Προς το περιεχόμενο

Gap year

captainf2008

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ποια είναι η άποψη σας, για το gap year?

Μπορεί να γίνει στην Ελλάδα? Σκέφτομαι να το κάνω αφού τελειώσω το πανεπιστήμιο και αφού πάω στρατό. Σε όποιον το έχω πεί με έχουν περάσει για τρελό ή ονειροπόλο. Οι γονείς λένε τα κλασσικά, μετά το πανεπιστήμιο θα πρέπει να βρεις δουλειά και τέτοια πράγματα.

Δημοσ.
Οι γονείς λένε τα κλασσικά, μετά το πανεπιστήμιο θα πρέπει να βρεις δουλειά και τέτοια πράγματα.

Στάνταρ. Όλους μας περιμένει έτοιμη θέση, διευθυντού μάλιστα. Καλύτερα να κάνει κάποιος ένα συνειδητό διάλειμμα για να ηρεμήσει και να σκεφτεί πώς θέλει να προχωρήσει, παρά να είναι σε φάση "οκ τελείωσα το πανεπιστήμιο ΠΡΕΠΕΙ να βρώ δουλειά ΤΩΡΑ" και να μη βρίσκει, ή να βρεί άσχετη απ΄ αυτό που σπούδασε.

Δημοσ.

Σκέφτομαι να το κάνω και εγώ του χρόνου όταν τελείωσω το διδακτορικό, αν όχι για ένα ολόκληρο χρόνο, για ένα εξαμηνάκι. Δεν έχω καταλήξει ακόμα τι θα κάνω αλλά ίσως ένα συνδιασμό χαλαρώματος, ταξιδίου και καμία κοινωφελής εργασίας.

Δημοσ.

To gap year δε νομίζω να φανεί και πολύ καλό στους μελλοντικούς εργοδότες , εκτός και εαν φανεί ό,τι κάτι έκανες, π.χ. πρόσθετα σεμινάρια, ό,χι ό,τι τεμπέλιαζες όλη μέρα. Πάντως και εγώ θα ήθελα να έχω την πολυτέλεια να απολαύσω ένα gap year, να κατασταλάξω τι θέλω να κάνω, να ψάξω με την ησυχία μου για δουλειά αλλά πολύ απλά δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω. Τους γονείς σου τους ρώτησες αν τους παίρνει οικονομικά να σε συντηρούν; Αν τους παίρνει και δεν έχουν πρόβλημα , πάσο.

Πάντως γενικά υποψιάζομαι ότι θα κάνουμε πολλά gap years όσοι νέοι μείνουμε στην Ελλάδα. Α και πες στους γονείς σου ότι όσοι βάζουν αγγελίες δεν πληρώνουν και απαραίτητα τους μισθωτούς, έχουν εισάγει κάτι " δοκιμαστικές περιόδους " και κάτι τρελά και κλαίγονται ό,τι δεν έχουν λεφτά. Ναι , έχουμε οικονομική κρίση αλλά στο τέλος θα μας ζητήσουνε και να τους πληρώνουμε εμείς για την τιμή που μας έκαναν να δουλέψουμε μαζί τους. Στην επόμενη συνέντευξη που θα πάω και θα μου πει ο εργοδότης να δουλεύω αμισθί μέχρι να πάρει κάποια επιδότηση κ.λ.π. θα γίνω βίαιη. :P

Δημοσ.

Εδώ στη Γερμανία πάντως είναι πολύ σύνηθες πάντως και δεν το βλέπουν καθόλου αρνητικά οι εργοδότες. Αν 1 χρόνο απλώς κολοβαρούσες είναι μη βέλτιστο, αλλά αν πεις ότι ταξίδευα και δεν ξέρω εγώ τι (και οι Γερμανοί τα κάνουνε κάτι τέτοια) είσαι μια χαρά, μη σου πω ότι το βλέπουν και θετικά γιατί δείχνουν άνθρωπο καλλιεργημένο και με ενδιαφέροντα.

Δημοσ.

Απο τον τιτλο το περασα για πολιτικο θεμα στην αρχη. :-D

Τωρα μου φαινεται πιο αστειο και απο τετοιο (για την ελληνικη πραγματικοτητα) :X

---------- Προσθήκη στις 17:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:20 ----------

Πάντως γενικά υποψιάζομαι ότι θα κάνουμε πολλά gap years όσοι νέοι μείνουμε στην Ελλάδα. Α και πες στους γονείς σου ότι όσοι βάζουν αγγελίες δεν πληρώνουν και απαραίτητα τους μισθωτούς, έχουν εισάγει κάτι " δοκιμαστικές περιόδους " και κάτι τρελά και κλαίγονται ό,τι δεν έχουν λεφτά. Ναι , έχουμε οικονομική κρίση αλλά στο τέλος θα μας ζητήσουνε και να τους πληρώνουμε εμείς για την τιμή που μας έκαναν να δουλέψουμε μαζί τους. Στην επόμενη συνέντευξη που θα πάω και θα μου πει ο εργοδότης να δουλεύω αμισθί μέχρι να πάρει κάποια επιδότηση κ.λ.π. θα γίνω βίαιη. :P

Ακριβως ετσι...

Δημοσ.

Μωρέ στην Ελλάδα από gap years άλλο τίποτα, λεφτά για ταξίδια δε βλέπω...:devil:

Ο topic starter πάντως δεν ανέφερε πουθενά για εξωτερικό, για Ελλάδα σίγουρα δεν είναι θετικό.

Δημοσ.

Η δική μου άποψη είναι πως είναι απαραίτητο για κάθε άνθρωπο σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του.

Μόνο σε μια τέτοια φάση πλήρους ελευθερίας μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει και να ξεκαθαρίσει μέσα του

όλα όσα τον αφορούν και τον επηρεάζουν.

Και όσοι το καταπολεμούν, απλά νομίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Είναι λοιπόν ευκαιρία ο πρωθυπουργός μας να καθιερώσει τον καλύτερο θεσμό ever, ο οποίος μάλιστα θα φέρει και τα αρχικά του.:-D

Τέτοια πράγματα αξίζουν επιδότηση και όχι η "πράσινη ανάπτυξη".

Δημοσ.

Καλα ολα γινονται.Αν εχεις λεφτα στην παντα η λεφτα πισω ευκολο ειναι.Και το οτι καποιος βγαζει την σχολη σε.. μια δεκαετια (που λεει ο λογος) αντι για 4 gap year θεωρειται :lol:

Αν καποιος (περα απο τον προβληματισμο για το μελλον) θελει να δοκιμασει και τα ορια του , για ενα χρονο, εδω..

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4546050&ct=2 :P

Δημοσ.
Εδώ στη Γερμανία πάντως είναι πολύ σύνηθες πάντως και δεν το βλέπουν καθόλου αρνητικά οι εργοδότες. Αν 1 χρόνο απλώς κολοβαρούσες είναι μη βέλτιστο, αλλά αν πεις ότι ταξίδευα και δεν ξέρω εγώ τι (και οι Γερμανοί τα κάνουνε κάτι τέτοια) είσαι μια χαρά, μη σου πω ότι το βλέπουν και θετικά γιατί δείχνουν άνθρωπο καλλιεργημένο και με ενδιαφέροντα.

Δανία είναι παράδοση.

Μωρέ στην Ελλάδα από gap years άλλο τίποτα, λεφτά για ταξίδια δε βλέπω...:devil:

Στην Ελλάδα είναι παράδοση να τελειώνεις τη σχολή στα διπλάσια χρόνια.. Και συνήθως με λεφτά από το σπίτι.. Αυτό πως το βλέπουν οι (Έλληνες) εργοδότες; Εγώ το βλέπω gap years...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...