Προς το περιεχόμενο

Ασφαλιστής ή και τίποτα άλλο;

Pokos2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, ήθελα την συμβουλή σας σε ένα θέμα. Με πήραν τηλεφώνο να συμμετασχω σε κατι εξετάσεις μίας Ασφαλιστικής Εταιρείας, με επικεφαλή των εξετάσεων έναν Επιθεωρητή Πωλήσεων... Το ερώτημά μου είναι, αν πρέπει να υποθέσω ότι όλες οι θέσεις αφορούν μονάχα σε θέσεις πωλητών ασφαλιστικών συμβολαίων...Εσείς τι άποψη έχετε; Αξίζει λέτε;:-(

Δημοσ.

Πολύ δύσκολή δουλειά.

Έχοντας 7 χρόνια εμπειρία (έχω φύγει πια) μπορώ να σου πω ότι απο τις πωλήσεις γενικά οι πώλησεις ασφαλιστικών προίοντων είναι οι δυσκολότερες που υπάρχουν.

Αν δουλέψεις με σύστημα και φτιάξεις μία καλή μαγιά πελατολογίου τότε ναι έχει καλά φράγκα.

Edit: Αν θα πας μη πας με στόχο να μείνεις πωλητής, να βάλεις στόχο unit manager και πάνω σε 3 χρόνια (δικό μου σενάριο) και να κυνηγήσεις management θέσεις.

Υπάρχουν management θέσεις, αλλά και εκεί είναι πολλοί παράγοντες για να φτάσεις.

Αν ο Διευθυντής του υποκαταστήματος στο οποίο θα δουλέψεις είναι σωστός επαγγελματίας αν αξίζεις θα προχωρήσεις.

Δημοσ.

Αν επιτρέπεται, για παράδειγμα για τι ποσοστά μιλάμε; Είναι μία ερώτηση που με απασχολεί... Και από την άλλη, ποιος είναι ο μέσος όρος συμβολαίων που κλείνει ένας ασφαλιστής τον χρόνο;

Αλήθεια, εσύ γιατί επέλεξες τελικά να φύγεις μετά από τόσα χρόνια, που λογικά θα είχες φτιάξει και πελατολόγιο; Αν θες απαντάς(αν προτιμάς και μέσω πμ, αν θεωρείς λίγο προσωπική την ερώτηση...)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

---------- Προσθήκη στις 12:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:53 ----------

Πολύ δύσκολή δουλειά.

Έχοντας 7 χρόνια εμπειρία (έχω φύγει πια) μπορώ να σου πω ότι απο τις πωλήσεις γενικά οι πώλησεις ασφαλιστικών προίοντων είναι οι δυσκολότερες που υπάρχουν.

Αν δουλέψεις με σύστημα και φτιάξεις μία καλή μαγιά πελατολογίου τότε ναι έχει καλά φράγκα.

Edit: Αν θα πας μη πας με στόχο να μείνεις πωλητής, να βάλεις στόχο unit manager και πάνω σε 3 χρόνια (δικό μου σενάριο) και να κυνηγήσεις management θέσεις.

Υπάρχουν management θέσεις, αλλά και εκεί είναι πολλοί παράγοντες για να φτάσεις.

Αν ο Διευθυντής του υποκαταστήματος στο οποίο θα δουλέψεις είναι σωστός επαγγελματίας αν αξίζεις θα προχωρήσεις.

Και ποια είναι η θέση του unit manager δηλ; Να υποθέσω ότι διαχείριζεται τους υπόλοιπους ασφαλιστές ενός τύπου ασφαλιστικών συμβολαίων;

Γενικά οι απολαβές οι μηνιαίες σε τι επίπεδα κυμαίνονται στο περίπου; Και οι προμήθειες μετά; Και το πλήθος συμβολαίων ανά έτος κατά μέσον όρον;

Εσύ γιατί τα παράτησες; Μήπως για αυτό που μου λες, ότι δεν ήταν εύκολο να πάρει κανείς προαγωγή;:rolleyes:

Δημοσ.
Παιδιά καλησπέρα, ήθελα την συμβουλή σας σε ένα θέμα. Με πήραν τηλεφώνο να συμμετασχω σε κατι εξετάσεις μίας Ασφαλιστικής Εταιρείας, με επικεφαλή των εξετάσεων έναν Επιθεωρητή Πωλήσεων... Το ερώτημά μου είναι, αν πρέπει να υποθέσω ότι όλες οι θέσεις αφορούν μονάχα σε θέσεις πωλητών ασφαλιστικών συμβολαίων...Εσείς τι άποψη έχετε; Αξίζει λέτε;:-(

Σε κάποιο υποκατάστημα θα πας για τις εξετάσεις ή στα κεντρικά τους γραφεία; 99% είναι για ασφαλιστικούς συμβούλους. Μη σε παραξενεύει που έχει εξετάσεις, σε κάποιες επιθεωρήσεις έχουν και κάτι τεστ της πλάκας πριν πας για συνέντευξη. Η μητέρα μου που είναι εδώ και πολλά χρόνια ασφαλιστικός σύμβουλος ( σύντομα θα πάρει την άδεια για συντονίστρια ασφαλιστικών συμβούλων) πριν δοκιμάσει τη τύχη της σε συγκεκριμένη ασφαλιστική δεν άντεξε, της κάνανε τα νεύρα κρόσια, πολλά τα συγγενολόγια και οι κλίκες και ξαναγύρισε στις ελεύθερες συνεργασίες με πρακτορεία.

Στις ασφαλιστικές εταιρείες υπάρχει ένα είδος χρηματοδότησης ( σαν μισθός) τους πρώτες μήνες για έναν αριθμό κάποιων συμβολαίων συγκεκριμένης αξίας ( ασφάλειες ζωής). Σε μία επιθεώρηση όμως ασφαλιστικής, θυγατρικής τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας δε τους λέγανε ποιά είναι τα κριτήρια, δηλαδή πόσα συμβόλαια, μόνο ζωής και μέχρι πότε πρέπει να τα έχουν πληρώσει οι πελάτες ( μόνο έτσι την παίρνεις τη χρηματοδότηση), χάνανε τη χρηματοδότηση, μετά απογοητεύονταν, τα παρατούσαν και μετά έπαιρναν ό,τι συμβόλαια είχανε κάνει άλλοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι. Ουσιαστικά δηλαδή κάνουν μία εκπαίδευση της πλάκας, ποντάρουν ότι οι νέοι θα φέρουν κανένα συμβόλαιο συγγενή τους ή φίλου τους και μετά θα τα παρατήσουν.

Επίσης, ό,τι και να λένε αυτοί για να φέρνουν άτομα, είναι παράνομο να δουλεύεις χωρίς άδεια ασφαλιστικού συμβούλου. Εάν κάνεις κάποια βλακεία και πεις ανακρίβειες στον πελάτη κ.λ.π. ο πελάτης μπορεί να σε τρέξει στα δικαστήρια και να σε δω χωρίς ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης τι θα πληρώσεις στο τέλος...

Δημοσ.

Σε υποκατάστημα κοντά στα κεντρικά τους γραφεία είναι... Είναι μεγάλη Ασφαλιστική.... Απλά ας μην πω όνομα δημόσια ... Οι συνεργασίες με ελεύθερα πρακτορεία τι είναι; Εγώ γιατί νομιζα ότι οι ασφαλιστές είναι υπάλληλοι Ασφαλιστικών Εταιρειών;

Ωστε αυτό σήμαινε τελικά το Χρηματοδότηση Χ μηνών; Ότι θα έχεις σταθερό μισθό μόνο για τόσο καιρό; Τα λέω καλά ή πέταξα καμία μπαρούφα;

Δημοσ.

Κοίτα, στις ασφάλειες ένας κλάδος μετράει: ο κλάδος ζωής (και πιο εξειδικευμένα το κομμάτι της σύνταξης) τα άλλα προιόντα πχ Γενικές, νοσοκομειακά, αμοιβαία είναι κράχτες κυρίως (γι' αυτό και είναι και ζημιογόνοι για την εκάστοτε εταιρία συνήθως).

Οι γενικές ασφάλειες είναι μια καλή ροή για χαρτζιλίκι, αλλά για να βγάλεις φράγκα ΦΡΑΓΚΑ απο αυτές θα πρέπει να γίνεις Βέγγος.

Τα ποσοστά είναι σχετικά με τη διάρκεια του συμβολαίου και το ποσό (για συνταξιοδοτικά μιλάω) και είναι αρκετά καλά για τα πρώτα 1-2 χρόνια καθώς μετά επειδή πρόκειται για αποταμίευση παίρνεις ελάχιστα εώς καθόλου (υπάρχει άραγέ ακόμα το δικαίωμα συμβολαιου?).

Βέβαια επειδή αυτά τα συμβόλαια είναι συμβόλαια 10ετίας + μετράνε στο χαρτοφυλακιό σου οπού αρχίζουν και παίζουν μπόνους απο ένα ποσό και έπειτα, καθώς και μπόνους διατήρησης (να μην έχεις πτώση χαρτοφυλακίου απο ένα ποσοστό και πάνω)

Edit:

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση θα σου πω τα εξής:

Είναι απο τον ΟΑΕΔ ένα ποσό της τάξης των 700 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Αν επιλέξεις να ξεκινήσεις με "μισθό" να το πω έτσι τότε για τις πωλήσεις που θα κάνεις δε θα πάιρνεις προμήθειες για όσο καιρό είσαι σε καθεστώς μισθού (κάποιοι μήνες νομίζω είναιη διάρκεια του "μισθου").

Βέβαια όλα τα προιόντα που θα πουλήσεις θα μετράνε στα χαρτοφυλάκια σου (Γενικών, Αμοιβαίων, Ζωής) κανονικά.

Μετά τη περίοδο "προσαρμογής" νομίζω ότι επιλέγεις αν θες να κάτσεις με χρηματοδότηση (νομίζω πάντα δε πολυθυμάμαι) ή να γυρίσεις κανονικά σε καθεστώς προμηθειών.

Imo και να πας με "μισθό", αν πουλάς δε θα κάτσεις σε αυτό και θα γυρίσεις σε προμήθειες σύντομα.

Δε λέει να επιλέξεις τόσο δύσκολη δουλειά για να παίρνεις ψίχουλα...go for the cheddar που λένε οι ξένοι και το cheddar είναι οι προμήθειες.

Δημοσ.

ναι λογικά για πωλητές είναι οι θέσεις, το αν υπάρχουν άλλες θέσεις δεν είναι απίθανο αλλά υποθέτω είναι άσχετο με αυτό για το οποίο έλαβες πρόσκληση

τώρα για τη δουλειά

αν κάνεις για πωλητής - μεγάλο αν -, κοιτάς πως δουλεύουν οι έμπειροι και δουλεύεις σαν σκυλί ο τομέας έχει από καλά έως απίστευτα λεφτά

όταν λέμε πωλητής όμως εννοούμε παλιού τύπου δεν εννοούμε εξυπηρέτηση, δεν έρχονται σε ένα γραφείο να σου πουν θέλω ασφάλειες

για να κλείνεις κάθε μέρα νέα ραντεβού από το πουθενά από τα οποία κάποια θα γίνονται δουλειές θέλει απτο πρωί ως το βράδυ δουλειά και μπλα μπλα

τα χρήματα δεν έρχονται με τη μία αλλά αφού χτίσεις χαρτοφυλάκιο βήμα βήμα

εκεί τα παρατάνε οι περισσότεροι μετά από λίγο ή το έχουν σαν δεύτερη δουλειά

ε επειδή λίγοι τα βγάζουν πέρα οι ασφαλιστικές και γενικά όλες οι εταιρείες που βασίζονται στις πωλήσεις παρόμοιου τύπου ζητάνε διαρκώς καλύτερους πωλητές, τα υποκαταστήματα ανοιγοκλείνουν σαν πόρτες

εξάλλου ο καθένας έχει τα όριά του στο παραμύθιασμα, η στόφα που λέμε, δεν πουλάς τόσο εύκολα κάτι όταν ξέρεις ότι εκτελείς τον άλλο εν ψυχρώ, δεν είναι καναπές να πεις καλός κακός είναι καναπές και κάθεσαι

τα πρακτορεία είναι γραφεία που λειτουργούν σαν καταστήματα - μεσίτες δλδ πωλούν προϊόντα από διάφορες ασφαλιστικές

συνήθως συνδυάζουν άλλες υπηρεσίες από λογιστικά, φοροτεχνικά, υποστήριξη, συμβουλευτικές οτιδήποτε σχετικό και έτσι εξηγείται και το γιατί να πάει ο πελάτης στο πρακτορείο, γιατί έχει συνεργασία μαζί τους ή για λόγους πρόσβασης πχ

τώρα κι εκεί οι ακριβείς συνθήκες διαφέρουν γιατί μπορεί πχ να έχει ασφαλιστή μέσα ο άλλος, σιγά η μισή ελλάδα ασφαλιστές έχουν κάνει

τα γενικά είναι όπως γράφτηκαν, για τις λεπτομέρειες πως, τι, που, ποιος κτλ εξαρτώνται από την εταιρεία, δεν είναι ακριβώς τα ίδια και εξαρτάται και από την εποχή, άλλο δίκτυο πωλήσεων και υπηρεσιών έχει μία και άλλο η άλλη εταιρεία

ποσοτικά, χρήματα βγαίνουν από πολλά προϊόντα δεν είναι ακριβώς μόνο ο κλάδος ζωής απλά τα προϊόντα συνδέονται με την πώληση, δεν πουλάς ότι γουστάρεις όποτε γουστάρεις, πολύ αργότερα με εμπειρία έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες και μπορείς να βασιστείς όπου πιστεύεις εσύ με ένα χαρτοφυλάκιο σωστά κατανεμημένο, μέχρι τότε κάθε πώληση και εμπειρία κατευθύνει την επόμενη

τώρα επειδή οι ασφαλιστικές εταιρείες ναι μεν είναι θηρία αλλά απτην άλλη ζούμε στην ελλάδα έρχονται και τα μειονεκτήματα αυτής της αντίθεσης στην καθημερινή εργασία

αλλού είναι τεράστιες οι εταιρείες αλλά αλλού δημιουργούνται προβλήματα

έλλειψη μηχανογράφησης, ωχαδελφισμός του έλληνα, η εταιρεία από την μία ως εταιρεία βασίζεται στους πωλητές και τους ζητάει να σκίζονται από την άλλη τα πρόσωπα να μην τους υποστηρίζουν και να μην συνεργάζονται μαζί τους για απλά θέματα, καταλαβαίνεις τι χαμός γίνεται οι άλλοι δεν είναι πωλητές και δεν τους ενδιαφέρει αν δυσαρεστηθεί ο πελάτης, νομίζουν πως θα έχουν δουλειά και αύριο αν δεν πουλήσουν οι ασφαλιστές

ή βγαίνει νέος άσχετος προϊστάμενος στα κεντρικά παίρνει τα νούμερα από χρονιά έκρηξη για κάποια προϊόντα πχ λόγω κάποιου νόμου πάει και το βάζει ως όριο για τη νέα παραγωγή δεν καταλαβαίνει

ή άλλο να είναι άσχετος ο διευθυντής του υποκαστήματος, να χάνει ασφαλιστές και για να ανεβάσει την παραγωγή του να σκοτώνει τους ασφαλιστές που έμειναν

οι μεγάλες εταιρείες στην ελλάδα έχουν πολλά τέτοια κωμικοτραγικά

Δημοσ.

γιατι να μην πας σε γραφειο που εχει καμμια 20αρια ασφαλιστικες ?

αναλογος την τσεπη πελατη επιλεγεις και ασφαλιστικη

Δημοσ.

Λοιπόν στην εταιρεία που ήταν η μητέρα μου το πράγμα πήγαινε ως εξής:

Πας στο επιμελητήριο βγάζεις άδεια εξάμηνη δοκίμου ασφαλιστικού συμβούλου, με το χαρτί του επιμελητηρίου πας στην ασφαλιστική και με ό,τι άλλα χαρτιά σου ζητήσουν υπογράφεις σύμβαση δοκίμου ασφαλιστικού συμβούλου. Στην εταιρεία που ήταν είχανε 18μηνη χρηματοδότηση νέου συνεργάτη, η χρηματοδότηση κυμαινόταν από 700 έως 1200 ευρώ αναλόγως του ποσού των συμβολαίων ( προυπόθεση πάντα να έχουν παραδοθεί τα συμβόλαια στους πελάτες και να έχουν πληρωθεί από τους πελάτες μέχρι κάποια ημερομηνία και να είναι συμβόλαια ζωής όχι π.χ. αυτοκινήτου ), την άδεια μπορείς να την ανανεώσεις μέχρι το 18μηνο μετά για να συνεχίζεσαι να εργάζεσαι και να πληρώνεσαι χρειάζεται να έχεις δώσει εξετάσεις και να έχεις την άδεια του ασφαλιστικού συμβούλου. Σε αυτό το διάστημα του δοκίμου δεν πληρώνεις ΤΕΒΕ ( ΟΑΕΕ) και δουλεύεις υπό την εποπτεία πιστοποιημένου ασφαλιστικού συμβούλου για να μη κάνεις κάποια βλακεία όσο δεν έχεις την άδεια του ασφαλιστικού συμβούλου. Το τελευταίο 6μηνο αν θυμάμαι καλά εκτός από τη χρηματοδότηση έπαιρνες και προμήθειες.

Αφού περάσει λοιπόν το στάδιο του δοκίμου και πάρεις την άδεια, πας κάνεις εγγραφή στο επιμελητήριο πλέον με το χαρτί επιτυχίας στις εξετάσεις και την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να έχεις.

Υπογράφεις σύμβαση ασφαλιστικού συμβούλου με την εταιρεία, προσέχεις να μην έχει καταχρηστική ρήτρα αποκλειστικότητας , ότι δηλαδή πρέπει να συνεργάζεσαι μόνο με αυτούς ( μεγάλη παγίδα αυτό). Εγγράφεσαι πλέον και στο ΤΕΒΕ και πληρώνεις εισφορές ( εκτός και αν είσαι μισθωτός σε άλλη δουλειά με ασφάλιση στο ΙΚΑ και νέος ασφαλισμένος μετά το '93 οπότε τότε παίρνεις απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ). Λογιστικά δε ξέρω τι γίνεται, υπήρχε η απαλλαγή από την τήρηση βιβλίων και στοιχείων για τους ασφαλιστικούς συμβούλους των εταιρειών και κόβανε εκείνοι εκκαθαρίσεις για τις αμοιβές σου με παρακράτηση 20 τοις εκατό. Έμαθα όμως ότι πρόσφατα καταργήσανε αυτήν την απαλλαγή οπότε λογιστικά δε ξέρω τι γίνεται πλέον.

Υπάρχουν τα bonus διατήρησης χαρτοφυλακίου, bonus προσέλκυσης νέων συνεργατών κ.λ.π. αλλά υπάρχουν και προυποθέσεις που πρέπει να τηρείς για να μη σου καταγγείλει τη σύμβαση η εταιρεία όπως διατήρηση χαρτοφυλακίου ( να μην έχεις πολλές ακυρώσεις δηλαδή οι πελάτες σου να συνεχίζουν να πληρώνουν), πόση νέα παραγωγή κάνεις το χρόνο κ.λ.π. Μόλις σε ξεζουμίσουν από την πολλή πίεση ( ιδιαίτερα αν είσαι καλός ) για παραγωγή και αρχίζεις να κλατάρεις τότε ξεκινάει ο ψυχολογικός πόλεμος και η συκοφάντηση από κάποιους ανωτέρους σου στους πελάτες ( εκεί πλέον δε μπορείτε να φανταστείτε για τι ακριβώς μιλάω και δε μπορώ να τα πω δημόσια σε ένα forum ).

Το χαρτοφυλάκιο ζωής δεν σου ανήκει ακόμα και αν ο πελάτης ζητήσει τη μεταφορά σε άλλο πρακτορείο , εάν σου καταγγείλουν την σύμβαση ή φύγεις εσύ από μόνος σου το χαρτοφυλάκιο μοιράζεται σε άλλους ασφαλιστικούς συμβούλους ( κατά προτίμηση σε συγγενείς των συντονιστών ή των διευθυντών ), τα συμβόλαια αυτοκινήτου ξέρω ότι μπορείς να τα μεταφέρεις αλλού ( να πει δηλαδή ο πελάτης με επιστολή στην εταιρεία ότι θέλω να συνεργάζομαι π.χ. με το τάδε πρακτορείο που έχει συνεργασία μαζί σας και όχι από το γραφείο agency της εταιρείας ).

Η δουλειά έχει καλά λεφτά, θέλει όμως να είσαι σε εγρήγορση να βρίσκεις νέους πελάτες, να τους κάνεις ανάλυση αναγκών, να βγάζεις προσφορές, να μη κοροιδεύεις τον κόσμο σχετικά με το τι καλύπτουν και τι όχι τα συμβόλαια , να κάνεις after- sales support ( π.χ. αν αλλάξουν οι συνεργασίες με τα συμβεβλημένα σε νοσοκομειακό να ενημερώσεις τους πελάτες ), να εξυπηρετείς για τις αποζημιώσεις ( σημαντικό αυτό το σημείο γιατί υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία στις ασφαλιστικές), να τηρείς αρχείο για όλους τους πελάτες σου , να παρακολουθείς τις πληρωμές των συμβολαίων ( μη βασίζεστε μόνο στις γραμματείς των γραφείων για αυτά) . Φροντίζεις να έχεις ποικιλία στο χαρτοφυλάκιο σου από συνταξιοδοτικά μέχρι αυτοκίνητα , άλλα έχουν μεγάλες προμήθειες στα πρώτα χρόνια, άλλες έχουν μικρές αλλά σταθερές προμήθειες.

Μετά από τρία χρόνια άσκησης του επαγγέλματος αν θυμάμαι καλά ( λιγότερα χρόνια τους πτυχιούχους ΑΕΙ) μπορείς να γίνεις συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων, δε θυμάμαι πόσα χρόνια είναι για να γίνεις πράκτορας κ.λ.π. Οι προυποθέσεις αυτές αναμένεται να αλλάξουν σύντομα και να γίνουν πιο αυστηρές . Περισσότερα για το επάγγελμα του συντονιστή δε ξέρω, τώρα ξεκινάει η μητέρα μου για αυτό, είναι στο στάδιο που θα δώσει εξετάσεις.

Σημειωτέον ότι έχω περάσει και εγώ από το στάδιο του δοκίμου συμβούλου σε ασφαλιστική αλλά με τις βλακείες που άκουγα στην εκπαίδευση, δεν άντεξα, μου ερχόταν να σκίσω το πτυχίο μου ( που δεν έχω πάρει ακόμα :P ). Μας πρήζανε με τα unit link και κάτι ηλίθια επιχειρήματα να λέμε στους πελάτες του στυλ " δεν έχει κανένα ρίσκο η επένδυση :cry: " και να λέμε φυσικά στους πελάτες ότι είμαστε εννοείται οι καλύτεροι και δε θα κλείσουμε ποτέ κ.λ.π. Μη τους πείτε τίποτα για ισολογισμούς και ζημίες και Solvency, αυτομάτως τότε γίνεστε εχθρός τους :-)

Δημοσ.

αυτά βέβαια ως προς την εργασία είναι περίληψη

πιο συγκεκριμένα η υποστήριξη πελατών (after sales) θέλει μια σελίδα ακόμη μόνη της, είναι μάλλον το μεγαλύτερο πρόβλημα

πχ συμβόλαιο που λέει ότι καλύπτει κάτι, πάει ο πελάτης να εισπράξει, παίρνει αρνητική απάντηση από κεντρικά, παίρνει τον ασφαλιστή τον βρίζει, ο ασφαλιστής τον διαβεβαιώνει, ο ασφαλιστής παίρνει τα κεντρικά πλακώνεται να τους εξηγήσει ότι τον διαβεβαίωσαν ότι καλύπτεται ότι δεν εξαιρείται πουθενά στο συμβόλαιο κτλ, αυτοί λένε όχι δεν το καλύπτει ή ότι άλλαξε από τότε κτλ χαμός στο ίσωμα

πράγματα που θα νόμιζες πως δεν δεν είναι πρόβλημα ή ότι θα λύνονταν με μια απλή ματιά στα συμβόλαια αλλά δεν είναι έτσι γιατί μπορεί να μην αναλύεται διεξοδικά κάτι πχ στα συμβόλαια και οι τύποι στα κεντρικά απλά να λένε τα δικά τους

ή να αλλάζει κάποιος διευθυντής, να βγάζει νέα προϊόντα και να σου λέει να κόψεις το λαιμό σου να αντικαταστήσεις τα προηγούμενα γιατί καταργούνται

αλλά δεν είναι ισοδύναμα ούτε στα ίδια χρήματα οπότε ή τα χάνεις ή πλακώνεσαι με τους πελάτες

πάντως από όσο παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια την πολιτική των περισσότερων μεγάλων ασφαλιστικών αναγνωρίζω σημεία πως τα οικονομικά τους είναι πολύ πολύ χειρότερα από όσο φαίνεται και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ούτε οι σχετικά υψηλά ιστάμενοι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...