Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλό θα ήταν, γιατί στέλνουν τα αποτελέσματα σε μερικά πανεπιστήμια χωρίς να σε χρεώνουν επιπλέον. Αν δεν το δηλώσεις σε αυτή τη φάση και θέλεις εκ των υστέρων να στείλουν τα αποτελέσματα σε κάποιο πανεπιστήμιο, πληρώνεις "με το κεφάλι". Δεν είναι κανένα τραγικό ποσό (πες καμιά 20αριά δολάρια ανά πανεπιστήμιο), αλλά αν έχεις στο νου σου 3-4 σχολές που θες να πας, καλύτερα να τις δηλώσεις τώρα μήπως και τα γλιτώσεις.

Τα πανεπιστήμια κρατάνε αρχείο με τις βαθμολογίες που παίρνουν και όταν κάνεις την αίτησή σου, θα το βρουν. Αφού τους έχεις ενημερώσει ότι έχουν σταλεί, εννοείται.

thanks φιλε μου. Να σε ρωτησω αν ξερεις και καποια καλη σχολή Ευρωπη για ECE ?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δε σου πρότειναν από το αμερικάνικο πανεπιστήμιο/εταιρεία κάποια εταιρεία;

εμένα μου είχαν ζητήσει να τα στείλω εδώ.

Δημοσ.

δε σου πρότειναν από το αμερικάνικο πανεπιστήμιο/εταιρεία κάποια εταιρεία;

εμένα μου είχαν ζητήσει να τα στείλω εδώ.

Προς το παρόν είμαι ακόμα στο ψάξιμο οπότε δεν έχω επικοινωνήσει με κάποιο πανεπιστήμιο. Υποθέτω αυτο που κανει αυτή η εταιρία που λινκαρες ειναι να ελέγχει τη γνησιότητα των ήδη μεταφρασμένων πτυχίων-αναλυτικών βαθμολογιών?

Δημοσ.

ναι*, και χρειάζεται (και) τα αυθεντικά, εμένα για παράδειγμα δε μου ζήτησαν τις μεταφράσεις.

*αυτό που αναφέρει, είναι πως κάνει αντιστοιχία στο αμερικάνικο σύστημα, αλλά η εντύπωση μου είναι ακριβώς αυτό που αναφέρεις, ότι ελέγχουν τη γνησιότητα.

Δημοσ.

Στο πανεπιστήμιο που θα κάνω εγώ αίτηση (από τα πιο γνωστά στην Αμερική) σύστηναν αυτούς εδώ: http://www.wes.org/

Ακόμα όμως δεν έχω ασχοληθεί και δεν μπορώ να σου εκφράσω γνώμη.

Δημοσ.

Φίλιππε, σου τα ζήτησαν όλα τα χαρτιά σου ή μόνο το πιο πρόσφατο πτυχίο/δίπλωμα;

Στην αδερφή μου (για δουλειά σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο), ζήτησαν μέχρι και το απολυτήριο του λυκείου.

Δημοσ.

Φίλιππε, σου τα ζήτησαν όλα τα χαρτιά σου ή μόνο το πιο πρόσφατο πτυχίο/δίπλωμα;

Στην αδερφή μου (για δουλειά σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο), ζήτησαν μέχρι και το απολυτήριο του λυκείου.

Όλα από "post-secondary institutions" μου ζητάνε, οπότε λύκειο όχι!

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Είχα το official, καλό αλλά πιο εύκολα τα θέματα που είχε από το πραγματικό τεστ, αν το ήξερα από πριν

μάλλον θα είχα πάρει κάποιο άλλο.

Γενικότερα, μιας και το δωσα πρόσφατα:

Για speaking μπορείς να ψάξεις και στο youtube υπάρχουν πολλά samples.

Για το writing, το πρώτο μέρος είναι ουσιαστικά τεστ listening καθώς η μορφή του κειμένου που πρέπει να γράψεις είναι τελείως τυποποιημένη, αρκεί να έχεις πιάσει σωστά ότι ακούσεις στο listening.

Για το δεύτερο μέρος, μια τεράστια λίστα με θέματα υπάρχει στο site της εταιριας (toefl writing topics).

Κάνε εξάσκηση και με full tests, αν τα κάνεις μεμονωμένα στο κανονικό πέφτουν βαριά όλα μαζί.

Δημοσ.

Όταν κάνεις εγγραφή για να δώσεις το Toefl, δηλώνεις πανεπιστήμια που θες να σταλθούν τα αποτελέσματα? Αν εγώ δε γράψω όμως καλά και δε πιάσω τα requirements του πανεπιστημίου, αν ξαναδώσω δε θα μετρήσουν αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα?

Τι με συμβουλεύετε να κάνω?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Από το επίσημο site:

Unlike the GRE test, TOEFL score reports do not report the scores for the last three tests taken. TOEFL score reports include scores for only the last test taken.

Your test fee includes:

One examinee score report for you

Up to four official score reports that ETS will send directly to the institutions or agencies you selected

Οπότε, δηλώνεις πριν τις εξετάσεις πού θες να τα στείλουν. Αν θες, μπορείς να το δηλώσεις και μετά, αλλά θα πληρώσεις επιπλέον λεφτά. Το πανεπιστήμιο θα λάβει μόνο τα τελευταία σου σκορ, οπότε δίνεις ελεύθερα και το πολύ πολύ να ξαναδώσεις (τα λεφτά που θα ξαναδώσεις σκέψου βασικά).

Ως προς την προετοιμασία, κάνε registration νωρίς για να λάβεις εγκαίρως το επίσημο cd που σου στέλνουν ταχυδρομικά. Για την προετοιμασία, εξαρτάται πόσο καλά αγγλικά ξέρεις. Αν τα έχεις εξασκήσει (πχ βλέπεις ταινίες χωρίς υποτίτλους, μιλάς συχνά με ξένους, διαβάζεις sites και βιβλία στα αγγλικά), δεν χρειάζεται προετοιμασία. Κάνε εκεί 2-3 τεστ για εξοικειωθείς με τα θέματα και τους χρόνους και θα πας πολύ καλά. Αν τώρα χρειάζεσαι βελτίωση και στα αγγλικά, αγόρασε ένα Kaplan ή Barrows. Μπες στο amazon και διάβασε κριτικές, για να καταλάβεις ποιο βιβλίο σου ταιριάζει. Αν πάντως έχεις χρόνο μέχρι να δώσεις, ξεκίνα να διαβάζεις αγγλικά βιβλία και να βλέπεις διαλέξεις στο youtube (πχ TED που είναι και ενδιαφέροντα). Είναι η πιο αποτελεσματική εξάσκηση.

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει βιβλίο για Toefl? Η αν έχει να μου στείλει με pm..

Thanks!

Έδωσα toefl το 2008 μιας και στο Πα.Μακ την είχαν/έχουν δει London School of Economics και δεν αναγνώριζαν το proficiency λόγω ότι είχε παρέλθει οκταετία.Απ'οσο θυμάμαι είχαμε κάνει για ζέσταμα Longman στην συνέχεια Βarrows και για κλείσιμο Kaplan το οποίο ήταν και το δυσκολότερο συγκριτικά με τα υπόλοιπα και πιο "κοντά" στο επίπεδο των εξετάσεων.

Δημοσ.

Πόσο ποιο νωρίς με συμβουλεύετε να κάνω registration? Αν σκοπεύω να δώσω μέσα Φεβρουαρίου, έχω αργήσει? Κάποιο καλό κέντρο να επιλέξω? Γιατί έχω διαβάσει υπάρχουν κέντρα με χάλια ακουστική..

Thanks!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μια ερώτηση για το Reading. Αν έχει 3 κείμενα και διαρκεί 60', τα 60' λεπτά είναι ενιαία ή σπάνε ανά 20'? Δηλαδή μπορώ να σπαταλήσω 25' στο ένα κείμενο και 15' στο άλλο ή σου τελειώνει ο χρόνος?

Thanks!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...