Προς το περιεχόμενο

Η Sony Ericsson σταματά την παραγωγή smartphones με Symbian


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mα αν δεν θες μεγαλο κινητο με οθονη και touchscreen τοτε δεν θα παρεις smartphone. Παιδια χαλαρωστε. δεν ειπε οτι θα κοψει γενικα το symbian, ειπε οτι θα το κοψει απο τα smartphones. Τα απλα κινητα θα μεινουν ως εχουν, εκτος και αν νομιζετε οτι το k800i για παραδειγμα ειναι smartphone

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σαβούρα ο ένας, καιρός ήταν να ξεμπερδέψουμε ο άλλος, σιγα ρε παιδιά τόσο βάρος σας ήταν πια? Δε θέλουν όλοι touch-screen κινητά με μεγάλες οθόνες που να τα χρησιμοποιούν ως υπολογιστές. Οκ πέρασε πια η μπογιά του αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και τελείως. Για τους χρήστες που ήθελαν μια σχετικά προσιτή οικονομικά συσκευή με επιπλέον λειτουργίες ήταν η καλύτερη λύση. Ξεχάσαμε κιόλας το nokia ovi maps με την δωρεάν πλοήγηση, την αναπαραγωγή flash με τον skyfire, υποστήριξη mail με exchange integration, ενσωματωμένο sip client, ευκολία στο συγκχρονισμό, αναπαραγωγή media με οποιδήποτε σχεδόν codec και πόσα άλλα και μάλιστα αρκετό καιρό πριν...? Και όλα αυτά σε συσκευές με τιμές πολύ πιο προσγειωμένες και σε συσκευές που χωρούσαν εύκολα στην παλάμη. Ξέρω, τα δεδομένα πλέον άλλαξαν, ούτε εγώ χρησιμοποιώ το λειτουργικό αυτό πια και δε προσπαθώ να ξεκινήσω οποιαδήποτε διαφωνία, postαρα απλά για κάποιους φίλους του forum που το παρουσιάζουν ως σκουπίδι...

Σαβουρα το είπα, αλλά αν προσεξες, γράφω και οτι για την εποχή του μια χαρά ήτανε. Δυστυχώς ή ευτυχώς όλα τα πράγματα εξελισονται. Και εμένα το dos μου άρεσε σε πολλά, αλλά αμα δεις άνθρωπο να το χρησιμοποιεί σήμερα θα γελάς.

Σήμερα καλώς ή κακώς δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μια εποχή πρόσφερε, γι αυτο και πούλησε πολύ.

Η εξαφάνιση του σιγά σιγά είναι αναπόφευκτη άσχετα απο την οποιαδήποτε ανακοίνωση στης οποιαδήποτε εταιρίας.

Και μην κάνετε σύγκριση με το android. Είναι ενα πολύ ποιο καινούριο και πολύ ποιο εξελιγμένο λειτουργικό γι αυτο και ανεβαίνει συνέχεια. Δε θα παραξενευτω αν το πάρει και η nokia κάποτε.

 

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενταξει, οτι και να λεμε το symbian ολοκλήρωσε τον κύκλο του και ως ενα σημείο φταίει και η νοκια που δεν φροντισε να το εξελιξει περαιτέρω για να έρθει στα μέτρα της σύγχρονης εποχής...Το 3 θα φερει αρκετες βελτιώσεις, και αναμένεται πολύ σύντομα το symbian 4 αλλα νομίζω οτι πλέον είναι λίγο αργά για να γυρίσει το κλίμα, όχι γιατί σαν λειτουργικό δεν αξίζει, ή δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό, αλλά γιατί αυτή τη στιγμή το android έχει τo momentum, όλα τα φώτα στραμένα πάνω του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα δεν είναι θέμα τόσο ξεπερασμένου Gui είναι θέμα συμμαχιών.

Στο Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5, οπως και σε Windows Mobile 6.1 - 6.5 μπορείς να φορτώσεις άμα θες Sense Gui και να εχεις ενα απο τα καλύτερα shell που υπάρχουν στο κινητό σου για τις βασικές του λειτουργίες.

Το Sense για μένα είναι πιο σύγχρονο και απο το default android gui και απο το ios και απο αυτό που ετοιμάζει τώρα η Microsoft.

Αρα απο τι στιγμή που εχεις ενα λειτουργικό που μπορεί να τρέξει εφαρμογές το ίδιο καλά με τα άλλα και μπορείς να το κάνεις να φαίνεται οπως θες το θέμα σου δεν είναι το αν δείχνει ξεπερασμένο ή όχι.

Το θέμα είναι αν μπορείς μέσω μάρκετινγκ να παρουσιάσεις τις συσκευές σου ως must have και να τραβήξεις developers για την πλατφόρμα σου για να κάνεις μέσω του store σου έσοδα απο εφαρμογές και να φτιάξεις εγκατεστημένη βάση που να μπαίνει με τις συσκευές σου στο net.

Την εγκατεστημένη βάση το symbian την εχει, τους developers εχει χάσει γιατί λόγο συμμαχιών και μάρκετινγκ τους προσέλκυσε το android και το ios.

Χωρίς πλεονέκτημα σε εφαρμογές και μάρκετινγκ αρχίζει και χάνει το πελονέκτημα της εγκατεστημένης βάσης...

Οι κατασκευαστές θέλουν applications για τις συσκευές τους και εγκατεστημένη βάση.

Λογικό είναι να πηγαίνουν όπου υπάρχουν αυτά τα 2.

Τώρα η nokia αν θέλει να μείνει στο χώρο των λειτουργικών προγραμμάτων εκτός απο τον χώρο των συσκευών κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει με συμφωνίες να φτιάξει την κατάσταση μόνη της.

Φυσικά όποιος δεν καταλαβαίνει τι είναι πιο σημαντικό για την nokia να πουλάει απλά συσκεύες ή να πουλάει ενα λειτουργικό σύστημα το οποίο να 'ναι ευρέως αποδεκτό και χρησιμοποιείται απο μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανα την υφήλιο είναι στενόμυαλος.

Η google και η microsoft είναι εταιρίες software βασικά και είναι δυο απο τους μεγαλύτερους κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας.

Εχουν πληροφορίες για τον καθένα μας, μπορούν να επηρεάζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη και εχουν απίστευτα κέρδη απο έσοδα διαφημίσεων παράγοντας προϊόντα που είναι 100% άυλα.

Κοινός το λειτουργικό σύστημα είναι η εξουσία και η δύναμη και τα χρήματα απο τις συσκευές απλά ενα χαρτζιλίκι.

Εμας σαν Ευρωπαίους μας συμφέρει το symbian να πάει καλά ώστε να διατηρήσουμε κάπως την αυτονομία μας στο χώρο του κυβερνοδικτύου.

Επεξ/σία από yiannis_1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...