NickTG Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Για πες μας λοιπον τη μεση σου καταναλωση. Εγω με το Grande Punto 1.4 ειχα 7.2 με 90% κινηση σε πολη. PS: Τωρα με το 1.75 Lancia εχω ~17 σε πολη, αλλα δε το λεμε Τι εννοείς πόλη; Γιατί η Fiat για το δικό σου δίνει 7.5 κατανάλωση πόλης που είναι για ιδανικές συνθήκες. Αν και δεν είναι το πιο ενδεικτικό παράδειγμα μπορείς να δεις την κατανάλωσή μου εδώ: http://www.spritmonitor.de/en/detail/379535.html Να αναφέρω εδώ ότι το αμάξι έχει πάνω μπουζί που θα έπρεπε να τα έχω αλλάξει στις 100.000χλμ κάτι που είναι πιθανό να επιβαρύνει την κατανάλωση.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Εχεις δικιο, 7.2 ειχα με περιπου 3/4 κινηση στη πολη και 1/4 σε επαρχιακους δρομους, δηλαδη το ~75% και οχι 90% που ανεφερα πριν, λαθος εκτιμηση. Σε αμιγως κινηση πολης η καταναλωση επαιζε 7,5 εως και 8,2 αναλογα με το ποδι μου καθε φορα. Δηλαδη τα 7.5 δεν σου φαινονται πολλα για κινητηρα 1242 κυβικων;
NickTG Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Εχεις δικιο, 7.2 ειχα με περιπου 3/4 κινηση στη πολη και 1/4 σε επαρχιακους δρομους, δηλαδη το ~75% και οχι 90% που ανεφερα πριν, λαθος εκτιμηση.Σε αμιγως κινηση πολης η καταναλωση επαιζε 7,5 εως και 8,2 αναλογα με το ποδι μου καθε φορα. Δηλαδη τα 7.5 δεν σου φαινονται πολλα για κινητηρα 1242 κυβικων; Ρωτάω και πάλι. Τι εννοείς κίνηση πόλης; Για τον τρόπο που το πάω όχι. Μια χαρά είναι. Επίσης δεν παίζουν ρόλο μόνο τα κυβικά αλλά και τα άλογα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Παιζουν ρολο πολυ περισσοτερο τα κυβικα απο τα αλογα. 900cc fiat twinair (w/ turbo), 85PS, μεση καταναλωση (μικτος κυκλος/τυποποιημενη): 4,1 lt/100km Κινηση πολης εννοω να πάω απο το σπιτι μου στη σχολη, που δεν βγαινω καθολου απο την πολη. Σε αυτη περιλαμβανονται τα εξης: 1) Λεωφορος Πεντελης (νεκρα-πρωτη-νεκρα-πρωτη) 2) Λεωφορος Κηφισσου (συνηθως μεση 40km/h), υπαρχουν και κομματια που πιανεις 70-80, αλλα και κομματια που ακινητοποιεισαι. 3) Εξοδος αιγαλεω μεχρι τη σχολη (νεκρα-πρωτη-νεκρα-πρωτη).
NickTG Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Ανάλογα πως κινείσαι. Στις τυποποιημένες μετρήσεις παίζουν πιο πολύ ρόλο τα κυβικά γιατί γίνονται σε χαμηλές στροφές. Όταν αξιοποιείς τον κινητήρα μετράνε και τα άλογα. Επίσης μου συγκρίνεις ένα φετινό κινητήρα με κάποιον που ξεκίνησε καριέρα πριν 20 χρόνια. Μήπως θυμάσαι μέση ταχύτητα για τη συγκεκριμένη διαδρομή; Γιατί με τόση πρώτη-νεκρά που έγραψες αμφιβάλλω αν βγάζει τέτοια κατανάλωση.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Το μονο που θυμαμαι μαμ ειναι οτι οταν πηγα να μετρησω καταναλωση για τετοιες περιπου διαδρομες με το νυν αμαξι (με την ... πατροπαραδοτη μεθοδο του ''τιγκαρε ρεζερβουαρ - δες τι λεει, δες χιλιομετρα που εχεις γραψει και διαίρεσε"), ειδα ενα ξεγυρισμενο 18,5 lt/100km (15 σε μικτη και 12 σε αυτοκινητοδρομο με 130km/h), και μου γυρισε το ματι 37 τουμπες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.