Προς το περιεχόμενο

Ποικιλόχρους Πυτιρίαση - Tinea Versicolor (είχε κανείς σας; τί κάνατε για αυτό;)

tecni.art

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω εδώ και μερικούς μήνες αυτόν τον ζυμομύκητα η πώς αλλιώς λέγεται και νιόθω πολύ χάλια! κανένας συμπάσχων να μου ανεβάσει το ηθικό;

Πήγα σε δύο γιατρούς, ο πρώτος μου χορήγησε Travogen κρέμα για δύο εβδομάδες και σαμπουάν Mycogel για καθημερινές πλύσεις και Stierprox για δυο φορές την εβδομάδα, ο δέυτερος (δέυτερη γιατί ήταν γυναίκα) μου χορήγησε κρέμες Fungoral (καθημερινά, πρωί για 20 μέρες), Daktarin (καθημερινά, βράδυ για 30 μέρες), και Flucofin (χάπια, πρωί με Fluconazole 100 mg για τις τρείς πρώτες μέρες και τα υπόλοιπα μετά απο μια εβδομάδα, σύνολο 14 χάπια). Τώρα ξαναπήγα (είμαι στην μέση της θεραπείας, 20 μέρες δηλαδή και επειδή είδα μερικά σημάδια πάλια πήγα να δώ τι θα μου πεί), επειδή έχω αυξημένες τρανσαμινάσες στο σικώτη απο μικρός και την άλλη εβδομάδα θα κάνω θεραπεία δέν μου χορήγησε άλλα χάπια αλλά μου είπε να βάζω τις κρέμες Fungoral πρωί και Daktarin βράδυ για τουλάχιστον δύο μήνες.

Ο μύκητας έχει εμφανιστεί εδώ και 3-4 μήνες αλλά επειδή δεν ήξερα τι ήταν πήγα στον γιατρό δύο μήνες μετά, τώρα σκέφτομαι να ρωτήσω και τρίτη γνώμη απο γιατρό στην αθήνα καθώς μένω λουτράκι κορινθίας.:-)

Ακούω γνώμες, ιστορίες....;)

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Xμμ, προφανώς είναι άλλο κι ακούγεται πιο σοβαρό -κρίνοντας από τις εκατό αλοιφες βασικά - από αυτό που είχα περάσει εγώ σε κάποια φάση (αν και μπορεί να έγινε πιο σοβαρό επειδή το άφησες για αρκετό καιρό?) αν και η ονομασία μου θύμισε το δικό μου. Εμένα μου το είχε πει ο γιατρός "Ροδόχρους πυτιρίαση/πιτιριθρίτις". Ξέσπασε έτσι ο οργανισμός μετά από στεναχώρια (κι από άγχος μπορεί να το πάθεις, γενικά έντονο συναισθηματικό στρες). Είχα πάει αμέσως στον γιατρό -είχα ψιλοφρικάρει κιόλας, πήγαινα με σιγουριά ότι θα μου πει για καμιά ψωρίαση γιατί έμοιαζε λίγο :fear: αλλά ευτυχώς καμια σχέση, μου είπε απλά μπάνιο με σαπουνάκι με μηδέν Ph και τίποτα άλλο, θα έκανε τον κύκλο του και σιγά σιγά θα μαρανόντουσαν/φεύγανε τα σημάδια, όπως κι έγινε. Φυσικά μου είπε ότι αν συνέχιζα με στρες/στεναχώρια/άγχος και τα σχετικά, θα το φούντωνα και δεν θα το άφηνα να ηρεμήσει και να φύγει. Από την αρχή έως και που εξαφανίστηκε εντελώς να ήταν διάστημα 1.5 μήνα πάνω κάτω. Αυτό έγινε 7 χρόνια πριν, ποτέ ξανά δεν μου ξαναέτυχε αν κι έχω ξαναπεράσει χοντρό στρες κλπ από τότε, όπως βέβαια είχα περάσει και πριν συμβεί, απλά τότε έτσι ξέσπασε ο οργανισμός. Δεν σημαίνει ότι επειδή έτυχε μια φορά δηλαδή το ξαναπαθαίνεις.

Όπως είπα δεν είμαι σίγουρη αν μιλάμε για το ίδιο. Το δικό μου το "Ροδόχρους" έχει πάρει την ονομασία από το ροζ/κοκκινωπό χρώμα που είχαν τα σημάδια λέει, το "Ποικιλόχρους" τι εστί, έχουν διάφορες αποχρώσεις στην συγκεκριμένη περίπτωση?

Ps: Κάτι άλλο που θυμήθηκα είναι ότι εγώ τα πρώτα σπυράκια/σημάδια που είχα δει ήταν στα μπράτσα (παντού βγαίνει, ευτυχώς δεν είχε πιάσει πρόσωπο στην περίπτωση μου) αλλά είχα ένα μεγαλο στον αγκώνα και ο γιατρός μου είπε ότι απλά δεν το πήρα χαμπάρι, αλλά αυτό ήταν η 'μάνα', δηλαδή αυτό είχε βγει πρώτο και μετά εξαπλώθηκε με μικρά. Το λέω ως χαρακτηριστικό για να δούμε αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα τελικά.

Δημοσ.

Η ροδόχους είναι έυκολη δέν θέλει θεραπεία και φέυγει μόνη της. Η ποικιλόχρους δεν φέυγει έτσι και μπορεί να γινει και χρόνια πάθηση. Η ποικιλόχρους έχει διάφορα χρώματα συνήθως λευκό, γιατί σκοτώνει την μελανίνη.

any thoughts?

Δημοσ.
κατσε ρε συ τι μηδεν pH λες; ζεις ακομα θα μας τρελανεις;

Εμμ, δεν έχω ιδέα τι εννοείς, έγραψα καμια μλκ? ΛΟΛ Από φαρμακείο σαπούνι με μηδέν πε-χά :lol: για ν μην ερεθίζει το δέρμα ?????

Δημοσ.
Εμμ, δεν έχω ιδέα τι εννοείς, έγραψα καμια μλκ? ΛΟΛ Από φαρμακείο σαπούνι με μηδέν πε-χά :lol: για ν μην ερεθίζει το δέρμα ?????

αμα ηταν σαπουνι με μηδεν πε-χα δεν θα σου ειχε μεινει δερμα :P μαλλον ενοεις με ουδετερο για το δερμα πε-χα δλδ 5,5 (ελαφρα οξινο, το πραγματικα ουδετερο ειναι το 7)

Δημοσ.
αμα ηταν σαπουνι με μηδεν πε-χα δεν θα σου ειχε μεινει δερμα :P μαλλον ενοεις με ουδετερο για το δερμα πε-χα δλδ 5,5 (ελαφρα οξινο, το πραγματικα ουδετερο ειναι το 7)

Ουπς, έτσι το θυμάμαι αλλά προφανώς η μνήμη ισοπέδωσε το ουδέτερο με το μηδέν διότι το δέρμα μου παραμένει στη θέση του.

@ tecni.art, Κι εμένα η 'μάνα' ήταν κάτασπρη -γι'αυτό νόμιζα για ψωρίαση αρχικά-και τα μικρά αν και ροζ είχαν λευκό 'μυτάκι'. Τώρα για thoughts, τι σου είπαν οι γιατροί βασικά ως πρόληψη ή για γρηγορότερη ίαση, πέρα από τις αλοιφές που σου δίνουν, τι επηρρεάζει ώστε να κάνεις ότι μπορείσ να το περιορίσεις, σου είπαν π.χ. αυτό που μου είχε πει ο δικός μου για στρες κλπ?

Δημοσ.

όχι μού είπε δεν έχει να κάνει με στρές, τυχαίνει σε πολούς είπε απο την παραλία, ζέστη κτλ, αλλά το θέμα είναι οτι εγώ έχω και πρόβλημα με το ανοσοποιητικό λόγο σικωτίου, και βρίσκει τον οργανισμό αδύναμο για να φύγει. περίεργη πάθηση, έυχομαι να μην την πάθετε!!! για να δούμε πάντως θέλω να το συζητήσω με κάποιον που να το έχει πάθει για να δώ γνώμες-απόψεις.

Δημοσ.

πριν κάνα 4άρι χρόνια είχα τσακώσει από αυτό, και κόλλησα και την γνιέκαμ. Αφού πήγα σε 3-4 δερματολόγους (αυτοί όλοι ανώμαλοι πρέπει να είναι ε; ) και πασαλείφτηκα με κάναν τόνο αλοιφές και δεν έγινε τίποτα, κάτι μήνες μετά, ένας άγιος φαρμακοποιος μου πρότεινε να πάρω ένα θειούχο σαπούνι και να πλένω το σημείο με τα σημάδια μετά το μπάνιο. Βρωμοκοπούσε θειάφι το γαμημένο, αλλά έκανε δουλειά. Σε κάνα δίμηνο ήμουν καινούριος!

Δημοσ.

δεν φεύγουν πάντα οι άτιμοι οι μύκητες και κανείς δεν ξέρει γιατί κάποιοι από μας κολλάνε πιο εύκολα από άλλους και γιατί κάποιοι θα θεραπευτούν και κάποιοι όχι :mad:

The pale type of pityriasis versicolor also generally clears up with treatment and the skin eventually tans normally with sun exposure. However, occasionally white marks are permanent for unknown reasons, persisting long after the scaling and yeasts have gone and despite exposure to the sun. In such cases antifungal treatment may be unhelpful.

http://dermnetnz.org/fungal/pityriasis-versicolor.html

@scullyist δεν είναι το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου που απ΄ότι κατάλαβα είναι αυτό:

http://www.dermnetnz.org/scaly/pityriasis-rubra-pilaris.html

Δημοσ.

@lefterman μμμ αν δεν γίνει κάτι θα το δοκιμάσω, ποικιλόχρους είχες σίγουρα ε;

---------- Post added at 22:44 ---------- Previous post was at 22:39 ----------

ps.οι δερματολόγοι είναι ανώμαλοι, αυτή μου είπε πώς δέν κολλάει η ποικιλόχρους, εσύ πώς κόλησες την γυναίκα σου;

Δημοσ.

αυτήν μου είπαν όλοι (3 δερματολόγοι) ότι έχω, και εγώ και η γνιέκαμ. Δεν θυμάμαι καλά αν μου είπαν αυτοί ότι κολλήσαμε ο ένας από τον άλλον, ή αν το συμπέρανα μόνος :o

Πάντως με το σαπουνάκι στρώσαμε και οι δύο...

Δημοσ.

εγώ προειδοποίησα: ΒΡΩΜΑΕΙ. Μη με πεις πως δεν στο είπα.

Τελειώνοντας το μπάνιο σου, σαπουνίζεις με αυτό την περιοχή με τα σημάδια, και ξεβγάζεις. Βγαίνεις και μοσχοβολάς θειάφι. Σαν βόθρος ένα πράγμα. Ο μύκητας δεν αντέχει την μπόχα και σε παρατάει. Μην το κάνεις πριν το ραντεβουδάκι όμως ε.

Δημοσ.

δεν πάω ραντεβού, το πολύ πολύ να διώξω και τα κουνούπια γιατί με έχουνε ζαλίσει! xd

μπορείς να θυμηθείς μάρκα και για πόσο καιρό πάνω κάτω το έκανες και πόσες φορές την ημέρα; αν με σώσεις σου στέλνω λουλούδια!

---------- Post added at 23:32 ---------- Previous post was at 23:16 ----------

αν μπορειίς να θυμηθείς με σώζεις xd

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...