Προς το περιεχόμενο

Συνδεση σκληρου laptop σε desktop

kokotiris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εχω την εντυπωση οτι παιρνει ρευμα, νιωθω κατι δονησεις αλλα πολυ απαλες!

απο το bios δεν τον ανιχνευει αυτοματα!

Παρατηρησα οτι αν πειραξω το jumper που εχει απο την μια θεση στην αλλη, την μια δεν δεν μπαινει καν στα windows παγωνει στην αρχικη σελιδα που λεει πατηστε del για bios κ.τ.λ. , ενω με την αλλη μπαινει αλλα δεν μου τον εμφανιζει πουθενα!

Επισης στο post menu μαστερ μου δινει τον σκληρο που εχω κανονικα , και απο κατω λεει secondary slave ΝONE.

τι συμβαινει,κοντευει να με τρελανει?

Σας ευχαριστω ολους ρε παιδια, ελπιζω να βρουμε λυση!

Τον (προβληματικό)σκληρό τον έχεις στο ίδιο καλώδιο με τον κεντρικό;;;

Δες προσεκτικά της παρακάτω εικόνες .

jumpers_slave_closeup_cr.jpg

Πρέπει να μάθεις πως να ορίσεις τον "χαλασμένο" σωστά σαν SLAVE,κάπου πάνω στον δίσκο υπάρχει μια εικόνα που σου το δείχνει.

Σιγουρέψου όμως ότι και ο καλός σου δίσκος είναι MASTER.

16837_ide-cable.gif

Επίσης πρέπει να βάλεις τους σκληρούς στην σωστή σειρά έτσι όπως σου δείχνει αυτή η εικόνα.

Δημοσ.

^...μην το μπερδεύεις το ζήτημα (είναι που είναι δλδ) - απ' τις φωτό (open case & BIOS) φαίνεται ότι τον έχει secondary master (τον λαπτοπίσιο) (ενώ ο βασικός είναι primary slave, και δεν αφορά σε τίποτα και πουθενά).

...Απ' την άλλη, καλή λαβή για συμβουλή : kokotiris, απλά σιγούρεψε το/τα τζαμπεράκια (πάντα για τον Χιτάτσιμίτσικότσι λέμε) να αντιστοιχούν στη θέση (master δλδ) που (de facto και de jure και casus belli και regina rosas amat) τον έχεις.

(Το σε ποιό κανάλι είναι -primary ή secondary- ουδαμώς και σ' ενδιαφέρει, και σαφώς και μην ανακατέψεις το σλεϊβιλίκι του βασικού σου δίσκου, διότι ούτε αυτό παίζει κανένα ρόλο)

Δημοσ.
Καλησπερα παιδια, χρειαζομαι την βοηθεια σας!!

Θελουμε να συνδεσουμε τον σκληρο απο ενα παλιο λαπτοπ που τα επαιξε, στο desktop για να παρουμε μουσικη , φωτο κ.τ.λ

ο σκληρος ειναι hitachi και γραφει πανω ata/ide

Το προβλημα ειναι οτι το καλωδιο ide ειναι αρκετα "χοντροκομενο" και δεν χωραει να κουμπωσει στον σκληρο!

Πως μπορω να τον συνδεσω στο desktop!

σας παρακαλω βοηθηστε με , τι πρεπει να κανω?

υπαρχει καλωδιο ide που να εχει ολα τα πιν διπλα?

Yπάρχει αυτό:picture1ko.jpg

Αθήνα είσαι;;)

Δημοσ.

Λοιπον παιδια δοκιμασα πολλα πραγματα, jumperakia σε καθε θεση και δοκιμες master/slave κ.τ.λ, στο bios ολα αυτοματα,καλωδια απο την μια κι απο την αλλη αλλα ο δισκος πουθενα!

Να σημειωσω οτι αρκετες φορες μετα απο επανεκκινηση μου βγαζει cmos checksum error...defaults loaded και ξανακανει επανεκκινηση!

θελοντας να σιγουρευτω οτι δουλευει το IDE μηπως και εκανα καμια βλακεια και το χαλασα , εβαλα ενα σκληρο απο ενα παλιο desktop που ειχα και τον βρηκε κατευθειαν και στο bios και μεσα στο my computer.

δεν ξερω μηπως παιζει τιποτα με τον ανταπτορα, γιατι μου κανει εντυπωση που για να τον δουλεψω επρεπε να κανω τρυπα στο καλωδιο.

Δεν θα επρεπε να ηταν ο καταλληλος για ide χωρις να χρειαζεται καμια μετατροπη?

μηπως πηρα λαθος πραγμα,ξερω εγω?

Δεν μπορω αλλο,δεν ξερω τι αλλο να κανω, υπαρχει καποιο παλικαρι απο θεσσαλονικη να βρεθουμε , να μου πει εστω αν λειτουργει ο δισκος και τιποτα παραπανω?

Η αν καποιος εχει αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801762 ,να το δοκιμασουμε για να μην το αγοραζω αδικα, μιας και τα οικονομικα αυτη την περιοδο ειναι....

Φιλε barbamar απο Θεσσαλονικη ειμαι, το προμηθευτηκες απο καπου το καλωδιο?

Δημοσ.
δεν ξερω μηπως παιζει τιποτα με τον ανταπτορα, γιατι μου κανει εντυπωση που για να τον δουλεψω επρεπε να κανω τρυπα στο καλωδιο.

Απλά είναι ένα ακόμα στάνταρ πού άλλοι το ακολουθούν και άλλοι όχι,σιγά μην κάθονται τώρα να βρουν τρόπο να καλύψουν μία οπή,το καλώδιο καθ αυτού είναι το ίδιο.

Δημοσ.
Λοιπον παιδια δοκιμασα πολλα πραγματα, jumperakia σε καθε θεση και δοκιμες master/slave κ.τ.λ, στο bios ολα αυτοματα,καλωδια απο την μια κι απο την αλλη αλλα ο δισκος πουθενα!

Να σημειωσω οτι αρκετες φορες μετα απο επανεκκινηση μου βγαζει cmos checksum error...defaults loaded και ξανακανει επανεκκινηση!

θελοντας να σιγουρευτω οτι δουλευει το IDE μηπως και εκανα καμια βλακεια και το χαλασα , εβαλα ενα σκληρο απο ενα παλιο desktop που ειχα και τον βρηκε κατευθειαν και στο bios και μεσα στο my computer.

Δεν μπορω αλλο,δεν ξερω τι αλλο να κανω, υπαρχει καποιο παλικαρι απο θεσσαλονικη να βρεθουμε , να μου πει εστω αν λειτουργει ο δισκος και τιποτα παραπανω?

Η αν καποιος εχει αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801762 ,να το δοκιμασουμε για να μην το αγοραζω αδικα, μιας και τα οικονομικα αυτη την περιοδο ειναι....

Φιλε barbamar απο Θεσσαλονικη ειμαι, το προμηθευτηκες απο καπου το καλωδιο?

Κρίμα,είμαι Αθήνα.

Το παπαράκι που έβγαλα φωτό,είναι ένα εξαρτηματάκι από μια συσκευή που κάνει τον ΑΤΑ->USB,το άλλο που postάρησες link εσύ,να το αποφύγεις,γιατί έχω χαλάσει δυό δίσκους με δαύτο και παίζει να είμαι ο μόνος που πήρε μετρητά απ' το e-shop τα λ7 που έδωσα να το αγοράσω...:mrgreen:

Δημοσ.
Απλά είναι ένα ακόμα στάνταρ πού άλλοι το ακολουθούν και άλλοι όχι,σιγά μην κάθονται τώρα να βρουν τρόπο να καλύψουν μία οπή,το καλώδιο καθ αυτού είναι το ίδιο.

(σόρι αλλά) άκυρο το ποστ - όμως βοήθησε να σκεφτώ κάτι που δεν του είχα δώσει καθόλου σημασία :

(βασικά δεν έδωσα σημασία, γιατί κάτι άλλο είχα καταλάβει όταν λέγατε για τρύπες κτλ)

kokotiris, δεν πήρες λάθος πράμμα - σε λάθος καλώδιο πας να το συνδέσεις : σε "80άρι IDE" δηλαδή, ενώ ο αντάπτορας (αυτός τουλάχιστον) παίρνει "40άρι" (ULTRA ATA 16/33 δλδ). Τα οποία φυσικά και έχουν άλλη δομή από τα ULTRA ATA 66/100/133 (τα παλιά και "χοντροκομμένα" καλώδια, έχουν όλες τις...τρύπες τους ανοιχτές :P).

Eίτε κοιτάς να βρεις τζαμπέ ένα τέτοιο, είτε το παίρνεις με μισό-ένα ευρώ, και (αν ο δίσκος όντως δεν έχει πρόβλημα), τέλος.

Δημοσ.

Όχι παιδί μου, είπαμε : και τα δυο για ΆΙΝΤΕ (IDE) δίσκους είναι.

Kαι οι δυο ATA καλωδιοταινίες δηλαδή. Η μία που 'χε πρωτοβγεί, είχε 40 χαλκοδιαδρομές, κι έφτανε για να υποστηρίξει μέχρι 33MB/sec tranfer rate (UDMA 2 δλδ). E όταν εξελίχθηκε το πρωτόκολλο, και πήγε στα 66ΜΒ/sec -UDMA 4- (κι έφτασε και μέχρι και τα 133 όπου και τερμάτισε τις δυνατότητές του και μετά πήγαμε SATA), άλλαξαν και οι καλωδιοταινίες. Είχαν 80 συρματάκια πλέον, και η σχέση μεταξύ τους κι αυτή άλλαξε (δεν είναι "τυχαίο" που "η μια τους τρύπα είναι κλειστή").

Eξ' ου κι αν βάλεις μία 40άρα τέτοια σε ATA133 κονέκτορα μητρικής (που είναι και οι περισσότεροι εδώ και χρόνια πολλά), και συνδέσεις έναν δίσκο UDMA 133, στα 33 θα παίζει...

Το λοιπόν, καμμία σχέση με τις καλωδιοταινίες για φλόπι, αυτή που θες.

Δες πχ στο e-shop μιας τέτοια, που την έχουν πρώτη-πρώτη στις καλωδιοταινίες, και κάνει ένα Ευρώ.

...μόλις τώρα πρόσεξα το λινκ σου - ναι αυτήν ακριβώς λέω.

Δημοσ.

τετοιο μου φανηκε οτι εχει το pc για συνδεση floppy γιαυτο το ειπα!!

Αν ειναι οντως το ιδιο δυστυχως ουτε αυτο κανει.

Ευχαριστω και παλι θα το δοκιμασω κι αυτο και βλεπουμε... :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...