Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χοντρικα και βασει εμπειριας μπορει κανεις μεσω της προγνωσης του καιρου και λαμβανοντας υποψιν το κλιμα της Ελλαδας, να υπολογισει αν θα ξανακανει θερμοκρασιες κοντα στο 0 μεχρι να μπει η ανοιξη? Επειδη υπολογιζα να αγορασω καποια αξεσουαρ χειμωνα για μηχανη αλλα βλεπω πως ο καιρος εφταξε, οποτε λεω να μην τα παρω φετος τελικα. Ενταξει οκ, σημερα ειχε βροχη με πολυ δυνατους ανεμους, αλλα η θερμοκρασια ειναι νορμαλ.

Δημοσ.

ok, μια χαρά είναι αν η ανανέωση διαρκεί 1 χρόνο. Σε gsm switch θα το βάλω, θα παίρνω τηλ και θα μου ανάβει τα καλοριφέρ στο χωριό, και θα μου στέλνει σμσ επιβεβαίωσης. Λογικά θα βάζω 5 ευρώ ομιλία μια φορα τον χρόνο.

Θενκς :-)

πόσο το πλήρωσες το συστηματάκι?

Δημοσ.

Ρε σεις, για δώστε λύσεις για μία γελοία άσκηση γιατί κοιμάμαι όρθιος μου φαίνεται.

Έχουμε μία πηγή στα 90V και δίνει μία αντίσταση των 10Ω παράλληλη με μία που είναι σε σειρά και είναι 40Ω και 50Ω αντίστοιχα. Πώς βρίσκουμε τη τάση στα άκρα της αντίστασης αν δε δίνεται η ένταση (I);

Φχαριστώ ε.

Δημοσ.

Ρε σεις, για δώστε λύσεις για μία γελοία άσκηση γιατί κοιμάμαι όρθιος μου φαίνεται.

μία αντίσταση των 10Ω παράλληλη με μία που είναι σε σειρά και είναι 40Ω και 50Ω αντίστοιχα.

όντως κοιμάσαι όρθιος γιατί δεν κατάλαβα πως είναι οι αντιστάσεις.

Κατα τα άλλα, βγάζεις την συνολική αντίσταση και κάνει I=V / Rολ

Μετά βγάζεις και τα ρεύματα στους κλάδους και βρίσκεις το V στα άκρα της αντίστασης που θες.

Δημοσ.

Νομίζω εννοεί πως είναι μια 40 και μια 50 σε σειρά και παράλληλη σε αυτές τις 2, μια δεκάρα.

Όσον αφορά το πρόβλημα, μόνο τον τύπο R=V/I θυμάμαι εγώ.

Δημοσ.

Η άσκηση είναι επιπέδου γυμνασίου, απλά προς το παρόν δε μπορώ να σκεφτώ. :-D

Το θέμα είναι ότι ισχύει: I=V/R<=>V=IR αλλά η μαλακία ζητάει το Ι σε τρίτο ερώτημα ενώ τη τάση σε δεύτερο. Βγαίνει με άλλο τρόπο η τάση δίχως το Ι;

post-137124-0-40680300-1328546264_thumb.png

Δημοσ.

ok, μια χαρά είναι αν η ανανέωση διαρκεί 1 χρόνο. Σε gsm switch θα το βάλω, θα παίρνω τηλ και θα μου ανάβει τα καλοριφέρ στο χωριό, και θα μου στέλνει σμσ επιβεβαίωσης. Λογικά θα βάζω 5 ευρώ ομιλία μια φορα τον χρόνο.

Θενκς :-)

Μεταξύ μας,γείτονα τονε λένε.

Κι ειναι και τζάμπα,πάει μάλιστα και κλείνει και το νερό άμα πιάσουνε τα μπιλοζίρια...

Βρες μου gsm να το κάνει αυτό,μπορείς;

Δημοσ.

Η άσκηση είναι επιπέδου γυμνασίου, απλά προς το παρόν δε μπορώ να σκεφτώ. :-D

Το θέμα είναι ότι ισχύει: I=V/R<=>V=IR αλλά η μαλακία ζητάει το Ι σε τρίτο ερώτημα ενώ τη τάση σε δεύτερο. Βγαίνει με άλλο τρόπο η τάση δίχως το Ι;

Νόμος Kircoff. Το άθροισμα των τάσεων είναι 0. (ή κάπως έτσι)... Η τάση που εφαρμόζεται στα άκρα της 10άρας είναι 90V

VR+Vπηγής=0

Δημοσ.
Λογικά θα βάζω 5 ευρώ ομιλία μια φορα τον χρόνο.

Αν βάλεις Γουίντ τελικά, σε κατάστημά της μπορείς να βάλεις ελάχιστο ποσό ανανέωσης 1 Γιούρο την 364η μέρα. Όσο θα κσοδέπσεις σε καμμιά 10άρα μηνύματα δηλαδή. Θινκ τσιπ και μη βάζεις τάληρο. (...θα σε πούνε -από μέσα τους- γιούφτο στο κατάστημα βέβαια, αλλασταρχίδιας, ε; )

Χοντρικα και βασει εμπειριας μπορει κανεις μεσω της προγνωσης του καιρου και λαμβανοντας υποψιν το κλιμα της Ελλαδας, να υπολογισει αν θα ξανακανει θερμοκρασιες κοντα στο 0 μεχρι να μπει η ανοιξη? Επειδη υπολογιζα να αγορασω καποια αξεσουαρ χειμωνα για μηχανη αλλα βλεπω πως ο καιρος εφταξε, οποτε λεω να μην τα παρω φετος τελικα. Ενταξει οκ, σημερα ειχε βροχη με πολυ δυνατους ανεμους, αλλα η θερμοκρασια ειναι νορμαλ.

Εξαρτάται πού ζεις, πού κινείσαι, πόση ώρα κάθε μέρα, τι γκάζια πατάς και για πόση ώρα, αν δουλεύεις ντελίβερι ή είσαι πρόεδρος της Πιτσαχάτ και τέλος αν μας κάνεις πλάκα... Πάρε βρε, αν τα 'χεις, τον εξοπλισμό - πού να ξέρουμε πώς θα πάει μέχρι Απρίλη... (πάρε, γιατί αν φάμε καμμιά χρεωκοπία, του χρόνου παίζει να μη σου φτάνουν για εξοπλισμό)

πάει μάλιστα και κλείνει και το νερό άμα πιάσουνε τα μπιλοζίρια...

...εντάξει, μας γάμησες τον εγκέφαλο. Δυο λεπτά προσπαθούσα να θυμηθώ (ή να κάνω κάποιον συσχετισμό από τα συμφραζόμενα) τί εστί μπιλοζίρια (κάτι σε "μερομήνια" μου 'ρχοτανε, αλλά μέχρι εκεί). Μέχρι που συνειδητοποίησα.

Την άλλη φορά βάλε κα'να προφυλακτικό στο ποντίκι, γιατί όση βαζελίνη κι αν έβαλα στην οθόνη, πονάει ακόμα.

Δημοσ.

κοψε το μεσαιο βεβαια γιατι κανει βραχυκυκλωμα

Και έλεγα τι δεν μου πάει καλά στο κύκλωμα. Τσάκαλος είσαι...

Δημοσ.

Εξαρτάται πού ζεις, πού κινείσαι, πόση ώρα κάθε μέρα, τι γκάζια πατάς και για πόση ώρα, αν δουλεύεις ντελίβερι ή είσαι πρόεδρος της Πιτσαχάτ και τέλος αν μας κάνεις πλάκα... Πάρε βρε, αν τα 'χεις, τον εξοπλισμό - πού να ξέρουμε πώς θα πάει μέχρι Απρίλη... (πάρε, γιατί αν φάμε καμμιά χρεωκοπία, του χρόνου παίζει να μη σου φτάνουν για εξοπλισμό)

Βασικα επειδη πιστευω πως το κανε το ξεσπασμα του ο καιρος δεν νομιζω να ξαναβγαλει τετοιο κρυο, οποτε λογικα θα διαθεσω τα χρηματα σε κανα καλο κρανος (τωρα που χουν και προσοφορες), και αντε να παρω και κανα ισοθερμικο. Δεν θυμαμαι τα περασμενα χρονια, να χει βγαλει κανα τρομερο κρυο μετα τα μεσα Φεβρουαρη. Οποτε αυτα που ηθελα (ποδιά+ζελατινα) θα τα παρω του χρονου με δραχμες. Η οτι αλλο εχουν θεσπισει εως τοτε :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...