Alkan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα, Έχασα σχεδόν όλη τη μουσική μου που είχα στους δίσκους μου, αναλυτικότερα… λειτουργικό WinXP SP3 Gr (Γνησιότατο). Εγκατεστημένο σ’ένα WD 160GB ATA100(Master) 1Partition. Σ’ αυτόν έκανα όλα τα Audio rip μου, ταξινόμηση κλπ κλπ και μετά τα μετέφερα στον D:\ WD 3200JB ATA100(Slave) 1Partition. Κάποια στιγμή γέμισε 320αρις D & αγόρασα έναν WD 500GB SATA2. Τον οποίο πρόσθεσα στο σύστημα μετατρέποντάς τον ως δυναμικό μαζί με τον παλαιό 320, αποκτώντας έτσι έναν νέο D:\ 800τοσα GB. Με βόλεψε πολύ η μετατροπή των 2 δίσκων παλαιού 320GB & νέου 500GB για να μην έχω άλλα εδώ & άλλα εκεί & μπερδεύομαι και εμφανίζει πολλά partition στον Η/Υ μου. Προχθές όμως στα καλά καθούμενα τον παλαιό D:\ WD 3200JB σταμάτησαν να τον αναγνωρίζουν τα Windows, & δεν τον αναγνωρίζει ούτε στο Bios. Γενικά ο δίσκος δεν παίρνει ρεύμα ενώ έχω καλό UPS Li. Δοκίμασα άλλη καλωδιοταινία, άλλο φυσακι ρεύματος, τον συνέδεσα στην θέση του Dvdrw μόνο του σαν secondary master με άλλα καλώδια ide & pwr αλλά τίποτα. Του άλλαξα το jumnerακι τον δοκίμασα και σαν stand alone, καμία τύχη. Μέχρι και σε ide to usb dock τον έβαλα σαν εξωτερικό αλλά πάλι καμία αναλαμπή, δεν παίρνει ρεύμα… Το κακό είναι ότι από την στιγμή που δεν αναγνωρίζει τον 320αρι δεν έχω πρόσβαση στα δεδομένα μου ούτε στον νέο WD 500GB SATA2 γιατί στην διαχείριση δίσκων μου τον εμφανίζει σαν «Δυναμικό χωρίς σύνδεση». Κάποιος μου είπε να τον βάλω στην κατάψυξη, άλλος μου είπε να βρω έναν ίδιο & ν ανταλλάξω της πλακέτες κλπ κλπ. Προς το παρών δεν έχω σκαλίσει τίποτα ελπίζοντας ότι θ’ ανάψει έστω μία φορά για να επανέλθει η δυναμική σύνδεση των 2 & να τα ρίξω όλα σ’ έναν εξωτερικό MyBook1TB που δανείστηκα.Το ερώτημα μου είναι: Μπορώ να μετατρέψω με κάποιο τρόπο τον 500αρι σε βασικό και να σώσω ότι σώζεται??? Παρακαλώ απαντήστε το συντομότερο όσοι γνωρίζετε γιατί είμαι δισκοβάλτης και μου έχουν δεθεί τα χέρια, ευχαριστώ! & συγνώμη για το μεγάλο post.
TheELF Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Τον 320 μάλλον για σας, μας αποχαιρέτησε,για τα δεδομένα που είχες στον 500άρι δες παρακάτω, μιας και έχεις τον MyBook1TB. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=271294#Κάνω_ανάκτηση_διαγραμμένων_αρχείων_
washcloud Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 1) Να σου γίνει μάθημα ότι τα αναντικατάστατά μας αρχεία τα έχουμε ΚΑΙ σε αντίγραφα (πόσο μάλλον που συγχώνευσες 2 σε έναν, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες με ΜΙΑ απώλεια, στην ουσία να χάσεις δύο. Μάλιστα το "σωστότερο" είναι η διαίρεση -σε partitions- κι όχι η συγχώνευση, μιας και αν τυχόν βαρέσει το ένα, τα άλλα ίσως και να μην πάθουν κάτι. Τα δε partition, πρακτικά, είναι "φάκελοι". Δεν μπορεί να μην είχες υποφακέλους μέσα στον Dynamic, oπότε τί σε χάλαγε να βλέπεις "πολλά partition"; Ένα partition πχ "Greek Music", ένα "Foreign Music", κτλ...) 2) Μετατροπή σε βασικό χωρίς απώλεια δεδομένων, δεν. 3) Αν είσαι βέβαιος ότι δεν παίρνει ρεύμα (δεν νιώθεις δόνηση αν τον ακουμπήσεις), το πιο πιθανό είναι να κάηκε το μοτέρ του. Μπορεί όμως και όχι, αλλά απλά να έχει κολλήσει κάπου, και η κατάψυξη ίσως κάνει κάτι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει και ζημιές (τουλάχιστον κλείστον σε σακκουλάκι για τρόφιμα που θα ρουφήξεις όλον τον αέρα, θα το δέσεις, και μετά θα τον βάλεις σε ένα ακόμη τέτοιο, και θα τον αφήσεις 1-2 ώρες). Επίσης, πολύ ελαφριά...σκαμπίλια, ίσως ξεκολλήσουν κάτι (με προσοχή κι αυτά). Την αλλαγή πλακέτας, που ενέχει ένα "ρίσκο" = ίσως την κάνεις (πληρώνοντας σεβαστό ποσό, 30-40€ ίσως) και μπορεί να μημ έχει αποτέλεσμα (αν είναι το μοτέρ, ή άλλα ηλεκτρονικά που βρίσκονται ΕΝΤΟΣ του δίσκου, που έχουν έχουν το πρόβλημα - κι ενδέχεται μάλιστα να καεί η νέα πλακέτα). Προσπάθεια ανάκτησης νομίζω ότι θα πάει στράφι, αφού ο 500άρης είχε γίνει ένα με τον 320άρη (κάτι σαν JBOD Raid), και κάθε αρχείο που γραφόταν, γραφόταν "λίγο από 'δω-λίγο από 'κει" στους 2 δίσκους - αν δεν κάνω λάθος... Όχι ότι χάνει κάτι να τρέξει κάποιο πρόγραμμα (προτείνω Active File Recovery) - απλά δε νομίζω να βρει πράμμα...
Alkan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Τον 320 μάλλον για σας, μας αποχαιρέτησε,για τα δεδομένα που είχες στον 500άρι δες παρακάτω, μιας και έχεις τον MyBook1TB.http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=271294#Κάνω_ανάκτηση_διαγραμμένων_αρχείων_ Ευχαριστώ για τα link's Elf, θα τα τσεκάρω & θα ποστάρω τ'αποτελέσματα..! ---------- Προσθήκη στις 08:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:13 ---------- Ευχαριστώ washcloud για την λεπτομερέστατη απάντηση και της πολύτιμες συμβουλές . Μ’ έφτιαξες την μέρα, πάνω κάτω & σε ξένα forum αυτά λένε στα post τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.