Προς το περιεχόμενο

Επαναστατικό online σύστημα της FIFA τερματίζει το μαύρο χρήμα


tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από την Παρασκευή βάζει η FIFA σε εφαρμογή μία online υπηρεσία μέσω της οποίας σκοπεύει να αντιμετωπίσει όλες τις προσπάθειες ξεπλύματος χρημάτων στις μεταγραφές, όπως και άλλες υποθέσεις διαφθοράς, οι οποίες ανέρχονται στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τα στελέχη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας!

 

«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Ζεπ Μπλάτερ, πρόεδρος της FIFA. Τι ακριβώς συμβαίνει;

 

Το νέο σύστημα απαιτεί από 3.500 ποδοσφαιριστές 150 εθνών να ενημερώνουν το ηλεκτρονικό σάιτ για την παρουσία τους σε μια ομάδα, το μέλλον τους και, κυρίως, τις συμφωνίες που κάνουν με ομάδες, κλαμπς ή ατζέντηδες, ώστε να σταματήσει το τεράστιο πάρτι που έχει στηθεί παντού, με διπλά συμβόλαια, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, εικονικά τιμολόγια κοκ...

 

Οι αρμόδιοι της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αρνήθηκαν να ενημερώσουν πόσοι ελεγκτές μπαίνουν στη μάχη για ένα καθαρό ποδόσφαιρο, το σίγουρo όμως, είναι πως δεν είναι μόνον οι οι ποδοσφαιριστές που θα ενημερώνουν, αλλά και οι ομάδες, ώστε μόνον αν συμπίπτουν οι πληροφορίες που παρέχουν οι δύο πλευρές να επικυρώνεται μία μεταγραφή.

 

«Είναι ένα online σύστημα, στο οποίο δεν μπορείς να κλέψεις», είπε ορθά κοφτά ο Μάρκο Βίλινγκερ, επικεφαλής στο νομικό επιτελείο της FIFA. Το σύστημα δημιουργήθηκε το 2007 και υιοθετήθηκε από ορισμένες χώρες, τώρα όμως, μπαίνουν σ' αυτό απαραίτητα οι πάντες. Από την Παρασκευή, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν στο σάιτ λεπτομέρειες για έναν παίκτη που αποκτούν, παραχωρούν, ή μπλοκάρουν.

 

Σύμφωνα με τη FIFA το ξέπλυμα χρήματος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, καθώς ποσά διακινούνται ακόμη και για παίκτες που δεν υπάρχουν, τώρα όμως οι ταυτότητες θα πρέπει να πιστοποιούνται για να επικυρωθεί μία μετακίνηση. Πολύ σημαντικό στοιχείο και η εξάλειψη των «τρίτων μερών», τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει παίκτες ακόμη και μεγάλου βεληνεκούς, όπως τον Κάρλος Τέβεζ. Είναι αυτές οι υποθέσεις που έχουμε γνωρίσει και στα δικά μας μέρη, με τα δικαιώματα ενός ποδοσφαιριστή να ανήκουν σε μια ομάδα, αλλά και ένα μάνατζερ, ή μία άλλη εταιρία...

 

Επίσης, σταματούν τα παραθυράκια τύπου θυρίδας, πρακτικές διαδεδομένες και στην Ελλάδα, να τελειώνει η μεταγραφική περίοδος και να κλείνει παίκτη μια ομάδα τρεις μέρες μετά επικαλούμενη μια... θυρίδα. Ο Μαρκ Γκοντάρντ, επικεφαλής της επιτροπής διαφάνειας της FIFA, εξήγησε πως η μετακίνηση του Ράφα Φαν ντε Φααρτ από τη Ρεάλ στην Τότεναμ ολοκληρώθηκε μέσα σε 90 λεπτά, ενώ άλλες περιπτώσεις μέσα σε μόλις εφτά λεπτά.

 

Επίσης, πλέον, αν ένας ανήλικος θέλει να μεταγραφεί, θα πρέπει να βάζει στο online σύστημα την έγκριση του πατέρα του, όρος που έρχεται ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να σταματήσουν οι αρπαγές παικτών - παιδιών, κυρίως από τη Νότια Αμερική.

 

Το σάιτ αυτό, δεν θα είναι ορατό από τον απλό κόσμο. Οι ομάδες και οι παίκτες χρειάζονται μόνο ένα password για να εισέλθουν και να προχωρήσουν τις καθαρές - από εδώ και στο εξής - διαδικασίες.

 

πηγή: Contra.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...