FISHERAKOS Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 καλησπέρα σας, έχω να κάνω δύο ερωτήσεις: 1)θέλω να δημιουργήσω μιά βάση FTP για να μπορώ αναπάσα στιγμή να συνδεθώ απο άλλο υπολογιστή να τραβήξω αυτά τα αρχεία που θα ανεβάσω.(αν υπάρχει κάποιο manual ακριβές) 2)μπορώ να συνδέομαι στην επιφάνεια εργασίας μου οποιάδήποτε ώρα χωρίς teamviewer αλλά κάπως έτσι?? δηλαδή να μην χρειάζεται να πάρω άδεια για να συνδεθώ.Να μπένω αναπάσα στιγμή είναι ο υπολογιστής ανοιχτός ευχαριστώ!
isay Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 καλησπέρα σας,έχω να κάνω δύο ερωτήσεις: 1)θέλω να δημιουργήσω μιά βάση FTP για να μπορώ αναπάσα στιγμή να συνδεθώ απο άλλο υπολογιστή να τραβήξω αυτά τα αρχεία που θα ανεβάσω.(αν υπάρχει κάποιο manual ακριβές) 2)μπορώ να συνδέομαι στην επιφάνεια εργασίας μου οποιάδήποτε ώρα χωρίς teamviewer αλλά κάπως έτσι?? δηλαδή να μην χρειάζεται να πάρω άδεια για να συνδεθώ.Να μπένω αναπάσα στιγμή είναι ο υπολογιστής ανοιχτός ευχαριστώ! 1)Πρώτα απ΄όλα πρέπει να επιτρέψεις στα firewall σου (router και υπολογιστής) να δέχονται αιτήσεις/συνδέσεις στην θύρα 21. Επίσης πρέπει να κάνεις port forward την θύρα 21 στον υπολογιστή που θα τρέχει ο ftp server. Από εκεί και πέρα πρέπει να εγκαταστήσεις ένα ftp server (υπάρχουν διάφορες λύσεις). Προσωπικά έχω δουλέψει τον filezilla και τον TYPSoft FTP Server (για ελαφριά πράγματα). Γιατί θες να στήσεις ftp server και όχι http server; Σε υπολογιστές τρίτων υπάρχει πάντα ένας broswer και σπάνια ftp client (το ftp του dos δεν μετρα λόγω δυσχρηστίας). 2)Στο teamviewer μπορείς να ορίσεις να ξεκινάει μαζί με τα windows και επίσης να βάλεις ένα προκαθορισμένο κωδικό (π.χ. psarakas). To ID πάντα μενει σταθερό, οπότε από οπουδήποτε δίνεις το ID Και το pass Και συνδέεσαι στον υπολογιστή Αν έχεις conn-x πρέπει να κάνει κάτι ακόμα για το ftp.
FISHERAKOS Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 1)Πρώτα απ΄όλα πρέπει να επιτρέψεις στα firewall σου (router και υπολογιστής) να δέχονται αιτήσεις/συνδέσεις στην θύρα 21. Επίσης πρέπει να κάνεις port forward την θύρα 21 στον υπολογιστή που θα τρέχει ο ftp server. Από εκεί και πέρα πρέπει να εγκαταστήσεις ένα ftp server (υπάρχουν διάφορες λύσεις). Προσωπικά έχω δουλέψει τον filezilla και τον TYPSoft FTP Server (για ελαφριά πράγματα). Γιατί θες να στήσεις ftp server και όχι http server; Σε υπολογιστές τρίτων υπάρχει πάντα ένας broswer και σπάνια ftp client (το ftp του dos δεν μετρα λόγω δυσχρηστίας). 2)Στο teamviewer μπορείς να ορίσεις να ξεκινάει μαζί με τα windows και επίσης να βάλεις ένα προκαθορισμένο κωδικό (π.χ. psarakas). To ID πάντα μενει σταθερό, οπότε από οπουδήποτε δίνεις το ID Και το pass Και συνδέεσαι στον υπολογιστή Αν έχεις conn-x πρέπει να κάνει κάτι ακόμα για το ftp. με σύνδεση cyta ποια διαδικασία θα ακολουθήσω για να κάνω τον FTP server πως θα κανω forward το port και πώς θα το ανοίξω απο το firewall Ο.S windows 7 ευχαριστώ!
TheELF Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 1)θέλω να δημιουργήσω μιά βάση FTP για να μπορώ αναπάσα στιγμή να συνδεθώ απο άλλο υπολογιστή να τραβήξω αυτά τα αρχεία που θα ανεβάσω.(αν υπάρχει κάποιο manual ακριβές) Gmail Filesystem - GmailFS Αντί να μπερδεύεσαι με ftp όπως πολλή καλά λέει ο isay κατέβασε κάτι σαν αυτό. Με κάθε gmail που ανοίγεις έχεις και 7GB χώρο,και την σιγουριά(λέμε τώρα) της google. Από οπουδήποτε αλλού μπορείς να κατεβάζεις τα αρχεία σου σαν απλά atachments. 2)μπορώ να συνδέομαι στην επιφάνεια εργασίας μου οποιάδήποτε ώρα χωρίς teamviewer αλλά κάπως έτσι?? δηλαδή να μην χρειάζεται να πάρω άδεια για να συνδεθώ.Να μπένω αναπάσα στιγμή είναι ο υπολογιστής ανοιχτός Εχέμ έλα λίγο ,αν δεν χρειάζεσαι εσύ άδεια,δεν θα χρειάζεται και κανείς άλλος,θες πραγματικά κάτι τέτοιο;
FISHERAKOS Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 hehe εχεις δίκαιο απλώς μέσω Team viewer μου κολλάει η εικόνα
Bspus Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 2)μπορώ να συνδέομαι στην επιφάνεια εργασίας μου οποιάδήποτε ώρα χωρίς teamviewer αλλά κάπως έτσι?? δηλαδή να μην χρειάζεται να πάρω άδεια για να συνδεθώ.Να μπένω αναπάσα στιγμή είναι ο υπολογιστής ανοιχτός ευχαριστώ! Μπορεις αν ενεργοποιησεις το remote desktop. Φυσικα παλι πρεπει να δινεις το username και password (και πρεπει υποχρεωτικα να εχεις password) Επισης πρεπει να ξερεις το IP. Αν το IP αλλαζει συχνα μπορεις να βολευτεις με DynDNS (ψαχτο στο google) Τελος πρεπει παλι να κανεις forward οπως στο ftp αλλα την πορτα 3389
FISHERAKOS Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 ολα καλα παιδια ! Λοιπον θέλω ενα προγραμματάκι για να ανοίγω τον υπολογιστή όποτε θέλω.. για να μπορώ να μπαίνω άλλωστε και στο team viewer υπάρχει τίποτα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.