nikos66 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Εχω τον AMD Phenom II X4 965 Black Edition - με την ορίτζιναλ ψύκτρα και χωρίς να έχω πειράξει τίποτα. Τώρα τελευταία, επειδή άρχισε να με ενοχλεί ο θόρυβος, άρχισα να κοιτάω τις θερμοκρασίες για να ρυθμίζω τις στροφές του ανεμιστήρα από το πρόγραμμα της AsRock, το OC Tuner. Και από ό,τι διαβάζω δεξιά και αριστερά, σαν να μου φαίνεται ότι οι θερμοκρασίες μου δεν μου τα λένε πολύ καλά. Ποτέ δεν έχω δει κάτω από 46-47 βαθμούς στη cpu, ενώ η εικόνα από το speedfan που επισυνάπτω είναι σύνηθες. Σας φαίνονται φυσιολογικά; Παρεμπιπτόντως, έτσι κι αλλιώς, λόγω θορύβου, σκέφτομαι να αλλάξω ψύκτρα. Τι προτείνετε; (Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά τόπικ ανοιχτά για το θέμα, διάβασα διάφορα αλλά , συγνώμη, τα έχασα λίγο...) ΥΓ. Επί τη ευκαιρία, μήπως έχει υπόψη του κανείς κάποιον τεχνικό/μαγαζί στην περιοχή του Γουδιού, που να είναι καλό παιδί και να μη... δαγκώνει; Εχω διαβάσει ότι δεν είναι κάτι δύσκολο η αλλαγή ψύκτρας, αλλά δεν είμαι καλός σε... χειρουργικές επεμβάσεις και επειδή το pc είναι εργαλείο δουλειάς δεν έχω διάθεση για πειράματα. Κερνάω φυσικά και καφέ
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Οι θερμοκρασια του επεξεργαστη οντως δεν ειναι πολυ καλη.Καλα ειναι να κοιταξεις παστα και αν ειναι σωστα τοποθετημενη η ψυκτρα.Εχεις δοκιμασει και αλλο προγραμμα πχ Everest ή μονο το speed fan και το ASRock oc Tuner?Μου φαινεται λιγο δυσκολο παντως 47 βαθμοι σε στοκ 965.Αυτο το 69 που βλεπω idle ειναι ή full load? Ψυκτρα κοιτα την CoolerMaster Hyper 212 Plus.Πολυ καλη,αθορυβη και φτηνη.
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μου φαινεται λιγο δυσκολο παντως 47 βαθμοι σε στοκ 965. Τι εννοείς εδώ; Ως μεγάλο ή ως μικρό το 47; Οχι, δεν έχω δοκιμάσει everest. Speed fan, ASRock oc Tuner και AMD OverDrive. To Over Drive ¨εχω παρατηρήσει δείχνει πάντα λίγο χαμηλότερη τιμή, τώρα στο 44 πχ, ενώ τα άλλα δύο δείχνουν 48. Και τώρα είναι στο 11% ο cpu. Δεν ξέρω για την πάστα. Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δεν το επιχειρώ να το ανοίξω μόνος μου. Για αυτό ψάχνω να βρω και κάναν τεχνικό στα μέρη μου. Πάντως τον έχω ένα χρόνο, αν λέει κάτι αυτό. Ναι, την ψύκτρα αυτή την είδα και σε άλλα τόπικ και τη σημείωσα. Το κακό είναι ότι στο πλαίσιο είναι μονίμως αναμένεται σύντομα.....
ColdFusion Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Τι εννοείς εδώ; Ως μεγάλο ή ως μικρό το 47; Οχι, δεν έχω δοκιμάσει everest. Speed fan, ASRock oc Tuner και AMD OverDrive. To Over Drive ¨εχω παρατηρήσει δείχνει πάντα λίγο χαμηλότερη τιμή, τώρα στο 44 πχ, ενώ τα άλλα δύο δείχνουν 48. Και τώρα είναι στο 11% ο cpu. Δεν ξέρω για την πάστα. Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δεν το επιχειρώ να το ανοίξω μόνος μου. Για αυτό ψάχνω να βρω και κάναν τεχνικό στα μέρη μου. Πάντως τον έχω ένα χρόνο, αν λέει κάτι αυτό. Ναι, την ψύκτρα αυτή την είδα και σε άλλα τόπικ και τη σημείωσα. Το κακό είναι ότι στο πλαίσιο είναι μονίμως αναμένεται σύντομα..... πραγματικα πολυ υψυλες θερμοκρασιες για τετοια εποχη ,βαλε ενα screen shot απο το cpu-z να δουμε και ποσο vcore εχεις...
Alkaloid Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτό εννοείς, ε? Αυτο εννοουν αλλα φροντισε την ωρα που θα τραβας το SS ο επεξεργαστης να ειναι full stressed ωστε να δουμε το max vcore που πιανεις. Στο συγκεκριμενο ss το clock του επεξργαστη ειναι minimum, κατα συνεπεια το ιδιο και το vcore του, αρα δε μας βοηθα να συμπερανουμε αν το vcore του επεξεργαστη σου ανεβαινει παραπανω απο οσο πρεπει σε load συνθηκες. Μια ερωτηση. Την ωρα που τραβηξες αυτο το ss ειχες παλι 69C?
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτο εννοουν αλλα φροντισε την ωρα που θα τραβας το SS ο επεξεργαστης να ειναι full stressed ωστε να δουμε το max vcore που πιανεις. Στο συγκεκριμενο ss το clock του επεξργαστη ειναι minimum, κατα συνεπεια το ιδιο και το vcore του, αρα δε μας βοηθα να συμπερανουμε αν το vcore του επεξεργαστη σου ανεβαινει παραπανω απο οσο πρεπει σε load συνθηκες. Μια ερωτηση. Την ωρα που τραβηξες αυτο το ss ειχες παλι 69C? Οχι, στο 48-50 ήταν. Υπάρχει κάνα κόλπο να το πάω τον επεξεργαστή σε full load? Ή απλά αρχίζω και τρέχω ό,τι πιο βαρύ πρόγραμμα έχω;
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Οχι, στο 48-50 ήταν. Υπάρχει κάνα κόλπο να το πάω τον επεξεργαστή σε full load? Ή απλά αρχίζω και τρέχω ό,τι πιο βαρύ πρόγραμμα έχω; Αυτο κανε.Οι 47 βαθμοι μαλλον idle ειναι οποτε ειναι υπερβολικη θερμοκρασια.Σκεψου εγω με τετοιον επεξεργαστη στα 3,5 εχω 32-33 idle χωρις c'n'q.Τρεξε οπως ειπες κατι βαρυ να δουμε το ρευμα. ---------- Προσθήκη στις 14:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:38 ---------- Οχι, στο 48-50 ήταν. 50 βαθμοι με c'n'q και 1Volt ρευμα?Κατι δεν παει καθολου καλα.
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Οκ, τον φόρτωσα και σας ανεβάζω δύο σκρινσοτ από cpuz και speedfan. O υπολογιστής γενικά με το που ανοίγει οι θερμοκρασίες είναι στο 60+. Τρέχει ο ανεμιστήρας σε φουλ και μετά από λίγο το ρίχνει στο 47-50. Και μονιμοποιείται εκεί εκτός αν αρχίζω και τρέχω πολλά προγράμματα. Εχω ρυθμίσει να τρέχει σε χαμηλές στροφές (γύρω στις 2500) αν είναι κάτω από 55, για να μη μου σπάει τα νεύρα.
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Και κάτι άλλο που μου φάνηκε παράξενο. Αυτή τη στιγμή δεν τρέχω τίποτα ουσιαστικά, αλλά ο cpu είναι στο 32% load. Σας βάζω σκρινσοτς, δεν ξέρω, μπορεί να λέω βλακεία και να μην έχει σχέση, αλλά μου φάνηκε παράξενο. Και η θερμοκρασία 62-63.
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπον ειναι γεγονος οτι η μητρικη δινει πολυ ρευμα.1,5 volt σχεδον για στοκ 965 ειναι πολυ.Σιγουρα μπορει να δουλεψει και με πολυ λιγοτερο.Οι θερμοκρασιες ειναι πολυ χαλια.Επισεις δεν δικαιολογειται χωρις να τρεχεις τιποτα οπως λες ο επεγεργαστης να ειναι στο 30%.Πατα alt+ctrl+del και πηγαινε στην εναρξη διαχειριση εργασιων,εκει κοιτα ποια εργασια σου τρωει επεξεργαστικη ισχυ και τερματισε την.Κοιτα και ποια ειναι να δεις τι ρολο παιζει,δλδ ειναι καποιο προγραμμα ή τιποτα αλλο. Τωρα επειδη δυσκολευομαι να πιστεψω αυτες τις θερμοκρασιες που βλεπω(χωρις να αποκλειω τιποτα ομως) πες μου λιγο ποια μητρικη εχεις.
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτή εδώ της ASRock M3A785GXH/128M http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3A785GXH/128M Αυτή τη στιγμή είμαι εντάξει όσον αφορά την ισχύ. Εχω καμιά 15αριά tabs firefox ανοιχτά, utorrent, και τρία τέσσερα κείμενα Open και είναι στο 9-10%. Στο προηγούμενο post που έβαλα screenshot από το taskmanager ήταν το πρόβλημα. Μου το κάνει κάποιες φορές - νομίζω ότι γίνεται από τον firefox.
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτή εδώ της ASRock M3A785GXH/128M http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3A785GXH/128M Αυτή τη στιγμή είμαι εντάξει όσον αφορά την ισχύ. Εχω καμιά 15αριά tabs firefox ανοιχτά, utorrent, και τρία τέσσερα κείμενα Open και είναι στο 9-10%. Στο προηγούμενο post που έβαλα screenshot από το taskmanager ήταν το πρόβλημα. Μου το κάνει κάποιες φορές - νομίζω ότι γίνεται από τον firefox. Λοιπον ειναι η τυχερη σου μερα.Εχουμε ιδια μητρικη.Οταν μπορεις θελω να κανεις ενα restart και να μπεις στο bios για να δουμε πιο bios εχει η μητρικη.Επισεις θα σου προτεινα μιας και οι ASRock εχουν ενα μικρο θεματακι με το να δινουν παραπανω ρευμα οταν η επιλογη ειναι στο auto,να αρχισεις να ριχνεις σιγα σιγα το ρευμα για να δουμε αν αλλαξει κατι.
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Θα κάνω τώρα ριστάρτ. Απλά δεν ξέρω πώς ρίχνω ρεύμα για να το ρίξω. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και το ενδιαφέρον!
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Απλά δεν ξέρω πώς ρίχνω ρεύμα για να το ρίξω. Θα σου πω εγω.Γι' αυτο ειπα οτι ειναι η τυχερη σου μερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.