Προς το περιεχόμενο

Συνδεση σκληρου laptop σε desktop

kokotiris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, χρειαζομαι την βοηθεια σας!!

Θελουμε να συνδεσουμε τον σκληρο απο ενα παλιο λαπτοπ που τα επαιξε, στο desktop για να παρουμε μουσικη , φωτο κ.τ.λ

ο σκληρος ειναι hitachi και γραφει πανω ata/ide

Το προβλημα ειναι οτι το καλωδιο ide ειναι αρκετα "χοντροκομενο" και δεν χωραει να κουμπωσει στον σκληρο!

Πως μπορω να τον συνδεσω στο desktop!

Εχω και αυτο

http://i224.photobucket.com/albums/dd301/creative1_greek/0000.jpg

ομως δεν ταιριαζει γιατι εχει ενα pin παραπανω απο τις υοπδοχες του καλωδιου ide!!

εχει ολα τα pin διπλα δηλαδη ενω στο καλωδιο στην μεση εχει μια υποδοχη μονη!

σας παρακαλω βοηθηστε με , τι πρεπει να κανω?

υπαρχει καλωδιο ide που να εχει ολα τα πιν διπλα?

Δημοσ.

Η εικόνα δεν δουλεύει.

Υπάρχουν αντάπτορες για αυτήν την δουλειά αλλά μπορείς απλά να τρυπήσεις το σημείο εκείνο με ένα σουβλί θα δεις ότι από κάτω έχει ήδη τρύπα,λειτουργεί 100%.

Δημοσ.
Η εικόνα δεν δουλεύει.

Υπάρχουν αντάπτορες για αυτήν την δουλειά αλλά μπορείς απλά να τρυπήσεις το σημείο εκείνο με ένα σουβλί θα δεις ότι από κάτω έχει ήδη τρύπα,λειτουργεί 100%.

Να τρυπησω το καλωδιο εννοεις?

Γιατι εγω σκεφτομουν να σπασω/βγαλω το extra pin απο αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802099

:-D:-D

πριν κανω οτιδηποτε με τρυπες κ.τ.λ., κανει αυτο ?

Σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση1

Δημοσ.
Να τρυπησω το καλωδιο εννοεις?

Γιατι εγω σκεφτομουν να σπασω/βγαλω το extra pin απο αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802099

:-D:-D

πριν κανω οτιδηποτε με τρυπες κ.τ.λ., κανει αυτο ?

Σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση1

Ένα καλώδιο ide έχει 1€ ,αυτό που λες έχει 9€ εσύ τη λες να "χαλάσεις";

Βέβαια το καλώδιο δεν χαλάει,αν το τρυπήσεις εκεί που είναι η τρύπα,αν πας να σπάσεις πιν μπορεί να χαλάσεις ολόκληρο το αντάπτορα.

Το "λειψό" πιν είναι απλά για να μην βάλεις τον σκληρό ανάποδα,που ακόμα και να τον βάλεις ανάποδα δεν χαλάει απλά δεν αναγνωρίζεται,οπότε τον βάζεις ανάποδα και είσαι ok.

Δημοσ.

Ασφαλως και εχεις δικιο, απλα δεν το ειχα σκεφτει καθολου!

Λοιπον παιδια ανοιξα την τρυπα στο καλωδιο,τωρα ο ανταπτορας που εχω μπαινει κανονικα, αλλα την ακρη με το ασπρο βυσμα, που να την βαλω?Δοκιμασα 2-3 θεσεις αλλα δεν φαινεται να παιρνει ρευμα ο σκληρος!

και δεν φαινεται καθολου στο my computer!

post-58712-129063124772_thumb.jpg

post-58712-129063124774_thumb.jpg

Δημοσ.

Το άσπρο πάει σε οποιοδήποτε ελεύθερο βύσμα για ρεύμα καλά φαίνεται από εδώ.

Αν δεν παίρνει ρεύμα ο δίσκος ίσος να είναι και εντελώς καμένος.

και δεν φαινεται καθολου στο my computer!

Τώρα το είδα ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΟΡΙΣΕΙΣ ΠΡΏΤΑ ΑΠΌ ΤΟ BIOS.

Δημοσ.
Το άσπρο πάει σε οποιοδήποτε ελεύθερο βύσμα για ρεύμα καλά φαίνεται από εδώ.

Αν δεν παίρνει ρεύμα ο δίσκος ίσος να είναι και εντελώς καμένος.

Τώρα το είδα ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΟΡΙΣΕΙΣ ΠΡΏΤΑ ΑΠΌ ΤΟ BIOS.

εχμ....Δηλαδη τι να κανω στο bios?

Συγνωμη αλλα πρωτη φορα παω να κανω κατι τετοιο...

ευχαριστω για την βοηθεια!

Και κατι ακομα, τιποτα ρυθμισεις master/slave που πρεπει να κανω?

post-58712-129063124775_thumb.jpg

post-58712-129063124778_thumb.jpg

Δημοσ.

Καποια αλλη συμβουλη?

Υπαρχει περιπτωση να παω στο πλαισιο ας πουμε , και να δουν επιτοπου αν ο σκληρος ειναι καμμενος?

Μονο αυτο , οχι να τον φτιαξουν!

Η θα πρεπει να τον αφησω και να πληρωσω ενα σωρο λεφτα?

Δημοσ.

Στην πρώτη φωτογραφία που δίνεις φαίνεται ένας σκληρός,αυτός προϋπήρχε; είναι τα windows σου;

Αν,ναι τότε βάλε όλα τα άλλα σε AUTO για να ψάξει για τον σκληρό.(Στην επόμενη επανεκκίνηση)

Υπαρχει περιπτωση να παω στο πλαισιο ας πουμε , και να δουν επιτοπου αν ο σκληρος ειναι καμμενος?

Περίπτωση υπάρχει,αν και δεν νομίζω να είναι η πολιτική τους.

Δημοσ.

εχω την εντυπωση οτι παιρνει ρευμα, νιωθω κατι δονησεις αλλα πολυ απαλες!

απο το bios δεν τον ανιχνευει αυτοματα!

Παρατηρησα οτι αν πειραξω το jumper που εχει απο την μια θεση στην αλλη, την μια δεν δεν μπαινει καν στα windows παγωνει στην αρχικη σελιδα που λεει πατηστε del για bios κ.τ.λ. , ενω με την αλλη μπαινει αλλα δεν μου τον εμφανιζει πουθενα!

Επισης στο post menu μαστερ μου δινει τον σκληρο που εχω κανονικα , και απο κατω λεει secondary slave ΝONE.

τι συμβαινει,κοντευει να με τρελανει?

Σας ευχαριστω ολους ρε παιδια, ελπιζω να βρουμε λυση!

Δημοσ.

kokotiris,

κατ' αρχάς σιγουρέψου για :

α) Αν το IDE καλώδιο είναι οκ (δοκίμασέ το στον κανονικό σου δίσκο) και μετά ότι θα το συνδέσεις σωστά κι όχι ανάποδα στον δίσκο του λάπτοπ.

β) Αν όντως ο δίσκος δονείται - έστω κι "ανεπαίσθητα" όταν ξεκινά το pc (κράτα τον στο χέρι σου για ν' αποκλείσεις πιθανότητα να νιώθεις άσχετη δόνηση απ' το κουτί του υπολογιστή), αν όντως δηλαδή παίρνει ρεύμα (δοκίμασε επίσης να συνδέσεις το καλώδιο του αντάπτορα σε άλλο βύσμα του τροφοδοτικού).

γ) Αν στο BIOS, εκεί που βλέπεις τους δίσκους, αν είναι στο "auto detection" ή όχι.

δ) Αν στα Windows τυχόν φαίνεται ο δίσκος στο Device Manager.

Περιπτώσεις υπάρχουν διάφορες, πχ το να μην συνδέεις κάτι σωστά, να είναι κάποιο καλώδιο (σήματος ή τροφοδοσίας) προβληματικό, να μην έχει οριστεί κάτι στο BIOS - όπως και το να έχει ο δίσκος πρόβλημα και να μην τροφοδοτείται, ή και ακόμα και να τροφοδοτείται και ΠΑΛΙ να έχει πρόβλημα και να μην αναγνωρίζεται.

Δοκίμασε τα παραπάνω, κι αν δεν βγάλεις συμπέρασμα, πάνε σε κανένα συνοικιακό μαγαζί μπας και δε σε δαγκώσουν (χρηματικώς) αν τους πεις "παιδιά πείτε μου μόνο αν ο δίσκος δουλεύει ή όχι" (γιατί αν δεν έχεις την "σιγουριά λόγω εμπειρίας" από κοντά, ίσως να μην μπορείς ν' αποφανθείς με σιγουριά αν ο δίσκος είναι οκ ή όχι).

Φτάσε (στην καλύτερη) περίπτωση να διαπιστώσεις ότι ο δίσκος δεν είναι νεκρός, και μετά ίσως χρειαστεί να το ξαναπιάσουμε

για να ανακτήσεις δεδομένα.

Δημοσ.
πάνε σε κανένα συνοικιακό μαγαζί μπας και δε σε δαγκώσουν (χρηματικώς) αν τους πεις "παιδιά πείτε μου μόνο αν ο δίσκος δουλεύει ή όχι"

Όχι πες μου τώρα,ποιός καριόλης θα χρεώσει έστω και ένα €cent γι αυτό τον έλεγχο.:mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...