτοια έκθεση, ευχαριστώ cine..

Δηλ απ' ότι κατάλαβα ψάχνω για minidv, έχετε να προτείνετε κάτι σε αυτόν τον τομέα;

 

sc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Se opoiadhpote camera, pare sony kai xero pswmi.

 

exoun stis times tous tous kalyterous ccd, ase pou einai poly advanced cameres.Twra emena mou aresan kai oi cannon alla exoun poly mikro ccd! 500K ccd apo ta opoia den lene posa einai energa emena den mou kanoun.Epishs opws eipe o filos mporei na xreiazontai 420000 pixels gia na trabhxeis eikona alla synithws oi megalyteroi ccd exoun kalyterh eikona.To idio symbainei kai me tis psifiakes mhxanes..Diladi mia mixalh 2Mp trabaei 1600x1200.An pareis omws mia mixanh 3mp kai trabhxeis pali se 1600x1200 tote to apotelesma einai kalytero afou exei kalytero ccd.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks spybol, αν έχεις να προτείνεις κάποια συγκεκριμένη, ή κάποιο συγκεκριμένο μέρος για αγορά ... πες το ελεύθερα <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

sc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η βιντεοκαμερα ειναι πεταμενα λεφτα!

Θα κανεις την πλακα σου στην αρχη,θα "τραβας" σαχλαμαρες,και μετα θα την βαρεθεις με αποτελεσμα

700 ευρα να κααααααθονται....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγόρασα μια canon 500 miniDV. Συνδέεται με το computer μέσω Firewire. Με 45 περίπου αγόρασα μια κάρτα και την έβαλα στο κομπιούτερ μου (Celeron 330MHz). Μαζί με την κάρτα μου έδωσαν και ένα προγραμματάκι για επεξεργασία βίντεο (συμπαθητικό για αρχή). Όρεξη να έχεις να τραβάς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα βιντεο που τραβάω τα περνάω σε cd με ποιότητα dvd (10-15min max). Για ότι άλλο θέλεις στείλε μου pm ή e-mail.

Αν και ο cinefreak66 ήταν παρα πολύ κατατοπιστικός.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

gia na trabhxeis eikona alla synithws oi megalyteroi ccd exoun kalyterh eikonaTo idio symbainei kai me tis psifiakes mhxanes..Diladi mia mixalh 2Mp trabaei 1600x1200.An pareis omws mia mixanh 3mp kai trabhxeis pali se 1600x1200 tote to apotelesma einai kalytero afou exei kalytero ccd.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα με την ποιότητα της εικόνας.Πχ κάμερες με μεγαλύτερο CCD από τη δική μου κάμερα (Sony PC8)παρουσίαζαν σε ορισμένα τεστ μεγαλύτερη χρωματική απόκλιση,θόρυβο (luma ,chroma).

Παραδοσιακά απ' ότι ξέρω η Panasonic τα πηγαίνει πολύ καλά ως προς την ποιότητα της εικόνας,αλλά και αυτό ισχύει στα ακριβά μοντέλα (πάνω από 1500).

Για τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές δεν ξέρω τι παίζει.

Για μένα όσο αφορά τις βιντεοκάμερες(εφόσον δε σε ενδιαφέρει η φωτογραφία) τα pixels των CCD είναι εμπορικό τέχνασμα.Είναι αυτό που χτυπάει στο μάτι του καταναλωτή.Είναι όπως στις προσφορές με τους υπολογιστές.Σου λέει ο άλλος pentium 4 στα 2.4 ή στα 3 και από εκεί και πέρα το χάος.

Κοίταξε ο κανόνας όπως και στα περισσότερα πράγματα είναι:ότι πληρώνεις παίρνεις.Φυσικά για το σκοπό που τη θέλεις αμφιβάλλω αν θα σε νοιάξει αν η ποιότητα της εικόνας είναι 1% χειρότερη ή καλύτερη από μια άλλη.Απλώς για μένα δεν αξίζει να πετάξεις λεφτά ή είναι χαζό να εντυπωσιάζεται κάποιος από τα τρομακτικά CCD που προσφέρουν ορισμένες κάμερες.Πρόσεξε μόνο τα ενεργά pixels.ΠΧ οι CanonMV έλεγαν περίπου 500.000 pixels (δε θυμάμαι ακριβή αριθμό),αλλά ενεργά ήταν μόνο τα 340.000.Η μόνη εμφανής διαφορά,αν ξεπεράσεις το όριο των 400.000 και κάτι pixels που είναι απαραίτητα για κινούμενη εικόνα ξαναλέω ότι είναι στη φωτογραφία,αφού μεγαλύτερο ccd, θα σημάνει και μεγαλύτερη ανάλυση στο capture.Από εκεί και πέρα στην ποιότητα παίζουν ρόλο η κατασκευή, η εταιρία και πρώτα απ' όλα τα λεφτά που θα διαθέσεις.

Πάντως ίσως δυσκολευτείς να βρεις miniDV κάμερα στα λεφτά που διαθέτεις και γι' αυτό ίσως αναγκαστικά στραφείς σε μια digital8.Aλλά πάλι οι τιμές συνέχεια πέφτουν και αυτό ίσχυε όταν εγώ αγόρασα την κάμερά μου πριν 5-6 μήνες.

 

Η βιντεοκαμερα ειναι πεταμενα λεφτα!

Kαλά όταν θα κερδίσω στο φεστιβάλ των Καννών θα με θυμηθείς <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Στα Όσκαρ δεν πάω.Σνομπάρω το Χόλυγουντ <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς δεν ξέρω καινούρια μοντέλα και τι τιμές παίζουν τώρα.Έχω μείνει 5-6 μήνες πίσω, όταν δηλαδή ενδιαφερόμουν να αγοράσω και εγώ βιντεοκάμερα.Από τότε δεν έχω ασχοληθεί με μοντέλα.Πάντως κατά καιρούς υπάρχουν κάποια περιοδικά που ασχολούνται με βιντεοκάμερες όπως το Hitech και ένα άλλο που ασχολείται με θέματα μοντάζ,βίντεο κτλ που έχει σε κάθε τεύχος στις τελευταίες σελίδες μοντέλα και τιμές (δυστυχώς μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομά του)..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...