Προς το περιεχόμενο

Καινούργια ηχεία

otommod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Πήρα το καινούργιο μου PC και τώρα θέλω να πάρω και καινούργια ηχεία. Με ενδιαφέρει να έχουν καλή ποιότητα ήχου σε μουσική (ακούω κυρίως ροκ και μεταλ) αλλα και να κάνουν και για καμιά τανία και κανά παιχνίδι. Σκεφτόμουν λοιπόν κάτι σε 2.1. Έχετε κάτι καλό να μου προτείνετε γύρω στα 200ε? Επίσης πιστεύετε ότι θα πρέπει να πάρω και κάρτα ήχου? Έχω μητρική ASUS M4A89GTD PRO. Ευχάριστώ :-)

Δημοσ.

Αν μου έλεγες ότι θα επαιρνες 5.1 και τα θες για να βλέπεις ταινιες με surround ,δεν θα στα προτεινα. Γραφεις "Με ενδιαφέρει να έχουν καλή ποιότητα ήχου σε μουσική (ακούω κυρίως ροκ και μεταλ) αλλα και να κάνουν και για καμιά τανία και κανά παιχνίδι" γιαυτο που ζητας δεν νομιζω να παρεις καλυτερο ηχο απο καποια αλλα ηχεία από ότι απο μονιτορ. (και παλι εκφερω την άποψη μου)

Περίμενε να ακουσεις και γνωμες άλλων μελών που ίσως έχουν να σου προτεινουν κάτι καλύτερο ,για μενα πάντως ειναι η καλύτερη επιλογή τα μόνιτορ.

Όσο για την κάρτα ήχου μια χαρά θα είσαι με την Onboard γι'αυτά που ζητας.

Υ.Γ. Καλοδουλευτο το pc:-)

Δημοσ.

Από ότι καταλαβαίνω τα μονιτορ είναι ηχεία που δεν τονίζουν ιδιαίτερα κάποια συχνότητα αλλά είναι τα ίδια σε όλες. Σωστά; Είμαι λίγο άσχετος απο ηχεία. :-) Επίσης πώς θα τα συνδέσω; Και τα συγκεκριμένα είναι μεγάλα σε διαστάσεις; Γιατί ένα μικρό γραφειάκι έχω και δίπλα δίπλα θα τα έχω...

Και αν υπάρχει και καμία πιο φθηνή προσφορά θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.
Από ότι καταλαβαίνω τα μονιτορ είναι ηχεία που δεν τονίζουν ιδιαίτερα κάποια συχνότητα αλλά είναι τα ίδια σε όλες. Σωστά; Είμαι λίγο άσχετος απο ηχεία. :-) Επίσης πώς θα τα συνδέσω; Και τα συγκεκριμένα είναι μεγάλα σε διαστάσεις; Γιατί ένα μικρό γραφειάκι έχω και δίπλα δίπλα θα τα έχω...

Και αν υπάρχει και καμία πιο φθηνή προσφορά θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Μην μπερδευτεις και εσυ οπως και τοσοι αλλοι με το ''δεν τονίζουν ιδιαίτερα κάποια συχνότητα αλλά είναι τα ίδια σε όλες''.

αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι παιζουν flat, αλλα οτι παιζουν με γνωμονα οτι θα ακουστει ο ηχος οπως ηθελε ο ηχοληπτης. αν το τραγουδι π.χ. ειναι γραμμενο με τονισμενα μπασα, ετσι θα το παιξει.

σε αντιθεση με οχι μονιτορ ηχεια οπου λογω κατασκευης μπορει να μπασωνουν-μπουμαρουν, η να τοζιζουν καποιες συχνοτητες λογω κατασκευης π.χ. καμπινα, ή τουιτερ που παιζει πιο δυνατα κοκ.

με λιγα λογια δεν εχουν καποιο ενσωματωμενο εκουαλαιζερ και σου κανουν real time flat ηχο. :lol:

απλα αν βαλεις εναν ροζ θορυβο για τεστ, θα δεις οτι εκει θα σου δωσουν flat ηχο μιας και ο ροζ θορυβος δινει απο 20-2000 hz ιδια db , πραγμα που σημαινει οτι δεν παρουσιαζουν υφεσεις και εξαρσεις στο συχνοτικο φασμα.

αν ο ηχοληπτης εχει δωσει για παραδειγμα +6 db στις χαμηλες, τοτε θα τα ακουσεις να παιζουν +6 db στις χαμηλες.

ελπιζω να καταλαβες τι ειναι τα μονιτορ ηχεια. Και ναι θα παιξουν καλυτερα απο τα υπολοιπα πλαστικα 5.1 ιδιας τιμης. οσο για μαρκες θα σου προτεινουν αλλα παιδια.

Δημοσ.

Στην πρωτη σου ερωτηση με καλυψε ο warewolf ,στον όγκο τώρα μπορεις να καταλάβεις απο εδω ,η συνδεση δεν ειναι τιποτα δυσκολο ,αποφασισε το οτι θα πας σε μονιτορ και θα σου πω. Απλά να ξέρεις ότι το κάθε ηχείο χρειάζεται και μια τροφοδοσία ρεύματος.

Δημοσ.

Ντάξει απο μέγεθος, αλλά τι γίνετε σε σχέση με το που θα τα βάλω; Εννοώ αν τα έχω σε κάθε πλευρά της οθόνης θα είναι καλά; Η πρέπει να έιναι πιο μακριά; Επίσης αν τα συνδέσω όλα σε ένα πολύπριζο; Θα υπάρξει πρόβλημα;

Δημοσ.

Όχι δεν θα εχεις πρόβλημα αν τα συνδέσεις σε ενα πολυμπριζο ,όσο για την τοποθετηση δεν ξερω πως ειναι το γραφειο σου και τι αποστασεις θα εχεις αλλα και εγώ μην νομίζεις οτι τα εχω σε σωστή θέση ,η καλύτερη λύση είναι να μπουν σε βασεις αλλά αν δεν εχεις τα λ7 βολεύεσαι οπως να'ναι:lol:

Δημοσ.

Το γραφείο μου είναι μικρό δυστυχώς και γεμάτο βιβλία. Αλλά κάτι θα βρώ να κάνω. Εσύ τα έβαλες εκεί ψήλα γιατί είχες πρόβλημα με τον χώρο ή γιατί είναι καλύτερα έτσι; Να αντανακλάτε ξερω γω ο ήχος στον πίσω τοίχο. Θα δώ αν μπορώ να βρω τα λεφτά και θα δώ αν θα τα πάρω. Σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου καζαμπλάνκα.

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τον kazablanka,monitor για αυτο που αναφερεις και μια καρτα ηχου εξωτερικη(Firewire-Usb).Εχω τα μονιτορ της Behringer και ειμαι παραπανω απο ευχαριστημενος.Για ταινιες και παιχνιδια δεν μου ελειψε κατι σε θεμα εφφε.Τωρα για καρτα ηχου εξαρταται απο την οικονομικη δυνατοτητα που εχεις,προτεινω εξωτερικη με Firewire η Usb και θα δεις μεγαλη διαφορα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...