Προς το περιεχόμενο

overclocking σε nvidia gtx 285..

hammerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα και παλι..

λοιπον..εχω μια καρτα γραφικων twintech gtx 285 1gb ram και σκεφτομαι αφου

μαλλον παει για αναβαθμιση , να ασχοληθω λιγο με το oc μαζι της , ετσι για να μπω

λιγο στα βαθεια και να μαθω βημα βημα πως και τι..

θελω να μου πειτε πως θα ξεκινησω για να μην χασω τον χρονο μου τσαμπα.

τι προγραμματα θα χρειαστω αν υπαρχει καποιο θεμα απο drivers και γενικα

οτι χρειαζομαι για να προχωρω βημα βημα μεχρι να βρω τα maximum settings

που αντεχει η καρτα..

εχω ηδη κατεβασει τα 3dmark06,furmark και ενα s/w που κανεις oc ευκολα ειναι

το : Nvidia Inspector 1,92

Δημοσ.

μεχρι να μου απαντησει καποιος κοιταζα να δω μηπως βρω κατι παρομοιο και ειδα οτι αυτο το afterburner

ειναι κλειδωμενο ? κανει για την δικια μου ? ειδα οτι παιζει να πειραξεις και το voltage...

το afterburner τα κανει ολα ?

Δημοσ.

α ωραια ! το κατεβασα απο guru3d το v.2.00 και ειχε μεσα και το kombustor...καλυτερο απο furmark ? βλεπω οτι μοιαζουν πολυ απλα λεει msi αντι του μεγαλου χνουδωτου donut...

Δημοσ.

οκ..οποτε..τι κανω τωρα ?

αρχιζω να ανεβαζω το πυρηνα πρωτα μεχρι να σκασει με βηματα των 5mhz ?

και μετα με την σειρα τις μνημες ?

τον πυρηνα τον ανεβαζω κλειδωμενο με shaders ?

---------- Προσθήκη στις 17:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:32 ----------

α το voltage το εκανα unlocked αλλα δεν..παραμενει locked ! μου χρειαζεται σε 1η φαση ξεκλειδωτο ?

Δημοσ.

Ανεβα 60-70mhz αλλα μονο τον πυρηνα για αρχη.Πρωτα θα βρεις τον stable πυρηνα και μετα θα ανεβασεις το memory.

15 λεπτακια Furmark η Kombustor για να τσεκαρεις θερμοκρασιες και stability.

Ειναι κλειδωμενο απο το Bios της καρτας.

Δημοσ.

οκ μετα θα ανεβασω και την μνημη 60-70mhz ?

το bios θα χρειαστει να το ξεκλειδωσω ? με bios update με αλλο modified αρχειο ?

Δημοσ.

Για να ξεκλειδωσει το Voltage θα πρεπει να κανεις flash bios και αν το κανεις χανεις την εγγυηση.

Βασικα δεν ξερω αν μπορεις να κανεις και overclocking με αυτο το Bios,ενας φιλος με GTX275 δεν τον αφηνε να ανεβει ουτε mhz.

Εαν δεν ανεβαινει δοκιμασε αυτο:

Πηγαινε στο φακελο του MSI afterburner ανοιξε το αρχειο CFG με notepad και αλλαξε το EnableUnofficialOverclocking απο 0 σε 1.

Δημοσ.

λοιπον..εχω λιγο χρονο να συνεχισω και θελω να ρωτησω το εξης..

κατα την διαρκεια των δοκιμων να εχω ανεμιστηρακι στο 100% η στο αυτοματο ?

Δημοσ.

Κατσε να σου δωσω stable ρυθμισεις για την καρτα επειδη ειναι το απλο μοντελο και οχι το Τop που παει λιγο πιο πανω

GPU:730Mhz

RAM:1400-1402Mhz

Τωρα αφου σου ειναι stable αυτα τα 2 αρχιζεις και παιζεις με τους shaders εμενα σταθεροποιειται στα 1575Mhz

απο κει και περα δοκιμασε μεχρι 1620Mhz και δες που καθεται καλα(Εμενα ας πουμε 1620 εκατσε με την Gpu στα 718).Πιο πανω μη το δοκιμασεις δεν πανε αυτες

(Μη δοκιμαζεις ας πουμε να ψηλωσεις GPU και να αφισεις shaders απεξω γτ δεν λειτουργει σωστα)

Τωρα για το φουρφουρι εξαρτατε απο το κουτι σου εγω το αφηνω auto και παει 86-89C

---------------------------------

edit:Ολα τα ανωτερο ειναι χωρις να πειραξεις ρευματα στη καρτα

Δημοσ.

δηλαδη μου λες να παω να δοκιμασω κατευθειαν αυτες τις ρυθμισεις ?

με unlock τα shader και μετα να παιξω μονο με ανεβασμα shader ?

αλλα ανα ποσα mhz να δοκιμαζω ?

ρευματα δεν ξερω να πειραζω..ειχα κανει καποτε oc σε μια 8800gtx και nibitor,

με παρομοιο τροπο γινεται και εδω ?

Δημοσ.

Nαι αν θελεις δοκιμασε τα κατευθειαν απλα στα λεω για να ξερεις που κινησε με αυτη τη καρτα!

Αν ας πουμε βαλεις τον πυρηνα 720-730 και αφισεις τουs shaders στοκ θα εχεις χειροτερα αποτελεσματα(τουλαχιστον σεμενα ετσι εγινε).

Η μνημη παραπανω δεν παει κρασαρει οποτε πες πως αυτο ειναι fix.

Καλο ειναι να ανεβαζεις με vid 5Mhz τη φορα αν και απο τη στιγμη που δε πειραζεις ρευματα δεν παθαινει κατι αλλα λεμε τωρα

Το ιδανικο παντως για αυτη τη καρτα ειναι 730/1620/1404 αναλογος το κομματι βεβαια

Ρευματα νομιζω πως χρειαζεται flashαρισμα του bios και δεν το κατεχω.

Γνωμη μου παντως ειναι πως δεν εχει και τοσο νοημα να πειραξεις ρευματακια απο την αποψη οτι δεν εχει και πολυ ψωμι η υποθεση τα 80-90Mhz στο πυρηνα ειναι μια χαρα ανεβασμα για το βελινεκες της καρτας,μπορει να της δωσει λιγους μηνες ζωης ακομα(τουλαχιστον σε ενα συστημα σα το δικο μ)αν και πιστευω πως ειναι Outdated πλεον :/

Mιας που αλλαζεις καρτα ομως ας της πιεις το αιμα :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...