Luxx Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μερικες φορες, ειδικα εαν κλεισω το ρουτερ ή βγαλω το καλωδιο, δε μπαινει στο ιντερνετ με τιποτα!! Μου βγαζει "unidentified" δικτυο και οταν παω στο diagnostics, μου λεει οτι το προβλημα ειναι πως δε εχω ορισει εγκυρη ip address για το "local area connection". Επισης δε μπορω να μπω ουτε στις ρυθμισεις του ρουτερ!! Δε ξερω αν ειναι τυχαιο αυτο ( Μπορει να διακοπτεται η συνδεση; ) ή συμβαινει επειδη εγω κανω καποιο λαθος.. Παντως οταν ημουν με wireless δεν ειχα τετοιο προβλημα. Αυτη τη φορα δε ξερω αν το ελυσα εγω με αυτο που εκανα. Εκανα οτι ελεγε στις οδηγιες, δλδ να βγαλω το καλωδιο ethernet και να κλεισω το router για 10 δευτερολεπτα. Μετα το ανοιξα, μπηκα στο router πατησα connect, και με την 4η φορα συνδεθηκε, αφου τις αλλες τρεις φορες ελεγε "authentication failed". ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!! * Δε ξερω αν εχει καποια σχεση με αυτο το θεμα : http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=404662&page=2 Καθως οταν σταματησε η συνδεση νομιζω οτι κατεβαζα με το Jdownloader απο rapidshare. *
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 το Unidentified δικτυο μπορει να σημαινει πολλα.α.δωσε καρφωτα Ip στο ρουτερ.β.με το jdownloader βαλε να κανει connect/disconect o router και οχι να τον κανει reboot.οτι σου εβγαλε authentication failed ειναι λογικο.αμα κλεισεις αποτομα το ιντερνετ ενω η δικια σου πλευρα εχει πεσει ο Isp σε κραταει για περιπου 2-3 λεπτα μεσα στο συστημα του επειδη δεν ξερει τι εχεις κανει.αν υπαρχει δηλαδη delay η αν εχεις κοψει την συνδεση.οποτε αμα πας να συνδεθεις φαινεται οτι εισαι ηδη συνδεδεμενος και για αυτο ειναι σαν να πας να μπεις δυο φορες ταυτοχρονα και τρως authentication failed.αν πχ εβαζες αλλο username Θα εμπαινε.οποτε σε ξαναβαζει μετα απο 2-3 λεπτα που ο isp δει οτι πραγματι για 2-3 λεπτα δεν απαντας και σε πεταει εξω.επισης δοκιμασε firmware update στον ρουτερ και πιο νεους drivers για την ασυρματη καρτα και προσεχε μην κοβει τιποτα κανα firewall.kai na πεφτει η συνδεση θα πρεπε να σου βγαλει το δικτυο κανονικα να μπαινεις μεσα στο ρουτερ απλα να σου λεει οτι ναι μεν εισαι συνδεδεμενος αλλα οτι ισως να χρειαζεται να κανεις κατι αλλο για να μπεις στο νετ(πχ καποιο login).den soy βγαζει unidentified δηλαδη.connected εισαι πχ home network αλλα χωρις νετ.
Luxx Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Ναι ειμαι connected, αλλα σε unidentified δικτυο, χωρις lan και internet access. Μολις γινει home, τοτε μπαινει και στο ιντερνετ. Αλλα λογικα θα πρεπει να κανω τη διαδικασια με το κλεισιμο του ρουτερ. Drivers για το wireless δε χρειαζομαι. Με ethernet μπαινω. Επισης δε καταλαβαινω γιατι δε με βαζει στις ρυθμισεις του ρουτερ, απο τη στιγμη που αναβουν ολα τα λαμπακια κανονικα. Μερικες φορες που δοκιμαζα να δωσω καρφωτα Ip, ειχα παρομοια προβληματα. Επισης το ιδιο ειχα παθει και οταν εμπαινα σε wireless δικτυο ( οχι δικο μου ). Ακριβως τα ιδια μου εβγαζε και δε μπορουσα να μπω με τιποτα, αν δε περνουσε αρκετη ωρα.. ( Δε μπορουσα να κλεισω και το modem, αφου δε ηταν δικο μου! ) Αντιθετως, το κινητο εμπαινε! Μηπως γινεται καποιο conflict; Και αυτο το "not valid ip address for local area connection" ειναι πολυ σπαστικο. Αφου υποτιθεται την βαζει αυτοματα! *Μπορεις να μου πεις απο που να κατεβασω το τελευταιο firmware για το thomson; Εχω το TG585 v7 και εκδοση 7.4.4.7. *
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 kati me to pc και με την καρτα γινεται.κατεβασε και για αυτην drivers περνα οτι service pack και ενημερωση υπαρχει για το pc .για το firmware.αυτο ειναι το firmware.μεσα sto cd πρεπει να εχει και το wizard.αν δεν το εχει η δεν το εχεις πεστο μου να το ανεβασω.το firmware Θα γινει στην πρωτη lan του Thomson με καλωδιο εννοειται.σε σπανια περιπτωση θελει και καρφωτα Ip.οτι λαθος και να κανεις δεν brickaretai:D https://www.yousendit.com/download/WTNLNWNvWlRBNkUwTVE9PQ
Luxx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Εγινε φιλε, ευχαριστω! Θα δωσω και καρφωτα ip, απλα δε ξερω τι πρεπει να κανω στις περιπτωσεις οπου συνδεομαι σε wireless δικτυα. Εκτος αν αλλαζει αυτοματα. ---------- Προσθήκη 03-10-2010 στις 02:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 02-10-2010 στις 23:53 ---------- Firmware βασικα δε θα αλλαξω. Εξαλλου εχω απο τις πιο σταθερες εκδοσεις ( 7.4.4.7 ). Uptime εχω μενει μεχρι και 25-30 ημερες.
poulinos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 δεν αλλαζει αυτοματα.β.μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις το νεο firmware και αμα δεν σου αρεσει να βαλεις ξανα το παλιο.νομιζω γινεται na βαλεις πιο παλιο.
Luxx Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Να ρωτησω και κατι αλλο. Στις ρυθμισεις του modem στο tcp/ip εχει τα εξης : TCP/IP Settings IP Address: Default Gateway: Primary DNS: Secondary DNS: Και ολα ειναι διαφορετικα απο αυτα που εχω βαλει εγω manual. Τι παιζει; Μηπως αυτα ειναι του ρουτερ και τα αλλα ειναι του lan; Μονο το secondary dns ειναι ιδιο με το primary το δικο μου.
poulinos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Ip address βγαινει η wan ip address που εχει παρει το ρουτερ προς τον provider οχι η 192.168.1.254 Primary DNS: 193.92.150.3 Secondary DNS: 193.92.3.11 αυτα θα βλεπεις αλλα αμα θες μπορεις να βαλεις οποιοδηποτε απο τους 4-5 dns Που εχει η forthnet 194.219.227.2 193.92.150.1 194.219.227.1 ktl default gateway μπορει να σου δειχνει την απεναντι πλευρα αλλο αυτα που εχεις στο lan στο Lan εχεις πχ Ip 192.168.1.x subnet 255.255.255.0 gateway default 192.168.1.254 dns 194.219.227.2 193.92.150.3
Luxx Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Υπαρχει προβλημα που εχει αλλους dns στο ρουτερ και αλλους εχω βαλει εγω; Δλδ η ip address του ρουτερ ειναι αυτη που αλλαζει και καθε φορα με ρεσταρτ ή οχι; Και ποια η διαφορα με την ip address που εχω στο lan;
poulinos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Υπαρχει προβλημα που εχει αλλους dns στο ρουτερ και αλλους εχω βαλει εγω; Δλδ η ip address του ρουτερ ειναι αυτη που αλλαζει και καθε φορα με ρεσταρτ ή οχι; Και ποια η διαφορα με την ip address που εχω στο lan; 1.οχι δνε εχεις θεμα που εχει αλλους dns. β.η wan ip του ρουτερ αλλαζει που ειναι dynamic εκτος αν εχεις ζητησει static. γ.η ip address που εχεις στο lan οπως ειπες μονος σου ειναι lan ip einai se ψευτικο δικτυο του στυλ 192.168.1.χ η οποια βγαινει στο ιντερνετ πισω απο το νατ που κανει ο ρουτερ σου.δηλαδη η 192.168.1.χ κατα καποιο τροπο δεν υπαρχει στον εξω κοσμο.για τον υπολοιπο κοσμο εσυ εισαι η wan ip που καθε φορα αλλαζει οταν κανεις reboot τον ρουτερ σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.